» »

Katere proteine??

Katere proteine??

««
18 / 18
»
»»

Scaramouche3 ::

Im kdo kako novo kodo popusta za Gymbeam whey?

scipascapa ::

Zgodovina sprememb…

scipascapa je izjavil:

www.ostrovit.com

https://ostrovit.com/en/search.html?tex...

A te plačajo?
Dražji so na kg...

stara mama ::

700g pakunge so sicer 20EUR/kg
Vrjetno pa 700g embalaže namerno, da je težje preračunavat v EUR/kg
Tud MyProtein ma gnilo politiko nakupovanja, ko končno ceno vidiš praktično šele ko je treba plačat.
Na bruhanje mi grejo te trgovske cenovne mahinacije.
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

c3p0 ::

Bi morala bit zakonsko dodatna cena €/kg.

Kekokekič ::

Scaramouche3 je izjavil:

Im kdo kako novo kodo popusta za Gymbeam whey?

Neke male kode za popust se najdejo po IG brez težav (Valerija5 recimo, itd.). Ne vem kok se kej popusta dobi s tem sicer (verjetno 5%).

A ve drugače kdo za kakšne proteine, ki so res dobri po okusu? Sem vzel nazadnje GymBeam pa so mi mal presladki...Dejansko še nisem imel proteinov pri katerih bi mi bil okus res top. Mogoče so od Proteini.si čokolada še najboljši.

Alfa Dog ::

Meni so tile najboljši:
https://betterprotein.de/products/whey-...

Preizkušeni tudi na otrocih:D

musicfreak ::

ESN so najboljsi proteini in proteinske cokoladice, proteinska limonada. ampak zal dragi

https://www.esn.com/products/esn-design...

Alfa Dog je izjavil:

Meni so tile najboljši:

Zgledajo ok. Tudi cena okj. Kateri okus? In ali je dostava v SLO direktno iz te strani?

musicfreak je izjavil:

ESN so najboljsi proteini in proteinske cokoladice, proteinska limonada. ampak zal dragi

Mal dražji so, ampak približno takšne so cene danes. Bi požrl tole ceno, če so res dobri. Kateri okus priporočaš?

Zgodovina sprememb…

Kekokekič je izjavil:

Mal dražji so,

15% na first order...
A dostavljajo k nam?
https://service.esn.com/hc/de/articles/...

Horas ::

stara mama je izjavil:

Tud MyProtein ma gnilo politiko nakupovanja, ko končno ceno vidiš praktično šele ko je treba plačat.

vbistvu namerna skrčflacija.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Horas ()

Kekokekič je izjavil:

Alfa Dog je izjavil:

Meni so tile najboljši:

Zgledajo ok. Tudi cena okj. Kateri okus? In ali je dostava v SLO direktno iz te strani?

musicfreak je izjavil:

Mal dražji so, ampak približno takšne so cene danes. Bi požrl tole ceno, če so res dobri. Kateri okus priporočaš?

vanilija, stracitela, almond coconut, ce mas rad rafaelo pa cookies and cream je cokolada. ostalih nisem probal

pa ne kupuj po polni ceni ker majo vsake 3,4 tedne 20 procentov popusta

musicfreak je izjavil:

Kekokekič je izjavil:

Alfa Dog je izjavil:

Meni so tile najboljši:

musicfreak je izjavil:

vanilija, stracitela, almond coconut, ce mas rad rafaelo pa cookies and cream je cokolada. ostalih nisem probal

Super. Dostava je direktno v SLO iz te strani?

Kekokekič je izjavil:

Alfa Dog je izjavil:

Meni so tile najboljši:

Probal sem čokolado in cookies, oba sta mi boljša od primerljivih na Gym Beam.

