» »

FURS Preveri račun

FURS Preveri račun

««
6 / 17
»»

connel ::

User error :D

Pa ni bil, vsaj ne z moje strani :D Vse je štimalo ko sem jih vnesel, kaže jih pa ne lol.

Mare2 ::

connel je izjavil:

User error :D

Pa ni bil, vsaj ne z moje strani :D Vse je štimalo ko sem jih vnesel, kaže jih pa ne lol.

Imaš Galaxy S6?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Ne ne, vnesel ročno prek portala edavki.

connel je izjavil:

Ne ne, vnesel ročno prek portala edavki.

Ročno, to je kar veliko dela.

Pa te vpraša, če se znesek ujema?

Ah saj gre hitro, ko se enkrat natreniraš, 5 minut dela.
Za čisto vsakega je pokazalo prave podatke, samo za enega ni bilo zneska, davčne številke in datuma, pri enem pa zoi koda ni štimala, samo te dva sta bila extra po teh desetih.
Bom preveril kateri niso bili vnešeni, hmm.

Eh, ne gre več popravit. Za vseh 5 mankajočih napiše, da so že bili vnešeni, ko sem jih še enkrat preveril.

connel je izjavil:

Eh, ne gre več popravit. Za vseh 5 mankajočih napiše, da so že bili vnešeni, ko sem jih še enkrat preveril.

Za vsak neuspešen vnos bi ti DURS moral plačati 1 EUR. :)

Hahahaha, ta bi bila pa dobra ja :D
Saj bi prek telefona, pa je star HTC z Windows mobile 6.5, ki ga nekaj wireless heca, pa še vprašanje je, če bi aplikacija sploh delala gor. Tk da je bilo hitreje ročno ;)

Ne gre mi v glavo, kako je bil račun, kjer sem moral vnesti vse od zneska, davčne in datuma na spisku, tistih 5 pa ne. Ah ja :D

nimnez ::

Jaz sem imel podobne težave...

Na koncu sem prebral pravila in piše, da za nagradno igor štejejo le računi, ki so bili izdani po 2.1.2016. Ostale program očitno zavrže.

eko_2k4 ::

A kdo ve kaj pomeni, če pri računu v paketu spoh ni zadnjih dveh številk davčne?
Npr D.Š.: ******
Preden se je paket sestavil, so imeli vsi prijavljeni računi v redu d.š.

galu ::

Ne vem, zakaj je je bilo potrebno vleči webview v (UI-wise) tako simpl app. Na performancu (choppy animacije, ...) se zelo pozna. :|

Ugibam, da bil razlog lažje portanje na druge platforme...
Tako to gre.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: galu ()

PanicMoon ::

perci je izjavil:

čuhalev je izjavil:

Končno sem si namestil aplikacijo, ki prikaže šumnike le v nekaj besedah, ampak
zakaj se mi za račun, ki ga imam samo jaz pri sebi, izpiše ,,Račun je bil že preverjen"?

Jaka, lahko da ti je prodajalec izdal kopijo računa, ki ga je dobil že nekdo drug. Klasika.

Sicer manj pogosto, a tudi verjetno in brez utaje davkov: prodajalec ti je izdal račun, potem pa zase natisnil še kopijo in poskeniral prej kot ti

PanicMoon ::

dejanslo je izjavil:

Mimogrede, meseci se v slovenščini pišejo z malo začetnico - april 2016. Pravzaprav, mogoče bi v stavku bilo bolje "aprila 2016" oz "v mesecu aprilu 2016". Ne vem, lektor bi za payed-by-država-app bil na mestu.

Ta je res mal huda:
"Naslednje žrebanje bo April 2016."

"v mesecu aprilu" bi ti pa lektor najverjetneje prečrtal, april nima milijona drugih vsakdanjih pomenov, da bi moral posebej pojasnjevat, da gre za mesec...

Tilen ::

PanicMoon je izjavil:

perci je izjavil:

čuhalev je izjavil:

zakaj se mi za račun, ki ga imam samo jaz pri sebi, izpiše ,,Račun je bil že preverjen"?

Jaka, lahko da ti je prodajalec izdal kopijo računa, ki ga je dobil že nekdo drug. Klasika.

