Forum » Problemi človeštva » Ustavno sodišče dopustilo referendum o noveli zakona o zakonski zvezi
Ustavno sodišče dopustilo referendum o noveli zakona o zakonski zvezi
Temo vidijo: vsi
iKst ::
Kaj pa, če bi razložil, kako točno je šlo za otroke. Ker očitno beremo isti tekst, pa ga zelo različno interpretiramo.
WarpedGone ::
Moderndorfer ti je sam razložil kako je šlo za otroke tako da je v novem predlogu zakonu stvar lepo izvzeta.
Je pa treba bit vsaj polpismen, drugače ne gre.
Je pa treba bit vsaj polpismen, drugače ne gre.
Zbogom in hvala za vse ribe
hawkwood ::
V Sloveniji je nemogoče posvojit otroka. Pa kaj bi ti govoril, saj je tu lepo povzeto: http://www.siol.net/priloge/kolumne/mih...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hawkwood ()
shmandi ::
A je nekaterim treba res vse pred nos prinesti?
Obstoječi zakon:
135. člen
Nihče ne more biti posvojen od več oseb, razen če sta posvojitelja zakonca.
Predlog zakona:
3. člen
(1)Zakonska zveza je z zakonom urejena življenska skupnost dveh oseb.
Še kar kaj ni jasno??
Obstoječi zakon:
135. člen
Nihče ne more biti posvojen od več oseb, razen če sta posvojitelja zakonca.
Predlog zakona:
3. člen
(1)Zakonska zveza je z zakonom urejena življenska skupnost dveh oseb.
Še kar kaj ni jasno??
Ni mi jasno, kaj je slabega za otroke pri tem. Jaz vidim samo pozitivne stvari. Večji nabor potencialnih posvojitevljev pomeni večjo možnost, da se za otroka najde optimale starše.
shmandi ::
Ne pravim, da je kaj slabega za otroke.
Je pa slabo, da nekateri navajate trditve, da se predlog ni navezoval na otroke in s tem širite lažne informacije...
Je pa slabo, da nekateri navajate trditve, da se predlog ni navezoval na otroke in s tem širite lažne informacije...
Saj se ni navezoval na otroke. V nekaj obskurnih primerih bi lahko posledice referenduma imele nekaj pozizivnih vplivov na otroke. Glede na število istospolnih parov in število posvojitev, se bi to zgodilo izjemno redko. Pa tudi sicer ne vem, zakaj bi se kdo pritoževal nad rezultatom, ki je za otroke pozitiven, čeprav v tako redkih primerih, da lahko vse skupaj zanemarimo.
Pri referendumu je šlo za odpravo diskriminacije ljudi, na podlagi spolne usmerjenosti.
Pri referendumu je šlo za odpravo diskriminacije ljudi, na podlagi spolne usmerjenosti.
dice7 ::
referendum se je navezoval na otroke ravno toliko, kot bi se novi zakon o popravilu cest navezoval na pesce
Cervantes ::
Pa raziskave prosim, ki dokazujejo da so otroci, katere so vzgajale opice, kakorkoli prizadeti.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: solatko ()
Matako ::
Deli predloga, ki se nanašajo na posvojitve so bili dejansko nepomembni v praksi in bolj material za pravno teoretiziranje.
In vendarle - nobene 100.00% garancije ni bilo, da ne bi Lukec potem skočil iz omare in se poročil s svojim dragim in posvojil nič hudega slutečo siroto iz Sirije. Vem, malo verjetno samo... hej. Ziher je ziher. Ali pa... gulp... Violeta!
Vidite, tega so se (podzavestno) zbali državljani.
In vendarle - nobene 100.00% garancije ni bilo, da ne bi Lukec potem skočil iz omare in se poročil s svojim dragim in posvojil nič hudega slutečo siroto iz Sirije. Vem, malo verjetno samo... hej. Ziher je ziher. Ali pa... gulp... Violeta!
/\/\.K.
Rahlo bedasto.
Ravnotolk bedasto kot je celotno nabijanje o "kvalitetnih" in "optimalnih" starših in kako dva istospolnika otroku čistonič ne škodujeta.
Gre se za koncept. V katerega dva fotra pašeta točno tolk kot dva orangutana.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Jst ()
Nobene raziskave ne najdem, ki bi potrjevala, da ti nisi kreten.
Da lahko istospolni par enako dobro vzgaja otroke kot par razlčnih spolov, je pa nedvomno res.
