» »

Kam vložiti denar

Kam vložiti denar

«
1
2 3
...
5

Sergio4 ::

Zanima me, kam je trenutno pametno vložiti par tisoč evrov, da so obresti glede na tveganje karseda dobre. Torej cimboljse razmerje profit/risk.
  • zaklenil: bluefish ()

Tilen ::

Odgovor je enak, kot vsaj zadnjih 150 let. V delnice. V povprečju lahko pričakuješ cca 7% letno. Vse, kar bi naj na dolgi rok obljubljalo bistveno več kot to, je nateg.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

korenje3 ::

7% letno donosa ali izgub... vse je ena velika loterija.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: K3kec ()

K3kec ::

korenje3 je izjavil:

7% letno donosa ali izgub... vse je ena velika loterija.

Če razpršeno vložiš ni ravno loterija, seveda pa je ključen tajming kdaj vstopiš in kdaj izstopiš. Če iztopiš na lokalnem dnu, seveda si na izgubi, ampak zadnjih 100 let je borza rastala, seveda z vmesnimi nihanji. Vprašanje pa je, če pride do kolapsa celotnega sistema, v primeru katrega pa denar kot monetarna enota pač ne bo ravno pretirano vredna.

hojnikb ::

investiraj v sebe :)
#brezpodpisa

loucast ::

Odvisno od tega, za koliko časa misli denar vezati. Delnice na dolgi rok, obveznice pa na kratki rok.

bobby ::

moj predlog: trenutno žlahtne kovine za naslednjih 12-18 mesecev,..
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

WarpedGone ::

Zbogom in hvala za vse ribe

msjr ::

WarpedGone je izjavil:

TSLA


Jezus, a moraš teslo v vsako temo rinit. Jest v tole ne bi investiral. Potem že raje v Netflix ali kaj podobnega, če že. Sicer pa za par tisoč evrov tole čist brez veze.

Utk ::

Kako bi vi par tisoc evrov RAZPRSILI med delnice, da bi blo vsaj priblizno ziher. Sej za eno posteno delnico ni.

Isotropic ::

par 1000e investiraj v sebe, tole ni veliko.
recimo za 4k dobiš ene 7-8 tečajev njemačke.

korenje3 ::

al pa par let yoga tenerke.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Jerry000 ::

Bitcoin ali Ethereum :)

Tilen ::

Utk je izjavil:

Kako bi vi par tisoc evrov RAZPRSILI med delnice, da bi blo vsaj priblizno ziher. Sej za eno posteno delnico ni.


http://www.dividend.com/dividend-stocks...
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

RobertDev ::

Vlagati? Sedaj? Ekonomska rast se ustavlja, z padcem nafte, vse pada, napetosti med Rusijo in Ameriko, se več negotovosti prinašata, letos bo nekje 1/3 podobno kot leta 2008, napovedujejo mini krizo. In to da razpršiš je nakladanje ko se stvar sesuva, se sesuje vse mogoče 5% izjem, kar jih pa ne uganeš. TSLA nikakor ne, komaj shajajo, noben ne rabi električnega avta, če imaš poceni nafto.

Crysis

Jaz bi Bitcoin ali pa Dogecoin, za leto ali dve, oz. prodaš ob 50% dobičku, kar se lahko zgodi že v naslednjih 3 mesecih, tu se stvari premikajo hitro, Dogecoin je rabil 2 tedna za 60% dobiček. In tako imaš lahko več dobička v enem mesecu, kot če čakaš eno leto z obveznicami, delnicami. Manj časa imaš denar v zraku bolje je..
Je pa to samo moj predlog! Vsaka invisticija je 50:50 dobiš ali izgubiš.

Zgodovina sprememb…

dela ::

Še en glas za delnice. Maš že na slovenski borzi nekaj takšnih, ki se jim vrednost od največje krize ni kaj veliko pobrala, po drugi strani pa kujejo visoke dobičke in izplačujejo dobre dividende.

kow ::

Pameten nasvet ti je dal Tilen, ker temelji na najbolj preverjeni predpostavki - delnice na dolgi rok prinasajo soliden donos. Ce se ti zdi stevilka 5 - 7 odstotkov povprecnega realnega donosa prem0ajhna, preveri zgodovinske podatke.
Vsak, ki obljublja 10 odstotkov ali vec, je navaden sarlatan.

Ce vlagas za manj kot 10 let, bi ti predlagal obveznice oz. mesani sklad.
Ce vlagas dolgorocno bi ti priporocal globalni sklad, ki je porazdeljen nekako od oka (30p ZDA, 30p EU, 30p Kitajska in Japonska, 10p ostalo).