Sicer manj pogosto, a tudi verjetno in brez utaje davkov: prodajalec ti je izdal račun, potem pa zase natisnil še kopijo in poskeniral prej kot ti

Ne vem, zakaj bi to počel, ker itak ogromno ljudi ne vzame računa in bi lahko vse te poskeniral. Toliko paketov verjetno ne bo imel nikoli.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

stb ::

PanicMoon je izjavil:

perci je izjavil:

čuhalev je izjavil:

Zadevo se da tudi avtomatizirati v blagajni - takoj ko blagajna od FURSa dobi EOR, ga še "preveri" preko APIja za mobilne aplikacije. A je to kje eksplicitno prepovedano? :D Korist pa bi bila v tem, da ob vseh nadaljnih preverjanjih uporabnik ne vidi več vseh podatkov računa, ki bi jih lahko primerjal (datum, znesek...), ampak le "račun je že bil preverjen". Res pa bi si s tem trgovec dolgoročno nakopal nekaj jeze uporabnikov in posredno lahko tudi inšpektorjev.

darkolord ::

Itak mu ne bi pomagalo, ker morajo biti računi različnih zavezancev.

stb ::

Ne za to, da bi sam sodeloval v nagradni igri (bi preverjal anonimno, brez svoje davčne številke), ampak da kupci ne bi preverjali njegovih računov.
Lahko pa se najde 10 prjateljev (sp, natakarji v različnih gostilnah...), ki si medsebojno izmenično preverjajo račune in tako celo sodelujejo v nagradni igri.

Perci, koliko računov je največ potrdila ena sama oseba, koliko različnih izdajateljev je imela in koliko paketov je sestavila?

Zlate ::

Kot že rečeno, na Windows phone moraš po vsakem skeniranju aplikacijo zapreti in ponovno odpreti. Najeda na fertik.

Zanima pa me če kdo ve, kdaj se kreira paket? Imam namreč 11 neuvrščenih računov različnih firm, pa vseeno nobenega paketa? What gives?
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

Zlate je izjavil:

Kot že rečeno, na Windows phone moraš po vsakem skeniranju aplikacijo zapreti in ponovno odpreti. Najeda na fertik.

Zanima pa me če kdo ve, kdaj se kreira paket? Imam namreč 11 neuvrščenih računov različnih firm, pa vseeno nobenega paketa? What gives?

Na moji 6-tki 10.

Če te prav razumem ti je paket kreiralo ko si skeniral 10 računov, torej tako kot bi moralo biti.
Meni se po desetih skeniranih računih ni zgodilo nič in ko sem dodal enajstega, imam zdaj pač 11 neuvrščenih računov.

Zakaj se pri desetem skeniranem računu ni zgodilo nič je pa uganka.

Različni izdajateji, datumi, kateri telefon?

Lumia 920. Vsi različni izdajatelji. Vsi računi z datumom po 2.1.2016.

Mogoče ob nedeljah ne dela? :|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zlate ()

Windows mobile, poglej gor po tej debati, če so kake napake. Jaz imam Android. :)

M.B. ::

V spletni aplikaciji Preveri račun je bug.

Vpisal sem ZOI nekega računa in dobil račun ni potrjen ali je potekel skrajni rok za preverjanje.
Nato sem vnesel še davčno, datum, in znesek in ko se klikne na pošlji račun se ne zgodi nič.
Zaradi dveh napak v app.js:
            if (!(date_reg.test(document.getElementById("nb_datum_date").value) || date_reg_us.test(document.getElementById("nb_datum_date").value))){
                alert_text += "Datum ni v pravilni obliki!\nDatum mora biti v obliki 15.12.2015 ali 15/12/2015 ali 15-12-2015."
            }

Id polja z datumom je namreč ezoi_datum_date ne nb_datum_date. Drug problem pa je da je zahtevana oblika datuma v polju MM/DD/YY regex pa preverja za DD.MM.YY. Želen datum sicer lahko napišem v pravi obliki ker je dan manjši kot 12. Ampak na prvo mesto ne gre napisat dneva večjega kot 12 ker je pričakovan mesec.

Problem je ker je polje tipa input date, kjer ne gre nastavit pričakovane oblike datuma in je odvisna od lokalizaciskih nastavitev brskalnika. Pač "lepota" HTMLja5, ki mi je tudi že dosti živcev požrla.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Bellzmet ::

Sej brez zamere ampak. Da je app tako slabo narejen, da na tehnološkem forumu kjer predvidevam, da so ljudje vsaj malo bolj telefon-pismeni kakor ostali prebivalci, pa da je toliko vprašanj in težav pri delovanju je pa kar polomija.

nimnez ::

M.B. je izjavil:

V spletni aplikaciji Preveri račun je bug.

Vpisal sem ZOI nekega računa in dobil račun ni potrjen ali je potekel skrajni rok za preverjanje.
Nato sem vnesel še davčno, datum, in znesek in ko se klikne na pošlji račun se ne zgodi nič.
Zaradi dveh napak v app.js:

if (!(date_reg.test(document.getElementById("nb_datum_date").value) || date_reg_us.test(document.getElementById("nb_datum_date").value))){
alert_text += "Datum ni v pravilni obliki!\nDatum mora biti v obliki 15.12.2015 ali 15/12/2015 ali 15-12-2015."
}

Id polja z datumom je namreč ezoi_datum_date ne nb_datum_date. Drug problem pa je da je zahtevana oblika datuma v polju MM/DD/YY regex pa preverja za DD.MM.YY. Želen datum sicer lahko napišem v pravi obliki ker je dan manjši kot 12. Ampak na prvo mesto ne gre napisat dneva večjega kot 12 ker je pričakovan mesec.

