» »

Povabilo na službeni razgovor

Povabilo na službeni razgovor

Seagram ::

Zdravo.

Rad bi se izognil službenemu razgovoru. Preden me križate, nekaj olajševalnih okoliščin.

Relativno kratek čas sem registriran na Zavodu za zaposlovanje. Mesečno pošiljam prošnje, in v zadnjem času sem pač poslal prošnjo "na blef" v oddaljen kraj (iz Celja v Logatec), od koder so me nato povabili na razgovor. Seveda odgovora nisem pričakoval, zato je bilo to presenečenje.

Avto, katerega uporabljam (od staršev), je pred propadom, z vlakom pa bi trajala pot 2-3 ure, s tem da bi bila seveda tudi dražja, če bi teoretično (veliko vprašanje) dejansko dobil zaposlitev.

Nameraval sem podjetje poklicati in po resnici razložiti, zakaj dela ne bi opravljal.

Zanima pa me torej, v kakšnem stiku so oni z Zavodom glede tega. Ali Zavod ve, da so mi poslali vabilo na razgovor? Kakšne bodo posledice, če povabilo zavrnem?
  • zaklenilo: zee ()

SeMiNeSanja ::

Če v prošnji nisi eksplicitno napisal, da si na Zavodu, potem oni tega ne morejo vedeti. Načeloma bi jim lahko tudi naložil, da si ta čas že dobil drugo ponudbo bližje domu, pa tudi to nikakor nebi mogli preveriti.

Torej dela ne potrebuješ tako nujno, da bi se bil zanj pripravljen tudi preseliti za tistih par km? Hotel mama in ostale zgodbe?

Tr0n ::

Bodi srecen, da si dobil povabilo na sluzbeni razgovor. Folk bi v teh casih ubijal za sluzbo.

Aston_11 ::

Ali pa se voziti (po AC!), ker vseeno ni tako nemogoče daleč? Urca v en0 smer. Kakšna služba in pri kom, se prijavim jaz oziroma grem namesto tebe?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

Invictus ::

Pojdi na razgovor, boš vsaj videl če se splača.

Še vedno lahko razložiš situacijo.

Poleg tega če ne vedo da si na zavodu, prestaviš datum zaposlitve.

Za vožnjo ne skrbi, kupiš dizla za jurja, daš 500 za servis, pol boš pa dobival cirka 300 EUR/mesec za potne stroške.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Seagram ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Če v prošnji nisi eksplicitno napisal, da si na Zavodu, potem oni tega ne morejo vedeti. Načeloma bi jim lahko tudi naložil, da si ta čas že dobil drugo ponudbo bližje domu, pa tudi to nikakor nebi mogli preveriti.

Torej dela ne potrebuješ tako nujno, da bi se bil zanj pripravljen tudi preseliti za tistih par km? Hotel mama in ostale zgodbe?

Do oglasa za delo sem prišel preko portala Zavoda. Prav tako je v motivacijskem pismu napisano, da sem oglas zasledil tam.

Voziti po avtocesti se NE MOREM zaradi dotrajanosti vozila, prav tako pa mi avto ni vedno na voljo, ker si ga delim s starši. Vožnja z vlakom traja cca.2 1/2 - 3 ure V ENO SMER, pomislek so tudi stroški vožnje, jasno.

Poleg tega pa se gre samo za razgovor. Ne za ponudbo dela. Z drugimi besedami, prepričan sem, da bom dobil službo bližje domu. Iskal bom naprej.

msjr ::

Dvigni rit in pojdi na razgovor. En izlet do Logatca ti pa ne bo škodil, grem stavit da tisti dan tudi nimaš kakšnih pomembnejših opravkov. Also treba se je pomujat in iti.

dope1337 ::

Pojdi na razgovor, razloži bodočemu (ne)delodajalcu situacijo. Pozanimaj se tudi, ali iz strani zavoda dobiš povrnjene potne stroške.