Jaz jih kupim na amazon.de, ponavadi skombiniram s kako drugo robo da ne plačam poštnine.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Alfa Dog ()

Kekokekič je izjavil:

musicfreak je izjavil:

Kekokekič je izjavil:

Alfa Dog je izjavil:

Meni so tile najboljši:

musicfreak je izjavil:

Super. Dostava je direktno v SLO iz te strani?

to pa ne vem, ker zivim v nemciji. verjetno majo eu

Kodrnusa ::

A so kaki brez dodanih umetnih sladil? Lahko so zanic po okusu, samo da niso ful dragi. Sedaj kupujem od the nutrition 2,2 kg za 40€. 85% whey beljakovin.. samo vsebujejo sukralozo... Pa bi kake ki nimajo umetnih sladil pa visoko stopnjo proteinov..

Alfa Dog je izjavil:

Kekokekič je izjavil:

Alfa Dog je izjavil:

Meni so tile najboljši:

Jaz jih kupim na amazon.de, ponavadi skombiniram s kako drugo robo da ne plačam poštnine.

Nvm a sm zabit ampak jih ne najdem na amazon.de z dostavo v SLO. Se da dobit link?

Kodrnusa je izjavil:

A so kaki brez dodanih umetnih sladil? Lahko so zanic po okusu, samo da niso ful dragi. Sedaj kupujem od the nutrition 2,2 kg za 40€. 85% whey beljakovin.. samo vsebujejo sukralozo... Pa bi kake ki nimajo umetnih sladil pa visoko stopnjo proteinov..

Maš jih brez okusa. Se da spit, sem že mel...al pa neke Natural okuse ponavad. MP vem, da ma neki tazga..

Zgodovina sprememb…

kuglvinkl ::

A ima kdo kakšen decent mixer, kot ga imajo v fitnes centrih? Nimajo nožev, ampak neke obročke. Da se zgosti.

nekaj takega: https://frappes.gr/en/product/kdm-450-a/
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

Kodrnusa je izjavil:

https://gymbeam.si/protein-true-whey-gy...
Daš brez okusa, pa še kodo Valerija5 in pride 5kg 95€

tikitoki ::

stara mama je izjavil:

Zakaj sploh kupuješ to? Proteine dobiš z zdravo prehrano.

c3p0 je izjavil:

Bi morala bit zakonsko dodatna cena €/kg.

Mislim, da je. Zato imaš v vseh trgovinah na policah napisano ceno v kilogramih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

Relanium ::

tikitoki je izjavil:

V bulk fazi je mal težko jest steak 3x na dan :)

J.McLane ::

Mene tudi fascinira ta obsedenost z beljakovinami, vse možne študije kar sem jih videl kažejo, da ni bistvenih prednosti nad 1,6 g/kg telesne mase. To se pa da dobiti noter samo s prehrano, jaz občasno dodam proteine v kakšen smothie, ali pol merce v ovsene kosmiče zjutraj, 1 kg vrečo imamo cela familija za več mesecev.

Na koncu pa ne zanemarjat, da tudi 1 g beljakovin pomeni 4 kcal, ki na koncu dneva prispevajo k skupnim kalorijam, poleg tega ta presežek pomeni določeno večjo obremenitev za ledvica. Pa ne mi sedaj tule pisat kako več let nekdo brez posledic je presežke beljakovin, te zadeve se nabirajo desetletja, znastvenih dokazov razen kakšnih opazovalnih študij pa ne boste našli nikjer, ker enostavno ni mogoče delati takih študij. Imamo več stoletij znane prehranske navade različnih populacij po svetu in nikoli v zgodovini ljudje niso konzumirali takih količin proteinskih izolatov, tako da na dolgi rok previdnost ni odveč.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

c3p0 ::

Telo višek izloči, kar pomeni vsaj povišana obremenitev ledvic in še kaj. Mislim, da lahko v nekem obroku obdela do 30g beljakovin, odvisno seveda od mišične mase, presnove...

Js jih spijem kdaj zvečer, če se mi ne da skuhat/pripravit česa drugega (al pa kdaj zjutraj iz istega razloga). Kakšno merico dam v kakšen smoothie včasih (redko), ali pa spijem kdaj čez dan, če se mi zdi, da sem pojedel bolj malo beljakovin. Mam 2kg kr za dolgo načeloma.

