» »

FURS Preveri račun

FURS Preveri račun

««
10 / 17
»»

perci ::

Invictus je izjavil:

Saj temu je namenjeno kaznovanje ;).

Še danes se spomnim kaj je rekla ena gospodinja v Nemčiji o ločevanju odpadkov. Kako se je naučila. Preprosto. Kazen je 500 EUR za neločevanje.

Ja. Sploh v družbi v kakršni živimo, kjer je 1/2 polnoletnega prebivalstva neodraslega in jim je treba nonstop razlagat kaj se sme in česa se ne sme.

AnitaTrump ::

Invictus je izjavil:

Saj temu je namenjeno kaznovanje ;).

Še danes se spomnim kaj je rekla ena gospodinja v Nemčiji o ločevanju odpadkov. Kako se je naučila. Preprosto. Kazen je 500 EUR za neločevanje.

ja, samo dokler se selektivno kaznuje samo dolocene (nemko ker je dala piksno med mesane odpadke) in se vse dovoljuje priviligirani manjsini, potem naj si take zakone utaknejo nekam kjer sonce ne sveti.

ko bos zivel v multikulturni druzbi slovenije bos moral imeti smetnjak pod kljucem, drugace bo redno kazen ker si ti napacno sortiral. seveda ce bos smetnjak zaklenil, bo pa po 24ur kako si naci ker zaradi tebe ubogi priviligiranci ne morejo dati smeti v kontejner, ampak jih mecejo na tla.

Invictus ::

perci je izjavil:

Ja. Sploh v družbi v kakršni živimo, kjer je 1/2 polnoletnega prebivalstva neodraslega in jim je treba nonstop razlagat kaj se sme in česa se ne sme.

Ah, ne nabijajte o nedorasli družbi. To je taka levičarska scena za opravičevanje nepotrebnega študija. In vseh nepotrebnih delavnic o osebi rasti in podobnem sranju.

Dejstvo je, da gredo ljudje po liniji najmanjšega odpora. Dokler jih to ne stane preveč ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Furbo ::

Po drugi strani pa ugotavljajo, da je odpadke morda nesmiselno ločevati in bi bilo to bolj optimalno početi na tekočem traku, na komunali.

Torej je vse skupaj brezveze. Ampak slovenija, ki je vedno 10 let zadaj, mora vseeno ponoviti napake vseh predhodnikov, od katerih kopira zakone.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

klemenSLO ::

dejanslo je izjavil:

Pri neuvrščenih računih.

Sedaj, ko na posamezni davčni prikazuje koliko imaš skeniranih, lahko tudi na en ekranu prej poleg vseh neuvrščenih prikazujete število unikatnih neuvrščenih.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Blazz ::

Furbo je izjavil:

Po drugi strani pa ugotavljajo, da je odpadke morda nesmiselno ločevati in bi bilo to bolj optimalno početi na tekočem traku, na komunali.

sicer je tole offtopic, sam take ugotovitve pa še nisem nikjer ne prebral ne slišal, kaj šele s podlago in argumenti...

Furbo ::

Si pač nerazgledan. Jasno je, da je industrijsko ločevanje bolj optimalno, kot pa če to kup zabitega folka to dela doma in itak zmeče pol smeti v napačne zabojnike. Vse skupaj vržeš na en trak in sortiraš pravilno, s pomočjo strojev pa je.

Človeštvo ni prišlo do današnje blaginje zato, ker bi vse počelo na roke, kot nas to prepričujejo zeleni za sortiranje smeti.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Zakaj bi potem sploh metali smeti v smetnjake? Preprosto jih odvrzimo na tla in jih bodo stroji pobrali.

Pa zakaj bi za cucki dreke pobirali? Naj to naredijo stroji.

The Player ::

pozdrav,

tudi sam sem za hec prijavil nekaj računov.