Ostali komentarji:
a) delnice so loterija - ne drzi (ne bom razlagal)
b) investiraj v sebe - preplosen nasvet, ki nic ne pove (verjetno ne bi spraseval na forumu, ce bi ze imel jasno podjetnisko/profesionalno idejo)
c) zlahtne kovine - morda, bobby ni razlozil svoje racionale
d) TSLA - WarpedOne verjetno cilja na transformacijo avtoindustrije (elektromotor + baterije) in da bo Tesla izsla kot zmagovalec. IMO precej verjetno, vendar je to tvegana strategija.
Ce so njegove predpostavke napacne, bos izgubil vse. Lahko imas 5x donos ali pa izgubis vse.
e) bitcoin - ZELO tvegano, mozni visoki donosi in izgube (ne bom sel v detajle), RobertDev tudi ne razume, da se splaca v delnice vlagati ravno v casu velikih strahov.
Ne verjamem v vecjo globalno recesijo (vsaj ne v takem obsegu kot 2008)o. Lahko vlagas v vecih casovnih korakih, da nevtraliziras morebitni slab timing.
f) slovenska borza - verjetno (kratkorocno/srednjerocno) dober nasvet. Vendar bi se ob prvem solidnem donosu pobral, ker je to ena vaska borza kjer kotira za na prste prestet podjetij.

Iskraman ::

Ena od možnosti je vlaganje v kvalitetne nezapadle terjatve

shadeX ::

hojnikb je izjavil:

investiraj v sebe :)


Dejansko best odgovor ever :)

car100 ::

V delnice je mišljeno vlagat samo denar, ki je namenjen za večje tveganje. Se pravi če imaš 100k trenutno keša jaz več kot 10-15k nebi daju v delnice.

Tilen ::

dela je izjavil:

Še en glas za delnice. Maš že na slovenski borzi nekaj takšnih, ki se jim vrednost od največje krize ni kaj veliko pobrala, po drugi strani pa kujejo visoke dobičke in izplačujejo dobre dividende.


Drži, vendar je potrebno biti tukaj zelo pazljiv. Likvidnost je zelo nizka. V kolikor kupujemo v lastni režiji, je obvezna uporaba limit orderjev. Dividende so pri nas visoke, ker nekako ni drugih gonilnikov, ki bi privabili investitorje in to kljub temu, da so nekatere delnice zelo ugodno vrednotene (P/E med 5 in 8). Za buy & hold so nekateri naši papirji v trenutnem času prav super. Npr. Petrol in Zavarovalnica Triglav bosta letos ponovno poslovala z enormnim dobičkom. Petrol izplačuje relativno visoke dividende in ima zelo konstantno izplačilo, kar je za dolgoročne investitorje v lokalnem trgu precej pomembno. Po trenutnem tečaju ste deležni cca 4,7% letnega dividendnega donosa. Petrol prav tako ni znižal dividendnega donosa zadnjih 15 let. To pomeni, da je čez največjo krizo obdržal visoko izplačilo dividend, katere še vedno obsegajo le cca 40% dobička tekočega leta. Na drugi strani Zavarovalnica Triglav izplačuje dobesedno enormne dividende. V kolikor bi letos izplačali enako, kot lani, se obeta dividendni donos v višini vsaj 10%. Za primerjavo, nemška multinacionalka Allianz izplačuje še vedno visokih 5.45% letno.

Izplačevanje dividend in zgodovina izplačevanja je zelo pomemben faktor, ki ga ne smete zanemariti, ko se odločate za delnice. V najslabšem primeru torej prejmete vsaj dividendo. Ne glede na to ali vrednost delnice raste, ali pada. Multinacionalke strmijo k temu, da se dividende izplačujejo konstantno in se praviloma vsako leto vsaj minimalno povečajo.

Zakaj torej investiramo v delnico, ki izplačuje dolgoročno stabilne dividende? Za izplačila dividend delnic ni potrebno prodati in nam tako lahko zagotavlja stabilen denarni tok. Dividende so večinoma izplačane v gotovini.

Vzemimo primer namišljenega podjetja Vzorec d.d. Delnico kupimo po 100 EUR. Vzorec d.d. izplačuje 5% dividende in je dividendo zadnjih 15 let vsako leto povišal za 6%. To je zelo dober znak! Zakaj?