Ni pa po mojem nič narobe s tem. To je hrana ubistvu (z dodanimi packarijami, kar je itak klasika v tem času). Ni za pretiravat, ampak to itak velja za vsako stvar.

Mi pa ni jasn kako te fitnes bro-ji to dodajajo v grške jogure, skyr-je...In se delajo, da je isto dobr kot puding (ker sure as f*ck ni) ;((

Smartydug ::

Sem čisti začetnik.

Kar berim tu in okoli, razumem, prvo prehrana (pšanc, tuna, itd. čim več) kot dodatek prašek.
Takoj po treningu sem iskal nekaj da si nahitro namešam, pa kasneje potem obilno jem meso.

Ker nisem dosti izbirčen sem šel v Spar, kjer promovirajo Spar high protein 30g whey (in neki zmagovalec testov), okus okej, za porabit pač bo.
Naslednji dan pa smrdljivi vetrovi in napenjanje. Ali bi moral jaz dobit kaj drugega kot Izolat ali pa pač kakšno bolj kvalitetno znamko (USN itd.) da nebi blo problemov z vetrovi....mal je jeb.. če imaš neke sestanke v službi pa tako pride.
Hvala za info

Smartydug je izjavil:

Sem čisti začetnik.

Kar berim tu in okoli, razumem, prvo prehrana (pšanc, tuna, itd. čim več) kot dodatek prašek.
Takoj po treningu sem iskal nekaj da si nahitro namešam, pa kasneje potem obilno jem meso.

Ker nisem dosti izbirčen sem šel v Spar, kjer promovirajo Spar high protein 30g whey (in neki zmagovalec testov), okus okej, za porabit pač bo.
Naslednji dan pa smrdljivi vetrovi in napenjanje. Ali bi moral jaz dobit kaj drugega kot Izolat ali pa pač kakšno bolj kvalitetno znamko (USN itd.) da nebi blo problemov z vetrovi....mal je jeb.. če imaš neke sestanke v službi pa tako pride.
Hvala za info

Včasih se to lahko naredi ja. Imaš laktozno intoleranco al pa kaj podobnega?

Drugače lahko probaš še kako drugo znamko (nekje lahko dobiš samo vzorček z eno merico pa najprej tisto preizkusi mogoče). Če pa to ne bo pomagalo pa na Izolat - Je pa izolat ponavadi ful dražji...

Smartydug ::

Ma v bistvu sem včeraj dal kr 2merici se prav tam 55g pa malo več vode....zvečer pa še nek grški jogurt, - mogoče je bil to mal problem..

Morda malo mam intolerance, tudi če kako mleko pijem(sem čokolino mešal včas) veliko me včasih konkretno na vetrove udarlo, odvisno od mleka no.

Jebomir ::

Smartydug je izjavil:

da nebi blo problemov z vetrovi....mal je jeb.. če imaš neke sestanke v službi pa tako pride.

Sej to ni problem, zjutri na določeno področje nanesi vazelin, pa te potem ne bojo slišal.

Men dpd napiše petek dostava in nič...

Kekokekič je izjavil:

Alfa Dog je izjavil:

Kekokekič je izjavil:

Alfa Dog je izjavil:

Meni so tile najboljši:

Nvm a sm zabit ampak jih ne najdem na amazon.de z dostavo v SLO. Se da dobit link?

..

Jaz sem jih julija naročil s tega linka, sedaj pa piše da ni možna dostava v Slo
https://www.amazon.de/-/en/dp/B07QDNPZL...

Relanium je izjavil:

tikitoki je izjavil:

zato, ker recimo z ovsenimi kosmiči paše edino whey. js ne morm jest jajca, omleto al trdo kuhana zravn ovsenih kosmičev. potem ko delam palačinke, se doda whey... lava cake itd...

Ta DPD je res neka neresna firma, učer mi pošljejo,da pride, pa nič, danes spet mail da bo danes prišlo...

