Forum » Pomoč in nasveti » Težave po posodobitvi biosa
Težave po posodobitvi biosa
JamesTheMan ::
Pozdravljeni, imam prenosnik Asus x550cc, kateremu sem posodobil bios (iz verzije 217 na 300). Posodobitev sem naredil izključno zaradi težav z mrežno kartico, saj prihaja do težav s prekinjanjem povezave (še sami ne vedo v čem je problem, nekateri so rešili zadevo s posodobitvijo biosa). Skratka da se vrnem k problemu. S programom WinFlash sem posodobil bios, na koncu mi je napisalo, da je posodobitev uspešna, računalnik se mi je resetiral, vendar tu nastane problem. Namesto da bi mi zagnal Windows mi zažene Aptio Setup Utility, kjer je razvidno da imam bios z verzijo 300. Tu pa sem obtičal, saj nikakor ne pridem v sistem.
Spodaj sem prilepil fotografije, upam da bo komu jasno kako zadevo rešiti:
Ve kdo kako naprej? Disk mi bios prepozna, vendar nikjer nimam možnosti, da biza boot izbral disk na katerem je sistem.
Za pomoč se vam že vnaprej zahvaljujem.
lp
Spodaj sem prilepil fotografije, upam da bo komu jasno kako zadevo rešiti:
Ve kdo kako naprej? Disk mi bios prepozna, vendar nikjer nimam možnosti, da biza boot izbral disk na katerem je sistem.
Za pomoč se vam že vnaprej zahvaljujem.
lp
- spremenilo: JamesTheMan ()
xxurban ::
Meni na novejšem prenosniku ni hotelo bootati iz ssd-ja čeprav ga je bios zaznal. Težave žal nisem uspel rešiti.
stop wasting your time
mat xxl ::
Ali imaš več diskov hdd ali kaj drugega, kar se, kot storage predstavi. Si morda prej imel ahci ?
crniangeo ::
pokazi vrednosti sata configuration :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.
JamesTheMan ::
Pozdravljeni, včeraj mi je uspelo prit v sistem, problem je bil v tem, da ko je naredilo posodobitev biosa si moral nastaviti Launch CSM in pri disku na IDE. Ko sem to nastavil mi je normalno zagnalo Windowse.
Tak da vsem hvala, zadeva je rešena.
lp
Tak da vsem hvala, zadeva je rešena.
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | hp 450 g6 ni mogoče naložiti windowsaOddelek: Pomoč in nasveti | 1461 (1063) | djforever |
» | Počasen SSD (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 22223 (9490) | nsa_ag3nt |
» | SSD upgrade: BIOS najde disk, windows inštalacija ne (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 20018 (2256) | Mare2 |
» | Windows 7 bootOddelek: Pomoč in nasveti | 6626 (5947) | s6c-gEL |
» | Posodobitev biosa (težava z navodili) (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 9445 (8457) | Miha20 |