» »

Amazon Echo odslej kot Echo Dot in Tap

Amazon Echo odslej kot Echo Dot in Tap

Slo-Tech - Amazonov inteligentni črni cilinder Echo, ki stoji v sobi in tiho posluša, dokler ne sliši ključne besede, nato pa zmore tudi kaj povedati ali zaigrati, je dobil naslednika. Dva, izmed katerih vsak opravlja približno polovico tistega, kar je znal Echo. Prvi se imenuje Echo Dot in raje posluša, drugi se imenuje Tap in bolje igra. Znata pa oba oboje.

Echo Dot je pomanjšan oziroma pristrižen Echo, ki meri v višino le še dober decimeter. Načeloma zna isto kot Echo, pri čemer je mikrofon enake kvalitete in je kot v Echu ves čas v pripravljenosti, da sliši ključno besedo, medtem ko so zvočniki manjši in slabši. Stane 90 dolarjev, torej pol manj od Echa.

Druga polovica se imenuje Tap in ima bolj primitiven mikrofon, ki ga je treba posebej vključiti, ima pa dobre zvočnike. Za ukazovanje se morate torej napravi približati in jo vsakokrat izrecno vključiti, kar niti ni tako slabo, saj vam tako ne prisluškuje ves čas, kot to počne Echo. Tap stane 130 dolarjev. Spomnimo, da je prvotni Echo stal 180 dolarjev.

Možgani obeh naprav pa so enaki in zmorejo isto kot v prvotnem Echu. To pomeni, da vam lahko naprava prebere vremensko napoved, naroči prevoz, predvaja glasbo, ugasne luči, pošilja elektronsko pošto itd.

Očitno ima Amazon trenutno na zalogi bolj malo teh naprav, saj lahko Echo Dot naročijo le lastniki Echa ali Fire TV. Ni še znano, kdaj bo na voljo vsem brez omejitev.


2 komentarja

mrTwelveTrees ::

matr bi bilo fajn ce bi te gizmoti prepoznali vse materne jezike :)

gslo ::

matr bi blo fajn, če tej gizmoti neb mel tolk negativnih možnih posledic za zasebnost znotraj lastnega doma. ampak jebiga, raja hoče.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Echo Dot 3rd gen. - nakup (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16325872 (13009) Reaper
»

Echo dot 3 ali echo show 5

Oddelek: Zvok in slika
61036 (874) Laki_ laik
»

Amazon predstavil ducat novih izdelkov Echo z Alexo

Oddelek: Novice / Ostalo
469976 (7948) xmetallic
»

Google želi v dnevne sobe s Chirpom

Oddelek: Novice / Ostalo
359338 (6466) poweroff
»

Amazon Echo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
5222894 (19923) roli

Več podobnih tem