Forum » Pomoč in nasveti » FURS Preveri račun
FURS Preveri račun

jernejl ::
Če je to, kar si napisal, res, lahko pošlješ fotko tudi meni direkt, pa bo prioritetno obravnavana. Opisane situacije so nam še posebej všeč, ker nas majo za norca.
Upam, da beležite tudi poizkuse večkratnih preverjanj istih kod. Z obdelavo se zlahka ugotovi, kateri izdajatelji po številu statistično odstopajo od povprečja.

eko_2k4 ::

trnvpeti ::
app si vec kot dvojke,trojke ne zasluzi
aplikaciji manjka prijaznosti(malo prevec tapkanja) in informiranosti
(ni stevila manjajocih racunov do paketa, kateri racuni se podvajajo, stevilo
vseh poslanih racunov v sami aplikaciji, stevilo opravljenih inspekcij,
stevilo prekrskov,koliko se je povecal izplen,...)
dnevno nove zanimive informacije ne bi tako povecali obremenjenost streznika,
povecali bi pa zanimanje za samo aplikacijo in celotno akcijo
aplikaciji manjka prijaznosti(malo prevec tapkanja) in informiranosti
(ni stevila manjajocih racunov do paketa, kateri racuni se podvajajo, stevilo
vseh poslanih racunov v sami aplikaciji, stevilo opravljenih inspekcij,
stevilo prekrskov,koliko se je povecal izplen,...)
dnevno nove zanimive informacije ne bi tako povecali obremenjenost streznika,
povecali bi pa zanimanje za samo aplikacijo in celotno akcijo

perci ::
trnvpeti: strog si, strog
Ja, hvala. Itak, da imam že milijon računov v bazi in 70.000 v kuvertah, tko da najbrž se bomo zdej spravili ugotavljat kaj je s tvojim računom, ki ga ni več.
Predlagam, da pošlješ fotko računa in opis napake prek opcije "Nisem dobil računa".
Račun se je že recikliral... Sicer pa lahko vse ugotoviš (ZOI, davčno, cajt) iz zgornih številk. Drugi vrstici na mestih 21-40 dodatno printajo številke iz tretje vrstice.
Ja, hvala. Itak, da imam že milijon računov v bazi in 70.000 v kuvertah, tko da najbrž se bomo zdej spravili ugotavljat kaj je s tvojim računom, ki ga ni več.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perci ()

nisem strog, seveda lahko poves, s cim se ne strinjas
dobili ste ideje, predloge,...
bomo videli, kaj boste naredili v tej smeri
dobili ste ideje, predloge,...
bomo videli, kaj boste naredili v tej smeri

Glede 2-3 ocene pravim, da si strog. Mi smo povedali, kaj je funkcionalnost tega appa, ti pa praviš, da naj dobi slabo oceno, ker nima funkcionalnosti, ki si si jih ti zamislil. Pa ne rečem, da niso nekatere ideje utemeljene.

app ima samo info zadnjih dveh stevilk, drugo same zvezdice(je skoraj celo bolje, da sploh ne bi bilo tega)
torej skoraj nic informacij in tapkanje za oceno 2-3 za zelo malo funkcionalnost aplikacije
ostale predloge(prenos osnovnih informacij v sam app) sem pa dal, in ne padejo v to oceno
za se vecjo popularnost aplikacije sem pa tudi dal se vec dodatnih predlogov
torej skoraj nic informacij in tapkanje za oceno 2-3 za zelo malo funkcionalnost aplikacije
ostale predloge(prenos osnovnih informacij v sam app) sem pa dal, in ne padejo v to oceno
za se vecjo popularnost aplikacije sem pa tudi dal se vec dodatnih predlogov

Glede zadnjih dveh številk, vemo kaj je razlog - tega app zagotovo ne bo imel.
Se pa razmišlja, da bi dali zadevo na edavke z vsemi podatki za račune, ki ste jih skenirali. Pa mogoče še izvoz v xls ipd.
Se pa razmišlja, da bi dali zadevo na edavke z vsemi podatki za račune, ki ste jih skenirali. Pa mogoče še izvoz v xls ipd.

z zvezdicami ni nic narobe, ce se nekako dobi vec informacij v sami aplikaciji (rdeca barva zvezdice za isto davcno, modre za drugi dve isti davcni,...) in koliko še manjka do paketa, koliko je bilo vseh paketov do prejsnjega dneva(ne rabi biti online info)...
vse to spada v samo funkcionalnost? ali mislis, da si samo to jaz zelim?
vse to spada v samo funkcionalnost? ali mislis, da si samo to jaz zelim?