Da lahko istospolni par enako dobro vzgaja otroke kot par razlčnih spolov, je pa nedvomno res.
jype ::
WarpedOne> Gre se za koncept.
Tako je. Gre se za katolibanski koncept. Dejstva te ne zanimajo, zloraba je na tebi pustila hude posledice, ti bi pa rad zdaj to zlorabo nadaljeval.
Tako je. Gre se za katolibanski koncept. Dejstva te ne zanimajo, zloraba je na tebi pustila hude posledice, ti bi pa rad zdaj to zlorabo nadaljeval.
hawkwood ::
WarpedGone je izjavil:
Zanimivo kako vse vedno motita samo dva fotra. Dve mami nista problem.
tudi samo en foter jih ne moti, samo kadar se gre za istospolnost. mene bi bol blo strah, ce bi me en samcat moski posvojil kot pa par
Znanost se ne strinja s tabo. Je dokazala ravno nasprotno, da dva fotra pašeta v koncept enako dobro kot fotr in mama ali dve mami.
Ko boš izkazal vsaj polpismenost, se bom mogoče ubadal s tabo.
Zgodovina sprememb…
Raziskave na tem področju imajo enotne rezultate, znanstveni konsenz je, praksa pa tudi potrjuje rezultate.
Moja pismenost ne igra nobene vloge. Nisem si jaz tega izmislil.
aerie ::
Deli predloga, ki se nanašajo na posvojitve so bili dejansko nepomembni v praksi in bolj material za pravno teoretiziranje.
Ne širi svojih strahov na ostale državljane. Večina je itak rekla, da jim dol visi. Pa pazi, da ti ne bo kakšen Kahel namesto Lukcu ven skoču.
WarpedGone je izjavil:
Rahlo bedasto.
Ravnotolk bedasto kot je celotno nabijanje o "kvalitetnih" in "optimalnih" starših in kako dva istospolnika otroku čistonič ne škodujeta.
Kaj pa je narobe s Tarzanom? Sej je bil kar ornk dec. Še Slovenceljni bi ga mel za zeta.
S tarzanom? Fali mu jane.
Ćita ne zadostuje.
Ćita ne zadostuje.
Zgodovina sprememb…
WarpedGone je izjavil:
S tarzanom? Fali mu jane.
Ćita ne zadostuje.
WTF? Jane mu je sam vulvo nastavla. Vzgojile so ga opice.
pirat ::
Raziskave na tem področju imajo enotne rezultate, znanstveni konsenz je, praksa pa tudi potrjuje rezultate.
Sem šel brati te raziskave. Originale, ne neke neavtorizirane povzetke tukaj na slo-techu. Raziskave, katerih avtorji so bili iz katoliških univerz, sem namerno filtriral in jih nisem bral. Zanimivo je, da so praktično vse raziskave potrdile, da ni statistično dokazljivih razlik med otroki, ki so jih vzgajali istospolni pari in otroki, ki so jih vzgajali poročeni heteroseksualni pari. Tako navedeno v preambulah, je pa fajn brati dalje:
1) recimo ena raziskava se je fokusirala na čas, ki ga starši prebijejo s svojimi otroci oz. koliko se z njimi dejansko ukvarjajo v postopku vzgoje. Ugotovitev: istospolni pari namenjajo vzgoji otrok najmanj enako časa kot heteroseksulni; pari dveh žensk celo nadpovprečno več... -> nič ni raziskava eksplicitno povedala o tem, koliko časa namenjajo vzgoji otrok moški pari, a je iz predhodno napisanega moč o tem sklepati (če pari ženska:ženska namenjajo vzgoji več časa, istospolni generalno gledano enako, potem moški:moški ... you get it )
2) druga razskava se je fokusirala na spolno umerjenost otrok, vzgajanih v enospolnih družinah. Ponovno: statistično ni mogoče dokazati, da vzgoja v istospolni družini vpliva na kasnejšo spolno usmerjenost otrok, je pa raziskava navedla, da je delež istospolnih parov moški-moški, ki bi skupaj vzgajala otroka v raziskavi tako majhen, da ni mogoče potegniti statistično značilnih zaključkov; delež teh otrok, ki so bili tudi sami nagnjeni k homoseksualnosti pa je bil nekaj nad 7%...
Skratka, s temi raziskavami je tudi tako, da imajo problem z velikostjo vzorca in časovnim obdobjem, v katerem so se izvajale.