Horas je izjavil:

Relanium je izjavil:

tikitoki je izjavil:

zato, ker recimo z ovsenimi kosmiči paše edino whey. js ne morm jest jajca, omleto al trdo kuhana zravn ovsenih kosmičev. potem ko delam palačinke, se doda whey... lava cake itd...

ovseni kosmici z whey vanilija, mlekom in zraven koscek 85 ali 90 procentne temne cokolade. moj zajtrk ze 4 al 5 let vsak dan. kot bi jedel sladkarijo.

musicfreak je izjavil:

Horas je izjavil:

Relanium je izjavil:

tikitoki je izjavil:

ovseni kosmici z whey vanilija, mlekom in zraven koscek 85 ali 90 procentne temne cokolade. moj zajtrk ze 4 al 5 let vsak dan. kot bi jedel sladkarijo.

jap, js isto. včasih dam čokolešnik 30-50g odvisno od kaloričnih potreb, če je pred treningom in rabim mal hitrih oh, pa vanilla whey mhm...

To vse gre, če imaš dobre proteine. Zato tudi iščem nekaj, kar bi res imelo dober okus. Karkoli sem do sedaj probal s proteini je bilo bolj meh na koncu..

Okus res ni problem, dodaš malo zamrznjenega jagodivečja, cimeta, kakšno liofilizirano sadje ali oreščke...

Malo domišlije, saj tudi neko pust kos mesa nima okusa, če ga pa ustrezno pripraviš je pa lahko zelo okusen.

Badwolff ::

men so od vseh določeni myprotein še najboljši, cookie cream, vanilija, pa še kak

Likalnik ::

tudi jaz proteine konzumiram praktično vsak dan...večkrat na dan...zjutraj pred službo vedno pojem 100g kosmičev, merica whey, ena žlica grškega jogurta, 100ml mandljevega mleka, ena mala žlička arašidovega masla, ena banana in pest borovnic (vsak dan isto pred službo...vikendi so drugače)....potem pa po fitnesu spijem shake (voda + merica whey) in pa za večerjo...tudi skoraj vsak dan 230g skute, merica whey in pest borovnic...ali pa 500g skyr-a, merica whey in pest borovnic.
na dan zaužijem cca 200-220 beljakovin

okusi so mi pa načeloma vsi OK...myprotein, proteini.si, gymbeam, vitamini.si itd, povsod sem že naročeval in probal večina okusov (nisem neki izbirčen)

Koliko let že to prakticiraš, pa če ni skrivnost koliko druge hrane poješ zraven, ali je to kar si naštel več ali manj tvoja celotna prehrana? Meni se tak način hranjenja zdi kar zaskrbljujoč.

Pa banane in borovnic ne mešat skupaj ker encimi v banani uničijo flavanole v borovnicah, kar sicer ni nič narobe, pomeni pa, da so te borovnice zraven bolj za okus kot pa za kakšno korist.

Jaz bi samo pripročal, da izberete nekaj brez umetnih sladil, prvič zato ker so enostavno zanič, drugič pa zato ker močno vplivajo na črevesno mikrofloro, ki je dandanes že tako veliko manj raznovrstna kot nekoč.

to prakticiram že cca 5 let...seveda so zraven še trije obroki v dnevu...kjer jem vse od zelenjave, mesa, ogljikovih hidratov, kaj na žlico.
kadar sem v bulk fazi sledim nekje dobrim 3000kcal...kadar sem v cut fazi pa nekje cca 2500kcal.

trenutno ciljam na 3000kcal, 210B, 360OH, 76M...visok sem 190cm in imam 88kg...redno aktiven (skoraj vsak dan) fitnes/tek/samoobramba..poleti so bili še hribi/kolo/hoja...sedaj, ko je zima pred vrati ostane samo tek (kot aktivnost zunaj....smučanje od Covid-a naprej bolj slabo).
dnevno tudi porabim nekje cca 3000kcal (aktivne+neaktivne kalorije)

hvala za nasvet...nisem vedel glede banane in borovnic...potem boljše, če zjutraj samo banano brez borovnic...zvečer pa samo borovnice.

