Forum » Pomoč in nasveti » RAM
RAM
Sumak ::
antje mene pa zanima, ce bi biu kdo tokdobr pa bi mi razlozu tele zanimivosti okol rama in nastavitev v biosu, predvsem kaj je ta CAS3 al 2...pa kje to nastavljas v biosu? mam KT7A-Raid plato...
Oh my God! They KILLED Ke... ahmm... Kenny?
aja pa se neki me zanima...a pr tok k deluja fsb deluje tud ram al kako? k zdele gledam z WCPUID-om pa pise da je fsb 100 (oziroma 200) in da je memory clock 100. a potlej ce bi recmo oklenu procesor pa dau na 133x7,5 bi se tud ram povecu?
msmiha ::
Ne lubi se mi razlagat na to temo je pakar dober članek spisan na Mlacomovi strani.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
msmiha ::
Ramu bi tudi povišav frekvencu samo se ti nebi nikoli zbudil, če maš 100 MHz ram če maš pa 133 pa bi se ti celo znal doživet to
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
ja ne sej mam 133 mhz ram...tako da mislm da bi se mogu zbudit...
miranpozar ::
RAM deluje s frekvenco FSB (v tvojem primeru bi bilo torej res 133MHz).
CAS3 - počasneje (in bolj stabilno, če imaš slabši RAM modul)
CAS2 - hitreje (vendar le za RAM, ki to podpira).
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
CAS3 - počasneje (in bolj stabilno, če imaš slabši RAM modul)
CAS2 - hitreje (vendar le za RAM, ki to podpira).
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
Paramedic ::
V BIOSu dej vse na turbo, kar pač je za dat pri ramu, cas skor sigurno dela na 2, pa bank interleaving dej na 4-way. Pa maš pohitritve ram-a za vsaj 20%
End transmission.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | računalnik zmrzne po pol ure (3min v igrah)! zakaj?Oddelek: Strojna oprema | 1639 (1380) | blue96 |
» | Vsi, ki ne morete spraviti FSB-ja na 133 pišite sem (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4600 (3641) | rc-car |
» | OC-anje ABIT KT-7A (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4935 (4257) | AtaStrumf |
» | Ram pri navijanjuOddelek: Navijanje | 1707 (1309) | element |
» | NEVERJETNO !!! No.#3Oddelek: Navijanje | 1762 (1383) | Caboose |