» »

Simobil Silvester - katerega

Simobil Silvester - katerega

Konlov ::

Budget tam do 24*10€. Nekako aqua mika, samo 8g me malo moti. Kaj menite?
  • spremenil: bluefish ()

Konlov ::

Prevod:
Simobilov paket silvester ima tudi opcijo 24 obrokov. Tako so cene tam od 24*5€ do 24*30€. Gledam tam do 24*10€ in v tem izboru je tudi Soni aqua android. Nekoliko me moti 8g notranjega pomnilnika, da se ob tretjem naloženem appju nebi pričela pojavljati sistemska opozorila glede pomnilnika.
Ima pa ta telefon v tem izboru naj baterijo in kamero.

Jure P ::

Kar se tiče telefona Sony Xperia M4 Aqua se meni zdi zelo všečna zadeva. Sicer nimam svojega, sem ga pa že malo preizkusil v poslovalnici in mi je bil zelo všeč, tudi deloval je presenetljivo dobro za ta cenovni rang in Androida.

Odgovor na vprašanje ali bo 8GB dovolj... Telefon podpira uporabo spominske kartice MicoSD do 32G. Le te stanejo nekje med 10-25€. S to spominsko kartico bi prostora verjetno imeli več kot dovolj za običajno uporabo.

Osebno pa do sedaj dolgoročno nisem bil zadovoljen z nobenim Android telefonom. Karkoli kupiš začne čez čas delovati slabše in slabše. Zato sem trenutno ravno v fazi, ko nameravam kupiti Windows telefon. (ima manj aplikacij na voljo, funkcionira pa veliko boljše, kot Android telefon z enakimi specifikacijami...in kar je najpomembnejše uporabniki hvalijo, da tako tudi ostane). Sam sem razmišljal o nakupu istega telefona, kot ga gledate vi, a sem se odločil, da raje kupim rabljeno Nokio Lumia 930. Cena rabljene je enaka kot za novega Sony Xperia M4 Aqua.

To je le moje mnenje. Uporabnika, ki je naveličan Androida in njegovih čudnih muh. Vedno zašteka nekaj drugega...

Pithlit ::

Samo stran od tega Sony-a. Resno.

http://www.androidcentral.com/dissectin...
Life is as complicated as we make it...

menjalnik ::

+1

Sam stran od tega telefona

Konlov ::

A ha. Ok. Katerega pa po tem priporočate?

Pithlit ::

Ej... sem šla pogledat to čudo od simobila... in skor na rit padla. Cene so nenormalne. Čisto resno - imaš brutalni bob (recimo) za tistih 12e, ki ti ponuja kar podobne količine (v praksi)... pa nabaviš enega pametnega kitajca za 200-300€, namesto da za te cegle daješ 700€ (razni soniji pa samsungi za 300€ so pa itak šrot - vsaj po simobilovih cenah).

Kak 1+x mogoče. Mi4c. etc...
Life is as complicated as we make it...

puginho ::

Pithlit je izjavil:

Samo stran od tega Sony-a. Resno.

http://www.androidcentral.com/dissectin...


In kaj misliš da si zdaj toplo vodo odkril al kaj? Pri kerem telefonu pa dobiš vse gigabajte, ki so navedeni? Naj vas taki posti ne zavedejo, telefon je čist soliden za svojo ceno, v rangu vseh ostalih midrange. Ima android 5 pa še bodo posodobitve. Za taki denar imaš samo še Samsung A3, ki ima boljše ohišje v vsem ostalem pa je za M4 aqua.

Pithlit ti kar kupuj kitajce, najbolj se itak splača kupit lanske brand flagshipe ki so že za 300 eur in imajo še sigurno par posodobitev androida.

Pithlit ::

puginho je izjavil:

Pri kerem telefonu pa dobiš vse gigabajte, ki so navedeni?

Pri nobenem. Pa nihče ni trdil da bi mogoče pa kje vse dobili.

puginho je izjavil:

telefon je čist soliden za svojo ceno, v rangu vseh ostalih midrange.

Ne, ni. Za to ceno je čisti šrot. Al pa je mogoče zate 1.26GB "čisto solidno"? Bog ne daj da daš gor nek iGO al pa Sygic (ki rabita slab GB). Ti mogoče celo za Candy Crash Saga ostane. Si si mogoče ogledal kaj ti za ta denar ponujata (samo za primer) 1+X pa Mi4c? Ta Sony niti za 3 dni star kebab nima.

puginho je izjavil:

Pithlit ti kar kupuj kitajce

Bom. Imam precej rada svoj denar. Pa, za razliko od tebe, mal vem o čem govorim... in, konec koncev, nikogar ne silim naj karkoli kupi, le opozarjam pred slabimi nakupi (kar ta, prej omenjeni Sony, definitivno je).

