» »

Upravno sodišče v primeru ADSL pritrdilo Telekomu

1
2
»

Dr_M ::

Ravno tako kot nikomur ni bilo potrebno kupiti ADSL + ISDN.


Za mnoge je bila to edina opcija za sirokopasovno povezavo. Bolj redki smo bili taki, ki se nam ni bilo treba ubadat s tem. Kabelska ftw.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Invictus ::

Markoff je izjavil:


Hmm, odgovoriš na del komentarja, iztrgaš iz konteksta (dobro veš, da je bila infrastruktura PSTN zgrajena pred 1991, zato ne trollaj), ta komentar pa seveda ne boš komentiral:

Daj ne seri, tista infrastruktura niti za ADSL ni bila dobra. ADSL na analognih centralah pač ne gre, precej jih je bilo še relejnih. Za to pač rabiš digitalne centrale in precej močne uplinke. Pred letom 1991 tega sploh ni bilo.

Markoff je izjavil:


1. Ni normalno. Glej 2. točko.

Seveda je. Monopolist pač lobira zase. Tako kot vsak podjetnik lobira za svoje izdelke.

Markoff je izjavil:


2. Ne boš verjel, imaš popolnoma prav. Če imaš monopolista, izbereš njegovo storitev ali ne izbereš storitve. Težava je v tem, da je zlorabil protimonopolno zakonodajo, ki pa pravi, da to ni normalno ali legalno. Pa smo pri tem, da pa le nimaš v celoti prav.

V idealnem svetu, ki ga sanja večina Slovenceljnov. V realnem svetu so pač zadeve drugačne. To, a je nekaj legalno ali ne, je pa treba dokazati na sodišču.

Markoff je izjavil:


3. Monopol je čisto zlo, saj pomeni nadvlado večje entitete nad množico drugih. Komunizem, fašizem, pajdaški kapitalizem, v vseh takih sistemih monopol sede kot ata na mamo. Zato pa ga države, ki vsaj želijo biti normalne, preganjajo.

Seveda. Samo to je "modus operandi" celotnega sveta, praktično od kar ljudje poslujemo. A ti misliš da bo država delala za povprečnega smrtnika? Zbudi se. Povprečen smrtnik dobi toliko, da se preveč ne pritožuje. Standardi ljudi so pa sledeči:

1. Hrana
2. Stanovanje (suho in toplo).
3. Fuk.

Če država zagotovi te pogoje (delovna mesta, socialna podpora ali kak drug denarno/materialni transfer), se navadnemu sleherniku sladko jebe za to kar dela država.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

mihec87 ::

Lobiral? Nepotrebna storitev se je pogojevala za nakup druge(isdn je potreben za adsl)-pa ne spet vn privlečt pištole ker je smešno glede na to da druge opcije za adsl ni blo...Mislim da je jasno kam pes taco moli...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

Truga ::

Invictus je izjavil:

Daj ne seri, tista infrastruktura niti za ADSL ni bila dobra. ADSL na analognih centralah pač ne gre, precej jih je bilo še relejnih. Za to pač rabiš digitalne centrale in precej močne uplinke. Pred letom 1991 tega sploh ni bilo.

Kaj ma kabl do moje hise veze s centralo? Ce se telekomu ni splacalo upgrejdat central, jih naj ne upgrejda, ne pa da prodaja scam.

Pa se protip: po letih 97-98 so bile nove digitalne centrale cenejse za kupit kot stare analogne za *vzdrzevat*. lmfao ce mislis da je telekom kaj od extra denarja za ISDN prikljucke ki jih folk ni hotel dejansko vlozil nazaj v infrastrukturo. just lol

Ce bi blo to res bi mel danes boljse komunikacije kot koreja. Pa ne severna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Truga ()

Manu ::

Invictus je izjavil:

Manu je izjavil:


Saj tatovi so po tvoji definiciji tudi sami sebi dobri gospodarji, saj se trudijo čim več pokrast. Zakaj jih torej obsojat za to?

Če bi ti tat dal za podpisat pogodbo, kjer se strinjaš da ti pokrade lastnino, potem bi bilo to čisto O.K.

Ljudje niso vedeli, da je ADSL možen tudi brez ISDN-ja. Podpisali so pogodbo v dobri veri, da je ADSL tehnično možen le z ISDN tehnologijo v kar so bili indoktrinirani iz strani podjetja, ki pozna tehnologijo.

Ljudje niso podpisali, da bi bili okradeni. Podpisali so, da bi uporabljali ADSL.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

mihec87 ::

Kolikor se spomnim tudi če si vedel da isdn ni potrebn za adsl ni blo možno dobit..

Truga ::

Res je. Telekom je zganjal lazno propagando "brez ISDN ADSL ne dela", in po vrhu se ignoriral dejstvo da s PSTN dejansko lahko preko ADSL stisnes malenkost vec, ker deluje na drugacnih frekvencah.

Prav tako je bilo Telekomu zelo v interesu da se cim prej znebi cim vec analogne telefonije (glej moj post zgoraj), ob enem pa so to mastno zaracunavali.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Truga ()

Glugy ::

Senitel je izjavil:

Glugy je izjavil:

Tisti ki imajo Telekomovo optiko praktične izbire nimajo. Kdo bo šel izbrat ponudnika na bakreni žici če ima pa lahko optiko pri Telekomu? ;(( Ga ne poznam tazga človeka ki ima možnost optike pa jo ne uporabi. Vsi na tvoji ulci imajo optiko ti boš šel pa na bakreni T2 z 20x manjšo hitrostjo zato da boš plačeval manj? Vraga boš!

? Telekomova optika je odprta drugim ISP-jem...

Če si pripravljen ekstra x evrov plačevat vsak mesec ja. V praksi pa konkurence pri optiki katere lastnik je Telekom zarad tega ni.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Upravno sodišče večidel potrdilo Telekomovo zlorabo prevladujočega položaja

Oddelek: Novice / Tožbe
3312050 (6134) SmeskoSnezak
»

Upravno sodišče: AKOS še vedno nesposoben

Oddelek: Novice / Tožbe
188825 (4578) boolsheat
»

Telekom Slovenije z vezavo ISDN/ADSL zlorabil monopolni položaj (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
9027514 (21708) BlaY0
»

Postopek proti Telekomu Slovenije zaradi suma kršitve konkurenčnega prava (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
548338 (5906) PaX_MaN

Več podobnih tem