Še enkrat sprašujem, kaj pomeni, če v paketu računov pri enem računu ni zadnjih dveh številk, amapak samo zvezdice. npr.
D.Š.: ******
Preden se je oblikoval paket, si imeli vsi zadnji 2 številki.
D.Š.: ******
Preden se je oblikoval paket, si imeli vsi zadnji 2 številki.

še nekaj glede funkcionalnosti oz namena oz poslanstva app-a
si narobe predstavljam, da popularnost aplikacije privede do veliko podatkov, katere lahko analizirate, da ulovite "barabine",ki bi morali plačevati ddv?
in da hkrati ne boste teh ta-istih podatkov zlorabili(koliko, kdaj, kje je kdo zapravljal,...) teh vasih uporabnikov appa?
si narobe predstavljam, da popularnost aplikacije privede do veliko podatkov, katere lahko analizirate, da ulovite "barabine",ki bi morali plačevati ddv?
in da hkrati ne boste teh ta-istih podatkov zlorabili(koliko, kdaj, kje je kdo zapravljal,...) teh vasih uporabnikov appa?

Pa kdo je rekel, da česa ne bomo naredili? V času, ki smo ga imeli, smo naredili, kar smo lahko. Posodobitve se pa dogajajo non stop.

sej nisem rekel, da cesa ne boste naredili!
dal si izziv s strogostjo, dobil si veliko iztočnic, pa tudi nisi nic komentiral na moje funkcionalnosti, katere naj bi si sam izmislil
sedaj sem probal utemeljiti, in upam, da dobim kaksen odziv
se motim, ali se naenkrat strinjas, da je 2.5 cisto ok ocena
kar pa se ne pomeni, da se lahko ocena izboljsa
dal si izziv s strogostjo, dobil si veliko iztočnic, pa tudi nisi nic komentiral na moje funkcionalnosti, katere naj bi si sam izmislil
sedaj sem probal utemeljiti, in upam, da dobim kaksen odziv
se motim, ali se naenkrat strinjas, da je 2.5 cisto ok ocena
kar pa se ne pomeni, da se lahko ocena izboljsa

Mare2 ::
Pa kdo je rekel, da česa ne bomo naredili? V času, ki smo ga imeli, smo naredili, kar smo lahko. Posodobitve se pa dogajajo non stop.
Koliko zvezdic si zasluži aplikacija, torej edina, ki v nagradni igri že v začetku zahteva davčno številko.
Ko dobiš nagrado, jim pošlješ podatke pa čao beybi. :)
V začetku pa vam dam samo zadnji dve številki, če vam je to res v posebno veselje. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mare2 ()

Načeloma so nekateri tvoji predlogi OK, bomo morda zvečer malo pokomentiral.
Glede ocene se pa ne strinjam, sploh glede na to, kaj so utemeljitve teh ocen na gplay.
Glede ocene se pa ne strinjam, sploh glede na to, kaj so utemeljitve teh ocen na gplay.

Tilen ::
Tudi na App Store ima zelo slabo oceno. Pod 2. Jaz sicer nimam nobenih težav z aplikacijo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

se komentar na zbiranje in uporabo meta(davcna, ime priimek iz davcne, geo podatki, cas,datum,...) podatkov?
sej vem, da ti to ne mores reci, lahko pa posredujes naprej, se napise PR, in se potem linka
sej vem, da ti to ne mores reci, lahko pa posredujes naprej, se napise PR, in se potem linka

mogoce se dodatna razlaga, zakaj ste se odlocili za uporabo davcne v nagradni igri, ceprav ste vedeli, da uporabniki aplikacije tvegajo rabo in zlorabo meta podatkov
in koliko vec casa bi zahtevala uporaba recimo emaila(z potrjevanjem) v nadgradni igri ter posredovanju davcne samo pri dobitnikih
in koliko vec casa bi zahtevala uporaba recimo emaila(z potrjevanjem) v nadgradni igri ter posredovanju davcne samo pri dobitnikih