Ko bi vsaj svetoval Jabuk (mal drag za moje pojme, a deluje kot se gre...) ali pa kakšno Lumio (odvisno od modela/potreb so lahko zelo racionalen nakup). Pol me pač ne bi videl da svarim pred nakupom. Niti ne bi svarila pred nakupm kakšnega Sony Z3...
Life is as complicated as we make it...

puginho ::

M4 Aqua ma 8 jedrni sanpdragon, 2GB rama, 720p ekran za 160 eur, če je to za tebe šrot da čujem kaj tvoji kitajci ponujajo?

Za tistega ko kupuje telefon pa naj v trgovini pogleda koliko ima na voljo placa, ker vprašanje kaj ima ta inštalirano

D3m ::

Lenovo A1000 za 70€, have a nice day.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Konlov ::

Govorim o 24 krat 7€, eni pa Z3.

šernk ::

M4 Aqua ma 8 jedrni sanpdragon, 2GB rama, 720p ekran za 160 eur, če je to za tebe šrot da čujem kaj tvoji kitajci ponujajo?


vse to pri sonyu če ni ravno paradni konj ne pomaga nič. Android je zasmeten tako, da ko zadevo rootaš in odstraniš 3/4 smeti ostane od 50 aplikacij jih samo še 20. hitrost sistema se takrat praktično podvoji a bog ne daj da ima software kakšen bug, ki ne prizadane vsaj 80% uporabnikov, ker ga ne servis ne sony ne bo priznal, še manj pa popravil. in to pri telefonu za 300eur z vezavo. kitajc ti ponuja identično zadevo za 70eur brez vezave.

sem poslušal pa njihove obljube o nadgradnjah androida zadnjih 5 let oz. od androida 2.1 naprej. bo prišel 2.3 na napravo in smo ostali praznih rok, napovedana nadgradnja iz 4.1 na 4.3 in smo ostali praznih rok (pazi sonyev paradni konj iz 2012 je ostal na androidu 4.1). leto novejši mobitel je šel na 4.3 in imel obljubljeno celo 4.4. takoj ko spravijo 2014 serijo na 4.4 in ko je serija šla na 4.4 android smo se lahko obrisali samo še pod nosom ostali, saj je sony naznanil da 2013 mobitelov ne bo več podpiral.

da še dodam: LG se v nižjem cenovnem razredu vsaj po izkušnjah ne obnese slabo. samo ne tikaj posodobitev na zadnji android pa je vse ok.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: šernk ()

Pithlit ::

puginho je izjavil:

M4 Aqua ma 8 jedrni sanpdragon, 2GB rama, 720p ekran za 160 eur, če je to za tebe šrot da čujem kaj tvoji kitajci ponujajo?

Če nima placa za aplikacije gor metat ti pomaga glih ene tolk kot lanski sneg. Še enkrat, vžeš gor en Sygic in adijo plac (ti ne pomaga met tud 24 jedrnika pa 4k display pa kaj jaz vem kaj še). Zato stran od tega telefona. Zato je stvar en navaden šrot. Preprosto ima premalo placa da bi bil uporaben za karkoli drugega kot povsem osnovno uporabo.
Life is as complicated as we make it...

jnovak ::

OK, zdaj furati debate kaj je bilo s Sony napravami pred 3 leti, pred 30 leti, včeraj ali pa kaj bo s tisto, ki jo bodo dali natrg čez X dni ... nima smisla. Stvari se spreminjajo & če je govora samo o mobilnih napravah, potem je definivno že vsak proizvajalec Android naprav vsaj enkrat z vsaj eno napravo nekje zaj*.

Osredotočimo se na Sony Xperia M4 Aqua. Paket Silvester pri Simobilu ... za 24 * 7 EUR. V omenjenem paketu imaš za ta denar še Samsung A3 in HTC 820 (slednji je 24 EUR dražji). Ja, za 100 EUR več dobiš boljši aparat (za 200 več pa še boljšega, so let's not go there).