Verjemi, da nisi edini v izboru in če mu boš izkazal nezainteresiranost, te bo 100% zavrnil, ti si boš pa lahko srečno iskal službo bližje domu.

Po drugi strani, ti lahko grozi izpis iz zavoda.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

KraitPay ::

WTF, kaj je zj s to Slovenijo, ste vsi zblazneli? Po eni strani pravijo, da firme ne sporočajo več ali si dobil zaposlitev ali ne. Saj ne morejo če je pa več kot 50% takšnega mišljenja kot @Azie.

@Azie; če si jim poslal prošnjo za zaposlitev, potem se na njo tudi ustrezno odzovi. Da pa praviš da si poslal kartako, da si probal, je pa pač zelo nedoraslo.
Tam jim še vedno lahko situacijo razložiš, ali rečeš da se pač v tem delu žal ne vidiš, se zahvališ in greš. Mogoče te presenetijo z svojo energijo in ti njih, ti zrihtajo bližje stanovanje (no to bolj težko) in bo vse ok.

Moje mišljenje je, da si se če si poslal prošnjo, nanjo tudi odzvati.

XsenO ::

Če je sam problem pri prevozu na razgovor poprosi kakšnega kolega, da ti za tisti dan posodijo avto.
1 + 1 = 1

MadMicka ::

Ni problema, ne rabiš iti na en sam zaposlitveni razgovor, če znaš to konkretno utemeljiti. Recimo razdalja je že ena taka okoliščina. Tak razgovor sicer še zdaleč ne pomeni, da bi službo dobil. Že zgolj zaradi oddaljenosti te ne bi zaposlili.

Sami ::

Pač pojdi na vlak...mislim da ti ne bo hudega, če dobiš šiht pa še toliko bolje, na razgovor se moraš odzvati.....res si navedel neumen razlog :D
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Aston_11 ::

Daj povej, katera firma je, saj taka skrivnost ne more biti?

kixs ::

Pojdi na razgovor, tam naj ti dajo stempilko v tvojo knjizico in dobis stroske povrnjene od zavoda.

Smurf ::

Ce si nezaposlen verjetno itak imas cas? Torej si vzames tisti en dan in gres tja, v najslabsem primeru dobis nekaj izkusenj z razgovori. Zavod ti povrne stroske.

Lahko pa jih vseeno obvestis, da te ne zanima, zaradi oddaljenosti. Ravno ignoriral jih pa ne bi.

Blinder ::

Imas 1 sanso na 20 da te uzamejo. Ali, glede na to da si dalec, 1 na 200. Ampak vvseeno se splaca it na razgovor, ze zaradi tega, da dobis neakj izkusenj z razgovori.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

koyotee ::

Priznaj da ti je vsec polezavanje doma in hotel mama, drugace bi sploh ne spraseval takih neumnosti!
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: starboi ()

SeMiNeSanja ::

Na razgovor se spodobi iti, tudi če na koncu dela nebi želel sprejeti iz kateregakoli že razloga.

Vzemi ta razgovor kot 'prakso' za kakšnega sledečega, kjer boš bolj zainteresiran za dejansko zaposlitev, da se takrat ne boš utapljal v tremi in paniki pred razgovorom.

Predvsem pa nesojenemu delodajalcu ne nakladaj nečesa brezveze. Tvoja dilema je koneckoncev tudi njegova, saj bi mu povzročal kar nekaj stroškov povezanih s povračili za prevoz na delo.

Ker nisi navedel kakšno izobrazbo imaš, oz. kateri poklic opravljaš, ne moremo ocenjevati, kakšne so tvoje možnosti, da si v doglednem času najdeš kakšno bližjo zaposlitev v svojem poklicu.
Če spadaš med težko zaposljiv kader, bi se morda splačalo tudi razmisliti o selitvi iz hotela mama na svoje. Saj Logatec ni drug konec sveta.

freesty ::

Zakaj pa sploh posiljas na firme in upas, da te ne uzamejo? Mislim v smislu, na firme katerih ponujeno delo te ne zanima.