Problem je ker je polje tipa input date, kjer ne gre nastavit pričakovane oblike datuma in je odvisna od lokalizaciskih nastavitev brskalnika. Pač "lepota" HTMLja5, ki mi je tudi že dosti živcev požrla.

Pri meni deluje brez težav.

perci ::

Bellzmet je izjavil:

Sej brez zamere ampak. Da je app tako slabo narejen, da na tehnološkem forumu kjer predvidevam, da so ljudje vsaj malo bolj telefon-pismeni kakor ostali prebivalci, pa da je toliko vprašanj in težav pri delovanju je pa kar polomija.

Razen parih vprašanj na zadnjih straneh (ki so posledica motenj delovanja strežnika za davčno potrjevanje), so vsa vprašanja vezana na nesposobnost uporabnika prebrati pravila nagradne igre. Recimo, zbral sem 10 računov od Spara - zakaj mi ne naredi paketa?

Glede na to, da je bilo do zdaj preverjenih 800.000 računov in da je ob tem par vprašanj, se mi ne zdi tragično. Bi se recimo strinjal z oceno iz zadnje Mladine.

OK. Vsekakor nujen/zaželjen app. Nedvomno pa bodo verjetno še izboljšave.

Je varianta, da se račun poskenira takoj in se ga pusti na "mizi" (vem, da ga je po zakonu potrebno vzeti - pustimo sedaj to). Če mogoče mislijo, da ga nisi vzel in ga izdajo ponovno? Lahko preverijo, če je že bil "preverjen" ali kako to gre?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellzmet ()

Ja, če je potrjen, ga lahko (kar se tiče nagradne igre) pustiš na mizi, ker pravila v tem primeru ne zahtevajo hranjenja računa. Je pa dejstvo, da ga lahko izdajatelj še enkrat preveri in mu bo javilo, da je ta račun že bil preverjen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

M.B. ::

@nimnez: zgleda so popravli, ker je koda spremenjana sedaj gleda za pravi ID in pravo obliko datuma. Ne morem pa preverit ker isti ZOI ki včeraj ni obstajal pri FURSu je danes že potrjen.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Nekaj se je umirila ta tema. Vsem vse štima?

Če ja, dejmo mal izboljšat oceno na gplay. Trojke si pa app res ne zasluži.

čuhalev ::

perci je izjavil:

Nekaj se je umirila ta tema. Vsem vse štima?
Meni so prišli tisti „izgubljeni“ računi nazaj.

perci je izjavil:

Če ja, dejmo mal izboljšat oceno na gplay. Trojke si pa app res ne zasluži.
Nekam veliko cvekov ima.

Tilen ::

Preveri račun

Preveri račun

413120536c6f76656e696a612c20642e642e

antrim ::

Zlate je izjavil:

+1 oz. +2 za tole. Od najdražje sem pred dnevi dobil šop računov za poskenirati, ker je mislila, da dela kaj narobe. 2x Lumia 830 z WinPhone 8.1 Update 2.

Windows Phone slabše dela, ker OS ne da direktnega dostopa do kamere kot pri Android in IOS.

Če se pa app usuva pri določenih tipih telefonov, se pa to napiše v google play pa bodo fantje popravili.

MadMicka ::

Meni na Lumi 1520 dela bp.

Dela, če je koda kvalitetna in dobra svetloba itd. Na androidu in IOS pa še precej bolje.

Mici, ti je morda ratalo poskenirat kako dvojno ali trojno barkodo?

En predlog. Pri rocnem vnosu ZOI dovolit poleg 32 mestne hex cifre tudi tisto 61 al 62 mestno dec cifro, ce jo c/p iz kaksnega drugega qr scanerja, npr na pc-ju preko web aplikacije.
Zdaj moram vedno 'rocno' preracunat.

darkolord ::

perci je izjavil:

Windows Phone slabše dela, ker OS ne da direktnega dostopa do kamere kot pri Android in IOS.
Prav do kamere ne, sliko pa lahko dobivaš "direkt".

Windows.Phone.Media.Capture.CameraCaptureFrame.GetPreviewBufferArgb

Bi moralo zadostovati, da se koda prebira "v živo".