Sony M4 je pol leta mlajši (od zgoraj omenjene dvojice), pride z Lollipop verzijo in ima že potrjeno nadgradnjo na Marshmallow. Kakih dodatnih updatov po vsej verjetnosti ni za pričakovati.
-> Glede notranjega pomnilnika ... sigurno je lahko issue - vsak ponavadi pri sebi ve koliko aplikacij si nalaga in kaj potrebuje.
--> Je pa zgleda Sony "prisluhnil" uporabnikom & malo čistijo prenaložene aplikacije na M4 (source).
--> Marshmallow bo pa (zgleda prav za Sony M4) prišel s featurjem, da spominsko kartico uporabiš kot notranji pomnilnik. Kar pomeni, da za ~10 EUR kupiš 32 GB microSD in imaš 4x več prostora za aplikacije (kako bo to vplivalo na hitrost nalaganja/delovanja aplikacij ne vem - ampak to je anyway feature namenjen ne-top-end napravam, kjer se ne more pričakovati takega delovanja kot pri 3x dražjih aparatih).
-----
>>> Verjamem, da tisti manjvešči uporabniki lahko hitro zapolnijo notranji pomnilnik in so potem izgubljeni - ampak na Lollipop obstaja možnost, da appse preneseš na external storage (microSD). Za uporabnike Sygic-a je na njihovi spletni strani opisan postopek.
-----
Tako da ni vse tako zelo slabo, kot bi nekateri radi prikazali.
In če smo pošteni ... kitajci (ali pa kdorkoli drug) za 1/3 cene pač ne morejo narediti enako dobrega produkta. Fact.

Pithlit ::

jnovak je izjavil:

Osredotočimo se na Sony Xperia M4 Aqua. Paket Silvester pri Simobilu ... za 24 * 7 EUR.

Problem zna bit vezava. Če se vežeš za paket, ki ga v bistvu ne rabiš... zato ker te premami obročno plačevanje in navidezno subvencioniran aparat. Če paket dejansko rabiš, je seveda druga štorija.

jnovak je izjavil:

Marshmallow bo pa (zgleda prav za Sony M4) prišel s featurjem, da spominsko kartico uporabiš kot notranji pomnilnik.

To je super novica. Sam da ne bodo pol uporabniki jokal da je aparat počasen... pa da je android kriv za to.

jnovak je izjavil:

Tako da ni vse tako zelo slabo, kot bi nekateri radi prikazali.

Seveda ni. Ampak... če imaš izbiro, zakaj bi silil na aparat ki ima takšne omejitve? A ni bolje da se tem 'akrobacijam' že v štartu izogneš, pa magari tko da daš par evrov več in si izbereš drug aparat. Recimo enega od teh dveh ki si jih omenil.

jnovak je izjavil:

In če smo pošteni ... kitajci (ali pa kdorkoli drug) za 1/3 cene pač ne morejo narediti enako dobrega produkta. Fact.

Za 1/3 mogoče res ne, za 2/3 pa ja. Če si 'obsojen' na budget segment znajo kitajci ponudit relativno veliko. Prihranki pa vseeno ne bodo grozni. Dražji kot je segment, večji so prihranki.

Za primer: hčerka ima Elephone Trunk. 5" 720p ekran, 16GB (-sistem, da se ne bo kdo spotikal preveč) placa, 2GB RAM, Snappy 410, 8/2MP kamera, LTE... z liziko (5.1) za vsega 76€. Občutek v roki je precej soliden, nič ne škripa, baterija komot zdrži en dan... čist soliden aparat za nezahtevne uporabnike. Zakaj bi se jaz nekaj trudila z dvakrat dražjim sony-em? Na hudo dražjem paketu (tamala lepo shaja s 5€/mesec)?
Life is as complicated as we make it...

šernk ::

--> Marshmallow bo pa (zgleda prav za Sony M4) prišel s featurjem, da spominsko kartico uporabiš kot notranji pomnilnik. Kar pomeni, da za ~10 EUR kupiš 32 GB microSD in imaš 4x več prostora za aplikacije (kako bo to vplivalo na hitrost nalaganja/delovanja aplikacij ne vem - ampak to je anyway feature namenjen ne-top-end napravam, kjer se ne more pričakovati takega delovanja kot pri 3x dražjih aparatih).


spet sony tu nima kaj dosti prstov zraven, ker bo Marshmallow to pač omogočal po default (ja so par let pozni s to zadevo, prej se je pač reševalo z rootom zadevo).

glede same hitrosti če so aplikacije na SD pa tako: kar ne rabiš pogosto vržeš na SD, ostalo pa pustiš na mobitelu. Slike itak na SD, pa še kakšno navigacijo vržeš tja. na samem delovanju navigacije se ne bo to nič poznalo, morda se le malce dlje zaganja kar je pa nepomembno, če je ne zaganjaš ravno 10x dnevno.

