» »

Izdelava teme (Android)

Izdelava teme (Android)

diversee ::

Lep pozdrav,

Zanima me, kje bi začel z izdelavo teme za android OS?
Tema bi vključevala zamenjavo backgrounda, ter spremenjene
ikone. Katere programe bi potreboval, da bi na koncu
le zagnal app na androidu, ki bi kompletno spremenila
te karakteristike.

Hvala za odgovor

Piqui ::

Delal boš neki "enostavnega" (za povedat): Android aplikacijo.
Kje torej začet?
1. korak: Google
2. korak: Google more
3. korak: Go google just a little bit more... :)

Najprej boš verjetno hotu iskat informacijo kot je "How to write android app". Wrong. Najprej si moraš odgovoriti na par simple vprašanj:
Kaj/koliko znaš programirati trenutno? Kateri jeziki, katere platforme, katera orodja...? (po vprašanju sodeč, si najbrž še bolj zelenc, ne? :) )
Potem, če je na to vpr. odgovor karkoli razen "nič, nobenem, z nobenimi", potem boš naprej itak znal - išči orodje ki ti omogoča pisanje v poznanem jeziku; Če so odgovori nič, potem ti najprej povem, da rabiš ogromno volje, malce manj zagnanosti, 2x več potrpljenja, in dobro dobro znanje angleškega jezika.

Odloči se za en jezik, ki se ga boš začel učiti. Predlagam ti Javo (je native - nekak domači jeziki androida, z ogromno podpore in primeri na netu), orodje Eclipse, ki ga je google izdal za pisanje, je free, in imaš official vodiča za začet, s tem da ti že samo tekom vodiča pove ogromno funkcij, tudi za background spremenit, (za ikone nism cisto ziher...).
Sicer lahko greš tudi s C#, C++, celo Delphi (Pascal) ima zdaj podporo, (ampak ti jo odpriporočam za sam štart, ker je zunaj podpore in informacij o tem fuuul malo, še kar je, je več al manj kombinirano z javo, ker gre praktično za izvajanje jave znotraj delphija, tako da ne profitiras kaj dosti, oz nič...), itd...

Recimo da si izbral Javo in Eclipse SDK.
1. stopnja: Google "Java basics", in preberi karkoli najdeš o vseh osnovnih funkcijah, pejdi skozi par vodičev, da sploh vidiš kaj to je, koliko ti je jasno, in da skapiraš koncept delovanja in pisanja.
2. stopnja: Install Eclipse + vse potrebno. http://developer.android.com/sdk/index.... tukaj si pobereš stvar dol in instaliras. Na isti strani mas potem vodiče za začetek http://developer.android.com/training/i... ampak te ne učijo začetka z Javo, ampak začetka z uporabo jave v Eclipsu in androidu
3. stopnja: pojdi po vodiču in ustvari čisto simple aplikacijo in jo zaženi. Če maš android telefon, ti priporočam da instaliras driverje na Pc, omogočiš na njem "Debug mode" (najdeš v Nastavitvah pod Developer options/Nastavitve za razvijalce), in aplikacijo iz Eclipsa zaganjaš direkt na telefon. Bo malce trajalo da ti jo zažene (more zgradit, skopirat in instalirat na telefon, in zagnat), ampak bo potem delala direkt tam, da točno vidiš odziv. Uporaba emulatorja je, no ja, rahlo zavedljiva (sploh če delaš kaj z touchom, kamero, gumbi, zvočnikom in mikrofonom itd...), pa tudi moraš imeti že prekleto močen računalnik, sicer ti bo delalo tako počasi da ne boš mogel nič.
4. stopnja: zgradi si svojo aplikacijo. Za Background iščeš pod besedo WALLPAPER, ne background. Za ikone pa, icons. Sam to zna bit že malo bolj kompleksno, nisem siguren...
5. stopnja: Google&Internet is your friend. Forumi tudi. Predvsem forumi. Ampak, ne sprašuj preden ne poiščeš odgovora na svoje vprašanje in problem z vsaj 5 različnimi iskalnimi pogoji (ključnimi besedami). Če res ni nikjer informacije, vprašaj. StackOverflow.com je dober forum, ampak so dokaj nesramni do začetnikov, se boš mogel navaditi... In predvsem bodi jasen z vprašanjem (na vprašanja brez priložene kode so alergični. vedno nekaj prilozi zraven... )


Zdej sem mal poiskal glede ozadja, in najdu te topice:

http://stackoverflow.com/questions/5106...
http://stackoverflow.com/questions/1082...

bolj zanimiva ti bo pa ta: http://www.edumobile.org/android/androi...
Je popolen vodič (od začetka, "Ustvari projekt v Eclipsu" pa do konca, ko lahko naštimaš ozadje te vodi) za nastimat ozadje, tako da boš praktično že takoj imel to aplikacijo narejeno.
Na tej isti strani imaš tudi ogromno vodičev za začetnike, ki ti bojo prav prsli.

Ce ti bo zanimivo, ti bo to, kar hočeš naredit, ratalo, in te spotoma pritegnilo da boš nadaljeval s pisanjem in učenjem. Če ti ne bo, se boš ustavil že pri 1. točki zgoraj.

Srečno. Pred sabo maš tko, srednje dolgo pot, ampak se da. :)

JanOlMajti ::

StackOverflow.com so nesramni, če postaviš vprašanje pod nivojem. Če postaviš jasno, lepo opisano vprašanje s primeri, ki si jih probal, ne boš imel problemov.

bedak ::

na Courseri se je ravno začel android

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bedak ()

Chev ::

Piqui ::

Android Studia mu ne priporocam za zacetek, ker so ga ravno zagnali, zato:
a) pricakuje se še kaksne buge
predvsem pa b) dosti več podpore bo za Eclipse nasel zunaj.

Mavrik ::

Android Studio že zdaj dela bistveno boljše kot je Eclipse kadarkoli ;)
The truth is rarely pure and never simple.

Piqui ::

No ja, kot sm zgoraj reku, nism ekspert na tem podrocju, z eclipsom sem komajda zacel, vem pa da ponavadi ni fajn se ucit alpha verzij. :)
Ce to pravis iz izkusenj, potem hvala, dobro vedeti s prve roke da se stvar obnese :)

camx ::

Pa tudi IntelliJ IDEA, na katerem bazira Android Studio je odlično okolje.

Dua'L ::

Batman Injustice Theme
http://forum.xda-developers.com/android...



Ve, kdo kako bi tole temo spravil v pogon rabim rootan telefon?
GTX680
Intel i7 2600
8gb DDR3

modelno1 ::

Ta tema konkretno je za Samsung J2. Rabiš root, odklenjen bootloader in TWRP.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android programiranje

Oddelek: Programiranje
404936 (1186) acookook
»

Programiranje tablic

Oddelek: Programiranje
82191 (1620) mihies
»

kako začeti programiranje za android

Oddelek: Programiranje
258990 (8148) k--p
»

C# VS. C++ (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
548824 (7536) noraguta
»

Razvijanje aplikacij za mobilne telefone

Oddelek: Programiranje
132843 (2203) Marat

Več podobnih tem