5% izplačila pri nakupu delnice za 100 EUR predstavlja dividendo v višini 5 EUR.

Izračun dividendnega donosa za Vzorec d.d. ob predpostavki, da se vrednost delnice v naslednjih 10 letih ne spremeni, obdržimo pa letno rast dividende v višini 6%.

5. | 5.
+6% | 0.3
+6% | 0.318
+6% | 0.33708
+6% | 0.357305
+6% | 0.378743
+6% | 0.401468
+6% | 0.425556
+6% | 0.451089
+6% | 0.478154
+6% | 0.506844
| 8.95424

Dividenda na našo nakupno vrednost (100 EUR) bi 10. leto znašala 8.95424 EUR ali 8.95424% letno. Se pravi vsako naslednjo leto bi dobili vsaj 8.95424%, ne glede na vrednost delnice. Takšnih podjetij je v ZDA kar precej! To so torej podjetja, ki so vsaj 25 let zapored zviševala dividendno donosnost. Nekatera izmed njih se lahko pohvalijo s takšnim izplačilom že za preteklih 60 let.

Portfelj torej sestavimo iz stabilnih plačnikov dividend in jih mogoče enkrat letno reinvestiramo v novo pozicijo ali enostavno sproti porabimo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Cacamas ::

sodnicaN ::

>a) delnice so loterija - ne drzi (ne bom razlagal)
na kratki rok so

>b) investiraj v sebe - preplosen nasvet, ki nic ne pove (verjetno ne bi spraseval na forumu, ce bi zej imel jasno podjetnisko/profesionalno idejo)
se strinjam, tuki moral bolje pojasnit kaj s tem misliš (vlagaj v sebe lahko pomeni ogromno reči)

>c) zlahtne kovine - morda, bobby ni razlozil svoje racionale
volfram prevlečen z zlatom ;)

>e) bitcoin - ZELO tvegano, mozni visoki donosi in izgube (ne bom sel v detajle), RobertDev tudi ne razume, da se splaca v delnice vlagati ravno v casu velikih strahov.

se da đe vedno lepo zaslužit, ampak je tveganje veliko.. v par mesecih je šel iz 200 nekaj na skor štirsto, padel na okoli 300 sedaj je pa 388

bolj se ti splača kak altcoin, ga sporomoviraš po netu, že sam vnaprej narudariš znaten delež in potem vse dumpaš in greš.... ni pa to čisto legalno


varianta je tudi cloudmining scam in še razne druge piramide, ni pa nič od tega legalno

bMozart ::

Vloži ga nekam, s čimer boš naredil svet kaj lepši.


Probaj narediti kaj v tej smeri, če boš kaj zaslužil zraven pa še toliko bolje.
Tesla, sončne celice ali kaj podobnega je dobra ideja.
I NEED The Point of View Gun effectible on girls too! And then...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bMozart ()

Tilen ::

Vloži ga nekam, s čimer boš naredil svet kaj lepši.

Daj ga recimo meni.

Tesla trguje pri 10x revenue in dela izgubo, kar je samomor, če gre kaj še za milimeter narobe v tej zgodbi. Previdno.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

noraguta ::

K3kec je izjavil:

korenje3 je izjavil:

7% letno donosa ali izgub... vse je ena velika loterija.

Če razpršeno vložiš ni ravno loterija, seveda pa je ključen tajming kdaj vstopiš in kdaj izstopiš. Če iztopiš na lokalnem dnu, seveda si na izgubi, ampak zadnjih 100 let je borza rastala, seveda z vmesnimi nihanji. Vprašanje pa je, če pride do kolapsa celotnega sistema, v primeru katrega pa denar kot monetarna enota pač ne bo ravno pretirano vredna.

Ni velike razlike potem razpršeno pomeni nekje sedem minusa nekje sedem plusa. Oz nekateri skladi tudi propadejo.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

maco-maco ::

Štos neke ornk razpršenosti je ravno ohranjanje, ne pa neki hudi donosi. Tudi če euro strmoglavi ali NLB propade in pobere denar ali Krka izgubi kako hudo tožbo patenta ali Apple propade ali JV Azijo prizadane katastrofalen potres ali VW kaj zajebe, ti ne zgubiš nič.