Koliko zvezdic si zasluži aplikacija, torej edina, ki v nagradni igri že v začetku zahteva davčno številko.
Ko dobiš nagrado, jim pošlješ podatke pa čao beybi. :)
V začetku pa vam dam samo zadnji dve številki, če vam je to res v posebno veselje. :)
V sloveniji imamo 2 mio fizičnih oseb. Kako bi ti to rešil z dvema številkama, mi je huda uganka.
mogoce se dodatna razlaga, zakaj ste se odlocili za uporabo davcne v nagradni igri, ceprav ste vedeli, da uporabniki aplikacije tvegajo rabo in zlorabo meta podatkov
Sicer smo o tem že debatirali v tej temi, pa dejmo še enkrat. Kaj točno bi pridobil z registracijo z emailom? Bi se jaz registriral s tvojo DŠ in potem ti ne bi mogel sodelovati v nagradni igri.
Zgodovina sprememb…

p5044554V sloveniji imamo 2 mio fizičnih oseb. Kako bi ti to rešil z dvema številkama, mi je huda uganka.[/st.citat naj bi izjavil:
Ne rabiš davčne. je 9 drugih variant. email, u
Ne rabiš davčne. je 9 drugih variant. email, username ...

trnvpeti>z zvezdicami ni nic narobe, ce se nekako dobi vec informacij v sami aplikaciji (rdeca barva zvezdice za isto davcno, modre za drugi dve isti davcni,...)
Ideja se mi ne zdi slaba.
trnvpeti> in koliko še manjka do paketa, koliko je bilo vseh paketov do prejsnjega dneva(ne rabi biti online info)...
Načeloma nič proti, je pa res, da smo mislili, da ljudje znajo šteti do 10.
trnvpeti>vse to spada v samo funkcionalnost? ali mislis, da si samo to jaz zelim?
Marsikdo si marsikaj želi. Umetnost je te želje spraviti na skupni imenovalec in potem to lepo zapakirati v intuitiven paket, ki gre še z roko v roki z grafičnim oblikovanjem. Pri tem je seveda treba sklepati tudi določene kompromise na račun funkcionalnosti. Želeli smo, da je app lean.
Mare2>imamo 2 mio fizičnih oseb. Kako bi ti to rešil z dvema številkama, mi je huda uganka. Ne rabiš davčne. je 9 drugih variant. email, username ...
In ti misliš, da si najbolj pameten na svetu in da na FURS še nismo slišali za te stvari? Ter evaluirali njihove uporabnosti? Ajme bože.
trnvpeti> in koliko še manjka do paketa, koliko je bilo vseh paketov do prejsnjega dneva(ne rabi biti online info)...
Načeloma nič proti, je pa res, da smo mislili, da ljudje znajo šteti do 10.
trnvpeti>vse to spada v samo funkcionalnost? ali mislis, da si samo to jaz zelim?
Marsikdo si marsikaj želi. Umetnost je te želje spraviti na skupni imenovalec in potem to lepo zapakirati v intuitiven paket, ki gre še z roko v roki z grafičnim oblikovanjem. Pri tem je seveda treba sklepati tudi določene kompromise na račun funkcionalnosti. Želeli smo, da je app lean.
Mare2>imamo 2 mio fizičnih oseb. Kako bi ti to rešil z dvema številkama, mi je huda uganka. Ne rabiš davčne. je 9 drugih variant. email, username ...
In ti misliš, da si najbolj pameten na svetu in da na FURS še nismo slišali za te stvari? Ter evaluirali njihove uporabnosti? Ajme bože.
Zgodovina sprememb…

