Forum » Problemi človeštva » službena vozila parkirana na dvorišču večstanovanjske hiše
službena vozila parkirana na dvorišču večstanovanjske hiše
traxxas ::
Mogoče je kdo malce bolje informiran s temi tegobami. Sej ne da bi težil,ampak vseeno me zanima kako je v primeru če najemnik stanovanja na dvorišču parkira svoje službene vozila(pred letom je bilo to samo eno vozilo, sedaj že dva).Problem ni eno vozilo, ampak izgleda ,da bo v prihodnosti še katero. Kaj v tem primeru lahko storimo lastniki stanovanj?(omenjeni je samo najemnik stanovanja)
MoRp ::
Ali so lastniski parkirni prostori?
NE skupna lastnina vseh v bloku. --> Ne jamrajte, a se on spotika v vas ce imate 3 avte, ko imate obiske?
DA --> Potem je vse jasno. Ce parkira na tvojem, mu razlozi, da ne sme in bos naslednjic zacel postopek civilne tozbe zaradi uzrupacije.
Dovoli se komentar na ON JE SAMO NAJEMNIK. A ce bi bil lastnik bi bilo pa ok? A ce bi bila vozila civilna bi bilo ok?
Sej razumem, da manjka pp samo dejte no, on ne sme vi pa ja... (res sem se trudil, da nisem napisal kar si mislim bolj socno!)
NE skupna lastnina vseh v bloku. --> Ne jamrajte, a se on spotika v vas ce imate 3 avte, ko imate obiske?
DA --> Potem je vse jasno. Ce parkira na tvojem, mu razlozi, da ne sme in bos naslednjic zacel postopek civilne tozbe zaradi uzrupacije.
Dovoli se komentar na ON JE SAMO NAJEMNIK. A ce bi bil lastnik bi bilo pa ok? A ce bi bila vozila civilna bi bilo ok?
Sej razumem, da manjka pp samo dejte no, on ne sme vi pa ja... (res sem se trudil, da nisem napisal kar si mislim bolj socno!)
perci ::
Tudi, če je lastnik, ni prav, da zasede 5 od 6 parkingov v 6-stanovanjskiem bloku.
Pač, če je zadeva postala problematična v smislu, da zdej ostali nimate kje parkirati, bi se jst pogovoril z njim.
Pač, če je zadeva postala problematična v smislu, da zdej ostali nimate kje parkirati, bi se jst pogovoril z njim.
Prostor sploh ni parkirišče ampak je dvorišče z 4.garažami ki so lastninske.Najemnik s svojimi vozili upravlja pridobitno dejavnost. Kaj ni s tem tako ,da mora imeti zagotovljena parkirna mesta za svoja vozila,kajti v nasprotnem primeru ne dobi dovoljenja za opravljanje dejavnosti? V primeru dejavnosti prevozništva vem ,da mora lastnik pridobiti soglasja in si zagotoviti parkirna mesta drugače ne dobi licence za dejavnost.
MoRp ::
Se strinjam. Samo glede na napisano sem razumel da ima pred blokom 2 avta. Kar je povprecno stevilo vozil na stanovanje.
Naj poudarim,da so to službena vozila za opravljanje dejavnosti. Drugače je to stara hiša z zaprtim dvoriščem v katerega gre največ 5.vozil.
Aston_11 ::
bobby ::
Kaj dost trenutno ne morete.
Lahko pa sklicete svet stanovalcev in uredite hisni odlok, da se pac parkita od vsakega gospodinjstva lahko samo eno vozilo.
Sprejmete hisna pravila potem pa imate osnovo za naprej.
Seveda se lahko pred tem sprejme sklep,da se lastnika pisno obvesti o nastali situaciji, naj lastnik uredi zadevo z najemnikom.
Lahko pa sklicete svet stanovalcev in uredite hisni odlok, da se pac parkita od vsakega gospodinjstva lahko samo eno vozilo.
Sprejmete hisna pravila potem pa imate osnovo za naprej.
Seveda se lahko pred tem sprejme sklep,da se lastnika pisno obvesti o nastali situaciji, naj lastnik uredi zadevo z najemnikom.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
korenje3 ::
Prostor sploh ni parkirišče ampak je dvorišče z 4.garažami ki so lastninske.Najemnik s svojimi vozili upravlja pridobitno dejavnost. Kaj ni s tem tako ,da mora imeti zagotovljena parkirna mesta za svoja vozila,kajti v nasprotnem primeru ne dobi dovoljenja za opravljanje dejavnosti? V primeru dejavnosti prevozništva vem ,da mora lastnik pridobiti soglasja in si zagotoviti parkirna mesta drugače ne dobi licence za dejavnost.
