» »

DMA namesto UDMAv Windows 2000 - kako?

DMA namesto UDMAv Windows 2000 - kako?

Maxtor ::

Imam Teac 540E z znano hibo da v w2k/XP ne deluje v UltraDMA načinu, nekje pa sem prebral da bi samo v DMA oz. MultiWord DMA načinu moral vredu delat. Nastavitve je potrebno nastaviti v BIOS-u, vendar se po spremembi v Winsih ne zgodi nič (verjetno bi moral naložit na novo, da bi spremembe postale veljavne, kar pa ne pride v poštev). Zato me zanima kako prepričat w2k, da bi upoštevale nastavitve BIOS-a oz. ali se da kje v registru nastavit želeni način prenosa za posamezni kanal.

Hvala za odgovore vnaprej.

LP

Han ::

Da bo tale TEAC deloval v Win2k/XP v DMA načinu, morajo biti izpolnjeni določeni pogoji. 1. ustrezen BIOS, 2. ustrezna plata, 3. ustrezna revizija čipovja, 4. včasih deluje v DMA samo, če je na istem kablu recimo Seagatov trdi disk. Skratka, veliko sreče pri konfiguriranju.

Meni ga na Asuski P2B ni uspelo prepričati v brezhibno DMA delovanje, medtem ko prijatelju na Abitki BF6 deluje odlično...

Maxtor ::

Meni je na tej plati že deloval v DMA načinu, vendar je bil priklopljen zraven diska. Sedaj je zraven CD-RW-ja in če je prej delal bi tudi sedaj nekako moral delovati, upam vsaj.

Kaka ideja?

Maxtor ::

Tako, pa sem obupal nad tem teacom, nemogoče ga je usposobiti, da bi "normalno" delal na DMA, posebej so problemi pri glasbi, ko sistem čisto mrkne, tako da lahko temo kar zaklenete.

LP

Highlag ::

Če ti uspe nastaviti primeren DMA v biosu, pa ti okna ne zamenjajo načina delovanja bi mogoče probal z odstranitvijo kanala na katerem imaš CD priključen. Ob ponovnem zagonu bi okna našla nov hardware in mogoče bi ti celo delalo.

Maxtor ::

Sem probal že tudi to in ne dela. Ne dela mi niti kombinacija, ki je prej zanesljivo delala (DISK in CD na istem kablu). Zakaj je tako ne vem? Sicer pa so s tem Teacom pri večini sami problemi v w2k. Vseeno hvala za nasvet.

Lith ::

jaz v win2k nastavljam v System Properties - Hardware - Device Manager, IDE ATA/ATAPI Controllers in potem izberem Primary / Secondary IDE controller: zdaj pa nastavim za DMA - DMA if available ali pa PIO mode only

če je to prav, kot sem jaz razumel (slika spodaj)
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem CD-ROM

Oddelek: Pomoč in nasveti
131070 (993) neki123
»

Iz PIO Moda v DMA Mode

Oddelek: Pomoč in nasveti
81500 (1343) q:-p
»

TEAC CD-ROM problem!

Oddelek: Pomoč in nasveti
91526 (1266) rockeye
»

TEAC 40X (CD-540e)

Oddelek: Pomoč in nasveti
171536 (1241) Han
»

CD-RW Plextor 12/10/32a + TEAC 40x CD-Rom ... Problem !!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
8879 (756) OrlyTM

Več podobnih tem