Posiljaj prosnje za taksna delovna mesta, ki mislis, da te itak ne bodo vzeli. Ce te ne povabijo na razgovor si se vedno na socialki in si opravil dolznosti, ce pa te uzamejo pa si tak zmagal.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Heavy ::

prevozi.org ne pride v poštev?

DrSergioDJ ::

sem ravno mislil predlagat, sami neki izgovori medtem ko se s prevozi komot pride povsod po slo (in marsikje dlje :D )
...

otago ::

@Azie
pojdi na razgovor. Če imaš težave s prevozom, pač poskušaj dobiti termin ob bolj pozni uri. Bo dobro za kasnejše razgovore. Tudi če dobiš službo lahko zavrneš, ker se ne počutiš doraslega, ali pa delovno mesto ni v skladu s pričakovanju.

Zavod ti bo povrnil stroške, v kolikor jim boš predložil; sprintano prošnjo, vabilo in potrdilo delodajalca. Bil bi v plusu(kakorkoli z avtom ali z vlakom).

Delodajalec še vedno lahko vpraša, če bi se bil pripravljen preseliti. Primer. Če si iskalec zaposlitve iz vzhodne Slovenije in se potegujes za delo v gospodarstvu npr. v LJ, ti bodo namignili, da je 3-4 ure vožnje preveč, da nisi zbran. Javni upravi je vseeno, tam tudi nimaš šans, bit izbran :S

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: otago ()

marvin42 ::

Dvigni leno rit in pojdi na razgovor. Če ne drugega, bo ena izkušnja več.
Mostly Harmless

solatjek ::

Tudi sam sem poslal pred leti prošnjo na blef v ustanovo, v katero mi ni bilo najbolj iti za delat (slab sloves šefa). Izpolnjeval sem obvezno kvoto pošiljanja prošenj in sem jo poslal tja. Bil sem vabljen na razgovor in službo dobil. Začel sem delati, ker moj poklic ni bil prave smeri, sem se še prekvalificiral, po dveh letih menjal delodajalca in to delo počnem še danes. Odločitev je bila pravilna!

Dvigni rit in se sprav na razgovor in službo vzami, če jo dobiš. Potem se zahvali bogu, starši (ali kdo drug) ti naj posodijo denar in kupi avto za 3 do 4 jurje s katerim se boš vozil 5 let - tole bi moral biti sposoben v enem letu vrnit. Služb danes ni na izbiro, tako da vsako razmišljanje o tem, da neke ponudbe ne bi vsaj poskusil izkoristiti sebi v prid, je neumno dejanje!!!

bastadu ::

Pred leti sem na blef poslal 20-25 prošenj in od večine dobil povabila na razgovor, čisto vsakega sem se udeležil, to je bila ena boljših izkušenj v mojem življenju. Na koncu sem si lahko sam izbiral, kam bom šel ...

šernk ::

Pred leti sem na blef poslal 20-25 prošenj in od večine dobil povabila na razgovor, čisto vsakega sem se udeležil, to je bila ena boljših izkušenj v mojem življenju.

pred leti... danes dobiš odgovore na 10-20% prošenj, če pošiljaš izven svoje smeri šolanja.

@OP: pojdi na razgovor, če ne drugega dobiš izkušnjo več kot so drugi dejali. da bi te izbrali je malo možnosti, sploh če pokažeš nezainteresiranost za službo. pač da praktično nimaš vprašanj, se ne zanimaš zakaj se gre itd. nemotiviranega delavca noče nihče.

