» »

BUFFER UNDERRUN

BUFFER UNDERRUN

Dredd ::

Nekaj me zanima. Imam rekorder ricoh 16x 10x 32x in Nerota 5.5.x.x ki sem ga original dobil poleg pekača. Imam tudi Dvd rom Pioneer 116. Do sedaj sem venomer pekel Copy CD varianto On the FLY . Bilo je hitro in brez napak (just link ki ricohu služi za buffer unnderrun protection ni bil nikoli izkoriščen. Sedaj tako speče samo kadar pečem kaj direkt z diska ali pa npr. iz mp3 naredim avdio CD. Če pečem on the fly z originalon v dvd romu in praznim CDjem v pekaču mi sicer speče v redu, samo vklaplja Just Link (na koncu javi kolkrat ga je izkoristil) in traja dosti dlje. Kaj se je zgodilo da je prej to laufalo, zdaj pa ne več tko kot treba?

Hvala.

Jaxx ::

Katera plata (chipset) in kako imaš priklopljen disk in pekač (primary/secondary/master/slave)?

Lime ::

Poskusi nadgraditi firmware od pekača.
Če ne bo šlo pa poskusi na novo naložiti Windowse.

Dredd ::

Plata je Abit KG-7 (AMD-Via chipset). To že vem da problem zgine če na novo naložim sistem, sam to se je že drugič ponovil in ne bi rad še enkrat nalagu, ker vse ostalo dela super.
Disk je itak primary master. Pekač je Secondary Master, DVD Rom pa Secondary Slave. Sam ne vem kaj ga čez čas moti, pri frišnem sistemu pa dela.
Dredd

AvAkI ::

Kar jaz vem bora bit CD-RW vedno sam na svojem kablu in pod MASTER. Ce pa to ni mogoce pa naj bo saj locen od DISKA.
~*-,._.,-*~> SLOVENIA THE BEST! <~*-,._.,-*~

perci ::

Dredd: Sklepam, da ni raid varianta? Če je raid potem priklopi pekač na svoj kanal, če pa ni raid, pol pa pusti priklopljeno tko kot je, če bi rad on the fly snemal. Če pa ti ni problem počakat tri minute, da prekopiraš image na disk in potem na cd, raje priklopi oba diska na en kanal, in oba cdja na drug kanal.
Glede na to, da imaš pravilno priklopljene stvari za on the fly snemanje, ti ne bi znal pomagat, ti bo mogoče kdo drug znal, sorry :(

AvAkI: kake buče ti to prodajaš?
Zakaj pekač ne bi smel biti na istem kablu kot disk, če bi tipo rad on the fly snemal? Lih v tem je fora, da morta bit oba cdja na različnih kanalih.

Zdele sm še neki opazu: disk maš primary master, cdrw primary slave, dvd secondary slave, a vidš kam ciljam, en del odgovora manjka :)

Lep pozdrav, Peter

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

CaqKa ::

"To že vem da problem zgine če na novo naložim sistem, sam to se je že drugič ponovil in ne bi rad še enkrat nalagu, ker vse ostalo dela super. "
iz tega se da lepo sklepat da je napaka softverskega značaja in ne hardverskega.... kaj slučajno delaš kaj med snemanjem? ti kaki antivirus leti v ozadju, kolko je obremenjenost sistema in procesorja med snemanjem?... pa si probal s katerim drugim programom?

Brane2 ::

To napako je tut men ze ene parkrat prjavu bankomat NLB...

Jaxx ::

Avakl: BS!!!! Ja verjetno res, če imaš intelov čipset: če maš pa VIA, pol pa nikol ne imej disk in pekač ali disk in dvd na vsakem IDE kanalu posebej! Zmeraj imej disk primary master in pekač primary slave! Problem je hardverski - v VIA686B southbridgu, ki ga do sedaj ni odpravil še noben 4in1 driver ali bios update (in ga tudi nikoli ne bo!!). Pri veliki količini podatkov prenesenih med obema IDE kanaloma pride skoraj 100% do napak med prenosom! Plate na VIA KT266 in KT266A (DDR) teh problemov nimajo, ker imajo nov (V-link) southbridge... (barabe pri VIA točno vejo za 686B bug, pa ga vseeno veselo prodajajo naprej...);((

scenic ::

Ker vidim, da ste profiji mi prosim povejte, če imam jaz prav povezano in sicer:
Prvi disk in CD rom na enem vtiču, CDRW Sony CRX1611 in drugi disk pa na drugem.
Prvi disk je na ATA 100.
Sistem je XP plata MSI čip Intel 815.
Nero 5,5 x x mi uniči kar nekaj CD-jev sploh če pečem z 16x hitrostjo CD copy.
Ali se da kje prebrat kaka pravila glede peke.

