Forum » Mobilne tehnologije » TELEKOM prisluhi med telefoni
TELEKOM prisluhi med telefoni
Joze_K ::
oz. niti ne vem kako naj dam naslov temi -
dogodek:
Imamo paket MODRI Telekom.
V njem sta hišni telefon in ženin mobitel.
Danes me je hčera klicala na moj mobitel (ki je pri IZIMOBILU) s hišnega telefona, žena pa je mirno lahko poslušala cel pogovor na svojem mobitelu (bila je na kompletno drugi lokaciji 20km stran). Sicer ji telefon ni zvonil, vendar ga je imela pri glavi in je slišala govorjenje, po poslušanju je ugotovila, da se midva pogovarjava in lahko je v miru poslušala cel pogovor - četudi nikjer ni bila izbrana kot udeleženec.
Sicer sem poslal to sporočilo tudi na Telekom, vendar me zanima vaše mnenje kako je lahko to sploh mogoče....
IN kdo za vraga še lahko vse posluša....
???
J
dogodek:
Danes me je hčera klicala na moj mobitel (ki je pri IZIMOBILU) s hišnega telefona, žena pa je mirno lahko poslušala cel pogovor na svojem mobitelu (bila je na kompletno drugi lokaciji 20km stran). Sicer ji telefon ni zvonil, vendar ga je imela pri glavi in je slišala govorjenje, po poslušanju je ugotovila, da se midva pogovarjava in lahko je v miru poslušala cel pogovor - četudi nikjer ni bila izbrana kot udeleženec.
Sicer sem poslal to sporočilo tudi na Telekom, vendar me zanima vaše mnenje kako je lahko to sploh mogoče....
???
J
Thuban ::
Lahko to podkrepiš s kakšnim dokazom?
Lahko repliciraš dogodek?
Saj telekom je trapast ampak nisem pa vedel ta tako brutalno trapast O_o
Lahko repliciraš dogodek?
Saj telekom je trapast ampak nisem pa vedel ta tako brutalno trapast O_o
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Thuban ()
R1710 ::
Telefon je imela slučajno pri glavi in poslušaka vajin pogovor? Pa ravno vajin? Prej je še aktivirala mikron in slušalko? Se povezala na enako hitrost omrežja, itd.
Hišni telefon gre preko modema, nima veze z brezžičnim telefonom.
Praktično nemogoče. Prej je bila na telefonu kakšna aplikacija za repetitor.
Hišni telefon gre preko modema, nima veze z brezžičnim telefonom.
Praktično nemogoče. Prej je bila na telefonu kakšna aplikacija za repetitor.
AC_DC ::
Sicer ji telefon ni zvonil, vendar ga je imela pri glavi in je slišala govorjenje, po poslušanju je ugotovila, da se midva pogovarjava in lahko je v miru poslušala cel pogovor - četudi nikjer ni bila izbrana kot udeleženec.
Verjetnost za kaj takega je 1 proti 1E55.
Preveri svoj mobitel pred čudnimi appi, recimo takimi, ki znajo trenutni pogovor posredovati na en drug mobitel , sploh če imata oba smartphone.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AC_DC ()
ej ne ni heca...
ona se totalno ne spozna na tehniko, bolj jaz... plus jaz imam Win Phone, ona Androida (in še to uporablja le osnovne Appe),...
nikoli ni bil noben App nameščen za kaj takega....
pa ni to zarota v stilu "pa glih takrat je nameščeno poslušala...) - oba sva bila vsak v svoji službi, vsaj 20km stran od hišnega telefona, tudi ,med sabo 5 km razdalje....
skratka nobene druge logike ni, kot da je nekaj pri Telekomu šlo divjo narobe...
ma res ne morem verjeti no....
ona se totalno ne spozna na tehniko, bolj jaz... plus jaz imam Win Phone, ona Androida (in še to uporablja le osnovne Appe),...
nikoli ni bil noben App nameščen za kaj takega....
pa ni to zarota v stilu "pa glih takrat je nameščeno poslušala...) - oba sva bila vsak v svoji službi, vsaj 20km stran od hišnega telefona, tudi ,med sabo 5 km razdalje....
skratka nobene druge logike ni, kot da je nekaj pri Telekomu šlo divjo narobe...
ma res ne morem verjeti no....
R1710 ::
Glej, verjamemo - OK, se je zgodilo. Ampak še vedno je tehnični forum, kjer pač vemo, da ni višje sile. Vsaj za telefone.