Uspešno sem oddal in registriral 10 računov, a sem ugotovil, da računi še niso prijavljeni za žrebanje, čeprav sem že prijavil 10 računov oz. 1 paket

Zna kdo povedati kaj moram storiti, da račune prijavim za žrebanje? Sem malo googlal pa nisem ničesar zasledil, tudi FAQ-ja glede nagradne igre nisem našel?

hvala!

Mare2 ::

To moraš imeti račune različnih podjetij. Nova verzija bo dvojni račun (torej drug račun istega podjetja) avtomatično prenesla v naslednji paket 10-ih računov, a ne Perci?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mare2 ()

The Player ::

Mare2 je izjavil:

To moraš imeti račune različnih podjetij. Nova verzija bo dvojni račun (torej drug račun istega podjetja) avtomatično prenesla v naslednji paket 10-ih računov, a ne Perci?

imel sem večinoma različne račune, mogoče sem pa ke sta bla 2 računa od iste trgovine.

Se pravi, sistem sam zazna račune in ti jih sam prijavi za žrebanje, ko dosežeš določeno kvoto?

drgače sem pa to delal preko spletne strani, ker imam prestar OS na mobitelu in mi ne dovoli inštalirat app-a

The Player je izjavil:

imel sem večinoma različne račune, mogoče sem pa ke sta bla 2 računa od iste trgovine.

Se pravi, sistem sam zazna račune in ti jih sam prijavi za žrebanje, ko dosežeš določeno kvoto?

Dokler Perci ne bo napisal nadgradnje programa je smiselno, da drug račun iste firme prišparaš in ga naslednji teden vneseš v naslednji paket deseterice. :)

Ja, sistem sam zazna in razmeče račune v pakete. Ti samo skeniraš, za vse ostalo poskrbi FURS. Če nek račun ni šel v prvi paket, bo morda šel v drugega.

perci je izjavil:

Če nek račun ni šel v prvi paket, bo morda šel v drugega.

Morda ali sigurno?

connel ::

Kar gre v drug paket ja, ravno danes videl, 2 računa od iste trgovine, eden šel v paket, drugi se je prenesel v naslednjega.

Mare2 je izjavil:

Saj ga že zdaj ...

Invictus je izjavil:

Saj ga že zdaj ...

OK. Nsem prakticiral. Hvala za info. :)

Mare2 je izjavil:

perci je izjavil:

Če nek račun ni šel v prvi paket, bo morda šel v drugega.

Morda ali sigurno?

Morda zato, ker ce zberes 20 racunov od spara, zafilas pa samo 5 paketov, potem se ti jih 15 ne bo upoštevalo.

Pa to je ze od vsega začetka. App je narejen tako da samo skeniras, za vse ostalo poskrbi furs :).

In mastercard :).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

čuhalev ::

Ali lahko jaz naknado ugotovim, če je bil račun potrjen, ali ga moram hraniti do konca?

hendriks ::

Perci, aplikacija je narejena v cordovi ali je še kakšen framework nad njo (like Ionic)?

war-dog ::

Pogosto ko takoj skeniram račun, v aplikaciji znesek računa še ni viden, so pa ostali podatki. Če počakam kakšen dan, pa ponovim skeniranje je potem tudi znesek viden.
Zdaj pa imam račun, ko že 2 dni ne pokaže zneska v aplikaciji. Me pa zanima kako gleda FURS na take "potrditve" da je račun vredu, ko pa uporabnik ni videl zneska.
Saj vsa poanta je ravno to, da se zneske preverja ali se ujemajo s tem, kar ti je nekdo zaračunal.

A se take račune markira kot "podatki se ne ujemajo" ali se pač počaka še kakšen dan ali dva pa se vaja ponovi?
Object reference not set to an instance of an object.

