» »

Kaj običajno povzroča zamegljenost slike na monitorju?

Kaj običajno povzroča zamegljenost slike na monitorju?

Mordecai ::

Imam monitor LG lcd 563LE, ki je približno pred pol leta začel kazati zamegljeno sliko. Kot na primer če na list papirja s svinčnikom močno nekaj napišeš in potem z roko zabrišeš. Torej text deluje zabrisano. Ravne črte na zaslonu imajo rahlo senco na levi strani. Sprva sem mislil, da je krivo navijanje moje grafične (X800GT), zato sem (poleg drugih razlogov) kupil novo; 8600GT, kateri sem pasivni hladilnik predelal, da ob obremenitvi doseže maximalno 62 stopinj celzija. Grafična torej ni kriva. Je pa slika normalna nekaj minut po tem, ko prižgem računalnik, najbolj zamegljena je pa po tem, ko grem ven iz igre. Frekvenca in nastavitve so v redu, tako da je nekaj od znotraj. Kaj pravite?
Računalnik: P4 3.0GHz, 8600gt, Biostar i945p - A7, 2x 512 RAM(667), 160GB WD caviar, XP Sp2 nameščen pred nekaj meseci.
Prosim pomagajte :'(

bluefish ::

sicer malo verjetno - si poskusil z drugim kablom? Je priklopljen preko DVI ali VGA? Pa samodejna nastavitev slike?

Ta kabel imam že 7 let. Sem probal oba izhoda. Slika je normalna ko se racu zažene... Bi bili rami, procesor?

ne, kvečjemu še matična. Grafično si že zamenjal.
Kaj pa, če monitor priključiš na drug računalnik? Možno je, da je pač krivda v ekranu.

Problem je, da nimam računalnika v bližini. Sicer je pa slika najhujša nekaj minut za tem ko grem ven iz igre. Sem že poskušal tako, da sem monitor pustil dalj časa odklopljenega in ga potem spet priklopil, spet isto. Je pa res, da moja matična ni ravno biser. Pred časom se mi je zdodilo, da je cel sistem zaštekal. Ventilatorji so brneli kot nori, računalnik pa popolnoma neodziven. Problem sem rešil tako, da sem vzel ven baterijo in jo dal nazaj noter. Sicer se pa problem slike ni začel t tem incidentom. Najverjetnejša izbira ostaja: matična, proc, mogoče rami. Sicer pa res moram sprobat zaslon na enem drugem računalniku, da vsaj njega izločim.

Nagi Bator ::

Imas nastavljeno "native" (edino) resolucijo ki jo podpira tvoj LCD ?

Ne vem točno kaj misliš. Moj zaslon podpira max ločljivost 1024 x 768 px. Vedno imam na največjo. Danes bom poskušal s svojim homemade ventilatorjem :) hladiti vsebino moje elektronske škatle. Upam da bom dobil kakšne spremembe. Mogoče ali verjetno je pa res kaj z matično narobe. Pred nekaj dnevi mi je lifeview tv tuner nehal delovati, zvok in potek strojnega ugašanja je drugačen... Zdaj se že malo očitno sliši vse skupaj.

Tilen ::

kabel
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Brane2 ::

Zveni kot da imaš naastavljeno ne-native ločljivost...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Tilen, če praviš da je kabel, kako potem obrazložiš poslabšanje slike ob obremenitvi.
Ravno zdaj imam racu pod velikim ventilatorjem in preizkušam različne obremenitve.
Zdaj nisem povsem prepričan, vendar menim, da je razlika ko dodatno hladim cel sistem. Ste prepričani da ne moreta biti kriva procesor ali pa rami?

Ziga Dolhar ::

Procesor & rami in prikaz slike na monitorju, marcek?
https://dolhar.si/

Everything is possible. Question everything! :D Torej stavite na matično?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mordecai ()

xabre ::

Če mene vprašaš imaš problem med izhodom grafe in monitorjem ali s samim monitorjem.