Težava je že v štartu - če telefon nima preko namerne aplikacije vklopljene slušalke, je ta pač na OFF. Če bi njen telefon imel prižgano slušalko - in vzpostavljen klic, bi telefon žrl baterijo + ne bi mogla govorit z nikomer drugim.
Vidva s hčero je pa nista slišala?
Težava je že v štartu - če telefon nima preko namerne aplikacije vklopljene slušalke, je ta pač na OFF. Če bi njen telefon imel prižgano slušalko - in vzpostavljen klic, bi telefon žrl baterijo + ne bi mogla govorit z nikomer drugim.
Vidva s hčero je pa nista slišala?
ombre ::
Ne ni blo to. Pomoje si nehote pritisnil v windows phone opcijo add call (ko si v pogovoru je opcija in lahko nehote pritisniš če imaš telefon neposredno ob obrazu) in je poklicalo nekoga iz tvojega imenika.
OmbreMan - Galaxy of knowledge
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ombre ()
sem iz Moj telekom portala dol potegnil podatke:
hčerin klic na moj telefon je bil začet 15:00:16 in je trajal 108 sek / kar je minuta in 48 sek - če to prištejemo začetku klica - bi se ta moral končati 15:02:04
// vendar se je vmes že začel KAO drugi klic (ki ga hčera ni sprožila) ob 15:01:01 v trajanju 192 sekund / torej klic v času ko je še osnovni klic trajal....
ne še enkrat sem šel gledat.. sem se malo zmotil:
22. 12 .2015 14:58:28 22. 12 .2015 15:00:16 je klic na moj telefon
naslednji zabeležen dogodek pa kaže
22. 12 .2015 14:57:49 22. 12 .2015 15:01:01
kar je še manj logično... saj se je dogodek ki je zabeležen kasneje začel prej in končal pozneje (kot se je odvil cel najin klic)
hčerin klic na moj telefon je bil začet 15:00:16 in je trajal 108 sek / kar je minuta in 48 sek - če to prištejemo začetku klica - bi se ta moral končati 15:02:04
// vendar se je vmes že začel KAO drugi klic (ki ga hčera ni sprožila) ob 15:01:01 v trajanju 192 sekund / torej klic v času ko je še osnovni klic trajal....
ne še enkrat sem šel gledat.. sem se malo zmotil:
22. 12 .2015 14:58:28 22. 12 .2015 15:00:16 je klic na moj telefon
naslednji zabeležen dogodek pa kaže
22. 12 .2015 14:57:49 22. 12 .2015 15:01:01
kar je še manj logično... saj se je dogodek ki je zabeležen kasneje začel prej in končal pozneje (kot se je odvil cel najin klic)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Joze_K ()
Tilen ::
No, super. Kaj pravijo na Telekomu? Si prijavil napako?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
čuhalev ::
Mene najbolj zanima sledeče: kako je žena lahko poslušala, če ji telefon ni zvonil, ergo, se ni oglasila.
Lahko, da je hčera najprej poklicala mamo ,,ženo", potem pa očeta pridružila h klicu.
Lahko, da je hčera najprej poklicala mamo ,,ženo", potem pa očeta pridružila h klicu.
kunigunda ::
oz. niti ne vem kako naj dam naslov temi -
dogodek:
???
J
A ma iPhone ?
Mene najbolj zanima sledeče: kako je žena lahko poslušala, če ji telefon ni zvonil, ergo, se ni oglasila.
sem tudi tako razmišljal, vendar pravi, da ni klicala mame...
in pa tudi njej ni zvonilo, je pa lahko poslušala vsebino.... (gre za Xperio Arc S)
me prav zanima kaj bodo na Telekomu ugotovili....
jukoz ::
> me prav zanima kaj bodo na Telekomu ugotovili....
Povedali ti bodo to, kar so ti povedali že na forumu - imel si konferenčni klic - kdo ga je začel pa bodo videli oni. Če se bodo sploh ukvarjali s tem.
> kar je še manj logično... saj se je dogodek ki je zabeležen kasneje začel prej in končal pozneje (kot se je odvil cel najin klic)
To kar gledaš je izpisek klicev, ki jih dela nek program. In program je najprej zapisal tisti klic, ki se je prvi končal, še le na to drugega. Oz ti jih je tako prikazal (sortiranje po času), dejanska IDja klicev pa sta lahko obratna.
Sem predelal dovolj CDRjev da vem kaj govorim, nobene črne magije ni tu.
Povedali ti bodo to, kar so ti povedali že na forumu - imel si konferenčni klic - kdo ga je začel pa bodo videli oni. Če se bodo sploh ukvarjali s tem.
