Forum » Mobilne tehnologije » TextSecure ali Telegram
TextSecure ali Telegram
wini ::
Živ.
Včeraj sem se udeležil cryptoparty v LJ, predavanje je vodil Matej Kovačič.
Na kratko ... za kriptirana sporočila predlaga TextSecure, vse ok, ampak ni najbolj razširjen (imeto ga mora tudi oseba na drugi strani), zato sem študiral zakaj ne raje Telegram
https://telegram.org/
Ima ravno tako end2end enkripcijo (secret chats) + ima self destruct timer.
Ima kdo kak razlog proti telegramu?
Včeraj sem se udeležil cryptoparty v LJ, predavanje je vodil Matej Kovačič.
Na kratko ... za kriptirana sporočila predlaga TextSecure, vse ok, ampak ni najbolj razširjen (imeto ga mora tudi oseba na drugi strani), zato sem študiral zakaj ne raje Telegram
https://telegram.org/
Ima ravno tako end2end enkripcijo (secret chats) + ima self destruct timer.
Ima kdo kak razlog proti telegramu?
matijadmin ::
Telegram je zanič. To smo vedeli že od vsega začetka, kdor pozna kripto sceno, ve kako je bil kritiziran od začetka in s kakšnimi očitki. Šlo je za zelo čudne 'kripto primitive' in še bolj čudne implementacije.
TextSecure pa uporablja - zdaj že zelo preskušeno - knjižnico, ki je bila celo revidirana. Jasno, da je odprtokodna (Telefram v celoti ni). Uporabljati nekaj, kar je razširjeno, samo zato, ker je razširjeno, je popoln polom. Ne samo glede varnosti, tudi kar zadeva zasebnosti, pa še česa.
TextSecure pa uporablja - zdaj že zelo preskušeno - knjižnico, ki je bila celo revidirana. Jasno, da je odprtokodna (Telefram v celoti ni). Uporabljati nekaj, kar je razširjeno, samo zato, ker je razširjeno, je popoln polom. Ne samo glede varnosti, tudi kar zadeva zasebnosti, pa še česa.
Vrnite nam techno!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Signal, RedPhone, TextSecureOddelek: Informacijska varnost | 4972 (4395) | poweroff |
» | WhatsApp sklenil partnerstvo z WhisperSystems za šifriranje sporočilOddelek: Novice / Varnost | 9183 (1632) | Jst |
» | MWC: Blackphone kot telefon s poudarkom na zasebnostiOddelek: Novice / Android | 6646 (4795) | Looooooka |
» | Šifrirani telefonski pogovori za Android platformoOddelek: Novice / Android | 12443 (10613) | poweroff |