Drugo je pa softver oz. kakšni driverji, čudna ločljivost, mogoče kakšne eksotične nastavitve nenamenoma vklopljene...

Nočem biti nesramen, vendar ne berete prejšnjih odstavkov. Še enkrat: slika je nejkaj minut po vklopu računalnika v redu; normalna. Po tem je srednje zamegljena, nenaravna, neprimerna za branje daljšega texta na monitorju. Po izstopu iz igre je text skoraj neberljiv, ki čez čas spet postane berljiv. Torej po vsem tem mislim, da je nekaj na matični, kar je začelo kazati znake pregrevanja ali nepravilnega delovanja. Grafična ima v idle 48 st. C. Če bi bili krivi kabel, monitor, gonilniki, potem bi slika bila zmazana že ob zagonu. Torej mislim, da je problem odkrit in je pač potreben nakup nove matične. Sicer pa ne razumem, kako je lahko ta bedak, ki je moj racunalnik skupaj delal, dal not tako zanič matično. P4 660 je nekompatibilen z mojo matično, medtem ko je moj 640. V teh dveh letih sem z tem imel 2x toliko težav, kot z mojim starim, ki je star 8 let. Živi Asus pravim jaz!

Brane2 ::

Ni nujno. Monitor se lahkoa pregreva ravno tako kot tvoja matična. NA svojih Samsungih sem imel ravno probleme z elektroniko monitorja.

Štos je bil v tem,d a se je elektronika začela pregrevati, če si monitor priklopil preko DVI vhoda in zato jo je bilo potrebno zamenjati.
On the journey of life, I chose the psycho path.

no, najprej poskusi monitor na drugem računalniku. Tako boš enostavno izločil eno stvar. Pa še najbolj simple je to preveriti. Vseeno preizkusi tudi kabel.

Fantje če smo že pri pri matični. Kaj sta severni in južni most? In če menjam matično, bom moral xp na novo inštalirat?

Pregrevanje monitorja sem že izločil. Imel sem ga dolgo časa izključenega, medtem ko je računalnik bil prižgan. Potem sem ga nazaj priključil in je slika bila enako zmazana. Pozna kdo od vas Gregorja Mraza? :) On bi vse naše težave rešil.

Severni in južni most.

Če menjaš matično, pred tem odstrani stare gonilnike in potem šele zamenjaj. Je pa seveda priporočljivo, da narediš svežo namestitev XP-ja. Ni pa nujno. Kljub vsemu pa naredi kopije pomembnejših podatkov, ki jih imaš na tem disku/particiji.

Hvala za razsvetlitev. :D

Mogoče se mi pa severni pregreva.
Grem takoj sprobat...hehe...

Azrael ::

Morebitno pregrevanje chipseta nima vpliva na sliko.

Pa tudi defektna matična ne.

Eno in drugo povzroča zmrzovanje mlinčka, BSOD in podobne reči.

Imaš fuč kabel, monitor ali grafo.

Torej monitor skupaj s kablom priklopi na drug mlinček in boš vedel kje je problem. Če pa iščeš izgovor za menjavo plate, je pa drugo.
Nekoč je bil Slo-tech.

Kabel ni,; sem ravnokar novega gor dal, ki isem ga dobil ob nakupu racuja.

Dobil nov monitor (Samsung T240HD). Zgleda, da je pač monitor bil dotrajan.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mordecai ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HDMI izhod na VGA vhod

Oddelek: Strojna oprema
61491 (1204) Dzhimen
»

Problem s HD7970 - Black screen

Oddelek: Pomoč in nasveti
324045 (3692) hojnikb
»

Sistem mi obstoji! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
513629 (3055) DT232
»

Ugašanje računalnika

Oddelek: Strojna oprema
81632 (1225) Pyr0Beast
»

Problem z graficno - kocke - je pokvarjena?

Oddelek: Zvok in slika
131610 (1246) Azrael

Več podobnih tem