Hvala

Scenic

Dredd ::

Ja še vedno se čist ne zastopmo pa nič za to.
Jest mam disk (ibm 40gb, 7200rpm) na primary master. Primary slave je frej, pol sta pa CD-RW na secondary master in DVD Rom na secondary slave.

Antivirusnega programa ni, med snemanjem ne delam popolnoma nič, še vedno pa me pesti to, da ne vem zakaj na Frišnem sistemu snema brez problema on the fly, kasnej pa ne. A se res v softveru kej zgodi, ker zadeva drgač špila k šus v vseh ostalih zadevah (3d, špili, skeniranje, s surfanjem povezane zadeve,...)

Rad pa bi pekel on the fly brez imagea na disk, ker glih to največ rabim. Skor vedno je par CDjev za presnet v več izvodih in če on the fly dela, je to seveda najhitreje. Dobrih 6 oz. 6,5 minute za povprečno dolg CD (650MB). In se pozna če ni treba čakat, da image na disk pride.

Hvala
Dredd

CaqKa ::

če delaš en isti cd v več izvodih se ti nedvoumno splača počakat da naredi prej image na disk, ker ga naredi samo enkrat in za vsako kopijo skače na disk in ne več na cdrom

Han ::

Dredd, na frišnem sistem dela verjetno zato, ker nimaš nameščenega Bus Master gonilnika za čipovje.

Na tvojem mestu bi Pioneerja prikolopil kot Primary Slave, saj tako ali tako podpira UDMA-66 in ti diska ne bo nič upočasnil.

Dredd ::

Bus master gonilnika če prou vem nisem nikol nalagu. Xp-je sem dal gol in inštaleru vse česar ni najdu (zvočna, modem, printer, monitor,to je vse) Cdja od matične sploh nisem vtaknu v mašino, ker so mi vsi rekl da nej pustim pr mer vse gonilnike (razne 4in1...) če mam Xpje. Od frišnega sistema naprej ni blo nobenih sprememb.
Res je, brez on the flyja je bolš za več izvodov pečt, sam jest ga res največ rabm. Naprimer dobim 6 CDjev in jih morm zase prepečt ker jih vseh 6 rabm in pol bi pa mogu it vsakič image dajat na disk in bi on the fly pohitril zadevo. Ma sej..
Dredd

perci ::

Dredd: slabo sem prebral tvoj post oziroma narobe sem ga prebral. Torej, pekač imej na drugem kanalu, kot je dvd, torej imej primary master disk, potem recimo dvd na primary slave in pekača na secondary master. 100% mora delat

Dredd ::

Bo za probat, hvala.
Dredd

Kriko ::

Pioneer DVD naj bi obvezno bila na Secondary Master in obvetno na 80 žilnem kablu ker drugače dela probleme!
Glede proklopa komponent pa se je pokazalo da ni neke "pravilne" razporeditve ampak da jo mora vsak prilagodit sebi in svoji opremi!
Jaz naprimer dokler nisem dal Pioneer DVD kot secondary master in 80 žilni kabel mi v nobenem primeru no hotelo delat pravilno On The Fkym vedno je bla kakšna napaka in to ponavadi pred koncem!
Zdaj imam disk sam na Ide 1 ter DVD Pioneer na IDE 2 kot master in Pekač kot slave in dela odlično. Tudi n knjigico od pekača mi kaže tako vrsto povezave!

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kriko ()

perci ::

kriko: on bi rad on the fly snemal

Kriko ::

Ja saj za to se gre, Seveda vem da je najbolje za On The Fly da sta pekaš in cd-r/dvd ločena samo jaz tega nisem mogel dat zarado dolžine kabla. Zdaj imam Pioneer na Secondary master in pekač LG na secondary slave, pred snemanjam me je opozori da ni priporočljivo ker sta oba na istem IDE kablu, vendar mi dela brezhibno, pa čeprav vmes kaj delam!
Je pa res da vsaka konfiguracija ima svoje finte!
lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Na pekaču ne morem vklopiti DMA mode (sedaj je PIO)

Oddelek: Pomoč in nasveti
141370 (1113) smile-
»

Priklop diska, DVD in pekaca.

Oddelek: Pomoč in nasveti
101142 (954) bodom
»

priklop pekača

Oddelek: Pomoč in nasveti
61365 (1186) drofa
»

Povezava DVD in CD-RW

Oddelek: Pomoč in nasveti
102088 (2010) Matty
»

Priklop pečice

Oddelek: Strojna oprema
132298 (2173) Loki

Več podobnih tem