> Kaj točno bi pridobil z registracijo z emailom? Bi se jaz registriral s tvojo DŠ in potem ti ne bi mogel sodelovati v nagradni igri.
registriral bi se BREZ davcne, recimo z emailom, in bi dobil potrditveni email
ko se registriram z davcno, se lahko z bilokaksno, to je ze en plus
drug plus je pa tema, katere se striktno izogibas: mozna zloraba (meta) podatkov
>Načeloma nič proti, je pa res, da smo mislili, da ljudje znajo šteti do 10.
ce imas na seznamo 800 zvezdic, in 10 zadnjih dveh stevilk, je pa res tezko presteti, kateri so upoštevani , kateri pa ne
registriral bi se BREZ davcne, recimo z emailom, in bi dobil potrditveni email
ko se registriram z davcno, se lahko z bilokaksno, to je ze en plus
drug plus je pa tema, katere se striktno izogibas: mozna zloraba (meta) podatkov
>Načeloma nič proti, je pa res, da smo mislili, da ljudje znajo šteti do 10.
ce imas na seznamo 800 zvezdic, in 10 zadnjih dveh stevilk, je pa res tezko presteti, kateri so upoštevani , kateri pa ne
Zgodovina sprememb…
- spremenil: trnvpeti ()

perci, hotel si zvezdice. jaz sem samo navedel, zakaj jih ni in ni. Samo ne tukaj s kako pametjo opletat.

Apple ::
Perci, svaka čast...
Očitno je večina folka tega foruma uporabnikov IT rešitev in ne razvijalcev IT rešitev

LP, Apple

Apple, hvala. In seveda imaš prav.
Bebec sem pa jaz, ker sploh sodelujem v tej temi :). Se tolažim s tem, da sem v preteklih postih morda komu pomagal.
Bi pa rad videl eno rešitev (v državni upravi in v gospodarstvu), ki nudi 1:1 informacije o svojih rešitvah, na Slo-Techu.
Bebec sem pa jaz, ker sploh sodelujem v tej temi :). Se tolažim s tem, da sem v preteklih postih morda komu pomagal.
Bi pa rad videl eno rešitev (v državni upravi in v gospodarstvu), ki nudi 1:1 informacije o svojih rešitvah, na Slo-Techu.

penkalo ::
Nikakor mi ne uspe poslati (verjetno zgoljufanega) računa pi opciji "nisem dobil računa". Komentar ima več kot 140 znakov, ker pač krajše ne morem razložit ampak ok. Glavni problem je pa ura. Kljub pravilnem vpisu 12:39 mi vztrajno trdi, da je vnos napačen. Lahko bi mogoče dodali še, da ko slikaš račun, da se nekje vidi da je ta slika računa pripeta. Sedaj namreč sploh ne veš al je bila slika poslana al ne....
Vglavnem @perci: kako/kje ti lahko pošljem slikih dveh računov? Ne morem preveriti če sta bila potrjena ali ne, ker imata oba enako in obenem še neveljavno ZOI številko (notri je znak q, ki ni dovoljen). En račun je datuma 7.1.2016 drugi pa 20.1.2016
Vglavnem @perci: kako/kje ti lahko pošljem slikih dveh računov? Ne morem preveriti če sta bila potrjena ali ne, ker imata oba enako in obenem še neveljavno ZOI številko (notri je znak q, ki ni dovoljen). En račun je datuma 7.1.2016 drugi pa 20.1.2016

Matko ::
trnvpeti>z zvezdicami ni nic narobe, ce se nekako dobi vec informacij v sami aplikaciji (rdeca barva zvezdice za isto davcno, modre za drugi dve isti davcni,...)
zakaj ne bi enostavno
******34 x3
******65
******74
******11 x2
Saj vrstni red računov na spisku ni pomemben.
Pri vnosu ZOI, bi lahko desno bil števec vnešenih znakov.