Tudi sam sem poslal pred leti prošnjo na blef v ustanovo, v katero mi ni bilo najbolj iti za delat (slab sloves šefa). Izpolnjeval sem obvezno kvoto pošiljanja prošenj in sem jo poslal tja. Bil sem vabljen na razgovor in službo dobil. Začel sem delati, ker moj poklic ni bil prave smeri, sem se še prekvalificiral, po dveh letih menjal delodajalca in to delo počnem še danes. Odločitev je bila pravilna!

moj največji strah med časom ko sem bil na zavodu je bil, da me pošljejo na razgovor h enemu privatniku. kakšen šef je te nima praktično kaj brigat na začetku kariere, že potrpiš da dobiš izkušnje. problem pri meni je bil, ker vemo da ne plačuje redno delavcev(je več kot dovolj poznanih delalo pri njemu po par mesecev). Zavod pa pošilja ljudi tja na razgovore kot po tekočem traku.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

dexterboy ::

@OP; no place like home, right?
Pojdi na pogovor in ne kompliciraj!
Stroške prevoza ti, kot že omenjeno, povrne zavod.

Katastrofa, kakšna je danes ratala mladina... odkar ni več obveznega služenja uniforme, gre samo še navzdol. S pospeškom.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Machete ::

Če ne gre za nekega birokratsko uradniškega kadrovnika (beri velika firma), ti je lahko klepet z direktorjem v veselje. Uspešni ljudje imajo velikokrat zelo zanimive poglede na svet, ker ga gledajo drugače kot brezvezniki. Včasih lahko dobiš tako po naključju life changing (sry ne najdem slovenskega ekvivalenta izrazu) modrost. To ne pomeni, da lahko drugače ni zoprn ali čudak, ampak uspešni direktorji (pusti politične ritoliznike) so pogosto zelo zanimivi sogovorniki. Pojdi na izlet, pojdi na pogovor. Mogoče ti spremeni življenje, mogoče bi bilo bolje, če bi gledal kmetijo5, tega pač ne veš. Glasujem ZA.
Sploh pa se lahko preseliš. Celje je sicer dkoaj ekonomsko močno, tako da me čudi, da prej najdeš v Logatcu razgovor kot v Celju, ampak je tudi dost brezvezno, da bi se ga človek oklepal. V Logatcu je velik demografski prirast mladih družin, do Lj imaš 15min, do morja dobrih 30, živiš par 100 metrov od notranjske narave. Imaš železniško postajo in 2min do AC. Dost bingo za živet.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Seagram ::

Hvala za vse odgovore, tudi tiste ekstra moralistične. :)

Razumem, da zaposlitvena situacija danes ni rožnata, in da bi marsikdo brez pomisleka odhitel na razgovor, vendar v praksi dvomim, da bi s pretiranim veseljem 5-6 ur na dan potovali (do železniške, nato na vlak, nato od postaje do delovnega mesta, nazaj na postajo, in potem domov). Sploh pa bi se to zgodilo samo v teoretični možnosti, da dejansko dobim delovno mesto.

Nikakor nisem len, vendar enostavno nisem videl smisla, da bi zato odhajal na razgovor za delovno mesto, ki zaradi razdalje ne pride v poštev. Nekateri so predlagali izposojo denarja za nakup avtomobila, vendar moje okoliščine res niso takšne, da bi poznal ljudi na vsakem koraku, ki jim ne bi bilo težko posoditi jurja € kar tako, sploh pa ne pri starših.

Odločil sem se, da bom na razgovor vseeno šel, in poskušal razložiti po pravici svojo situacijo in pomisleke. Še enkrat hvala za odgovore.

Temo lahko sedaj zaradi mene zaklenete.

bambam20 ::

Seagram je izjavil:

Zdravo.

Rad bi se izognil službenemu razgovoru. Preden me križate, nekaj olajševalnih okoliščin.

Relativno kratek čas sem registriran na Zavodu za zaposlovanje. Mesečno pošiljam prošnje, in v zadnjem času sem pač poslal prošnjo "na blef" v oddaljen kraj (iz Celja v Logatec), od koder so me nato povabili na razgovor. Seveda odgovora nisem pričakoval, zato je bilo to presenečenje.

Avto, katerega uporabljam (od staršev), je pred propadom, z vlakom pa bi trajala pot 2-3 ure, s tem da bi bila seveda tudi dražja, če bi teoretično (veliko vprašanje) dejansko dobil zaposlitev.