> kar je še manj logično... saj se je dogodek ki je zabeležen kasneje začel prej in končal pozneje (kot se je odvil cel najin klic)
To kar gledaš je izpisek klicev, ki jih dela nek program. In program je najprej zapisal tisti klic, ki se je prvi končal, še le na to drugega. Oz ti jih je tako prikazal (sortiranje po času), dejanska IDja klicev pa sta lahko obratna.
Sem predelal dovolj CDRjev da vem kaj govorim, nobene črne magije ni tu.
kunigunda ::
sem tudi tako razmišljal, vendar pravi, da ni klicala mame...
in pa tudi njej ni zvonilo, je pa lahko poslušala vsebino.... (gre za Xperio Arc S)
me prav zanima kaj bodo na Telekomu ugotovili....
Vsekakor ne more iti za prisluhe, saj le-ti delujejo drugace, in jih ne mores dobiti na telefon.
Za iPhone sem te vprasal, ker imajo od par verzij nazaj podobno moznost, lahko pa da imas kako aplikacijo instalirano, ki izvaja klic preko
gprs (tega potem Telekom ne bo niti videl)
Ja ampak je žena poskušala govoriti, naju je slišala poskušala je govoriti, vendar je midva nisva slišala.... tako, da ne vem ali je to potem konferenčni klic.
Njej je na začetku pokazalo hčerino ime, vendar telefon čisto nič ni zvonil, lahko je le poslušala,.. ni pa mogla sodelovati.
Njej je na začetku pokazalo hčerino ime, vendar telefon čisto nič ni zvonil, lahko je le poslušala,.. ni pa mogla sodelovati.
Zgodovina sprememb…
ČRTAJTE VSE SKUPAJ...
šele sedaj smo razvozlali, da se je hčeri sprožil njen mobitel, ki ga je imela v torbi, klicala pa je iz hišnega telefona v bližini.... zato žene nismo slišali ko je govorila,... še dobro, da je sedaj povedala, da se ji je na telefonu izpisalo hčerino ime in tako sem pogruntal, da to ni mogoče, ker smo se mi s hišnega pogovarjali
se opravičujem....
khm, smo pa že v strahu bili....
še mene so na hitro obtožili, da sem vohunil za njima in da sem neki program namestil ... bla, bla, bla....
presnete ženske, stalno nekaj skuhajo
šele sedaj smo razvozlali, da se je hčeri sprožil njen mobitel, ki ga je imela v torbi, klicala pa je iz hišnega telefona v bližini.... zato žene nismo slišali ko je govorila,... še dobro, da je sedaj povedala, da se ji je na telefonu izpisalo hčerino ime in tako sem pogruntal, da to ni mogoče, ker smo se mi s hišnega pogovarjali
se opravičujem....
khm, smo pa že v strahu bili....
še mene so na hitro obtožili, da sem vohunil za njima in da sem neki program namestil ... bla, bla, bla....
presnete ženske, stalno nekaj skuhajo
iz poslovnih razlogov ....
zato ker imamo šit signal za mobitelne (in to vsa omrežja)
plus pa je zdaj hišni v paketu modri popolnoma zastonj za klicanje v vsa omrežja in v celoten EU (kar pa nam tudi prav pride zaradi sorodnika)
voila...
stvari postajajo logične....
Ampak neki je vseeh cudn, zakaj zaboga je klicala s hisnega ce je mela mobitel ? :D
zato ker imamo šit signal za mobitelne (in to vsa omrežja)
plus pa je zdaj hišni v paketu modri popolnoma zastonj za klicanje v vsa omrežja in v celoten EU (kar pa nam tudi prav pride zaradi sorodnika)
voila...
stvari postajajo logične....
Zgodovina sprememb…
Tilen ::
Pa ja nisi mislil, da bo Telekom kriv?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
ThinkPad ::
Današnja bob cvetka:
22.12.2015
Informativna poraba za 068XXXXXX
od 50. v mesecu do 1.1.1970
01:00 znaša...
22.12.2015
Informativna poraba za 068XXXXXX
od 50. v mesecu do 1.1.1970
01:00 znaša...
Glugy ::
sandmodnigga ::
Izaso ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VoLTE v Sloveniji? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 35236 (3409) | sinalko |
» | Nadlegovanje/vdor v zasebnostOddelek: Pomoč in nasveti | 5907 (4924) | kunigunda |
» | Amis težave (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 13849 (8237) | Cowboy6 |
» | Izkop novega telefonskega priključkaOddelek: Pomoč in nasveti | 9162 (8171) | Topix |
» | Zakaj telekom ni normalen. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19654 (16311) | jusv |