» »

Ventilatorju se je strgalo

Ventilatorju se je strgalo

slycer ::

Tukaj imate posnetek, kako izgleda "tiho" delovanje ventilatorja, ki ga imam trenutno na procesorju (Evercool - po mojem neka tajvanska jajca). Zdaj pa ne vem, ali naj tega pustim gor ali naj kupim drugega, ker ne vem, koliko časa bom prenašal to brnenje. Naj povem še to, da je brnenje ventilatorja v resnici še dvakrat hujše, kot na posnetku. Kaj menite, naj poizkušam popraviti tega, ali naj si kupim kakšnega Volcanota 6, s katerim bom imel vsaj mir.

kokos ::

Ne meci ga se stran!
Se mi zdi, da mam jaz istega.
Dobil sem ga zastonj, ko je brat kupil Zalmana. Slucajno sem ravno isti dan kupoval nov proc - T-bird 1000. Na ta podarjen crapy cooler sem namontiral 12cm ventilator in to prek Zalmanovega silent mode kablcka, ki mi ga je ravno tako odstopil brat.
Aja pa se to sem se spomnil: Ventilatorja nisem privijacil na cooler ampak sem ga prilepil z dvostranskim lepilnim trakom, tako da je skoraj 1cm nad rebri coolerja in popolnoma elasticno vpet, tako da ni govora o kaksnih vibracijah.
Zadeva deluje vsaj tako tiho, kot Zalman!!!:D, temp je pa pod polno obremenitvijo 47:P, je pa res da deluje pri legalnih 1000megahertzih.

Neo32 ::

Jest mam isti cooler in jest sm ga prklopu na 7V (+5,+12) pa dela pol poacasneje slabs hladi mogoce za najvec 4 stopinje, ampak ga sploh ne slisis (to je prispodoba), ga slisis samo je pol manj glasen kukr ce dela na 12V.Temp pri polni obremenitvi Durona 950@1100 je 45 stopinj.

slycer ::

Jah, zgleda, da bo res treba zamenjati ventilator. Sam, če je že treba zamenjavati ventilator, pol raj zamenjam cel cooler, "star" hladilnik pa prihranim za prihodnje projekte :):)

Boeing ::

dej ti raje preglej, da je vent ziher zbalansiran tako kot mora biti, pa da ti ne riba ob kakšno plastiko...LP
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Brane2 ::

Prah na ventilatorjevih krilih povzroci neenako maso na vseh straneh in odmik balansa iz centra. Zarad tega je ventilator glasnejsi, scasoma pa se pojavi tud luft v lezajih, tud ce ti prah nikol ne zadihta vsega skupaj.
Zato je treba ventilator periodicno cistit in dodat semtertja tud kapljico olja na lezaj ali puso. Seveda potem moras dat nalepko nazaj !
Ce pride prah v lezaj, ga bo obrusil ko šmirgl papir...
Olje pomaga vcasih tud za kratek cas ceprav ima lezaj ze luft in ti da nekaj tednov, da najdes nov vent.

Sploh pa posnetek zveni, kot da ventilator majckeno praska kak kabel ali pa hladilno rebro...

Neo32 ::

Jest sm dal olje notr v lezaje pa mi je vent crknu ker se je tist olje spremenu v eno tako silikonsko snov.:D

Brane2 ::

Si ti ziher, da se ze prej lezaji niso nazrli prahu ?
Ocitno je tvoje olje raztopilo nekaj, kar je blo ze prej not...
Men se kej takega se ni zgodl, pa sem to naredu ze vec ko 100x skozi leta.

Kaksno olje si pa dal not ? Zavorno mogoce ?






Neo32 ::

Mah zihr sm ker sm dal v bencin lezaje pa sm jih pustu notr en cajta, pol sm jih pa dal vn pa obrisov pa sm jih namazov z enmu masinskmu oljem navadn nc posebnga in pol sej pa tist olje spremenu v eno gumico silikon neki tacga.

SkIDiver ::

Hehe ropota ku kaka stara Cessna. Za podmazovanje uporab olje za podmazovanje šivalnih strojev. Jz ga uporablam na mojih ventih pa so čist tih. Se sliš sam zrak ki se premika venti so pa neslišni. Še Vulcano 2 sm utišu da ne ropota.

Brane2 ::

Neo32:

IMHO ne bi smel dat not bencina. Ta je verjetno stopil kak se posebno poceni plastiko pod lezajem, nato pa je olje pobralo zadevo.
Mogoce tud taiwanska mascoba, ki je bla prej not, ne prenese benza...

V glavnem s strojnim oljem ne bi smel bit problemov.
V pomanjkanju boljsega sem enkrat probal celo z jedilnim oljem (IIRC Zvijezda)- tip pac ni mel olja, je bla pa kuhnja zraven :D...

Neo32 ::

Ne ne, jest sm lezaje dal vn iz ventilatorja in jih dal v bencin, v lezajih je pa samo kovina tako da ni moglo stopiti kaksno plastiko. Predvidevam pa da je to olje zanic ker ni toplotno dovolj odporno, ker ta ventilator se pa full greje in je vrjetn zaradi tega ratala taka silikonska masa, ne vm mogoce je to.

Binji ::

Pa kaj maste vi take probleme s temi coolerji? Jst sm jmu prej Volcanota2, zdej pa Volcano 6Cu in oba sta delala lepo potiho brez kakrsnihkoli modifikacij.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Neo32 ::

Ce je to zate potiho da ponoc k gres na balkon na cik pa da slisis svojo kisto cez celo bajto, pol ..... SVAKA CAST SINE!!!

Binji ::

Provzoprov lohku jst bp spim v isto sobi ko comp, slism ga pa ne vec ze ku grem skuzi vrata.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Neo32 ::

Pizda to je post kjer se razpravlja o tem kuko utisat ventilatorje ne pa o tem kdo ga dl slis pa kulk kermu kista ropota tko da nehajva s to razpravo. Ce hoc razglablat o tem kuko mas tiho kisto odpri post pa je.

SkIDiver ::

No zdele mi je pala rešitev na pamet: MotorUp pa bo konc vaših problemov, bo ventilator k nov:D>:DHUD STAF:D:D:D

Čene pa če se vam venti ful segrevajo pa kupte motorno olje za bencinske turbo motorje ti so predvideni da prenašajo visoke temperature.

Neo32 ::

Stari pa ti si car, kuko si to pogruntov? Prov hutr ga grem iskt pa bomo namazal vseh 13 ventov pa bomo vidl kva bo.:D:D:D

SkIDiver ::

Jz sm glih dons ujev to reklamo pa je pršla mama mim pa je rekla k mislš da to kj pomaga. Sm reku ma ja notr uliješ pol ti pa avto zariba. Raj vidm da mi zariba tko pa nebom nč jezen na MotorUp. Jah probjte mogoče pa kj pomaga. Če pomaga bom jz tut u avto uliv:D:D:D če kdo vrjame da krave letijo:D:D:D

Neo32 ::

Ce vrjames v smrkce pa res!:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vzdrževanje ventilatorjev v PC-ju

Oddelek: Pomoč in nasveti
92838 (2800) solatko
»

podmazovanje graficne

Oddelek: Strojna oprema
172233 (1707) gavro
»

sleve vs. bale bearing

Oddelek: Strojna oprema
342175 (1414) iro
»

Northbridge vent ropota, kaj zdaj?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
382234 (1600) XS!D3
»

Čiščenje vetilatorjev

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
161841 (1643) nicjasno

Več podobnih tem