» »

Junior Android developer

Junior Android developer

aaa1 ::

Pozdravljeni!

Iščem pozicije primerne za junior Android developerja v Ljubljani (nedoločen ali pa določen čas, raznorazni s.p. itd nebi). Pozna kdo kako podjetje, ki razpisuje takšno mesto? Ker kolikor gledam se išče ampak bi vsi radi imeli super duper heroja z 3 letnimi izkušnjami in 20 objavljenimi aplikacijami in brez objavljenih referenc niso ravno odzivni...

Torej kaj znam:
Za razvoj uporabljam Android studio, ker mi Eclipse ni za živeti, za verzioniranje sem si nastavil Git z bitbucketom, testiram pa zaenkrat direkt na Nexusu 5 in 7 (2013).
Trenutno delam na svoji prezentacijski aplikaciji za Android od 4.0-6.0 pa najbolje da gremo kar po vrsti...
Android 6.0
Tukaj sem preučil spremembe z dovoljenji med izvajanjem in dobre prakse le teh...
Android 5.0
Na udaticy sem preučil material design guidelines (Material barvne sheme, FAB, nove elemente, preposte animacije, adaptive design, RecyclerView, CardView...)
Starejši Android
Fragmenti, uporaba raznoraznih intents (Google maps za navigacijo, mail, web, klici iz aplikacije...), gps in ostali osnovni elementi kot so tabi, listi z adapterji, pageviewerji itd...

Knjižnice ki sem jih uporabljal so:
picasso in glide za slike
retrofit za webservice
nutiteq za offline mape, sem tudi mape sam delal z mobac
realm za ORM-je
in še nekaj knjižnic za malo bolj fancy material elemente kot so naprimer koledariji, custom spinerji in dialogi itd...

informacije in novice dobivam iz: Android Weekly, https://www.youtube.com/channel/UCVHFbq..., http://android-developers.blogspot.si/ in nekaj različnih skupin na FB, linkedinu itd...
Namen se imam naučiti še testiranja z Junitom v Android Studiu in MVP arhitekturo (baje je to najboljša varianta za scalability)-komentar prosim :) .

Če kateri delodejalec vidi v mojem znanju dodano vrednost kar pogumno na PM, da pošljem še CV. :)
Za ostale stare in izkušene Android mačke, bi pa prosil za kak nasvet, kritiko ali usmeritev, da postanem bolj konkurenčen in zanimiv za delodajalce (v katero smer naj usmerim svoje sile) pa tudi kakega dobrega vira za učenje bom vesel. Področje me res zanima in sem pripravljen vložiti tudi malo več svojega prostega časa zato da se česa naučim.

Hvala za odgovore in lep pozdrav.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako omogočiti WegGL support v Android appu?

Oddelek: Pomoč in nasveti
7930 (721) MasterMiG
»

Programiranje Android

Oddelek: Programiranje
61019 (851) kuall
»

Chipolo app - hoče dostop do vsega živega

Oddelek: Loža
266198 (4714) tomy5
»

Izdelava teme (Android)