» »

Nenavaden lan/wan problem synology

Nenavaden lan/wan problem synology

Torx ::

Živjo,

Nabavil nov Synology (DS1815+) in se mi je pojavil nenavaden problem. Najprej oprema:
NAS in racunalnik sta povezana na switch (dlink DGS-1510-20), ki gre na Mikrotika (CCR1009), ki gre na Telekom optiko 100/20.
Po lokalni mrezi NAS brez tezav saturira 1gbps link. Torrent klient na NASu pa dosega le okoli 1MB/s - obcasne spice do 2,5MB/s po katerih pade skoraj na skoraj na nulo. Now the strange part: ce hkrati zazenem torrent clienta na racunalniku (drug torrent, drug port forward) le-ta takoj potegne na 11-12MB/s in zacne pocasi padat, ob tem pa NAS pospesi tako da si po nekaj minutah oba delita polno DL hitrost. Ce ustavim klienta na racunalniku, takoj zacne spet padat hitrost na NASu..
Ob tem v logih nikjer nic posebnega, firewall rules nespremenjeni (pred tem uporabljal DS411+II ki je laufal na polno).
Edina anomalija ki sem jo opazil - port counter na switchu - mi je javljal OutDiscard error, pa sem flow control vklopil in se ne javlja vec.

Nimam vec idej kako troubleshoot-at.

Apple ::

Kaj imaš nastavljeno v Torrent Clientu (Download station) na Synologyiju?
LP, Apple

Trenutno Download Station, poiskusil z rutorrentom (spk), rtorrentom v debian chroot-u in ni razlike..

Ok..rešeno...seveda je bila napaka na routerju...sem se mal zaplezal s firewallom...lepote Mikrotika pač..:)

Daniel ::

Zanimivo, kako hitro lahko s kakšnim napačnim pravilom porušiš dobro delovanje omrežja.

Kaj si pa imel v tem Firewall pravilu?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri router? (strani: 1 2 3 4128 129 130 131 )

Oddelek: Kaj kupiti
65251280940 (1376) BlaY0
!

[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Omrežja in internet
1896487370 (37506) Rias Gremory
»

Synology DS218

Oddelek: Pomoč in nasveti
192194 (1291) scipascapa
»

Hiter FTP strežni

Oddelek: Omrežja in internet
455785 (4852) Jin

Več podobnih tem