Forum » Operacijski sistemi » Reinstalacija prenosnika iz Win-XP na 8.1 na Win10?
Reinstalacija prenosnika iz Win-XP na 8.1 na Win10?
Joze_K ::
Zdravo - imam Toshibo QOSMIO, originalno kupljeno z Win XP - v akciji MS-a sem kupil (30€) licenco za 8.1 - nato pa tole nadgradil na W10.
Sedaj nameravam prenosnik prodati.
Kako disk očistiti?
Ali narediti tovarniško instalacijo s hidden systemske particije? V tem primeru verjetno dobim Xpje nazaj? In kako potem to spraviti na tisto, kar je bilo kupljeno - do Win10?
Oz. kako očistiti disk, da ne bo sledi "mojih" datotek?
Hvala, Jože
Kako disk očistiti?
Ali narediti tovarniško instalacijo s hidden systemske particije? V tem primeru verjetno dobim Xpje nazaj? In kako potem to spraviti na tisto, kar je bilo kupljeno - do Win10?
Hvala, Jože
Thuban ::
Verjetno je dovolj dobro, če slediš tem navodilom: http://windows.microsoft.com/sl-si/wind...
Natančneje tale del:
Ponastavitev računalnika
Podrsajte z desne strani zaslona, tapnite Nastavitve in nato Spremeni nastavitve računalnika.
(Če uporabljate miško, pokažite na zgornji desni kot zaslona, pomaknite kazalec navzdol in kliknite Nastavitve in nato Spremeni nastavitve računalnika.)
Tapnite ali kliknite Posodobitev in obnovitev in nato Obnovitev.
V razdelku Odstranite vse in znova namestite Windows tapnite ali kliknite Začetek.
Sledite navodilom na zaslonu.
Opomba
Izbrati boste morali, ali želite podatke odstraniti hitro ali temeljito. Če izberete hitro odstranitev, bo nekaj podatkov morda mogoče obnoviti s posebno programsko opremo. Če izberete temeljito odstranitev podatkov, lahko postopek traja dalj časa, vendar podatkov zelo verjetno ne bo mogoče obnoviti.
Če pa kdo ve za boljši način pa ti bo že sporočil.
Natančneje tale del:
Ponastavitev računalnika
Podrsajte z desne strani zaslona, tapnite Nastavitve in nato Spremeni nastavitve računalnika.
(Če uporabljate miško, pokažite na zgornji desni kot zaslona, pomaknite kazalec navzdol in kliknite Nastavitve in nato Spremeni nastavitve računalnika.)
Tapnite ali kliknite Posodobitev in obnovitev in nato Obnovitev.
V razdelku Odstranite vse in znova namestite Windows tapnite ali kliknite Začetek.
Sledite navodilom na zaslonu.
Opomba
Izbrati boste morali, ali želite podatke odstraniti hitro ali temeljito. Če izberete hitro odstranitev, bo nekaj podatkov morda mogoče obnoviti s posebno programsko opremo. Če izberete temeljito odstranitev podatkov, lahko postopek traja dalj časa, vendar podatkov zelo verjetno ne bo mogoče obnoviti.
Če pa kdo ve za boljši način pa ti bo že sporočil.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Thuban ()
Egidij88 ::
Tale ponastavitev in zbrišeš vse, ali pa fresh install win10 iz bootable usb-ja, iso pobereš iz neta in se ti potem spet windowsi sami aktivirajo.
Compufreek ::
Sem že zjutraj hotel napisati pa pol pozabil .....
ko enkrat nadgradiš iz windows 8 licence an windows 10 preko upgrade programa ... licenca ni več premostljiva ... torej kode nemoreš več uporabiti na drugem računalniku... edini način da to narediš je če zdaj na PC ju izbereš da z windows 10 nisi zadovoljen in narediš rollback na windows 8 kar nemoreš naredit če si kasneje naredil fresh install...
če zdaj posnameš windowse na drug PC z uporabo kode od windows 8, potem bo instalacija sicer šla skozi ampak bo potem napisalo da je windows aktiviran na drugem hardwaru.
Torej ... če si naredil nadgradnjo, se je windows zaklenil na hardware prenosnika ... in če ga boš prodal ... ko bo ta oseba ki bo to kupila snemala windowse 10 se bo tvoja licenca avtomatsko aktivirala tja in tebi napisala (na drugem pc ju ) da uporabljaš nelegitimno kopijo...
upam sicer da se motim ker še nisem uspel probat v praksi ... ampak kolikor sem se pozanimal je zadeva takšna.
ko enkrat nadgradiš iz windows 8 licence an windows 10 preko upgrade programa ... licenca ni več premostljiva ... torej kode nemoreš več uporabiti na drugem računalniku... edini način da to narediš je če zdaj na PC ju izbereš da z windows 10 nisi zadovoljen in narediš rollback na windows 8 kar nemoreš naredit če si kasneje naredil fresh install...
če zdaj posnameš windowse na drug PC z uporabo kode od windows 8, potem bo instalacija sicer šla skozi ampak bo potem napisalo da je windows aktiviran na drugem hardwaru.
Torej ... če si naredil nadgradnjo, se je windows zaklenil na hardware prenosnika ... in če ga boš prodal ... ko bo ta oseba ki bo to kupila snemala windowse 10 se bo tvoja licenca avtomatsko aktivirala tja in tebi napisala (na drugem pc ju ) da uporabljaš nelegitimno kopijo...
upam sicer da se motim ker še nisem uspel probat v praksi ... ampak kolikor sem se pozanimal je zadeva takšna.
Zheegec ::
Zdravo - imam Toshibo QOSMIO, originalno kupljeno z Win XP - v akciji MS-a sem kupil (30€) licenco za 8.1 - nato pa tole nadgradil na W10.
Kako disk očistiti?
Hvala, Jože
Nova verzija Windows 10 na Microsoft strani direktno sprejme cd-key od Windows 8.1
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Windows 10] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 139 140 141 142 )Oddelek: Operacijski sistemi | 1397536 (9363) | tetriandoch |
» | Nakup windows 10 preko kuponlandije za 28€? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21991 (18439) | PrimozR |
» | Windows 10 "clean install"Oddelek: Pomoč in nasveti | 14793 (12293) | fujtajksel |
» | Kje do poceni win 7 ali 8.1 licence ?Oddelek: Operacijski sistemi | 1462 (1028) | Han |
» | Ali je ta licenca legalna?Oddelek: Operacijski sistemi | 7031 (4760) | beni |