Forum » Hlajenje in modifikacije » Lenovo ideapad v "clamshell mode" = varno?
Lenovo ideapad v "clamshell mode" = varno?
JeneSus ::
Pozdravljeni :)
Sredi decembra sem si kupil nov prenosnik (Lenovo ideapad Y700) in ga večkrat uporabljam v "clamshell" načinu (ne vem, ali je to pravi izraz) se pravi tako, da je zaslon zaprt, slika, miška, tipkovnica in zvok pa se izvajajo na zunanjih napravah. Moje vprašanje je sledeče; ali lahko s tako uporabo prenosniku (oziroma njegovemu zaslonu) škodujem, če izvajam zahtevna opravila na računalniku (torej da se računalnik segreje, ko recimo igram video igre), ko je v clamshell načinu? TL;DR: lahko vročina s prenosnika škoduje njegovemu zaslonu, če je prenosnik zaprt?
Dodatno vprašanje; če resnično s tem škodujem prenosniku, kako bi lahko to preprečil?
Hvala :)
Spodaj je nekakšna različica clamshell načina
Sredi decembra sem si kupil nov prenosnik (Lenovo ideapad Y700) in ga večkrat uporabljam v "clamshell" načinu (ne vem, ali je to pravi izraz) se pravi tako, da je zaslon zaprt, slika, miška, tipkovnica in zvok pa se izvajajo na zunanjih napravah. Moje vprašanje je sledeče; ali lahko s tako uporabo prenosniku (oziroma njegovemu zaslonu) škodujem, če izvajam zahtevna opravila na računalniku (torej da se računalnik segreje, ko recimo igram video igre), ko je v clamshell načinu? TL;DR: lahko vročina s prenosnika škoduje njegovemu zaslonu, če je prenosnik zaprt?
Dodatno vprašanje; če resnično s tem škodujem prenosniku, kako bi lahko to preprečil?
Hvala :)
Spodaj je nekakšna različica clamshell načina
krneki0001 ::
Nekateri uporabljamo docking station za prenosnik. Pa je računalnik Večino svojega življenja v "clamshell" načinu in nimajo nobenih problemov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tudi novi Razrji imajo probleme z vzdržljivostjoOddelek: Novice / Android | 8813 (4987) | FireSnake |
» | Dizajnersko najbolj dovršeni telefoniOddelek: Mobilne tehnologije | 3163 (2212) | Vazelin |
» | Dell kaže ultratanek prenosnikOddelek: Novice / Procesorji | 4093 (2390) | Pyr0Beast |
» | Global warming - the greatest hoax ever?Oddelek: Problemi človeštva | 5946 (3458) | Bellzmet |
» | osx zunanji monitorOddelek: Programska oprema | 1246 (1059) | Adrijan0 |