Malajlo ::

Mogoče govorim na pamet, ampak znesek je z EOR (in še ostalimi podatki) poslan v enem koraku. FURS pa najbrž ne hrani podatkov v ločenih tabelah. Ali pač?
A windows aplikacijo ste že zrihtali, da ni potreben restart pred skeniranjem naslednjega računa?
Kaj vraga je v kodi, da je aplikacija ne prebere (Prosimo počakajte, brez vejice sicer), ročno vtipkan ZOI pa normalno potrdi?

EOR kode ni, je pa ZOI in seveda QR koda.

Lej. Če boš ti skeniral račun brez EOR kode, bomo mi čez recimo 14 dni preverili ali račun s to ZOI kodo obstaja tudi v naši bazi (se pravi, da je bil naknadno potrjen). Če je ne bo...bo zaropotalo. Tudi, če klikneš, da je račun OK.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

Torej "Podatki se ujemajo", če vse ostalo štima, razen zneska, katerega aplikacija pač ne pokaže.

Hvala za odgovor. :)

eko_2k4 ::

@perci: primer: včeraj pride dimnikar merit in pokasirat tisto vsakoletno stvar, napiše račun iz VKR. Danes preverim, in mi napiše, da VKR sploh ni prijavljena. Zdej pa vprašanje, če jaz poslikam ta račun in ga pošljem... torej bo verjetno dimnikar vedel, kdo ga je "zašpecal", (ker so na računu moji podatki) in mi potencialo naslednjič kaj "zatežil".... npr. da je ta in ta "vijak" napačne barve itd...

Oz. ali je dovoljeno zakriti osebne podatke in številko računa?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: eko_2k4 ()

A govoriš o predhodni prijavi serijske številke VKR-ja na edavkih ali o naknadni potrditvi na MiniBlagajni?

Mimogrede, to predhodno potrjevanje je treba iz edavkov nujno spravit na Miniblagajno. To zdaj ni ravno prijazno.

Govorim, da mi app (Preveri račun) vrže ven "Vezana knjiga računov ni potrjena" in ponudi opcijo "Prijavi sporen račun" in "Domov".

MaterVola ::

Mislim, da ima trgovec 10 dni časa, da potrdi izdani VKR na Fursu.

Račun iz VKR, ki si ga dobil včeraj in še ni potrjen, ni še sporen. Dimnikar (oz. kdorkoli) ima namreč 10 delovnih dni, da potrdi ta račun.

Ja, ampak a ni tako, da se ne sme izdajat računov iz nepotrjene knjige?
(Če še ni potrjen, napiše "Račun ni potrjen"). Tukaj gre za drugo stvar.

Zgodovina sprememb…

Zato te pa sprašujem o čem govoriš.

Vsak VKR (cela knjiga, ne posamezen račun) mora biti pred začetkom uporabe potrjen pri FURS (preko edavkov). Aplikacija tega ne čekira. Lahko pa to preveriš tule https://edavki.durs.si/OpenPortal/Commo...

Potem mora pa še vsak račun, izdan iz VKR, biti naknadno potrjen preko sistema davčnega potrjevanja. Večina to dela prek MiniBlagajne.

Hvala za link. Tam pa pravi, da je vse OK. Hecno.

Ni hecno. Dve različni stvari se preverjata preko tega linka in preko aplikacije.

Bellzmet ::

Ali inšpektorji pri preverjanju točno navedejo kateri račun ni bil pravilno prijavljen? Kakor je napisal eko_2k4. Da potem npr. serviser ve kdo ga je prijavil?

Kako app ne čekira tega? Kako pa potem napiše "Vezana knjiga računov ni potrjena"?
[img]http://shrani.si/t/d/bu/2fHDg0LM/vkr1.j... vkr]

Zgodovina sprememb…

MaterVola ::

Vsaka vezana knjiga računov je potrjena sama po sebi, ker ima svojo serijsko številko.

Račun izdan iz VKR mora zavezanec potem potrditi še pri Fursu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MaterVola ()

MaterVola je izjavil:

Vsaka vezana knjiga računov je potrjena sama po sebi, ker ima svojo serijsko številko.