če je parking lastniški, potem ne vem kaj te sploh briga kaj ima parkirano na svojem...
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
floyd1 ::
Sem 3x prebral, pa še zdaj ne razumem, kje parkira. V dveh od lastniških 4 garaž? Verjetno ne... Pred njimi? Lahko poveš točno, koliko parkirnih prostorov sploh imate? Lastniške garaže to verjetno niso?
To, da je najemnik, seveda nime veze. Ima enake pravice, če je parkplac skupen. Problem je v kulturi. On pač noče razumeti, da od 4? placov ni lepo zasedati dveh. Mu je sploh kdo že kaj rekel? Včasih en miren pogovor reši zelo veliko. Včasih seveda nič.
Pri tašči je na 7-ih parkiriščih parkirano:
- 2 stari (nevozni, razpadajoči) kripi, ki pripadata lastnikom (ne moreš nič, ima pravico do parkirišča kot vsi ostali)
- 1 vozna, malo novejša kripa a že brez tablic, lastnik iz enega sosednjega bloka (ne moreš nič, pubec kljub opozorilom ne jebe sistema)
- vsak dan 1 do 2 vozili iz sosednjih blokov (vljudna opozorila, da parkirajo na tujem, ne zaležejo, ko jih kdo zaparkira pa je včasih tudi malo hude krvi - a ne moreš nič)
- 2 vozili ostalih stanovalcev, včasih tudi 4 in potem je, kot sem zgoraj napisal, pol avtov zaparkiranih...
To, da je najemnik, seveda nime veze. Ima enake pravice, če je parkplac skupen. Problem je v kulturi. On pač noče razumeti, da od 4? placov ni lepo zasedati dveh. Mu je sploh kdo že kaj rekel? Včasih en miren pogovor reši zelo veliko. Včasih seveda nič.
Pri tašči je na 7-ih parkiriščih parkirano:
- 2 stari (nevozni, razpadajoči) kripi, ki pripadata lastnikom (ne moreš nič, ima pravico do parkirišča kot vsi ostali)
- 1 vozna, malo novejša kripa a že brez tablic, lastnik iz enega sosednjega bloka (ne moreš nič, pubec kljub opozorilom ne jebe sistema)
- vsak dan 1 do 2 vozili iz sosednjih blokov (vljudna opozorila, da parkirajo na tujem, ne zaležejo, ko jih kdo zaparkira pa je včasih tudi malo hude krvi - a ne moreš nič)
- 2 vozili ostalih stanovalcev, včasih tudi 4 in potem je, kot sem zgoraj napisal, pol avtov zaparkiranih...
korenje3 ::
če si delijo parkirni prostor, potem pa naj si ga oštevilčijo in naj vsak parkira na svojem - kar hoče.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Unknown_001 ::
O jeba to me pa pogreje, "je samo najemnik" ja kaj je kaj manj vreden? Matr to sem imel en lep dialog z eno sosedo iz Lj ker sem pred njo zasedel parkirno mesto in reva se ni znala znajdt ker ni najdla placa "kao" a mal naprej se je zih našel. In pol ona men prokleta študentarija saj ste san najemniki samo sranje... Pol sem ji pa pokazal kako ostali parkirajo za en kurac. Noben ni v črtah in tako se izgubi ene 5 parkirnih mest in potem so najemniki problem št. 1
Zadeva je taka, če ostali lahko normalno parkirate in vas ne ovira pustite pr gmah. Če parkira ko kurac sred čela se pogovorte, če je na tesno s placom probite kompromis da se mal bol stisnete, če pa ne gre se mora prilagodit. Če je pa na lastniškem tujem pa tu sploh ni debate.
End of the story, move on.
Zadeva je taka, če ostali lahko normalno parkirate in vas ne ovira pustite pr gmah. Če parkira ko kurac sred čela se pogovorte, če je na tesno s placom probite kompromis da se mal bol stisnete, če pa ne gre se mora prilagodit. Če je pa na lastniškem tujem pa tu sploh ni debate.
End of the story, move on.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj lahko parkiramo na parkirišču?Oddelek: Na cesti | 3866 (2579) | Daliborg |
» | Parkirni avtomati - Bežigrad (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 35957 (30523) | solatko |
» | [živce parajoče] Kraja parkirnih mest v centru LJ (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 14406 (8032) | ender |
» | Nepravilno parkiranje - napačen naslov na listku (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12359 (7574) | krho |
» | Vandalizem na avtomobiluOddelek: Na cesti | 4861 (4073) | ShowDown |