» »

nakup domene in serverja

nakup domene in serverja

chrispy ::

Zdravo

Kupil bi določeno .si domeno, ni še registrirana tako da po moji logiki bi nakup bil možen?
Zraven bi vzel še server, tako da bi imel celotno zadevo pri enem ponudniku. Kako pa potem poteka glede same vsebine na spletni strani?
Sam sem si spletno stran že oblikoval, postavil bazo itd.. ampak trenutno to dostopam preko localhosta, ko pa bo zadeva bila na pravem serverju pa bo možna povezava uporabnikov na strežnik?
Kako bom potem lahko spreminjal vsebino na strežniku? Sem nekoliko nooba v tej zadevi pa bi cenil če mi nekdo obrazloži oziroma pojasni celoten postopek oziroma me samo usmeri nekam pa bom potem sam raziskoval naprej...

lp,

jype ::

Ponudnika izberi glede na tehnologije, s katerimi si postavljal spletno stran pri sebi.

roko granata ::

Za spletno gostovanje bi te usmeril na Neoserv. Pred kratkim sem pri njih sklenil gostovanje in sem zelo zadovoljen. Zadeva laufa AMP stack (Apache, MySQL in PHP) ob pomoči cPanela. Do serverja dostopaš prek (S)FTP-ja, tako tudi nalagaš stvari na server, to je standard ne glede na ponudnika hostinga.

Seveda pa lahko ob uporabi različnih orodji (npr. git + cron) nastaviš okolje in avtomatiziraš svojo aplikacijo, da se sama posodablja.

Veliko uspehov!

Zgodovina sprememb…

neoserv ::

@roko_granata: hvala za pohvalo in priporočilo! Smo zelo veseli, da ste zadovoljni :)
NEOSERV.SI = Prijazno & hitro SSD gostovanje že 15. leto.
900+ domenskih končnic po noro nizkih cenah!
Brezplačna selitev od starega ponudnika.

chrispy ::

hvala za odgovor roko. Bom poizkusil pri neoserv, pa da vidim kako bom zadovoljen :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

gostovanje spletne strani - kateri ponudnik? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8625801 (1914) Lonsarg
»

Gostovanje spletne strani

Oddelek: Omrežja in internet
234274 (1571) starfotr
»

izdelava spletne strani, nasveti (strani: 1 2 )

8016786 (10602) Netrunner
»

Spletno Gostovanje (strani: 1 2 )

8517587 (8507) next3steps
»

Spletno gostovanje v Sloveniji

274638 (3914) neoserv

Več podobnih tem