Ena od raziskav, ki se je ukvarjala z uspešnostjo otrok v šoli ima recimo zanimivo preglednico: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/article...
Večji vpliv na otroke kot njihova spolna usmerjenost prinašajo drugi faktorji:
- npr. otroci, ki so dejansko posvojeni s strani obeh partnerjev (nihče ni biološki starš) so v šolanju uspešnejši od otrok, kjer je posvojitelj samo eden od staršev (eden pa biološki);
- otroci azijskih staršev so uspešnejši od ostalih etničnih skupin;
- ...
RedDrake ::
...
- otroci azijskih staršev so uspešnejši od ostalih etničnih skupin;
...
To so napisali rasistični znanstveniki!
Valjda vemo da so Dinduji in KKKjevci povsem enakovredni rumenkotom, kako lahko sploh kdo upa trditi drugače.
/sarc off
Pirat ve, kaj piše.
Če jaz na vzorcu 10-ih primerkov ugotovim da dva izstopata, to statistično ne pomeni nič, če je celotna populacija za par tisoč velikostnih razredov večja ...
Ni vsaka raziskava enaka raziskavi, qrc, še delčkarji v cernu to vejo ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RedDrake ()
fora je v tem, da te raziskave potrjujejo dejanski instituti za psiholoski razvoj in jih ne dela sosedov janez da pokaze svoj prav na sloteku. in ce veliko stevilo rezultatov pod enakimi okoliscinami sovpada je mozno potegniti nek zakljucek in si nehati metat pesek pred oci
Pesek v oči je kvečjemu nadutost tipa "mi vemo". Vemo en klinc.
Precej jasno je, da otrok, ki je gor zrasel samo ob mami ima nekaj desetletjih kasneje čist drugačne probleme kot otrok, ki je gor zrasel ob 'močnem' očetu in 'močni' mami.
Za mamine sineke, ki so do 40leta doma je precej jasno, da so socialno in psihično precej drugačni kot osebki, ki so recimo bili brcnjeni v kruti svet pri 15ih.
Tle ni hudga problema priznat, da razlike obstajajo.
Ko pride do tega, da ma en otrok dva enakospolna starša pa folk dobi peno na usta in je nenadoma vse isto.
Se pravi, ena sama mama lahko psihosocialno tako zaznamuje otroka, da je ta na veke označen s stereotipom maminega sineka, dva moška pa na otroka ne bosta pustila nobenega posebnega pečata? Al pa dve mami, al pa dve opici, ne igra vloge.
Lepo bi blo, če bi bli mal manj politično korektni in mal bol previdni v svojih prepričanjih.
Precej jasno je, da otrok, ki je gor zrasel samo ob mami ima nekaj desetletjih kasneje čist drugačne probleme kot otrok, ki je gor zrasel ob 'močnem' očetu in 'močni' mami.
Za mamine sineke, ki so do 40leta doma je precej jasno, da so socialno in psihično precej drugačni kot osebki, ki so recimo bili brcnjeni v kruti svet pri 15ih.
Tle ni hudga problema priznat, da razlike obstajajo.
Ko pride do tega, da ma en otrok dva enakospolna starša pa folk dobi peno na usta in je nenadoma vse isto.
Se pravi, ena sama mama lahko psihosocialno tako zaznamuje otroka, da je ta na veke označen s stereotipom maminega sineka, dva moška pa na otroka ne bosta pustila nobenega posebnega pečata? Al pa dve mami, al pa dve opici, ne igra vloge.
Lepo bi blo, če bi bli mal manj politično korektni in mal bol previdni v svojih prepričanjih.
Zgodovina sprememb…
PaX_MaN ::
Če jaz na vzorcu 10-ih primerkov ugotovim da dva izstopata, to statistično ne pomeni nič, če je celotna populacija za par tisoč velikostnih razredov večja ...
