Forum » Strojna oprema » Grobo ravnanje glavni razlog za slabe sektorje na trdem disku?
Grobo ravnanje glavni razlog za slabe sektorje na trdem disku?
He-Man ::
Pozdravljeni,
kolega mi je dejal, da je grobo ravnanje s prenosnikom glavni krivec za nastanek slabih sektorjev na trdem disku (kar se potem vidi pri odčitavanju SMART podatkov).
Jaz sem mislil, da je to bolj odvisno od diska samega in okoliških faktorjev. Če se res grobo ravna, potem disk pač odpove, a ne?
Vaša cenjena mnenja so zelo dobrodošla. :)
kolega mi je dejal, da je grobo ravnanje s prenosnikom glavni krivec za nastanek slabih sektorjev na trdem disku (kar se potem vidi pri odčitavanju SMART podatkov).
Jaz sem mislil, da je to bolj odvisno od diska samega in okoliških faktorjev. Če se res grobo ravna, potem disk pač odpove, a ne?
Vaša cenjena mnenja so zelo dobrodošla. :)
Sami ::
Med obratovanjem klasičnega HDD-ja je priporočljivo, da se ga ne premika.
Sem zaradi tega razloga dobil že več prenosnikov na servis zaradi udarcev (menjava diska).
Sem zaradi tega razloga dobil že več prenosnikov na servis zaradi udarcev (menjava diska).
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
c3p0 ::
Na koncu odpove, ja. Za štoraste je torej SSD bolj primeren, zraven tega, da je neprimerno hitrejši.
MIHAc27 ::
Vsi diski z uporabo tudi dobivajo slabe sektorje. Če je prisotnjo razno tresenje, udarci pa seveda še toliko bolj.
SSD imajo samo čipe in nič gibljivih delov, tako da so vsaj na to manj občutljivi.
SSD imajo samo čipe in nič gibljivih delov, tako da so vsaj na to manj občutljivi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | okvare notranjih in zunanjih diskovOddelek: Strojna oprema | 1078 (672) | Gr8t |
» | Zanesljivost diskov četrtič: HGST ostaja prvakOddelek: Novice / Diski | 11679 (9078) | levaky |
» | prenosnik zamrzneOddelek: Pomoč in nasveti | 4667 (4105) | hojnikb |
» | Zunanji trdi disk padel z cca 1.5 mOddelek: Pomoč in nasveti | 2354 (1779) | ;-) |
» | Bad sectorjiOddelek: Strojna oprema | 2149 (1888) | Mr.B |