Forum » Programiranje » CSS težava
CSS težava
tadejp81 ::
Pozdravljeni,
pri izdelavi spletne strani sem prišel do težave pri css pozicioniranju, kjer trenutno ne najdem enostavne rešitve, zato se obračam k vam za pomoč, če bi kdo poznal rešitev za mojo težavo.
Situacijo je v resnici bolj komleksne narave, vendar jo bom zelo poenostavil, da bo čimpreprostejše in hitro razumljiva.
Torej imam 3 DIV-e. Parent DIV kateri mora imeti točno določeno velikost (višina, širina) ter dva child DIV-a, prav tako s fikno velikostjo.
Želel bi imeti tako kot je prikazano na prvem primeru.
Primer1:
Tukaj vidimo, da je del drugega child DIV-a izven fiksnih mer parent DIV-a, ker je ta malo premajhen po širini.
V druhem primeru pa je prikazano kaj se v resnici zgodi. Ker je okvirček (parent DIV) premajhen po širini, se le ta razširi po fišini, child DIV2 pa se wrap-a v spodnjo vrstico, kar je tudi logično in v 99% uporabno, vendar jaz želim imeti stanje iz prvega primera.
Primer2:
Dodal bom še kodo:
Za kakeršen koli namig se vam že v naprej zahvaljujem.
Lep dan, Tadej
pri izdelavi spletne strani sem prišel do težave pri css pozicioniranju, kjer trenutno ne najdem enostavne rešitve, zato se obračam k vam za pomoč, če bi kdo poznal rešitev za mojo težavo.
Situacijo je v resnici bolj komleksne narave, vendar jo bom zelo poenostavil, da bo čimpreprostejše in hitro razumljiva.
Torej imam 3 DIV-e. Parent DIV kateri mora imeti točno določeno velikost (višina, širina) ter dva child DIV-a, prav tako s fikno velikostjo.
Želel bi imeti tako kot je prikazano na prvem primeru.
Primer1:
--------------- | <DIV1> <DI|V2> ---------------
Tukaj vidimo, da je del drugega child DIV-a izven fiksnih mer parent DIV-a, ker je ta malo premajhen po širini.
V druhem primeru pa je prikazano kaj se v resnici zgodi. Ker je okvirček (parent DIV) premajhen po širini, se le ta razširi po fišini, child DIV2 pa se wrap-a v spodnjo vrstico, kar je tudi logično in v 99% uporabno, vendar jaz želim imeti stanje iz prvega primera.
Primer2:
--------------- | <DIV1> | | <DIV2> | ---------------
Dodal bom še kodo:
<div id="parent_div"> <div id="div1">div1</div> <div id="div2">div2</div> </div> #parent_div { position: relative; height: 25px; width: 150px; overflow: hidden; white-space: nowrap; display: inline-block; } #div1, #div2 { float: left; position: relative; width: 95px; height: 25px; display: inline-block; }
Za kakeršen koli namig se vam že v naprej zahvaljujem.
Lep dan, Tadej
Kroos ::
Če odstraniš "float: left" iz "#div1, #div2", bo delovalo kot želiš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kroos ()
amacar ::
Kaj takšnega? https://jsfiddle.net/he9of1rv/3/
#parent_div { position: relative; height: 25px; width: 150px; white-space: nowrap; display: inline-block; } #div1, #div2 { position: relative; width: 95px; height: 25px; display: inline-block; }
tadejp81 ::
Hvala vam, super ste!
V hitenju sem vse poiskusil razen tega, da bi odstranil "float: left" iz child divov :)
Sedaj ko sem odstranil ta parameter deluje bp. Sicer delam krožni meni v js.
Hvala še enkrat in lep dan!
Tadej
V hitenju sem vse poiskusil razen tega, da bi odstranil "float: left" iz child divov :)
Sedaj ko sem odstranil ta parameter deluje bp. Sicer delam krožni meni v js.
Hvala še enkrat in lep dan!
Tadej
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 344186 (3323) | sunniegoldie |
» | Prikaz strani na različni resoluciji-JoomlaOddelek: Izdelava spletišč | 1926 (1654) | kr?en |
» | poravnava li elementovOddelek: Izdelava spletišč | 2132 (1997) | boss-tech |
» | CSS - DIV - Brez TabeleOddelek: Izdelava spletišč | 1579 (1282) | jernejp |
» | [CSS]Pozicioniranje footer divaOddelek: Izdelava spletišč | 2440 (2387) | amaze646 |