Pa da ne ponavljam za drugimi oz. jim nasprotujem. Če je na dolgi rok lahko poiskusiš tudi s kakšno umetnino mladega perspektivnega umetnika. Ali pa vino, letnik 2015 je odličen. Lahko si klet napolniš z vrhunskimi vini. Pa do maja nas čaka nova tobačna zakonodaja. Glede na shiranost države se najbrž obetajo podražitve in obdavčitve e-cigaret. Samo ne vem, če bi lahko potem te tobačne izdelke sploh prodal. Malo za šalo, malo zares.
Kaj?

retrz ::

Tilen sam se zgledujem po taksnem vzorcu kot ga ti opisujes (dividend growth investing) in moram reci da je super, vsak mesec dobim dividende, ki pa se statisticno tudi vecajo iz leta v leto ze zadnjih 25 let. Te dividende vlozim v nakup novih delnic ko se nabere dovolj. So pa trenutno dobi kaksne delnice kot na razprodajah, imajo namrec visoke donose glede na vrednost ter nizko p/e razmerje.
Vidim da vas kar nekaj omenja sklade, sam iz lastnih razlogov nisem pristas skladov vendar ce bi se kdaj podal v sklade bi to bili samo vanguard skladi in nobeni drugi.

retrz ::

Morda se tole, da je v sloveniji malo tezje dobiti dobrega online posrednika za dolgorocne vlagatelje, tako kot je v ameriki scottrade, torej da ima nizke stroske upravljanja (buy&hold), ampak sam sem zaenkrat sel na optimtrader (IB platforma) in so zaenkrat bp, alta in ostali so naravnost oderuski.

Tilen ::

Poglejte, če vam je všeč nek sklad, si oglejte naložbe v skladu in razpršite v iste naložbe in se tako izognite upravljalskim provizijam in ostalim namišljenim stroškom. Skladi morajo objaviti največje naložbe. Tudi slovenski. V kolikor je upravljalska in vstopna provizija previsoka, sredstva razpršite sami v recimo največjih 10 ali največjih 20 pozicij.

Primer:

Triglav Top Brands

V drugem zavihku se nahaja "Sestava naložb sklada" in tam se lahko vidi 10 največjih pozicij. Objavljene imajo celo vse pozicije v PDF skupaj s kodami ISIN.


Ali npr: Vanguard Dividend Growth Fund
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Spajky ::

Morate se zavedat nekaj : ekonomija (svetovna) je pred big Cruch-om ker ni sustainibilna zaradi debt-based.

Druga stvar je kaj ti pomagajo trenutni veliki donosi, na katere plačaš davek in provizije na vstop-izstop, pol pa se delnica sesuje in zgubiš lahko večino vloženega kapitala. Poleg tega moraš še vzet v obzir valutna razmerja.

Vse je prenapihnjeno (balon, ki zdej pušča na vseh koncih in krajih; glej podatke borz od novega leta dalje). Nič se ni porihtalo od 2008 sesutja, še več, čedalje slabše je. Najprej finančni "bogovi" inflatirajo količino "denarja" v obtoku, nato skrčijo (videno že mnogokrat!). Potem pa pokupijo po diskontirani ceni od večine nategnjencev "materialne" dobrine.

Če ne gre "zlepa", pa z grda (vojne etc.) ... dolgoročno predvidevanje gibanja tečajev je praktično nemogoče. Če imaš pač denar pripravljen (si lahko privoščiš) tudi za vrčt stran; pol ni problema >:D vlagat tudi v riskantne naložbe ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

K3kec ::

Spajky je izjavil:

Morate se zavedat nekaj : ekonomija (svetovna) je pred big Cruch-om ker ni sustainibilna zaradi debt-based.

Potem nas pa razsvetli, kaj je naslednji velik baloček? ;)To je vprašanje za par miljard evrov.

bobby ::

K3kec je izjavil:

Spajky je izjavil:

Morate se zavedat nekaj : ekonomija (svetovna) je pred big Cruch-om ker ni sustainibilna zaradi debt-based.

Potem nas pa razsvetli, kaj je naslednji velik baloček? ;)To je vprašanje za par miljard evrov.


Sej ti je povedal, ves denar zunaj je debt-based denar, oz bolje povedano valuta, ker denar je drugacna definicija in njegova osnova je podkrepljena z fizicno vrednostjo-gold based naprimer.

Ves denar, ki je bil od 2008 dalje naprintan se je hrckal in prevalil v delnice ne pa resevanje za kar je bil primarno namenjen.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

WarpedGone ::

a z fizicno vrednostjo-gold based naprimer.

Ker vrednost zlata je seveda fiksna.
Zbogom in hvala za vse ribe

bobby ::

WarpedGone je izjavil:

a z fizicno vrednostjo-gold based naprimer.

Ker vrednost zlata je seveda fiksna.