dunda ::
@perci:
Mislim, da nekateri tudi malo preveč zapnejo v svoje želje in ideje. Rešitev se meni ne zdi tako slaba, še posebej pa je pohvalno dejstvo, da se čuti volja po izboljšavah. Tega pogosto ni videti. In to je dobro.
Sedaj pa k vprašanju:
Na mojem telefonu deluje program tako, kot je bilo zamišljeno. Na očetovem pa se kar nabirajo neuvrščeni računi in se ne kreira paket. Mislim, da jih ima sedaj 13. Davčno številko je vpisal, se mi pa zdi tam malo čudno, da se tiste kljukice ("strinjam se s pogoji") ne da odmakniti. Na voljo je le še gumb Odjavi. To oboje sicer kaže, da je davčna številka vpisana in je registriran, vendar pa paketa ne kreira. Zakaj?
Mislim, da nekateri tudi malo preveč zapnejo v svoje želje in ideje. Rešitev se meni ne zdi tako slaba, še posebej pa je pohvalno dejstvo, da se čuti volja po izboljšavah. Tega pogosto ni videti. In to je dobro.
Sedaj pa k vprašanju:
Na mojem telefonu deluje program tako, kot je bilo zamišljeno. Na očetovem pa se kar nabirajo neuvrščeni računi in se ne kreira paket. Mislim, da jih ima sedaj 13. Davčno številko je vpisal, se mi pa zdi tam malo čudno, da se tiste kljukice ("strinjam se s pogoji") ne da odmakniti. Na voljo je le še gumb Odjavi. To oboje sicer kaže, da je davčna številka vpisana in je registriran, vendar pa paketa ne kreira. Zakaj?
https://www.kacnje.eu

dunda, predvidevam, da v teh 13 računih ni 10 računov različnih izdajateljev. Vsak paket mora biti sestavljen iz 10ih računov različni izdajateljev, torej različnih davčnih številk. Poglej med neuvrščene račune, kakšne so davčne številke (oziroma zadnji dve številki), če so kakšne morda iste.
Kljukice pa ne moreš umakniti brez odjave, to je logično. Potem bi sodeloval v nagradni igri, ne da bi se strinjal s pravili, kar je pa pogoj. Skratka, če hočeš kljukico odstranit, se moraš odjavit iz nagradne igre. Mimogrede, zakaj pa bi jo sploh rad odstranil?
Kljukice pa ne moreš umakniti brez odjave, to je logično. Potem bi sodeloval v nagradni igri, ne da bi se strinjal s pravili, kar je pa pogoj. Skratka, če hočeš kljukico odstranit, se moraš odjavit iz nagradne igre. Mimogrede, zakaj pa bi jo sploh rad odstranil?

Predvsem pohvala in zahvala perciju za podporo. Bravo! Sicer pa aplikacija dela čisto OK, ostalo je kozmetika.
Mi je pa super, da si lahko prijavljen na več napravah in PC-ju z isto davčno in povsod vidiš in dodajaš račune.
Pa še stranski efekt te aplikacije oz. igre... kar naenkrat vidiš, koliko računov leži po tleh. Če se komu ljubi sklanjat, jih lahko v 5 min sigurno nabere 10+, če se malo sprehodi po mestu.
Mi je pa super, da si lahko prijavljen na več napravah in PC-ju z isto davčno in povsod vidiš in dodajaš račune.
Pa še stranski efekt te aplikacije oz. igre... kar naenkrat vidiš, koliko računov leži po tleh. Če se komu ljubi sklanjat, jih lahko v 5 min sigurno nabere 10+, če se malo sprehodi po mestu.

SimplyMiha ::
V prvem smetnjaku za blagajno se da izbrskati marsikaj. Ali pa kar na blagajni sami, ponekod se zbira cel kup zapuščenih računov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SimplyMiha ()

dunda ::
dunda, predvidevam, da v teh 13 računih ni 10 računov različnih izdajateljev. Vsak paket mora biti sestavljen iz 10ih računov različni izdajateljev, torej različnih davčnih številk. Poglej med neuvrščene račune, kakšne so davčne številke (oziroma zadnji dve številki), če so kakšne morda iste.
Bom preveril, če ima oče mogoče res račune od istega podjetja (je čisto možno).
Kar zadeva kljukico - le čudno se mi je zdelo, ko sem preverjal, če je vpisal svojo davčno številko, da nisem mogel več klikniti. Pa sem razmišljal, če ni kakšna napaka.
https://www.kacnje.eu

abyssus ::
Punca ima težave s verzijo za WINPHONE: pred vsakim slikanjem računa je potrebno aplikacijo zapreti in ponovno odpreti, da slikanje in pošiljanje uspe.

