Forum » Pomoč in nasveti » Monitor nima signala
Monitor nima signala
T-h-o-r ::
Nekaj zajebava računalnik. Najprej se je prižgal, ampak se niti do biosa ni zagnal in monitor ni dal signala. To se je zgodilo že večkrat, če sem ga izklopil iz elektrike in priklopil nazaj, je potem delalo, danes pa ni hotel.
Na koncu sem odklopil DVI kabel in ga zagnal brez monitorja - računalnik se je normalno zagnal in windowsi so se naložili (windows sound). Če priklopim kabel nazaj, monitor še vedno ne da slike. Grafična ima dva DVI priklopa, preko nobenega ne dobim slike.
Je crknil kabel, monitor, grafična, pa kako to najlažje pogledat?
Na koncu sem odklopil DVI kabel in ga zagnal brez monitorja - računalnik se je normalno zagnal in windowsi so se naložili (windows sound). Če priklopim kabel nazaj, monitor še vedno ne da slike. Grafična ima dva DVI priklopa, preko nobenega ne dobim slike.
Je crknil kabel, monitor, grafična, pa kako to najlažje pogledat?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
ST-777 ::
Če ima tvoj TV HDMI vhod in grafična HDMI izhod, ju poveži s HDMI kablom. Slika na TV pomeni, da je nekaj narobe z monitorjem ali DVI kablom.
Trenutno nimam te opcije, do ponedeljka pa niti drugega kabla ne morem sprobat :D aja, grafična nima hdmija, lahko pa kupim dvi-hdmi konverter, saj niso tako dragi?
No, zdaj sem zagnanemu računalniku priklopil kabel, nič ni bilo. Potem sem ga tako resetiral in se je slika normalno prikazala ...
zgleda da ponedeljka pač ne bom ugašal računalnika :D
No, zdaj sem zagnanemu računalniku priklopil kabel, nič ni bilo. Potem sem ga tako resetiral in se je slika normalno prikazala ...
zgleda da ponedeljka pač ne bom ugašal računalnika :D
bo ene 4 leta počasi
monitor pa 11 (nec 20wgx pro)
monitor pa 11 (nec 20wgx pro)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: T-h-o-r ()
AC_DC ::
Prvo testiraj monitor nekje druge, kjer hardver pc sistema preverjeno dela.
Tudi v monitorju se menja kondenzatorje.
Tudi v monitorju se menja kondenzatorje.
ok, monitor ni bil problem
sem potem vzel ven baterijo na matični, jo dal nazaj noter, ni delalo
nato sem vzel ven eno palčko rama (imam 2x4 giga) in se je lepo zagnal; kaj lahko naredim, da odpravim težavo in od kdaj ram vpliva na to, ali da grafična sliko do monitorja ali ne? :D je pa res, da se tokrat ni zagnal do windowsow, tako kot nazadnje;
pa zdaj, ko sem vzel ven baterijo, mi piše system graphic memory 0gb in vse šteka ko marija :(
additional advice please
sem potem vzel ven baterijo na matični, jo dal nazaj noter, ni delalo
nato sem vzel ven eno palčko rama (imam 2x4 giga) in se je lepo zagnal; kaj lahko naredim, da odpravim težavo in od kdaj ram vpliva na to, ali da grafična sliko do monitorja ali ne? :D je pa res, da se tokrat ni zagnal do windowsow, tako kot nazadnje;
pa zdaj, ko sem vzel ven baterijo, mi piše system graphic memory 0gb in vse šteka ko marija :(
additional advice please
MIHAc27 ::
Ram še kako vpliva na zagon računalnika. Kam pa misliš, da se najprej vsaka datoteka naloži, preden jo začne procesor obdelavati?
Lahko seveda, da si samo resetiral bios. Posnemi si kak Memtest na CD, in testiraj eno in drugo palčko. Če pri eni javlja napake, je za v smeti.
Lahko seveda, da si samo resetiral bios. Posnemi si kak Memtest na CD, in testiraj eno in drugo palčko. Če pri eni javlja napake, je za v smeti.
OK, zdaj sem včeraj ven vzeto palčko spucal (z radirko), spihal sem prah iz celotnega računalnika, zdaj sem dal ram not in trenutno spet deluje normalno
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se prižge, a ne odzivaOddelek: Pomoč in nasveti | 5439 (4620) | m0LN4r |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 17816 (13939) | G_mAn |
» | Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piskaOddelek: Strojna oprema | 5016 (3144) | Riff |
» | Kaj običajno povzroča zamegljenost slike na monitorju?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1617 (1305) | Mordecai |
» | Zagon računalnika, ekran se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 12243 (11630) | k0lar |