Delanje raziskav v družinah kjer so starši istospolni par, predpostavlja da so posvojitve istospolnim parom že dovoljene.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PaX_MaN ()
do razlik valda prihaja ampak te razlike ne skodujejo otrokovmu psiholoskemu razvoju do te mere da zdej ne smejo imeti pravice biti na voljo, da lahko koga posvojijo ampak cisto odvisno od posameznikov.
problem tukaj je homofobija, da noben istospolni par ne sme biti na voljo samo zaradi ker je istospolni par. ogromno straight parov je zafuralo lastne otroke oa noben ni proti temu da straight pari ne smejo vzgajat otrok. ce kdo kej zafuka (straight ali gay) naj zato poskrbi socialna in ne da se zaradi tega diskriminirajo celotne mnozice ljudi
problem tukaj je homofobija, da noben istospolni par ne sme biti na voljo samo zaradi ker je istospolni par. ogromno straight parov je zafuralo lastne otroke oa noben ni proti temu da straight pari ne smejo vzgajat otrok. ce kdo kej zafuka (straight ali gay) naj zato poskrbi socialna in ne da se zaradi tega diskriminirajo celotne mnozice ljudi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dice7 ()
Pithlit ::
Jap. Dejmo masovno dodeljevat otroke istospolnim staršem samo zato da bo vaša zahteva po dovolj velikem vzorcu izpolnjena.
Aja, to pa ne.
Lej, ene 3-4% folka je istospolno usmerjena. Od tega jim ima mogoče 10% otroka. Zdaj pa ti mal poračunaj pa pogruntaj kako narest en sample ki bo dovolj velik zato da zadosti tvojim zahtevam. Sploh v družbi ki diskriminira istospolno usmerjene pare/družine.
Najlažje je rečt "premajhen vzorec". Da bi pa pomislil kako do dovolj velikega vzorca prit je pa že prehudo mentalno naprezanje. Hvala kurcu se stroka zaveda problemov in jih tudi upošteva.
Life is as complicated as we make it...
naj zato poskrbi socialna in ne da se zaradi tega diskriminirajo celotne mnozice ljudi
Posvojitev ni pravica odraslih ampak otroka, kateremu sta odpovedala oba biološka starša.
Diskriminira se kup raznospolnih parov, samo zato ker niso poročeni.
Kje so parade ponosa?
Zgodovina sprememb…
Skratka, s temi raziskavami je tudi tako, da imajo problem z velikostjo vzorca in časovnim obdobjem, v katerem so se izvajale.
Raziskovalci pravijo, da je velikost vzorca dovolj velika, sploh, ko skupaj potegneš vse raziskave, narejene na tem področju.
Zato se raziskave dela po ustrezni metodologiji, ki v poštev vzame različne faktorje. Mogoče bi pomagalo, če bi dejansko prebral katero od tistih 70+ raziskav na mojem linku, da ne bi govoril takole na pamet.
Pesek v oči je kvečjemu nadutost tipa "mi vemo". Vemo en klinc.
Nekateri vemo, drugi pa pač ignorirate dejstva in nabijate svoje še naprej, brez enega samega dokaza.
The scientific research that has directly compared outcomes for children with gay and lesbian parents with outcomes for children with heterosexual parents has been consistent in showing that lesbian and gay parents are as fit and capable as heterosexual parents, and their children are as psychologically healthy and well-adjusted as children reared by heterosexual parents,[3][4][5] despite the reality that considerable legal discrimination and inequity remain significant challenges for these families.[4] Major associations of mental health professionals in the U.S., Canada, and Australia, have not identified credible empirical research that suggests otherwise.
LGBT parenting @ Wikipedia
Meni očitaš, da nisem pismen, pa niti definicije pojma o katerem debatiramo ne poznaš.
Ne, raznospolni pari nismo diskriminirani, ker imamo možnost, da se poročimo. Istospolni pari te možnosti nimajo. Odrekamo jim to možnost zaradi osebnostne lastnosti, kar je narobe. Pred zakonom naj bi bili vsi enaki.
matobeli ::
WarpedGone je izjavil:
naj zato poskrbi socialna in ne da se zaradi tega diskriminirajo celotne mnozice ljudi
Posvojitev ni pravica odraslih ampak otroka, kateremu sta odpovedala oba biološka starša.
Kje so parade ponosa?
Zunajzakonska skupnost?
WarpedGone je izjavil:
Kje so parade ponosa?
nikjer nisem rekel pravica do posvojitve ampak citiram; "pravica do biti na voljo da koga posvojis"
raznospolni pari imajo pravico do civilne poroke in lahk potem skupno posvojijo, istospolni nimajo pravice do civilne poroke
LeQuack ::
Kako pa sploh pride do tega, da otroka starši zapustijo, če pa sta oče in mama najboljša starša? Kako je to mogoče? A sta starša mogoče prikrito gej ali kaj?
Quack !