Marat ::
Danes mi pa kar šteka app (na Androidu): če sem na Wi-fi, mi javlja da ni internetne povezave. Če grem pa na mobilni prenos podatkov (4G), je pa vse ok...

Looooooka ::
Punca ima težave s verzijo za WINPHONE: pred vsakim slikanjem računa je potrebno aplikacijo zapreti in ponovno odpreti, da slikanje in pošiljanje uspe.
Al pa namesto captura(android) uporabi prejšnjo sliko in je seveda rezultat že preverjeno. Aplikacijo je treba resetirat.
To, da je prijava v nagradno igro tretji korak...bi bilo lepše če bi te ob prvem preverjanju opozorilo na to, če bi si želeli imeti uporabniku prijazno aplikacijo.
In ja folk je dejansko dovolj pameten, da ugotovi, da so ga po preverjanju, ko je je vpisal davčno, že zajebali in da bi moral prvo na korak 3. Ampak takrat je že prepozno.
To so take malenkosti zaradi katerih so potem ocene 1 zvezdica, pa čeprav je samo preverjanje otročje lahko in jo lahko preveri vsak.
Imam sicer občutek, da so v androidovi verziji uporabili zastonj googlovo knjižnico za skeniranje kod, ker je pač zelo nenatančna...je treba kar fino včasih mahat pred kamero ampak who cares, to se da preživet :)

Danes mi pa kar šteka app (na Androidu): če sem na Wi-fi, mi javlja da ni internetne povezave. Če grem pa na mobilni prenos podatkov (4G), je pa vse ok...
Sem preveril. Meni dela OK na wifi in na 3g. Na Android (S Note3) in na Iphone 5s.
Al pa namesto captura(android) uporabi prejšnjo sliko in je seveda rezultat že preverjeno. Aplikacijo je treba resetirat.
To, da je prijava v nagradno igro tretji korak...bi bilo lepše če bi te ob prvem preverjanju opozorilo na to, če bi si želeli imeti uporabniku prijazno aplikacijo.
In ja folk je dejansko dovolj pameten, da ugotovi, da so ga po preverjanju, ko je je vpisal davčno, že zajebali in da bi moral prvo na korak 3. Ampak takrat je že prepozno.
To so take malenkosti zaradi katerih so potem ocene 1 zvezdica, pa čeprav je samo preverjanje otročje lahko in jo lahko preveri vsak.
Imam sicer občutek, da so v androidovi verziji uporabili zastonj googlovo knjižnico za skeniranje kod, ker je pač zelo nenatančna...je treba kar fino včasih mahat pred kamero ampak who cares, to se da preživet :)
Občutek te vara. Na vseh treh platformah se uporablja ista knjižnica (ne od Gugla). In očitno imaš kamero s slabšim AF, ker meni na S Note3 (pa ni nek top telefon) deluje enako dobro kot na Iphone 5s. Skratka, zelo hitro. Za vse tri tipe kod.
Zgodovina sprememb…

Enterprise ::

Ice-Heki ::
Kaj točno tu ne dela, Enterprise?
Če klikneš "Račun se ujema" bi se moral shraniti med tvoje račune.
Če klikneš "Račun se ujema" bi se moral shraniti med tvoje račune.

Ice-Heki ::
Pač v času izdaje računa niso imeli interneta in morajo to storiti v nekaj dneh. A ni tako?

Klikni "Račun se ujema". :)

Enterprise ::
Aha, hvala. Jaz sem si pod "račun ni potrjen" predstavljal nekaj drugega, in me je malo zmedlo vse skupaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Enterprise ()

Bellzmet ::
Evo razne mahinacije:
http://www.siol.net/novice/slovenija/20...
Dejte tele po prstih pa bomo z veseljem še pošiljali račune :)

Evo razne mahinacije:
Hvala za link. Tole je pa res zvito. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Davčne blagajne (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Programiranje | 337584 (77587) | Macketina |
» | Davčna blagajna za društvo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25324 (9688) | Kosek1 |
» | online davčne blagajne - plagiat hrvaških?Oddelek: Loža | 10363 (8913) | Matako |
⊘ | Davčne blagajne (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Programska oprema | 81385 (72449) | Mavrik |