Forum » Pomoč in nasveti » Cpu Idle problemi z nforce2?
Cpu Idle problemi z nforce2?
Fizikalko ::
Lep pozdrav vsem sodelujočim. Imam problem s CpuIdleom - ta mi sicer kaže, da deluje, a T se ne spusti niti za stopinjo. Pomislil sem, da je morda zaradi plate, ki jo Idle ne podpira (Epox 8RDA3+). Je imel kdo že tak problem?
Že vnaprej hvala za pomoč.
Že vnaprej hvala za pomoč.
SasoS ::
CPUIdle žal pri novejših procesorjih ni več tako uporaben. Namreč, niti AMD-ji niti P4 ne podpirajo več pravilno HLT inštrukcije ampak imajo samo neko emulacijo. Tako imaš 2 možnosti...ali se procesor dela da izvaja HLT (tako kot tebi laufa, temperatura se pa ne spremeni), ali pa da ima program podporo za določen chipset da dejansko res ugasne proc. Tu se potem zgodi več stvari...ugasne se skoraj cel proc in ne snoopa več po vodilu (če imaš recimo disk ki ima DMA in piše direkt v memorija, procesor "vohlja" na kater naslov piše in če se ta naslov nahaja v predpomnilniku potem notr zapiše spremenjene podatke), zato se pri ponovnem bujenju invalidira celoten predpomnilnik. Da prepomnilnik ponovno napolniš rabiš okoli 200-300msec. Efekt tega je da ko igraš mp3 recimo poka v zvočnikih, zelo neprijetno. Druga težava je pa termično raztezanje. Moja mašina z Zalmanom je idle (brez CPUIdla) okoli 43st., full load okoli 47-48, dočim se je pri hlajenju procesor shladil na 33 stopinj. To pomeni da če imaš procesor hladen, nato ga pa naekrat obremeniš je skoraj 15 stopinj razlike! Neprestano raztezanje in krčenje pa škoduje procu! Tako da sam sem obupal in sem zadovoljen z 43 st.
Fizikalko ::
Na prejšnji plati je bil proc isti, pa je bil na idlu na 33 stopinj, tko da ni finta v procu... A to res škoduje procu, če ga velikokrat šopaš iz ohlajenega na segretega?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Software-sko hlajenje proca? da ali ne? Ali lahko tak program škodljiv za proc?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1229 (967) | Caligula |
» | Software CPU cooler.?.Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1234 (1040) | tiborrr |
» | KD7 temperaturni senzorjiOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1278 (1174) | Spajky |
» | softversko hlajenjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1658 (1178) | _Mortal_ |
» | IZREDNO!!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1302 (911) | msmiha |