» »

dostop do skupne mape na WinServer2003

dostop do skupne mape na WinServer2003

afro~dizzy~act ::

Hi.
Dobil sem tole legalno 180dnevno preizkusno verzijo Windows Server 2003 in jo instaliral brez problemov.
Na pravice se ne razumem najbolje, zato imam tezave ko hocem na serverju dati eno mapo v skupno rabo. Klienti na mrezi so Win98 in Win2000 in vsakic, ko hocem dostopiti do te mape mi zatezi z geslom, ceprav sem na serverju nastavil, da ima "everyone" polno pravico do mape.
Rad bi uglavnem, da bi do te mape vsak racunalnik ki je na mrezi, dostopal brez vtipkavanja gesla.
Hvala

Lith ::

sem tudi jaz gledal v win 2000 kaj ne dela, pa sem potem aktiviral Guest account (greš na ikono my computer, desni klik - manage , Local users and groups - Users). Upam da ti bo pomagalo...
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Duhec ::

Serverju dodaj imena vseh uporabnikov (username), ki bodo dostopali do računalnika z Win server 2003.

afro~dizzy~act ::

Bom probal z guestom. Vnasanje vseh uporabnikov ne pride v postev, ker je to omrezje prvic veliko, drugic ljudje prinasajo svoje prenosnike in zato ne morem vedeti vseh.

jurre ::

ta problem sem imel tudi jaz, spraseval je za geslo, ceprav ga nisem nastavil
gres v control panel -->administrative tools-->computer managment-->local users &groups, kliknes na users -->kliknes action->new user, se spomnis neko ime in geslo, (ime ne smet biti isto kot ime kaksnega racunalnika v mrezi),gres se na ostale racunalnike in naredis isto, kliknes na mapo v skupni rabi, prasa za geslo, napises username ki si ga dodal, in geslo, in prides not! potem pa das shrani geslo, ko ga vneses, pa ne sprasuje vec...

pri meni je to delalo, povej ce ti bo uspelo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jurre ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Win server 2003 in Win XP - file sharing oz. skupna raba

Oddelek: Omrežja in internet
222335 (2206) Mitja.GTI
»

Računalnika se ne vidita na mreži

101937 (1676) vladika
»

kako imeti na mrezi 3 racunalnike, da od tega 1 nima dostopa do drugih dveh

243345 (2767) Pyr0Beast
»

Kakšna je razlika, še se prijaviš kot administrator lokalno ali kot administrator v d

Oddelek: Operacijski sistemi
112430 (2153) krneki
»

IIS 5.0

151315 (1162) sasox

Več podobnih tem