» »

TEAC CDW548E

TEAC CDW548E

boris79 ::

Moj snemalnik ne prepoznava pravih hitrosti s katerimi lahko snemam na cdje. Poizkusil sem že več različnih firm cdjev vendar mi pri nobenem ne zapisuje z več kot 32x hitrostjo. Baje so to ene nove tehnologije in baje tudi ne bo firmwarov za moj snemalnik. Kaj lahko naredim in ali lahko reklamiram snemalnik, ker mi ne dosega predpisane hitrosti. Hvala za pomoč!

TheJack ::

Nič ne moreš narediti, prav tako writerja ne moreš reklamirati.

Sicer pa dotični writer po mojih izkušnjah dovoli snemati z najvišjo hitrostjo na sledeče cedeje (te sem preizkusil; gotovo jih je še več...): TraxData (črni 40x), eProFormance (48x), Plextor (48x). Snemanje s takšno hitrostjo pa potem dejansko uspe le s plextorji; traxdate in eproformanci so pri 48x snemanju uničeni; eproformance so uničeni že, če jih skušaš posneti z več kot 16x (na tem writerju).

Dejansko je s tem writerjem tako, da jih je bilo izgleda narejenih sila malo, le zato, da se premosti čas do prihoda CD-W552E. Zelo očitno se je pri lansiranju tega pekača (CD-W548E) na trg strahovito hitelo, kar je njega lastnikom boleče očitno. Sem pa o tem na tem forumu že dosti napisal. Prav tako sem na Teacovo nemško tehnično podporo pisal ogorčeno-sarkastičen e-mail, na katerega odgovora pričakovano nisem dobil.
Verjetno bi precej pomagal že firmware update. Ali pa tudi ne, saj bi ga Teac v tem primeru verjetno že izdal, ker je pekač fizično tako ali tako skoraj enak kot 552E (za katerega je fw update že prišel). Če se ne motim, gre v obeh primerih za prepakiran Asusov pekač...

Vsekakor lahko mirno rečem, da se Teac obnaša nadvse svinjsko. Tudi mi, ki smo CD-W548E (Teac bi ga najraje kar pozabil) kupili, smo prav tako njihove stranke in smo zanj prav tako plačali denar kot kupci ostalih njihovih pekačev. Zaslužimo si torej enako (in v tem primeru obupno potrebno) podporo v obliki fw updateov.

Ne pa, da imam probleme, ki si jih ne bi smel privoščiti noben proizvajalec pekačev, kaj šele velehvaljeni Teac. Redno se mi recimo dogaja tole: V pekač dam prazen cd in ga hočem posneti. Pritisnem 'write', pekač začne zapisovati lead-in. Še preden preide na pisanje podatkov, dobim 'write error'. Plošček sicer ni uničen, ampak ko se ti to zgodi trikrat, štirikrat zapovrstjo, res izgubiš živce. Pogosto pomaga le znižanje hitrosti pečenja, tudi do 4x (odvisno od medija), da se zadeva končno posname.
Z eProFormanci se dogaja tole. Kot sem že omenil, pekač nanje dovoli snemati z 48x (na petnajstkrat boljše MMORE pa s 16x; res, prepoznava kvalitete ploščka je svetovna...). Če si pogumen (neumen), jih dejansko daš snemati s takšno hitrostjo (ali pa katerokoli nad 16x; rezultat je enak). Zgodi se sledeče. Pekač začne snemati, lučka utripa, le indikator, ki kaže napredek snemanja (v programu za snemanje) se ne premika. To traja, dokler se pač ne naveličaš. Verjetno bi se zadeva ''snemala'' do konca vseh časov (ali pa do izpada elektrike vsaj), če ne bi uporabnik snemanja prekinil. Kar pa ni preprosto. Lahko zapreš Nerota, pa bo pekač še vedno snemal. Lučka utripa. vratca se ne odpirajo. Pomaga reboot.

Heh, po tem ko sem tole napisal, sem se zavedel, da reklamacija le ne bi bila tako neupravičena.:D Bom videl, morda bom res poklical na Izid. Ampak glede na to, da so mi en pekač (po obupno dolgem čakanju, ko novih kao niso imeli, čeprav jih je bilo povsod po trgovini/skladišču na stotine. Rekoč, da so rezervirani.) že zamenjali, nimam preveč visokih pričakovanj.

Je pa res, da je pekač odličen (snema kvalitetno), če le ne snemaš z več kot s 16x. Jap....ta pekač je de iure 48 kraten, de facto pa 16 kraten.:D

Jochaan ::

Mel sem teaca 48 pa je men isto delal zdej pa sem poslal nazaj ker mi ni več delalo brisanje rw-jev in dob sem teaca 52 in je ista zgodba z pečenjem cd-jev. Writer te resnično "j***" v glavo ;((

Jochaan ::

Ali lahko poveta kero plato imata pa katere ide naprave in windowse.

TheJack ::

plata: ECS K7S5A
disk maxtor 40 GB, dvd-rom Toshiba 1612
WinXP

Jochaan ::

ja jst mam pa qdi kudoz 7, 80 GB WD, winXP, pa nerota 5.5.10.35


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj NE kupiti!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1379568 (5892) jastreb
»

Poceni prazni CD-ji (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
978413 (6659) Zheegec
»

Teac cd-w552e

Oddelek: Kaj kupiti
442131 (1525) tx-z
»

Teac CD-W548E & firmware (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
515186 (4499) wilecoyot
»

Teac 48x12x48 ?

Oddelek: Kaj kupiti
191621 (1252) TheJack

Več podobnih tem