» »

utisanje ventilatorjev?

utisanje ventilatorjev?

ls ::

v ohisju imam 5 precej starih sunon ventov, ki nazalost povzrocajo precej hrupa. vcasih ga niso tolk. a bi se opazlo ce bi jih vsaj mal naoljil? to prasam kr se mi jih ne ljubi šraufat vn. na 7V jih ne mislim preklapljat kr je pretok pomembnejsi:)

Matek ::

Ja, to ponavadi dost pomaga. Če ne pa riskiraj 5k pa kupi silent zalmane pri Mlacomu.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

ls ::

fora je v tem da na zacetku kaksno minuto rohni kokr da bi vzletalo letalo, pole se pa umirijo:) pizda me to zivcira;((
aja.. silent zalmani se mi zdi da so sam 8cm, jst imam pa 92mm luknje. kako to da so tolk tihi.. a se pocasneje vrtiji al je ksna druga fora?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ls ()

pozorhudmaček ::

Na ventilatorju se ti je nabral prah. Sam sem imel tudi take težave. Potem sem ga spucal, in težava je bila rešena. Sam imam v stanovanju toliko prahu, da ventilatorji, po resnici ne zdržijo več kot pol leta, pol ga je treba pa spucat, al pa na servis nest, da ti ga zamenjajo. Tako dobiš novga + še starga dobiš nazaj. Resnica je, da sem z enoletno garancijo dobil tako že dva ventilatorja. Pozorhudmaček, pravi, da se splača(zelo).

Ah, uno začetno hromenje je posledica, prahu, ki napol zamaši ventilator, tako da si najprej "utira pot". Take posledice sem imel sam, ko sem ga že tretjič spucal(mimogrede je ventilator na napajalniku), se mi je dokončno zamašil in rohnel kot jedrska podmornica. Potem je bila verzija edin nov ventilator.

pozorhudmaček ::

Še nekaj moram dodati:Ena možnost je tudi da kišto(računalnik), fajn potrepljaš(butneš), nakar se delci prahu dvignejo in vent. si spet lahko utre svojo pot. Resda, je način rahlo smešen, vendar sem to sam izvajal na svoji kišti:)

edit//:In preizkušeno deluje;)

Zgodovina sprememb…

tejo ::

Jest mam pa tud en problem s hrupom moje ventilacije, samo je pa mal drugačen. Pri meni so namreč ventilatorji od začetka tihi, potem pa se začne šele ropot (nekako podobno ropota Acela HHP-8).

A kdo ve kaj v zvezi s tem?

pozorhudmaček ::

tejo-Tudi možno. Očisti ventilator, in potem poročaj o rezultatih.

tec ::

ls: Obstajajo tudi 92x92 pri mlacomu, jih imam jest.

ls ::

pozorhudmaček: jedrska podmornica ne rohni, ampak tiho pluje skozi vodo:D :D

Brane2 ::

Prah na krilih ventilatorja povzroča hrup, nastale vibracije ti pa tudi sčasoma zagotovo zjebejo ležaj in s tem tudi ventilator. Zato vsake tok odšraufaj vse ventilatorje iz mašine, jih spucaj, nato pa dodaj kapljico navavadnega strojnega olja v ležaj. To storiš tako, da z Olfo ali čim podobnim snameš nalepko. Pod njo boš zagledal v telesu ventilatorja majhen črn štoflc, ki ga tudi izbezaš ven.
Nato kapmeš kapljo ali dve olja in če se da, za par minut vklopiš ventilator v vodoravnem položaju, da se olje razmaže. Če se da, nato dokapljaj olje in daj štoflc nazaj. Morebitne mastne preostanke na ohišju skrbno obriši in očisti, preden zalimaš nazaj nalepko.

To počni periodično (recimo na vsakih 6 mesecev) in ventilatorji bodo praktično večni.
Če se tega lotiš šele, ko vse že rožlja, si pozen. Pomagalo bo, ampak ventilatorje bo treba zamenjat....

pozorhudmaček ::

ls-Seveda:)

Smrkc ::

Zivjo. Se jest mam eno vprasanje. Jest mam pa nov ventilator, pa je ravno tako kar precej glasen (sem skoraj preprican da prah ni vzrok za glasnost). zanima me pa ce bi se ga dal kako drugace utisat?
p.s.: mam pa TT DRAGON ORB 3 7000/BAKER ce vam to kaj pomaga.
hvala


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC neprijetno ruži

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
354213 (3656) nofaith
»

podmazovanje graficne

Oddelek: Strojna oprema
172168 (1642) gavro
»

sleve vs. bale bearing

Oddelek: Strojna oprema
342132 (1371) iro
»

kako popravit ventilator

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
181614 (1080) msms
»

Ventilatorju se je strgalo

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
191370 (1051) Neo32

Več podobnih tem