In če smo pošteni ... kitajci (ali pa kdorkoli drug) za 1/3 cene pač ne morejo narediti enako dobrega produkta. Fact.

pa na žalost ga lenovo in xiaomi sestavljata vsaj kar sem gledal po spletnih forumih (lenovo rabi seveda identično modifikacijo kot xperia, da zabrišeš vse smeti v smeti). ali imaš kakšne dokaze za nasprotno? ker za vsak problem, ki ga imajo uporabniki lenovo mobitela bom zagotovo našel zadevo, ki je vsaj enako pomembna na xperii Z5.

osebno med izbiro: sony, samsung,motorola, LG, HTC postavim zadeve tako:

LG- motorola*- sony -dolgoooooooo nič - samsung (HTC pa na žalost ne morem komentirat, ker ga še sploh nisem uporabljal)
*motorola ima še vedno iste probleme kot 10 let nazaj, ko zadeva enostavno določen dogodek spregleda, drugače bi bila ob boku LGju po uporabniški izkušnji.

@jnovak: 2 leti nazaj bi še vsem priporočal sony, pa so me gladko nat**** z zadnjim modelom, ki sem ga kupil od njih, še tega sem kupil takrat po sili razmer da mi ne propade 250eur vreden bon.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

plavko61 ::

Par mesecev sem na Simobilu z Ultimativni S(nisem kupil telefona in niti vezave nimam) paketom, pa sem hotel samo paket menjat na SILVESTER pa računajo 20€. Banda ni kaj.
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

;-) ::

Dam glas za htc 626 soni aqua sem ze preprodal jih par telefon se nevem zakaj zacbe zatikat, pravtako ni vodoodporen kot pravijo in je moker neuporaben

neo5468 ::

Ali je res, da na silvester paketu ne moreš uporabljati tethering-a? Kako lahko to simobil sploh blokira, če je pa funkcija pametnega telefona. Kaj ni vseeno če uporabljaš omrežje na telefonu ali pa na tablici?

Tukej je pa njihov citat:

http://prntscr.com/9hbbs8

Trenutno sem na telekomu in tethering redno uporabljam za svojo nexus tablico. To je dobesedno deal breaker.

Gapi ::

neo5468 je izjavil:

Ali je res, da na silvester paketu ne moreš uporabljati tethering-a? Kako lahko to simobil sploh blokira, če je pa funkcija pametnega telefona. Kaj ni vseeno če uporabljaš omrežje na telefonu ali pa na tablici?

Tukej je pa njihov citat:

http://prntscr.com/9hbbs8

Trenutno sem na telekomu in tethering redno uporabljam za svojo nexus tablico. To je dobesedno deal breaker.



To je tako kot pr Telekomu Modri paket pri katerem dokupiš 10 Gb za 3€ moraš doplačat 2€ da lahko deliš internet.
No person is rich enough,to buy back his past.

gusto ::

Sem malo gledal tole silvester ponudbo in imam eno vprašanje. Ko tam naklikaš, da boš vzel določen paket in telefon z vezavo, piše tudi, da dobiš 20% popusta na prvem računu ob nakupu preko spletne trgovine. Recimo da vzameš galaxy S6 za 24x20€ (480€) in paket za 20€. V primeru plačila telefona na obroke mi je jasno, pride prvi račun, na njem 20€ za telefon in 20€ za paket, skupaj 40€, z 20% popustom je to 32€ (8€ popusta) za prvi račun, vsak nadaljni je seveda 40€.
Kaj pa v primeru, da hočem plačat telefon v enkratnem znesku? Na prvi položnici dobim 480€ za telefon + 20€ za paket, skupaj 500€, z 20% popustom je to 400€ (100€ popusta). Gre tale logika čez? Verjetno so preškrti in imajo kakšno varovalko?:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bi bil Samsung Galaxy A5 2017 prava izbira zame?

Oddelek: Mobilne tehnologije
221445 (1129) Badwolff
»

Težava pri prenosu programov na MicroSD

Oddelek: Mobilne tehnologije
181305 (1051) joker16_7
»

Kateri telefon priporočate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7419898 (13173) sift
»

Kateri mobilnik srednjega razreda

Oddelek: Kaj kupiti
131795 (1408) traktor
»

Sony Xperia M4 aqua

Oddelek: Mobilne tehnologije
155578 (4284) luxxx7

Več podobnih tem