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: shmandi ()
Ne drži (definitivno ne vedno), vsekakor pa se ne da "raziskav skupaj vleči".Skratka, s temi raziskavami je tudi tako, da imajo problem z velikostjo vzorca in časovnim obdobjem, v katerem so se izvajale.
Raziskovalci pravijo, da je velikost vzorca dovolj velika, sploh, ko skupaj potegneš vse raziskave, narejene na tem področju.
Pa ni bil to moj glavni point. Moj point se je tokrat nanašal na še en detajl: da znotraj istospolnih skupnosti poznamo dve možnosti: MM in FF skupnosti. In ko raziskovalci analizirajo podatke tudi ločeno po tem segmentu, ugotavljajo, da se ti dve skupnosti med seboj v določenih detajlih razlikujeta.
Konkretno:
- ugotovljeno je bilo, da FF skupnosti posvečajo v povprečju vzgoji otrok več časa kot MM skupnosti (celo več kot FM skupnosti);
- ugotovljeno je bilo (statistično dokazljivo) da vzgoja znotraj FF skupnosti ne vpliva na kasnejšo spolno usmerjenost otroka (za MM skupnosti tega niso mogli potrditi, statistično sicer neustrezen indic je kazal nasprotno);
- ugotovljeno je bilo, da praktično ni razlik med FF in MM skupnostjo pri uspešnosti otrok v šoli (rahla, a statistično neznačilna prednost FF parov)
Linkov pa ne boš imel težav najti sam ...
najprej si rekel, da se ne da rezultatov skupaj vlect, nato si pa sam rezultate skupi potegnu in reku "sam si najdi"
najprej si rekel, da se ne da rezultatov skupaj vlect, nato si pa sam rezultate skupi potegnu in reku "sam si najdi"
Ne, skupaj sem po alinejah napisal zaključke različnih študij.
Ne moreš pa reči, da če so rezultati treh študij z nezadostnim vzorcem podobni, da potem je to enako eni študiji z zadostnim vzorcem.
lahko pa skupaj vleces studije kjer so znanstvene metode iste. pa useeno verjamem dejanskim psihologom in viki artiklom kot pa nekim xy "studijam"
lahko pa skupaj vleces studije kjer so znanstvene metode iste. pa useeno verjamem dejanskim psihologom in viki artiklom kot pa nekim xy "studijam"
Super. Jaz sem navajal točno to. Rezultate študij dejanskih psihologov. In tudi, da dejanski psihologi v študijah navedejo, kaj je statistično značilno in kaj ni, ter prav tako navedejo kako so izločali ostale dejavnike (višina prihodka družine, stopnja izobrazbe, etnična pripadnost, oblika skupnosti...), ki prav tako vplivajo na razvoj otroka. Ti dam še enkrat link na eno od raziskav, ki je preučevala kaj vpliva na uspešnost otroka v šoli: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/article...
Kaj pa zdaj? Otroci v družinah s črnskimi starši več kot dvakrat pogosteje ponavljajo razred kot otroci z azijskimi starši? In otroci, ki so posvojeni samo s strani enega starša (drugi je biološki starš), imajo 30% večjo verjetnost ponavljanja razreda kot otroci, ki so v celoti posvojeni (noben od posvojiteljev ni biološki starš) ? Vpliv dohodka je pa še bistveno večji ..
Kaj so psihologi povedal o sinovih samskih mater?
Kako tvoje izkušnje z ljudmi sovpadajo z raziskavami?
Kako bosta dve materi bolje opravili vzgojo kot pa ena sama mati?
Uspešnost v šoli je en kazalec, "uspešnost"/"sreča" v življenju bistveno več.
Sm edini, ki se iz OŠ spomnim da so najbol uspešni bili hkrati tudi socialno najbol izključeni osebki? Piflar, "idiot matematični genij" ipd?
Raziskava, ki bi vsaj pošlatala problem v nekem znatnem delu bi zahtevala "slepo" žrtvovanje kupa otrok enospolnim družinam in nato sledenje njihovemu življenju in življenju nihovih potomcev. Stvar obsega nekaj tisoč primerkov in vsaj 50ih let. Super socialni eksperiment.
A še ni bilo dovolj eksperimentiranja z ljudmi?
