» »

okvare notranjih in zunanjih diskov

okvare notranjih in zunanjih diskov

mulc007 ::

Kakšne imate izkušnje z okvarami Notranjih diskov in Zunanjih diskov?

Jaz bi rekel da so zunanji diski bolj nagnjeni k okvaram. Zanima me kakšna je resnica v praksi zato napišite koliko katerih diskov se vam je pokvarilo in koliko časa so vzdržali.

mat xxl ::

Tudi 1% niso bolj nagnjeni, k okvaram, so pa bistveno bolj izpostavljeni tresljajem in udarcem ......

mikhail ::

mulc007 je izjavil:

Kakšne imate izkušnje z okvarami Notranjih diskov in Zunanjih diskov?

Jaz bi rekel da so zunanji diski bolj nagnjeni k okvaram. Zanima me kakšna je resnica v praksi zato napišite koliko katerih diskov se vam je pokvarilo in koliko časa so vzdržali.


Imam precej slabe izkušnje z zunanjimi diski (WD). Trije zunanji diski v roku dveh let so šli v maloro. En notranji Seagate je dobil slabe sektorje v MBR. Zdaj imam za backup dve kopiji vseh podatkov na dveh različnih diskih, ki jih priklopim samo takrat, ko kopiram in so spravljeni na zelo varnem mestu. Pa še tu sem v dvomih.

MadMax ::

Notranjih WDjev se ne spomnim več koliko sem pokopal.
Pa par maxtrojev svoje čase, pa kak hitači in ene morske gate.

Od zunanjih pa še vsi delajo, tuptup po mizi :)
------------------------
Tudi jaz sem enakega mnenja kot mat xxl.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

TheBlueOne ::

Zunanji disk = notranji + ohisje

solatko ::

Predvsem je pri zunanjih diskih problem pri pregrevanju, premikanjih in tresenju, zato so posledično veliko manj vzdržljivi. Jaz imam vse zunanje diske v plastičnih antistatičnih škatlah, uporabljam pa jih odprte, preko adapterja in nekateri dosegajo že lepo starost, tudi 10let, ob še vedno odlični S.M.A.R.T. kondiciji.
Delo krepa človeka

mulc007 ::

...antistatičnih škatlah...je s takšnimi škatlami poleg teoretičnih tudi kaj praktičnih koristi?
Okoli diska je plastika in vmes še nekaj prostora.

Ahim ::

Glede proizvajalcev imam iste izkusnje kot MadMax zgoraj (WD je sranje, ostali so vsi tam-tam, z izjemo kaksne cudne serije).

Glede tipa prilopa (notranji/zunanji) pa pri zunanjih opazam, da uporabniki z diski pogosto malomarno ravnajo. A je res tako tezko najti podlago, ki se ne premika (ne vibrira) preden disk prikljucis in pocakati tiste tri ali stiri sekunde, da se povsem ustavi, ko ga nehas uporabljati?

Eni drzijo disk v roki, ko ga prikljucijo, potem bumf na mizo z njim, po moznosti se dvakrat s stolom trescijo v mizo med uporabo, ko ga odrabijo pa seveda isto sekundo spet mahat z diskom naokoli ... potem pa jok, ko krepne - vazno, da so "prihranili" tistih nekaj sekund.

solatko ::

Praktično je to, da so diski varni pred prahom, pa še zlaga se jih lažje, če jih imaš več. Jaz sem imel slike sistemov mojih strank in sem kar hitro napolnil 250-500GB.

Ahim - Še slabše je, da imajo uporabniki diske kar priklopljene in jih med delom premikajo sem in tja po namizju.
Delo krepa človeka

Gr8t ::

Jaz bi rekel, da če znaš upravljati z diski (je bilo zgoraj že vse povedano), so diski zunaj računalniškega ohišja bolj vzdržljivi. Preprosto, manj delovnih ur, boljše je za disk, enako kot je pri avtu s kilometri.

Škatlice sam kupujem te:
https://www.enaa.com/oddelki/racunalnis...
So pa 2,64EUR in je dobavljivost zelo slaba. Prvih 6 sem naročil 17.10., samo 4 sem dobil 23.10. Drugih 10 sem naročil 4.12., dobil naj bi jih 20.12. Zdaj se jih pa sploh ne da več kupiti.
Ampak se splača počakati, ker je zanimivo, da so na AliExpress najceneje 4EUR. So pa res odlične, še sam bi težko zdizajniral boljše.

Enega imam tudi v zunanjem ohišju, ampak ga je še bolj smotano uporabljati, ker nimam priklopljenega še enega kabla in napajalnika, iz očitnih razlogov (čeprav USB bi še šlo), in moram tako preklapljati med postajo in ohišjem.
Tako da bo šel tudi ta verjetno v škatlico. To je sedaj najboljši način, WD My Booki so preteklost, Orico je sedaj tukaj vodilni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Gr8t ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zunanji disk

Oddelek: Kaj kupiti
132550 (2350) borges
»

Kateri 1TB disk kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
29533913 (14063) xyxyxyxy
»

Kateri zunanji disk - vaše preference?

Oddelek: Strojna oprema
51116 (1026) JayKay
»

backup rešitev

Oddelek: Pomoč in nasveti
172202 (1763) buros
»

Zunanji disk - napajanje

Oddelek: Kaj kupiti
183667 (3252) SimplTech

Več podobnih tem