P.S. glede ostalih dodatkov, redno jemljem še kreatin...in pa D-3, C-vitamin, omega-3, B-12..to je nekako to

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Likalnik ()

FTad ::

Na podlagi cesa izbirate znamko/vrsto proteinov? Jaz vedno gledam, koliko g proteinov dobim na 100g praska, na drugega se ne spoznam.

Sam kupujem od Peak-a https://www.peak.ag/en/products/ws-900. So pa kar dragi, 42EUR/kg.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: FTad ()

Pennywis3 ::

Mogoče kakšen nasvet kako bi proteine oz. druge sestavine uporabil za hujšanje?
Toliko je tega, da je človek kar zmeden, kaj sploh uporabiti.

Sem od nedavnega precej aktiven, beležim kalorije, kolesarim, tenis, hribolazje, počasi začenjam s tek-om (prej nisem upal zaradi možnih poškodb in prevelike teže).

Hvala za nasvete :)

Relanium ::

Povsem enako kot za rast :)
Razlika je v deficitu.
OH pa glede na potrebe, verjetno znaš prisluhnit svojemu telesu.

Beljakovine so bolj energija za mišice...lahko jih mešaš na več načinov...poleg standardnega uživanja kot shake z vodo (ne mlekom, če hujšaš), jih lahko dodaš kosmiče, skyr, skuto, grški jogurt, palačinke, biskvite, smoothiji, puding, ovsena kaša..tiste proteine brez okusa baje lahko tudi v slane jedi: omlete, pire krompir, juhe, omake (tega nisem nikoli probal)

če imaš pa plan hujšati pa je potrebno gledati tako kalorije kot makrohranila...vse skupaj kombinirati z telovadbo...in biti pri tem konsistenten, čim dlje časa in ne samo januarja

J.McLane je izjavil:

Okus res ni problem, dodaš malo zamrznjenega jagodivečja, cimeta, kakšno liofilizirano sadje ali oreščke...

Malo domišlije, saj tudi neko pust kos mesa nima okusa, če ga pa ustrezno pripraviš je pa lahko zelo okusen.

Meni načeloma bolj odgovarjajo čokoladni okusi proteinov. Dodajanje nekega (zamrznjenega) sadja v čokoladne proteine mi ne potegne - meni je vse skupaj še slabše potem. Tud cimet ne vem kako bi pasu notr...ne sliš se mi dobr (Brez zamere) :).

Pač rd bi najdu neke proteine kjer jih flikneš v vodo in ne rabiš potem še nevem kaj zraven ustvarjat, da je dejansk dobro za spit in bi jih brez skrbi lahko dodal kakim drugim jedem pa bi vedel, da bo jed potem enako dobra ali pa raje boljša. Oh well

se en nasvet za odlicno vecerjo, ce kdo pravi da ne more dovolj beljakovin cez dan pojest (tole je cista sladica) in pa je v dijeti in noce prevec ogljikovih hidratov. cottage cheese, 20g mandelmus, 20g proteinov cez in sadje.

cottage cheese

cottage cheese

FTad je izjavil:

Na podlagi cesa izbirate znamko/vrsto proteinov? Jaz vedno gledam, koliko g proteinov dobim na 100g praska, na drugega se ne spoznam.

Sam kupujem od Peak-a https://www.peak.ag/en/products/ws-900. So pa kar dragi, 42EUR/kg.

jaz sem do 2021 kupoval peak izdelke, predvsem whey in preworkout. potem so podražili, in potem še zmanjšali. se pravi shrinkage. sicer je kvaliteta top ampak preplačeval pa ne bom.

tako da gymbeam in shopbuilder.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Horas ()
««
18 / 18
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najboljša trgovina za športne(prehranske) dodatke (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14023270 (2947) mihor
»

katere proteine kupiti (strani: 1 2 3 4 )

15043771 (20941) link_up
»

KATERE PROTEINE (WHEY)

4820512 (9089) ramiz?!
»

MAMMUT proteini

3110262 (9495) alexa-lol

Več podobnih tem