» »

Kako priključiti za najboljše/hitrejše delovanje?

Kako priključiti za najboljše/hitrejše delovanje?

V-i-p ::

Na plato moram priključiti dva trda diska (vsak po 40gb, ata 100), pekača, ter CD/DVD rom. Kako vso opremo priključiti za najboljše delovanje? Jaz bi jih takole: prvi disk, na katerem so winsi in ostalo programje bi dal na master. Drugi disk, na katerem bo mp3 glasba ter filmi bi dal na isti kabel pod slave. Na drugi kabel pa bi dal pod master CD/DVD rom, pod slave pa pekača (je bolj počasen, 8x8x32. Bo tako vredu, ali bi bilo drugače bolje? Hvala!
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
  • premaknilo: bastadu ()

frenk ::

odvisno kva najol uporablaš...tist kar najbol uporablaš daj na dva ločena kanala, poj pa tist ki ga najmanj uporablaš na prvi kanal slave, zadnjemu pa ostane le en priključek:D

ali3n ::

Pekači so navadno bolj gospodovalne narave in se ne pustijo maltretirati "navadnemu" CD/DVD romu; vsaj moj zahteva, da je na master...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

OceanMan ::

Jaz bi tko naredu: 1 master:disk-glavni, 1 slave:dvd-cd, 2 master:cd-rw, 2 slave:drugi disk

Maxtor ::

Pekač je 8/8/32, torej verjetno Teac W58E. Če je tako, potem nič bat, pekača kar na drugi kanal na slave, ne bo nič narobe. Jaz imam C400 pa tega pekača na slave pa lahko pečem direktno iz cd-ja na cd pa še kaki divx poleg gledam , špilam mp3-je in v wordu tipkam in še nisem nikoli zajebal cd-ja. Govorim seveda od sistemih na NT jedru, v w98 zajebeš v trenutku, če počneš zgoraj omenjeno.

LP

BaRtMaN ::

Se pridružujem Maxtorju.

OceanMan ::

Maxtor a lahko napišeš kako maš ti celotno konfiguracijo. Kako so diski pa cd romi postavljeni (na kakšne kanale)? Jaz mam tko kukr sem napisal, sam se mi večkrat zgodi da pride do kakšne napake.

boštjan ::

V I P, priključi vse kot si si zamislo in če ne bo delalo kot treba pa se začni žogat z primarnim in sekundarnim, ter master in suženj.

Maxtor ::

@OceanMan: Imam naslednjo konfiguracijo: Primary Master: disk, Primary Slave: Rack (disk), Secondary Master: teac CD ROM 40x, Secondary Slave: Teac W58 E (pekač). Probal sem tudi tako kombinacijo, kot imaš ti, pa je tudi delalo, vendar je (pri meni) vedno delalo bolje, ko sem imel diska na istem kablu in Cd-Roma na istem kablu. Če imaš več ko ATA 33, moraš paziti tudi kam na kabel priključiš master in slave napravo (master je vedno na koncu kabla). To namreč včasih povzroča težave.

V-i-p ::

Hvala vsem za odgovore! Zaenkrat sem dal tako, kot sem si zamislil. Problemov ni videt. Če se pokažejo, pa začnem spreminjat ;) Thnx!
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Data rate

Oddelek: Pomoč in nasveti
211386 (1103) Hana
»

Priključitev CD-ROM-ov in HDD ter hitrosti

Oddelek: Strojna oprema
61074 (1006) Boris14
»

Priklop diska, DVD in pekaca.

Oddelek: Pomoč in nasveti
101192 (1004) bodom
»

BUFFER UNDERRUN

Oddelek: Pomoč in nasveti
181507 (1184) Kriko
»

Priklop pečice

Oddelek: Strojna oprema
132406 (2281) Loki

Več podobnih tem