Forum » Hlajenje in modifikacije » Lotanje ... ponovno
Lotanje ... ponovno
marsovc ::
Mene sam zanima, kr mam pač doma plinski gorilnik, pa sm mam nekj za zlotat(ni bakren blok :P), me zanima kje se dobi to žico al karkol že je, pa kako se imenuje pa tko naprej...
Če pa mate kšn dobr link bi ga biv tut vesev
LP
Če pa mate kšn dobr link bi ga biv tut vesev
LP
steev ::
Frenk, ce se ne motm mas gorilnik?
A mes kej cajta, da bi mi prlotu neki al pa saj gorilnik posodu?
Sorry za offtopic.
A mes kej cajta, da bi mi prlotu neki al pa saj gorilnik posodu?
Sorry za offtopic.
:|
sj ne vem kva je to za en material :)
En lahk želez je debeline 1,5 mm pa ga ne morem jit švasat kr je švas mašina premočna pa nardi tut pri najmanšem toku lukno skoz
En lahk želez je debeline 1,5 mm pa ga ne morem jit švasat kr je švas mašina premočna pa nardi tut pri najmanšem toku lukno skoz
aluminij ni to bi vedu ...
pomoje je en tak material kokr so ohišja za kompe tut narjena ... sam pač debelej
pomoje je en tak material kokr so ohišja za kompe tut narjena ... sam pač debelej
SuperHik ::
Aluminij se ne da lotat.
lotaš lahko baker, tut železo se da prilotat , ampak to ni nevem kolk moč spoj.
tko da če je železo pol probi najdt nekega strokovnjaka, da ti zalota.
če je pa kaka litina si pa v p... , sicer lahko probaš lotat, ampak ni nobenih garancij kolk bo to dobr držal.
cu
lotaš lahko baker, tut železo se da prilotat , ampak to ni nevem kolk moč spoj.
tko da če je železo pol probi najdt nekega strokovnjaka, da ti zalota.
če je pa kaka litina si pa v p... , sicer lahko probaš lotat, ampak ni nobenih garancij kolk bo to dobr držal.
cu
Always look on the bright side of life; LIFE! You never saw my wife ...
frenk ::
kolkr jest vem se železa ne da lotat...no ja pejt v merkur pa ti na embalaži od palic za lotanje vse piše, kaj vse lahko lotaš in pri kakšni temperaturi
steev: lahko ti posodm, ampak jest s tistim gorilnikom ne bom več lotal ker je totalno preštorast in loh prej kej uničš kot pa zalotaš, ker ma prevelk plamen...loh posodm ni problema
steev: lahko ti posodm, ampak jest s tistim gorilnikom ne bom več lotal ker je totalno preštorast in loh prej kej uničš kot pa zalotaš, ker ma prevelk plamen...loh posodm ni problema
frenk ::
u merkurju maš to use na kupu, vsaj v kranju je tko...maš palce za varjenje, za lotanja, za mehko lotanje, paste, itd
dnl-andi ::
lepo pozdravljeni ,
malo berem na formu o lotanju , ker veliko hardlotam ( trda spajka)bi samo odgovoril tu a nekaj o čem se je ze tu na formu pisalo.
lotamo lahko z butanom propanom ni potrebno da je acetilen , samo tanse materiale ki jih bomo lahko segreli , pri debelejsih bomo tezko dobili pravo temparaturo.
lotamo z mesingom kateremu so dodane premesi srebro , vec ko je srebra mansa je temparatura ,
tudi alumini lahko lotamo samo moremo imeti lot kjer je srebro in alumini ,...
tu sem nekje prebral ce je zlitina , da si v p.... nebi rekel veliko zlitin sem ze zavaril tudi blokov od avtomobilov , samo pravo elektrodo in eektro varilni aparat , najboljsa verjanta.
bi pa samo se pripomnil , poznamo veliko postopkov varjenja in spajkanja in vsak ima nekje eno prednost , zato nebi z enim aparatom delal vse ,
lepo pozdravljeni vsi
Andi
malo berem na formu o lotanju , ker veliko hardlotam ( trda spajka)bi samo odgovoril tu a nekaj o čem se je ze tu na formu pisalo.
lotamo lahko z butanom propanom ni potrebno da je acetilen , samo tanse materiale ki jih bomo lahko segreli , pri debelejsih bomo tezko dobili pravo temparaturo.
lotamo z mesingom kateremu so dodane premesi srebro , vec ko je srebra mansa je temparatura ,
tudi alumini lahko lotamo samo moremo imeti lot kjer je srebro in alumini ,...
tu sem nekje prebral ce je zlitina , da si v p.... nebi rekel veliko zlitin sem ze zavaril tudi blokov od avtomobilov , samo pravo elektrodo in eektro varilni aparat , najboljsa verjanta.
bi pa samo se pripomnil , poznamo veliko postopkov varjenja in spajkanja in vsak ima nekje eno prednost , zato nebi z enim aparatom delal vse ,
lepo pozdravljeni vsi
Andi
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pištola za varjenje + nastavkiOddelek: Hlajenje in modifikacije | 8497 (7721) | a13misko |
» | ohišje iz aluminijaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 5597 (4769) | krucymucy |
» | VarjenjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 10590 (10397) | ali3n |
» | SpajkalnikOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4795 (4279) | SkIDiver |
» | Osnove cinjenjaOddelek: Novice / Modifikacije | 6093 (6093) | l-note |