Forum » Operacijski sistemi » Nas strežnik in menjava sistema
Nas strežnik in menjava sistema
levjos ::
Pozdravljeni
Doma imam nov NAS strežnik Synology ki ima že instaliran OS DSM 5.2. Ker pa je nekako za moje pojme nepregleden, me zanima sledeče: Ali se da na ta strežnik instalirati kakšen drug OS?
Strežnik potrebujem za varnostne kamere ( da mi shranjuje posnetke ko sem odsoten) predvsem pa bi rad imel svoj spletni portal in forum, ki sedaj gostuje na plačljivem strežniku, kar pa se mi zdi škoda.
Če mi kdo lahko kako pomaga,svetuje ali kako drugače sugerira bi bil zelo hvaležen.
Hvala za eventualne vaše odgovore.
Doma imam nov NAS strežnik Synology ki ima že instaliran OS DSM 5.2. Ker pa je nekako za moje pojme nepregleden, me zanima sledeče: Ali se da na ta strežnik instalirati kakšen drug OS?
Strežnik potrebujem za varnostne kamere ( da mi shranjuje posnetke ko sem odsoten) predvsem pa bi rad imel svoj spletni portal in forum, ki sedaj gostuje na plačljivem strežniku, kar pa se mi zdi škoda.
Če mi kdo lahko kako pomaga,svetuje ali kako drugače sugerira bi bil zelo hvaležen.
Hvala za eventualne vaše odgovore.
levjos
jukoz ::
Glede OS-a ti ne znam pomagat, bi ti pa svetoval da še enkrat premisliš o postavitvi: shranjevati posnetke varnostnih kamer na isto mašino ki je dosegljiva iz sveta in namenjena spletnemu portalu ni najbolj pametno.
levjos ::
Ne ne, ta mašina ni dosegljiva ven. Kamere rabim za interno uporabo in shranjuje podatke na svoj disk.O tem razmišljam samo za panoramsko kamero ki je v sklopu vremenske postaje ki jo imam. Postaja pošilja podatke ven, tudi slike vsake 2 minute, rad pa bi da bi prek streamerja pošiljala tudi direktni panoramski pogled.
varnostne kamere nimajo s tem nobene povezave.
varnostne kamere nimajo s tem nobene povezave.
levjos
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prikrita komunikacija prek IR s kameramiOddelek: Novice / Varnost | 8738 (6513) | Invictus |
» | Varnostna kamera - backdoor - SricamOddelek: Informacijska varnost | 5977 (5489) | poweroff |
» | Praske z ključem po avtu (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25782 (22891) | strup121 |
» | FBI z GPS-om sledi avtomobilom (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 20125 (17499) | ABX |
» | Kaj imamo od varnostnih kamer (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6379 (5220) | krneki0001 |