Nameraval sem podjetje poklicati in po resnici razložiti, zakaj dela ne bi opravljal.

Zanima pa me torej, v kakšnem stiku so oni z Zavodom glede tega. Ali Zavod ve, da so mi poslali vabilo na razgovor? Kakšne bodo posledice, če povabilo zavrnem?



Nobenih posledic ne bo. Pokličeš v podjetje in poveš, da si dobil nepričakovano poizkusno zaposlitev v enem od Celjskih podjetij. To je to.

root987 ::

Seagram je izjavil:

Hvala za vse odgovore, tudi tiste ekstra moralistične. :)

Razumem, da zaposlitvena situacija danes ni rožnata, in da bi marsikdo brez pomisleka odhitel na razgovor, vendar v praksi dvomim, da bi s pretiranim veseljem 5-6 ur na dan potovali (do železniške, nato na vlak, nato od postaje do delovnega mesta, nazaj na postajo, in potem domov). Sploh pa bi se to zgodilo samo v teoretični možnosti, da dejansko dobim delovno mesto.

Nikakor nisem len, vendar enostavno nisem videl smisla, da bi zato odhajal na razgovor za delovno mesto, ki zaradi razdalje ne pride v poštev. Nekateri so predlagali izposojo denarja za nakup avtomobila, vendar moje okoliščine res niso takšne, da bi poznal ljudi na vsakem koraku, ki jim ne bi bilo težko posoditi jurja € kar tako, sploh pa ne pri starših.

Odločil sem se, da bom na razgovor vseeno šel, in poskušal razložiti po pravici svojo situacijo in pomisleke. Še enkrat hvala za odgovore.

Temo lahko sedaj zaradi mene zaklenete.

Sicer je timing malo odvisen od place, ampak - par mesecev zategnes pas in/ali stisnes zobe in si takrat kupis avto? Ali, alternativno, se preselis blizje/v Ljubljano ko dobis tretjo placo?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Isotropic ::

ni šans, da bi mu plačali toliko vožnje in the first place.
je pa res, da lahko založiš teh par 100e mesečno in se ob tretji plači preseliš, kot je rekel ta zgoraj.

PandaFlow2 ::

Seagram je izjavil:

Razumem, da zaposlitvena situacija danes ni rožnata, in da bi marsikdo brez pomisleka odhitel na razgovor, vendar v praksi dvomim, da bi s pretiranim veseljem 5-6 ur na dan potovali (do železniške, nato na vlak, nato od postaje do delovnega mesta, nazaj na postajo, in potem domov). Sploh pa bi se to zgodilo samo v teoretični možnosti, da dejansko dobim delovno mesto.

Nikakor nisem len, vendar enostavno nisem videl smisla, da bi zato odhajal na razgovor za delovno mesto, ki zaradi razdalje ne pride v poštev.


Sej se ni treba voziti vsak dan 5-6 ur, se pač preseliš v kraj bližje službi. Glede na to, da živiš doma, sklepam da nimaš nekih obremenjujočih okoliščin proti temu, npr. otroci v vrtcu, šolah, ipd. in to res ne bi smel biti problem.

Ampak ja, v Sloveniji bolje biti pri mamici brezposeln kot imeti službo v drugem kraju v domovini. Beat that.

zee ::

OP je dobil odgovor, moralizirate lahko kje drugje.

Temo zaklepam in prosim za razumevanje.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zavod za zaposlovanje in vabilo na razgovor

Oddelek: Loža
217551 (5824) bambam20
»

Prošnje za delo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6816296 (13815) bluefish
»

Je kdo bil prijavljen na ZRSZ in CSD?

Oddelek: Loža
369593 (8526) jalovec09
»

Prisilno delo, ki te napoti ZRSZ (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6723332 (20842) Invictus
»

Vabilo na razgovor

Oddelek: Loža
103796 (3188) MadMicka

Več podobnih tem