Ko bo zmanjkal hetero parov, ne bo druge kot homo-pari, v sili tut hudič muhe žre. Danes tukaj ni *nobene* potrebe da se igračkamo s tujimi usodami (med nimi še tudi nerojenih otrok) izključno zato da se zadosti bolezenskim potrebam posameznikov (če je bolezen pedofilija, je bolezen tudi homoseksualnost. Da homonagnjenja poznajo tudi druge vrste, ne spremeni pogleda. Vse človeške bolezni se pojavljajo tudi pri drugih živalih). Predno me kak bolan osebek obtoži tistega kar nism reku: ne podpiram prisilnega zdravljenja. Kdor hoče obdržat svojo bolezen, ima proste roke, da jo izživi v svoji polnosti. So primerki, ki si režejo roke, ker se potem čutijo bol polno. So be it.
Kako tvoje izkušnje z ljudmi sovpadajo z raziskavami?
Kako bosta dve materi bolje opravili vzgojo kot pa ena sama mati?
Uspešnost v šoli je en kazalec, "uspešnost"/"sreča" v življenju bistveno več.
Sm edini, ki se iz OŠ spomnim da so najbol uspešni bili hkrati tudi socialno najbol izključeni osebki? Piflar, "idiot matematični genij" ipd?
Raziskava, ki bi vsaj pošlatala problem v nekem znatnem delu bi zahtevala "slepo" žrtvovanje kupa otrok enospolnim družinam in nato sledenje njihovemu življenju in življenju nihovih potomcev. Stvar obsega nekaj tisoč primerkov in vsaj 50ih let. Super socialni eksperiment.
A še ni bilo dovolj eksperimentiranja z ljudmi?
Ko bo zmanjkal hetero parov, ne bo druge kot homo-pari, v sili tut hudič muhe žre. Danes tukaj ni *nobene* potrebe da se igračkamo s tujimi usodami (med nimi še tudi nerojenih otrok) izključno zato da se zadosti bolezenskim potrebam posameznikov (če je bolezen pedofilija, je bolezen tudi homoseksualnost. Da homonagnjenja poznajo tudi druge vrste, ne spremeni pogleda. Vse človeške bolezni se pojavljajo tudi pri drugih živalih). Predno me kak bolan osebek obtoži tistega kar nism reku: ne podpiram prisilnega zdravljenja. Kdor hoče obdržat svojo bolezen, ima proste roke, da jo izživi v svoji polnosti. So primerki, ki si režejo roke, ker se potem čutijo bol polno. So be it.
Zgodovina sprememb…
Jaz imam čisto drugačne iskušnje iz OŠ, kolk je pa to kredibilno pa nevem
Skratka, stroka pravi eno, če pa ljudje mislijo da je kamenjanje prava kazen za prešuštništvo pa naj bo.
Edit: ampak borimo se pa vseeno lahko za napredek, mar ne? Škoda ker so bile na koncu sveta pošasti, bi mogoče kdo več čez padel.
Skratka, stroka pravi eno, če pa ljudje mislijo da je kamenjanje prava kazen za prešuštništvo pa naj bo.
Edit: ampak borimo se pa vseeno lahko za napredek, mar ne? Škoda ker so bile na koncu sveta pošasti, bi mogoče kdo več čez padel.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
WarpedGone je izjavil:
če je bolezen pedofilija, je bolezen tudi homoseksualnost.
Homofobija je tudi bolezen? Pa zabitost tudi?
:)
Predivdevam, da bom v roku naslednjih 10ih postov, fasal fašista in bil primerjan s hitlerjem.
Strpnost press.
Predivdevam, da bom v roku naslednjih 10ih postov, fasal fašista in bil primerjan s hitlerjem.
Strpnost press.
A to je tvoj cilj?
Mogoče Janša Jungen, po izjavah bolj tja spadaš. Pa še to v skupino 15-18let.
krneki0001 ::
krneki0001 je izjavil:
A to je tvoj cilj?
Verjetno bolj nebi mogel falit.
Se pravi, razcepljena osebnost z dvema računoma. Po vsej verjetnosti že na zdravljenju.
Priceless, za v anale...
Zadnji, ki je imel podobne ideje, je na sodišču izgubil tožbo zaradi razžalitve.
Resno, probite pri sebi ločit tisto, kar veste, od tistega kar se vam zdi.
Zadnji, ki je imel podobne ideje, je na sodišču izgubil tožbo zaradi razžalitve.
Resno, probite pri sebi ločit tisto, kar veste, od tistega kar se vam zdi.
gruntfürmich ::
WarpedGone je izjavil:
samo pazi da te lgbt lobij ne bo sežgal na grmadi...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kitajci napravili miši s starši istega spolaOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 9252 (7303) | jype |