Račun izdan iz VKR mora zavezanec potem potrditi še pri Fursu.

Ni potrjena sama po sebi ampak jo mora zavezanec vnaprej prijaviti na edavkih.

eko_2k4: App čekira ali je račun iz VKR bil naknadno potrjen. Ne vem, kako naj to še bolj simpl razložim.

Saj razumem, kaj hočeš povedat. Če račun še ni potrjen, app napiše "Račun ni potrjen". Sem imel primer tudi iz VKR... vse OK. Ampak pri enih pa napiše "Vezana knjiga računov ni potrjena".
To po mojem ni isto, ali pa je bug v appu.

Zgodovina sprememb…

Invictus - evo, prvi teden glob

thramos ::

Kje, kdo, kdaj?

A? Davčna tajnost pa to?

Sicer pa

Nadzori so bili primarno opravljeni pri zavezancih, ki jim je Finančna uprava RS v januarju 2016
izrekla opozorila in določila rok za vključitev v sistem davčnih blagajn. Ugotovljeno je bilo, da je
velika večina zavezancev obveznosti izpolnila, pri manjšem deležu pa smo še vedno ugotovili
nepravilnosti.
Od skupno 55 ugotovljenih kršitev je bil v 28 primerih začet tudi prekrškovni postopek z namenom
izreka globe. Od tega je bilo z izdajo plačilnih nalogov že zaključenih 8 postopkov, 20 postopkov pa
je še v teku.
Z izdanimi plačilnimi nalogi je bilo skupno izrečeno za 19.000 evrov glob zavezancem ter za 5.200
evrov glob odgovornim osebam.

thramos ::

Goljufanje pri izdajanju računov (pravne osebe) je davčna tajna?

:))

Ja.

perci je izjavil:

Invictus - evo, prvi teden glob

So bili pa prijazni, ker niso dajali visoki kazni ...

darkolord ::

@perci: mene tudi zanima tole, kar sta Bellzmet in eko_2k4 spraševala - če nek zavezanec ne izda računa, mi pa da npr. nek drug pildek ("račun" za stalne stranke), a lahko pričakujem, da bo vedel, kdo ga je "prijavil", če kupujem dost specifične zadeve pri njem?

Seveda ne neposredno, ampak iz vsebine "računa" lahko razbere, da sem to jaz ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

Ziga Dolhar ::

IMHO bi izdajatelj računa kar moral vedeti, za kateri račun je štrafan, ja (tako da te lahko posredno identificira).
https://dolhar.si/

Odvisno je. Včasih se na podlagi poslanega računa izvede prikrite nakupe. V takem primeru se ga ne rabi.

Sicer prijaviteljev ne razkrivamo, vendar če gre za zavezanca, ki bi te identificiral na podlagi vsebine računa, je to možno.

Bi pa moralo biti nerodno tistemu, ki je tak račun izdal, ne pa tebi, ki si ga posredoval pristojnemu organu.

Ziga Dolhar ::

perci, pri kakšnih zavezancih pa izvajate prikrite nakupe? Bolj pri "vsakodnevni robi" (futr in pijača po lokalih in trgovinah, trafike), ali tudi pri bolj specializiranih zadevah (hardware? :))).
https://dolhar.si/

HW itak. Pa kislo zelje na tržnicah. Pa kakšen avto itd. Joke, da ne bo kak pacient resno vzel.

Prikriti nakupi se izvajajo povsod. Če se pa kje ne, pa tega zagotovo ne bom napisal na forum :D.
««
10 / 17
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Davčne blagajne (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Programiranje
1344335222 (75225) Macketina
»

Davčna blagajna za društvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6225033 (9397) Kosek1
»

online davčne blagajne - plagiat hrvaških?

Oddelek: Loža
2310313 (8863) Matako

Davčne blagajne (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Programska oprema
34880573 (71637) Mavrik

Več podobnih tem