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

Verjetno je pa vseeno razlika kot če imaš direkt dostop, ne? Ugibam, zastopm se na to ne. Verjetno je tudi odvisno od SDK-ja, ki ga uporabljaš. Fursov app uporablja tega.

kihc ::

Jaz imam Lumio 720, pa je isti "hec", eno kodo skenira, za naslednjo pa moram killat aplikacijo najprej.

Meni je dvojno barkodo uspelo prebrat - saj je to taka kot jo ima Petrol?

LP
Miha
x

Sem poskeniral nekaj računov, zadeva dela hitro, vse OK (android). Za 2 mi je napisalo, da je že "preverjen". Kaj to točno pomeni, da je že kdo drug poslal na FURS (kdo, če sem jaz vzel račun), je koda napačna, app ne dela,...? Npr. na enem računu točno vem, da sta datum in ura pravilna (ni tko da bi mi poturili star račun) ali je možno, da na blagajni izdajo star račun z novo uro?

Kaj se potem zgodi z računi, ki sem jih slikal in poslal na FURS - prav fotka celega računa, se pravi tiste, ki se jih ne da preveriti. To FURS potem kaj ročno pregleda ali kaj se s tem naredi?

Bellzmet je izjavil:

Sem poskeniral nekaj računov, zadeva dela hitro, vse OK (android). Za 2 mi je napisalo, da je že "preverjen". Kaj to točno pomeni, da je že kdo drug poslal na FURS (kdo, če sem jaz vzel račun), je koda napačna, app ne dela,...? Npr. na enem računu točno vem, da sta datum in ura pravilna (ni tko da bi mi poturili star račun) ali je možno, da na blagajni izdajo star račun z novo uro?

Kaj se potem zgodi z računi, ki sem jih slikal in poslal na FURS - prav fotka celega računa, se pravi tiste, ki se jih ne da preveriti. To FURS potem kaj ročno pregleda ali kaj se s tem naredi?

Če ti je napisalo, da je že preverjen, sta dve možnosti:
1. ali je ta račun pred tabo dejansko nekdo že poskeniral
2. ali pa izdajatelj izdaja račune z istim ZOI - kar pomeni, da bodisi goljufa ali pa ima nesposobnega razvijalca. Seveda je možno izdati star račun z novo uro. Itak ti na papir lahko napiše kar hoče, v ozadju pa na FURS pošilja nekaj drugega.

Poslane fotke bo nekdo pregledal, ovrednotil in potem sprožil morebitne postopke nadzora.

Ja bo pod 2. točko, ker je blagajna na "vidnem" mestu in sem praktično videl, da je račun sprintal in mi ga prinesel na mizo. Ni šans, da bi vmes poskeniral.

Hja poslane fotke s pa za cca. 5 EUR - kosilo. Upam, da bodo tudi to kdo preverjal na FURSu.

Če je to, kar si napisal, res, lahko pošlješ fotko tudi meni direkt, pa bo prioritetno obravnavana. Opisane situacije so nam še posebej všeč, ker nas majo za norca.

Hm sem račune vrgel v smeti takoj po skeniranju/fotkanju, fotke pa vidim, da se ne shranjejejo v galerijo na telefonu. Bom doma pobrskal, če so računi kje "na vrhu"...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellzmet ()

SonjaP ::

Živjo!
Ali ima še kdo težave s skeniranjem 128 bar kod?
Prejšnja verzija je to sploh slabo delala, v novi je bolje, a sem včeraj našla en primer, ki ga nikakor ne prebere.
Na istem tiskalniku, isti princip - koda razdeljena v 5 vrstic - večino računov prebere, ene pa nikakor.
Včeraj me je skoraj kap, ker sem mislila, da imamo napako pri izpisu kode. Splošen app za branje bar kod prebere vse brez problema. Preverila sem vse številke (večkrat..), a so OK. Poskušali smo z drugimi telefoni, pa ne gre...
Kakšna ideja.. ?

SonjaP: Lahko pokažeš račun, da ga še mi preverimo.

Kaj pa z računi, kjer app javi, da je koda napačno sestavljena. Ročni vnos pa potrdi, da je vse OK. A to koga zanima, da opozori firmo.

Primer čudne 128-ke (presledke sem dodal zaradi lažje berljivosti)
41 00169906681066746461
42 6858258917740034048 95797025 160114095532 6
43 5797025 160114095532 6

Predlagam, da pošlješ fotko računa in opis napake prek opcije "Nisem dobil računa".
««
6 / 17
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Davčne blagajne (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Programiranje
1344337587 (77590) Macketina
»

Davčna blagajna za društvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6225324 (9688) Kosek1
»

online davčne blagajne - plagiat hrvaških?

Oddelek: Loža
2310363 (8913) Matako

Davčne blagajne (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Programska oprema
34881389 (72453) Mavrik

Več podobnih tem