» »

freelancing-web development

freelancing-web development

W6fxBzMDqg ::

Ker mi plača ne zadostuje za udobno življenje razmišljam v smeri freelancinga.

Imam 29 let in sem iz elektro stroke. Časa imam dovolj.
Menjava službe ne pride v upoštev. Oziroma se ne splača če so alternative. Saj bi pridobil nekje 200-300€ max. za veliko manj prostega časa in znižano kvaliteto življenja (primer: reden spanec zaradi 1 izmenskega dela itd.).

O tem vidim veliko napisanega po tujih forumih, pa se mi zdi vse skupaj malo napihjeno ali pa vprašljivo če so takšni zaslužki mogoči tudi za slovence (večinoma o tem pišejo američani).
Na velike zaslužke ne ciljam, če bi bilo čez čas 300-500€ + da mi ostane še nekaj prostega časa za druge aktivnosti bi bilo super.

Predhodnih izkušenj in znanj nimam. Zavedam se da lahko naslednih 3-6 mesecov vložim v učenje jezikov (HTML, HTML5, CSS, Javascript, jQuery, PHP in MySQL) Oziroma že imam izbran učni program + uporabil bom knjige.
Zavedam se da nekaj prvih mesecov naj ne računam na denar in da v osnovi konkuriraš indijcem in kitajcem. In da se konkurira z kvaliteto in ne kvantiteto.

Ideja se mi zdi sicer super. Saj je programiranje aktivnost, ki jo smatram z višjo dodano vrednostjo. Poleg tega več kot programiraš več se naučiš. Ter raje bi bil vezan na tujino, ker lahko v slo zaškripa pa imaš še vedno vir dohodka.

Zanima me je to realno uresničljiv cilj ali si jaz vse to skupaj narobe predstavljam?

Mnenja in nasveti so dobrodošli.
Hvala

Invictus ::

Nauči se področje ki te zanima. Če imaš plan učenja že zastavljen, potem kar ...

Vendar se tudi zavedaj da ne boš moral imeti redne službe plus freelancanje za neke večje denarje, ker potem stranka zahteva 8 urni delovnik, in dostikrat še prisotnost "on-site". Vsaj na začetku kariere.

Za začetek pa bo to čisto kul. Sam boš tekmoval z Indijci, Pakistanci in Filipinci, ki delajo za drobiž.

Samo nekje moraš začeti. Ne pozabi na davkarijo :D.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Ne pozabi na davkarijo

Z davkarijo si še ne bom belil glave dokler ni pogojev za novce. mi je pa jasna situacija glede normiranega popoldanca.

Vendar se tudi zavedaj da ne boš moral imeti redne službe plus freelancanje za neke večje denarje, ker potem stranka zahteva 8 urni delovnik, in dostikrat še prisotnost "on-site". Vsaj na začetku kariere.

Zato pa ne ciljam na večje denarje. Čeprav me opisana situacija nebi motila. Je pa potem bolj nož v hrbet primarni profesiji in dokaj garantirani službi.

urli ::

Žal je tako, da pri vseh teh tehnologijah 3-6 mesecev učenja ne bo zadostovalo za nekaj kar bi ti lahko prineslo delo. Bo potrebno konkretno več.

Isotropic ::

kaj pa delaš na šihtu, raje povej.
z razlogom je delovnik samo 8h, da si lahko potem odpočiješ.

Elektro vzdrževanje.
Ni težje psihično ali fizično delo.

Smurf ::

Ce bos zacel iz nule je 3-6 mesecev casa za nauciti se programirati bistveno premalo.

Mah, 6 mesecev, če bo redno učenje, bo povsem dovolj za konkurenco Azijcem.

Dovolj da začneš kaj delat.

Ne beri preveč slovenskih oglasov za službo, ki noter namečejo vse kratice, ki imajo kakršnokoli vezo s področjem.

Smurf ::

Invictus je izjavil:

Mah, 6 mesecev, če bo redno učenje, bo povsem dovolj za konkurenco Azijcem.

Dovolj da začneš kaj delat.

Ne beri preveč slovenskih oglasov za službo, ki noter namečejo vse kratice, ki imajo kakršnokoli vezo s področjem.

Samo potem delas se za manjsi denar, kot bi v SLO.

Saj mu je dodatno delo, ne pa glavni zaslužek ...

Izkušnje bo pa nabral. Par let tako, potem mu pa mogoče zadiši večji denar v tujini ;).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dodatni zaslužek ob rednem delu

Oddelek: Loža
238434 (6692) Invictus
»

programiranje s. p.

Oddelek: Programiranje
185427 (4123) Invictus
»

Vsakodnevni prevoz Maribor - Gleisdorf (20km dalje od Graza) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5317889 (13226) blindb
»

Neplacano pripravnistvo

Oddelek: Problemi človeštva
467912 (7055) bluefish

Več podobnih tem