?
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

maco-maco ::

Zlato samo po sebi nima neke vrednosti. Gre za zaupanje, tako kot pri denarju. Zlato ima zgodovinsko zaupanje. Pri denarju pa zaupanje pride iz zaupanja v inštitucijo, ki ga da v obtok. Če jaz naprintam denar, najbrž noben ne bo verjel, da zanj kaj dobi. Če ga naprinta EU, večina verjame, da bo zanjga kaj dobila.
Kaj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: maco-maco ()

maco-maco ::

Kje bo nastal balon? Isto. Tam, kjer bo nekaj, v kar bodo ljudje zaupali in vlagali denar. Zaupaš državi in njenim obveznicam, resource based economy, EU, japonskemu jenu, nepremičninam, zlatu, Kitajski, USA delnicam, bankam, bitcoinu,... oz denar bo šel iz tistih, katerim najman zaupamo. Denar pač nekam mora it in gre od tam, kjer je in bo slabo.

Lahko si bankirji sicer izmislijo kakšno novo pogruntavščino, ampak tisto je bolj nateg.

Je pa dolg res en velik problem.

Še zanimivo vprašanje: Koliko bi stale nepremičnine, če ne bi bilo dolgoročnih hipotekarnih kreditov?
Kaj?

Spajky ::

Precej manj (+tudi radodarnih kreditov za gradnjo gradbenih baronov). Marže gradbincev bi bile normalne in ne 100+% >:D ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

nekikr ::

Zakaj pa nisi gradbinec, če imajo take marže? Kupiš zemljo, postaviš eno hiško gor, skupaj te stane recimo 200k€, prodaš za 400k€. Potem iz tega denarja kupiš dve zemlji, narediš gor dva dvojčka, za vsakega dobiš 300k€, 800k€ pospraviš v žep. Dvomim, da trenutno zaslužiš več...

bobby ::

Balon je z nastal, vprasanje je samo, kako bo pocil oz kaj bo to potegnilo za sabo. Od leta 1971 dolar, ki je nekako definirana kot svetovna valuta, nima vec zlatega standarda. Zadeva je sla postopoma in danes dejansko nobena svetovna valuta nima ne takega ne drugacnega kritja razen kritje dolga na prihodnost - future debt. Kar dejansko nobena fiat valuta v zgodovini clovestva ni 'prezivela',vse so prej ali slej propadle, ostal je samo zlato, srebro posredno in potem iz teh se zopet evolve na valuto. In samo vprasanje casa je, kdaj bo spet. Valuta, ki je v twj obliki ovstaja ze zadnjih 30+ let, kar je veliko.

Glede na to, da drzave vedno vec bilateralnih pogodb podpisujejo, kjer dolar ni placilno sredstvo (rusija-kitajska, japonska-kitajska,... Samo dva primera, so pa se juzna afrika) in pa trgovina z nafto iz bliznjega vzhoda obcucutno vedno bolj prehaja na evro-zlato, dolar zgublja in to bo velik problem.

To, kar gor nekateri lapate o slovenskem stanju je brezpredmetno, ker ce Slovenija propade tako ali drugace ali ce jo dobesedno zrederajo iz oblicja Zemlje, se v svetovnem gospodarstvu tako ali drugace tudi poznalo ne bo. Ko pa katera druga velesila kihne-kar je trenutno debata tu, pa je lahko velik ucinek.

Je pa lepo,da pokazete interes ampak sedaj bi bilo fino, oz polagam toko na srce, da se se malo izobrazite glede financ, ker po vsej verjetnosti glede valute/denarja znate samo to, kar so vas starsi naucili, oni so se pa naucili od starih starsev,... Itd. No to je veliko premalo.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Spajky ::

nekikr je izjavil:

... recimo 200k€, prodaš za 400k€. Potem iz tega denarja kupiš dve zemlji, narediš gor dva dvojčka, za vsakega dobiš 300k€, 800k€ pospraviš v žep...
>:D Saj tako so delali, pa so se zainvestirali, pol pa je prišla kriza in so šli zu_grunt, ker posojil za gradnje niso mogli vračat, ker je prodaja totalno upadla >:D ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

sodnicaN ::

kupi 250mg eth lada (5k eur), 250mg al-lada (3300 eur), 250mg 1p-lsdja (4750 eur) in 250mg ald52 (tud okoli 5k eur), daj v zmrzovalnik (pazi na vlago), potem pa prodajaj za 6-8 eur na dozo....ene 400% donos je praktično garantiran

nazadnje so bli v slo vsi še legalni, ne ljubi se mi pa gledat če niso katerga prepovedali

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sodnicaN ()

nekikr ::

Spajky je izjavil:

nekikr je izjavil:

... recimo 200k€, prodaš za 400k€. Potem iz tega denarja kupiš dve zemlji, narediš gor dva dvojčka, za vsakega dobiš 300k€, 800k€ pospraviš v žep...
>:D Saj tako so delali, pa so se zainvestirali, pol pa je prišla kriza in so šli zu_grunt, ker posojil za gradnje niso mogli vračat, ker je prodaja totalno upadla >:D ...

