Forum » Informacijska varnost » Kako se lotiti cloud backupa
Kako se lotiti cloud backupa
Enterprise ::
Pripada mi TB prostora pri OneDrivu. Imamo 3 računalnike, vsak ima pač svojo vsebino, na enem pa je še cca. 30 000 slik, ki naj bi bile dostopne vsem. Program za sinhronizacijo omogoča, da lahko vsakemu računalniku izbereš le določene mape, ki mu jih sinhronizira, tako da do tukaj mi logistično štima vse.
Med podatki ni nič takega, kar bi hoteli prekrivati. Pač kup dokumentov, glasbe in družinskih slik. Seveda je neprijetno, če pač nekdo brska po tvojih stvareh, ampak ni pa tudi kaj najti.
Torej, kako se lotiti sinhronizacije? Razmišljal sem, da bi na vseh računalnikih kriptiral D disk, na katerem so podatki, in bi ti potem šifrirani šli v oblak. Ampak niti ne vem točno, kako naj bi šifriranje izgledalo. Torej, karkoli bom potem tudi poslal po mailu, ali prenesel iz oblaka na tujem računalniku, ne bom mogel odpreti, razen če imam TrueCrypt naložen in geslo pri roki?
Kako torej vi ustrezno zavarujete (če sploh) podatke, preden gredo v oblak?
Med podatki ni nič takega, kar bi hoteli prekrivati. Pač kup dokumentov, glasbe in družinskih slik. Seveda je neprijetno, če pač nekdo brska po tvojih stvareh, ampak ni pa tudi kaj najti.
Torej, kako se lotiti sinhronizacije? Razmišljal sem, da bi na vseh računalnikih kriptiral D disk, na katerem so podatki, in bi ti potem šifrirani šli v oblak. Ampak niti ne vem točno, kako naj bi šifriranje izgledalo. Torej, karkoli bom potem tudi poslal po mailu, ali prenesel iz oblaka na tujem računalniku, ne bom mogel odpreti, razen če imam TrueCrypt naložen in geslo pri roki?
Kako torej vi ustrezno zavarujete (če sploh) podatke, preden gredo v oblak?
jype ::
Duplicity ( http://duplicity.nongnu.org/ ) je super za take reči, minus je pa, da ni preveč prijazen do "normalnih ljudi".
treshold2 ::
Nikdo seveda ne ljubi da mu nekdo gleda tuje stvari. Imaš več načina kako zavarovati podatke, jaz pred uploada stisnem zip ali rar datoteko, vstavim geslo (če ni lahko ugati, to boljše ker lahko geslo ni pametno), in uploadujem na onedrive. Imam 1000+ fotografija in vse uploadujem tako tudi imam geslo na začetku aplikacije (windows phone 8. 1) za večjo zaščito in varnost. In da ne pozabim, tudi je mogoče vporabljati bitlocker, ker truecrypt je out- of development. Žal mi je če ne razumeš nekaj ker sem tujec in še učim slovenščina.
Zgodovina sprememb…
- polepsal: bluefish ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri free cloud storage (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13993 (12141) | Anney |
» | Microsoft na One Drive ponuja neomejeno hrambo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 26161 (23158) | Mr.B |
» | Microsoftov poslovni OneDrive spreminja uporabnikove datoteke (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 19815 (15181) | aerie |
» | Microsoft preobrazil SkyDrive v OneDrive (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 17331 (14331) | LJ4L |
» | Odkrita resna ranljivost v Dropboxu (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 27315 (22734) | ginekolog |