Forum » Kaj kupiti » Zunanji trdi disk-dvakrat RAID
Zunanji trdi disk-dvakrat RAID
noob96 ::
Malo iščem neke pametne rešitve za delo s prenosnikom na terenu. Pa tudi za backup in vse ostalo.
Pa je vse tako zelo hudičevo drago da te mine. Recimo všeč mi je koncept LaCie Rugged RAID. Imaš v enem ohišju lepo noter 2 diska a maš RAID 1 v zelo prenosnem ohišju. ampak je zadeva draga kot žafran.
Kako imate to rešeno drugi? V prenosniku imam 256GB SSD, to pa mi za delo z multimedijo ni dovolj+če kaj crkne si ne morem privoščiti izgubiti podatke. Kako elegantno rešiti tako zagato. Sedaj pač nosim en trdi disk s seboj in potem delam iz diska direktno.
Pa je vse tako zelo hudičevo drago da te mine. Recimo všeč mi je koncept LaCie Rugged RAID. Imaš v enem ohišju lepo noter 2 diska a maš RAID 1 v zelo prenosnem ohišju. ampak je zadeva draga kot žafran.
Kako imate to rešeno drugi? V prenosniku imam 256GB SSD, to pa mi za delo z multimedijo ni dovolj+če kaj crkne si ne morem privoščiti izgubiti podatke. Kako elegantno rešiti tako zagato. Sedaj pač nosim en trdi disk s seboj in potem delam iz diska direktno.
noob96 ::
remote desktop? To da si kupim še en računalnik in ga potem laufam 365 dni, mi res ni bolj praktično kot nek dober hard drive enclosure :D
krneki0001 ::
Server z 2x 4TB diskoma laufa v kleti in je priklopljen na splet. Do njega dostopam preko RDB, ftp, http.
bastadu ::
Kaj se zgodi, ko ti tole RAID ohišje zleti po tleh, če so podatki pomembni se jaz ne bi preveč zanašal na "prenosni RAID" ...
nikolahodin ::
Saj imaš že 3.8T velike sata ssdje... to ti mora biti dovolj tudi za multimedijo.
Cena je okol 2000 eur za ssd take velikosti pri Avstrijcih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nikolahodin ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Namizni računalnik za delo arhitektaOddelek: Kaj kupiti | 6763 (5264) | jb_j |
» | SSD vs HDD (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 52286 (49167) | MrStein |
» | Nova anketa: je DVD/Blu ray enota (že) odveč? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostalo | 28699 (26171) | kuglvinkl |
» | Konfiguracija novega računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 2345 (1715) | fr4nc |
» | Nov gamer comp - 2400 EUR (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5435 (3604) | __Devil__ |