» »

Kje do poceni win 7 ali 8.1 licence ?

Kje do poceni win 7 ali 8.1 licence ?

#000000 ::

Kolegu moram naložit win 10, ker bi ga na vsak način rad imel, ima pa podjetje in mora bit zadeva legalna.

Kako to izvest ? sem slišal po kuloarjih, da če imaš licenco za visto, 7 ali 8 da je upgrade zastonj, kaj pa potem ? je on zaradi podjetja lahko kaj v drugečnem odnosu od fizične osebe ?

Ker imam eno viata licenco še na lagerju, in ni OEM ampak pak kupljena v trgovini za časa viste, in nikoli aktivirana, bi to morda šlo ?

hvala in LP

BivšiUser2 ::

Glede upgrejdanja z viste na 10 8predlogi). Glede nalaganja 10ke pa bi ti svetoval, da najdeš (kupiš) licenco za 7co pa potem upgrade na 10 + clean install.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

Zgodovina sprememb…

Han ::

Viste žal ne moreš nadgradit na 10. Najcenejša legalna opcija (z računom) je nakup Windows 7, 8.1 ali 10 FPP licence, ki je prenosljiva. Home verzija stane okrog 120 eur, Professional je 2x dražja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Big_Al ::

Ali pa cenejši ggk

http://windows.microsoft.com/sl-SI/wind...

Ggk se veže na mašino, fpp pa lahko po potrebi preneseš na drug PC.

Ja sem klical na Microsoft slovenija, in je en zelo nezainteresiran mladenič povedal da se da z viste prvo na 7 in iz sedmice na 10, ko sem ga vprašal ali lahko kr direkt naložim 10 in aktiviram z vista ključem je za minuto mrknil in kasneje rekel da ne gre samo upgrade varijanta dela.

Ko sem ga vprašal kje lahko kupim ključ za 10, je spet mrknil in kasneje reku ja lahko tudi pri nas

faaak sej to ni res, kake majmune nekomunikativne zaposli M$ da ni res

Master_Yoda ::

Ne na tak nacin probat, ker upgrade iz Viste na 7 ni zastonj.

Ja sej, zdej sem ugotovil da je bil ta prenosnik prodam z prednaloženim win 8 OS, ampak ne najdejo nikjer papirjev, in ker jim 8 ni bil okay, so namestili 7 ki pa je obup za ta laptop, ne dela kot treba, se pravi rabim dobit papirje kjer bi mogla bit napisana koda ipd ? ker original prednaložene particije itak ni več.

Invictus ::

Daj baterijo ven, tam bi morala biti kod za Win 8.

Če je ni, so te nategnili.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

videc ::

Lahko, da je tudi v BIOS/UEFI-ju koda in se bo samodejno aktivirala.
Drugače pa ja, pod baterijo najprej poglej.

mihagr ::

Če "...je bil ta prenosnik prodam z prednaloženim win 8 OS", potem ti kar naloži Windows 8.0 (verjetno home različica), kodo za aktivacijo ima zapisano v bios-u, potem naredi upgrade na Windows 10.

edino kar bi lahko bila neka koda, pod baterijo je tole

gre za 24 mestno cifro, tako da dvomim da je licenca ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: #000000 ()

Han ::

To ni Windows ključ... Če še imaš "restore" particijo, verjetno lahko z nje namestiš osmico, drugače pa jo lahko preneseš z M$ spletne strani...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Predhodno nameščen win 8 - ključ izdelka

Oddelek: Operacijski sistemi
145572 (5043) solatko
»

Windows 10 prihaja 29. julija (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
16668613 (55971) MrStein
»

windows 8 (nakup) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29057301 (39042) mtosev
»

Nakup licence za neoriginalen windows

318222 (6711) s51as
»

Vista Upgrade ne gre na prazne diske (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
11815043 (10676) MrStein

Več podobnih tem