» »

Iz PIO Moda v DMA Mode

Iz PIO Moda v DMA Mode

Dzqint ::

Imam en problem.
V win2k imam disk in cd-rom skupaj (disk Primary Master - Ultra DMA MODE in cd-rom Primary Slave - PIO MODE),
ter cd-rw posebaj (Secondary Master - DMA MODE). Problem je v CD-ROMU (TEAC CD-540E), ker je na PIO MODE in čeprav dam
DMA MODE IF AVAILABLE mi avtomatsko vrze na PIO MODE in noce na DMA. Prej sem mel nastiman in kar na enkrat je pa spet prejsnje stanje (PIO MODE).
Namrec nervira me, da tok velik časa kopera pa to.
Če ste imeli tudi vi takšne probleme odpište al pa svetujte. Probal sem veliko stvari in nikakor CD-roma ne morem spraviti nazaja na DMA MODE.

lp

bastadu ::

V Device Managerju odstrani Primary in Secondary IDE Channel in ponovno zaženi računalo. To je pomagalo meni:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bastadu ()

bosstjann ::

v biosu izklop udma za teaca pomagalo meni

Zgodovina sprememb…

Han ::

Na redkih ploščah deluje tale TEAC v Windows 2000/XP brezhibno v UDMA načinu. Windows 98/Me ni problem, 2000/XP pa ima drugačen ATAPI gonilnik, s katerim se TEAC "razume" dobro le v PIO načinu. Žal.

Mimogrede, katero osnovno ploščo imaš?

Dzqint ::

mam ABITKO in sicer BE-6 II (ATA-66) .....

Han ::

Težka bo. Imam Asusko z BX čipovjem in mi tega Teaca nikakor ni uspelo prepričati, da bi deloval v UDMA načinu v Win2k/XP. Prijatelj ima Abitko BF6, ki je le malenkost drugačna od tvoje, in tudi ne gre.

Kot rečeno - poskusi v biosu z nastavitvami za dotični IDE kanal (izklopi Auto oz. UDMA). Druge rešitve žal ni. Lahko edino zamenjaš CD-ROM za recimo DVD, kot sem storil sam...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

kockish ::

Na viinih chipsetih z hyperion drajverji in ide-miniportom dela v nacinu DMA tudi v win2k. UDMA zal ne dela, ampak ze navaden dma je bistveno boljsi kot pio...

Maxtor ::

Jaz imam BX plati (MSI 6163) in mi je tale Teac 540E delal na DMA, ko je bil na istem kablu kot disk. Ko sem pa nabavil novi disk, pa se Teac z diskom ni preveč razumel, zato sem ga dal na drugi kabel. Od takrat je PIO največ kar lahko dosežem, da deluje normalno. Na DMA pa sistem precej šteka:(

q:-p ::

V device managerju klikni z desnim gumbom na "Primary ide channel" oziroma na tistega, kjer imas cd. Izberi "Update driver". Izberi "Install from a specific location (Advanced)", NEXT, "Don't search. I wil choose the driver to install.", NEXT in "Standard IDE/ESDI Hard Disk Controller". Restartaj racunalnik in izberi "DMA if available."

Sam imam VIA chipset in sem isto naredil se pri IDE controllerju, kjer updatas driver iz "VIA Bus IDE controlleja" na "Standard Dual Channel PCI Controller" in sicer zato, ker mi drugace skoci disk na udma3. Zdaj je na udma4, cd pa laufa na udma 2.

Ce ti slucajno kdaj skoci nazaj na pio, ponovi postopek (minuta dela). Ugotovil sem, da je sel meni cd nazaj na pio vsakic ko sem ripal glasbo v mp3je, uporabljal sem audiograbber. Zdaj, ko uporabljam CDex, ki ima itak se boljsi encoder, cd lepo ostane v dma nacinu.

S tem se se ze velik zaje*aval in to je zaenkrat edino, kar mi dela, pa sem probal ze v biosu onemogocit dma, prakticno vse 4in1 via driverje, register popravljat,...

Upam, da je komu kej pomagal.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Disk v PIO-mode

Oddelek: Strojna oprema
141161 (976) HroSCeK
»

problemi z DMA & pekacem v winXP

Oddelek: Pomoč in nasveti
281602 (1355) fictionel
»

Seagate 30 GB na PIO Mode namesto DMA !?

Oddelek: Pomoč in nasveti
151522 (1307) Dami
»

TEAC 540E in DMA ???????

Oddelek: Pomoč in nasveti
181991 (1628) Eagel
»

TEAC CD-ROM problem!

Oddelek: Pomoč in nasveti
91525 (1265) rockeye

Več podobnih tem