A potem ni nekaj 100% marža?

BorutO ::

V edine delnice, ki se splača vlagati so folksvagnove (!) folksvagen ne bo nikoli propadel, pa da še ne vem kako nategnejo svoje kupce ... delnice so še vedno nizke, ampak spet rastejo, zato je zlati cajt, da se kupijo njihove delnice, dokler ne bodo spet prišli na povprečno vsakoletno raven. Vse ostale delnice so tvegane. Fajn je kupiti delnice samo takrat, ko neka svetovno znana "znamka" pride v afero, ko začnejo padati delnice ... čakaš z njimi tako dolgo, dokler spet ne začnejo rasti, kajti takrat boš veliko prišparal in z leti veliko zaslužil, ker se vsaka svetovno znana firma vedno nazaj pobere. Potem pa je tvoje delo to, da budno spremljaš novice po vsem svetu o tisti znamki, v katero si vložil delnice, da veš kaj je z njimi, takoj ko se v svetovnih medijih začne pojavljati škandal, še tisto uro probaš dvigniti skoraj vse delnice, nekaj jih za vsak slučaj pustiš notri, če bi spet začele rasti.

Glede Bitcoina ... nedolgo nazaj sem slišal, da je nekdo dal notri 900 eur, zaslužil pa 50.000 eur ... med tem, ko je drugi izgubil nekaj jurjov, ki jih je vložil ... delnice in bitcoin je tveganje, dobiš ali izgubiš. Najboljše je, da vložiš kakšnega jurja v nekaj, se sploh ne sekiraš zaradi tega denarja, kar bo bo, pa boš skoraj verjetno dobil ... ker če se boš vsako minuto sekiral kako je s stanjem, boš vse popušil.

          ::

kako pa lahko kupim bitcoine?

sandmodnigga ::

Z denarjem. Samo previdno, BitCoin se je razklal na dva dela.

Utk ::

Kje si bil ti genij ko je enron bankrotiral.

          ::

sandmodnigga je izjavil:

Z denarjem. Samo previdno, BitCoin se je razklal na dva dela.


To vem, da z denarjem. Ampak lokalni zelenjavar jih nima, zato sprašujem kam naj se obrnem za nakup, ker o tem res nimam pojma.

Kako se je BC zazklal na dva dela?

bobby ::

Pravilo je, ki obstaja od pamtiveka,... Igraj se samo s tistim delim valute, ki jo lahko pogresis oz ne bo od tega odvisna tvoja eksistenca.

LjudskoVozilo je trenutno tam, kjer je. Se strinjam,da se bodo pobrali ampak nad njimi pa je svetovno gospodarstvo in pa Nemcija.
Ce/ko bo svetovno gospodarstvo padlo spet v recesijo, povprecje je nekje na vsakih 9let fyi, ji ne pomaga nic drugega kot Nemcija in pa obnovitev goapodarstva tko da, ce ze mislis na LjudskaVozila, pol samo del investicij naj bo tam, ne 100%, to bi bila neumnost.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

sodnicaN ::

sandmodnigga je izjavil:

Z denarjem. Samo previdno, BitCoin se je razklal na dva dela.

a so ga res šli delit na dva dela ker se niso mogli zmenit glede velikosti bloka? al je samo en chain začasno par blokov v prednosti?

pa kaj a to pomeni da če imam jaz recimo 5 btc lahko v obeh blockchainih prodam 5 btcjev in podvojim denar (če je, maš kak seznam borz in katera je na kjerem chainu)
«
1
2 3
...
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vlaganje 1.000€ na mesec (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24060465 (32527) gruntfürmich
»

Tesla z najvišjo izgubo doslej (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
5223578 (20660) LeQuack
»

Kako začeti z investiranjem? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5520809 (18368) avani
»

Varno oplemenitenje denarja. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6815278 (13132) c3p0

Več podobnih tem