» »

COMPORT

COMPORT

Angel ::

A KOD VE KAKO BI SE DALO PREKO COMPORT-a ZAGNATI VENTILATOR ALI VEČ VENTILATORJEV IN ČE SE JIM DA SPREMINJAT HITROST. :D:D

CCD ::

Zakaj bi delal pa prek COM porta? Najboljša rešitev so šaltarji na dveh voltažah - 5 in 12V, tako tud kontroliraš hitrost (rpm). Narediš si jih lahk pa sam al pa tud jest jih delam sam ne garantiram zanje pa precej drag material je.

Kaiser ::

Cist tko teoreticno sem ze jaz razmisljal. Ker je COM port serijski rabis en serijsko/paralelni pretvornik (mislim, da se da dobit cip). Potem pa s temi biti krmilis posamezne ventilatorje. Ce pa porabljas vec bitov za posamezen ventilator pa lahko krmilis se njihovo hitrost. Seveda pa potem rabis se ene sorte D/A pretvornik s katerim binarne vrednosti pretvoris v ustrezno napetost, ki jo potem peljes na ventilator.

Zdej pa rabis se en softver, ki bere iz enga registra temperaturo oz. vrednosti posameznih temp. senzorjev v racunalniku (tako kot to dela MBM) in potem na podlagi teh vrednosti prilagaja hitrosti ventilatorjev. No in takemu sistemu se pa ze rece "avtomatski regulator temperature" :D (heh, to je pa moj foh - avtomatika 8-)).

Uf, no tale opisana zadeva je samo moja predstava kako bi to moralo zgledat in pri meni se ni in verjetno se dolgo ne bo udejanjena, sej pravim zgolj razmisljanja kako bi to izpeljal...:|
Drgac pa poslus omasa


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fan PWM signal X2

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
271221 (936) Brane22
»

Utišavanje ali odklop ventilatorjev ponoči

Oddelek: Pomoč in nasveti
71439 (1116) SloBiscuit
»

ASUS FAN Xpert 2 P8Z77-V PRO

Oddelek: Strojna oprema
202586 (2079) s51as
»

Reguliranje ventilatorjev s potenciometrom (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
574289 (3604) Kaiser
»

80 mm ventilatorji in LCD preklopnik?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
401993 (1571) zile

Več podobnih tem