» »

Ustavno sodišče dopustilo referendum o noveli zakona o zakonski zvezi

Ustavno sodišče dopustilo referendum o noveli zakona o zakonski zvezi

Temo vidijo: vsi
««
36 / 45
»»

phantompoop ::

iKst je izjavil:

Ne vem, kje ti vidiš hribovce. Modre in rumene barve je 95% Slovenije.

Jah, očitno so hribi povsod kjer ni Ljubljana, Maribor ali Koper in bližnja okolica.

oo7 ::

iKst je izjavil:

Ne vem, kje ti vidiš hribovce. Modre in rumene barve je 95% Slovenije.

Za tiste razočarane po tanovem samo tam kjer je rdeče niso hribovci:)) jaz sem ponosen, da sem hribovec :)

oo7 je izjavil:

Za tiste razočarane po tanovem samo tam kjer je rdeče niso hribovci:)) jaz sem ponosen, da sem hribovec :)

Sej white supremacisti, rednecki, homofobi in podobna drhal so tudi ponavad ponosni, da so kar so.:D

iKst ::

phantompoop, kar nekaj večjih mest je v napačni barvi. Meni se zdi kar kritično.

M-Power, s tem, da si hribovc ni nič narobe. Tvoj problem je, da si zahojen.

iKst je izjavil:

phantompoop, kar nekaj večjih mest je v napačni barvi. Meni se zdi kar kritično.

M-Power, s tem, da si hribovc ni nič narobe. Tvoj problem je, da si zahojen.

Tud taki zahojeni moramo obstajati druače bi ta država že propadla8-)

iKst je izjavil:

Ja, na žalost jih lahko uvrstimo med člane ostalih zahojenih hribovskih vasi, kaj češ.

oo7 je izjavil:

Tud taki zahojeni moramo obstajati druače bi ta država že propadla8-)

Edin kar bi propadl, če ne bi bilo zahojenih hribovcev kot si ti ampak ljudje, ki so sposobni misliti s svojo glavo, je cerkev.

phantompoop je izjavil:

Edin kar bi propadl, če ne bi bilo zahojenih hribovcev kot si ti ampak ljudje, ki so sposobni misliti s svojo glavo, je cerkev.

In zdaj si povedal kaj?

Da bi blo v Sloveniji super, če ne bi blo zahojencev.

oo7 je izjavil:

In zdaj si povedal kaj?

Pa menda ja nisem tako kriptično napisal, da ne bi bilo za razumet.

PROTIP: uporaba vejic

Zgodovina sprememb…

iKst je izjavil:

Da bi blo v Sloveniji super, če ne bi blo zahojencev.

Jaz bi te malo popravil in rekel, da bi bilo v Sloveniji super, če ne bi bilo istospolnih parov in levičarjev:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Še včeraj so bili združeni pod geslom "Čas je ZA", danes pa si že pod noge mečejo polena in drug drugega obtožujejo za poraz. Ok, pri nekaterih bodo vedno krivi le drugi, toda nekateri za poraz vidijo krivce kar v lastnih vrstah.

http://nova24tv.si/slovenija/poglejte-k...

xxxul ::

jype je izjavil:

Itak bi moralo US spoznati rezultat refereduma kot protiustaven.

Na kakšen način si predstavljaš da bo ustavno sodišče to sploh še obravnavalo?
Kako se sploh pritožit na Ustavno sodišče na izid refernduma za katerega je to isto ustavno dalo soglasje da se izvede referendum?
A ni zakon ki je padel na referendumu - padu za min eno leto - ni več v proceduri?
Kak pravnik pls.

US je odločalo o postopku, ne o vsebini.

gruntfürmich ::

ne vem če smo se razumeli, stroka (in praksa) pravi da je bolje za razvoj človeka če ima mater in očeta.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Aston_11 ::

Kdo bi lahko sploh bil predlagatelj na US? Državni zbor? Nobenih glasu ni na to temo, da bi kdo kaj v to smer razmišljal.

noraguta ::

Sej to je dorečeno. Boln je panika da se okrog ene in iste stvari prička. Ne pa sporazume. In ja femiči delajo levjo uslugo tustim katerim bi to dejansko kaj pomenil. Ni pa to sploh stvar za referendum. Al pa politično prepucavanje.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

jype ::

gruntfürmich> ne vem če smo se razumeli, stroka (in praksa) pravi da je bolje za razvoj človeka če ima mater in očeta.

Ne, stroka in praksa tega ne pravita. To pravijo farški plačanci, pa odkar imate "liberalnega" papeža še ti ne vsi.

GregiB ::

gruntfürmich je izjavil:

ne vem če smo se razumeli, stroka (in praksa) pravi da je bolje za razvoj človeka če ima mater in očeta.

Se da komu brati??? Pa naredite svoje zaključke...

Študija
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

shmandi ::

Pithlit je izjavil:

shmandi je izjavil:

Jaz nikogar ne sovražim

Mene sovražiš.

Nikakor ne. Kolikor sem do sedaj bral tvoje poste, si mi kar pri srcu ;)

Aston_11 je izjavil:

shmandi je izjavil:

ki so bile predlagane.
Itak, večina sploh ni prebrala tistih dveh strani zakona.Sprememenba definicije zakonske zveze in razveljavitev dosedanjega zakona. Točno dve stvari. Nekaterih je množina. Večina sploh ne ve, zakaj se je šlo.

Sem jih prebal. In ne samo enkrat.
Poln kufer imam tega, da mi vsak kljukec in pavliha nalaga kako naj živim. Mislim, da bi moralo biti v interesu vseh, da se zakoni ne pišejo kar tako na hitro ob eni kavici, ampak, da je to proces, ki vključuje strokovnjake, glas ljudstva... V zadnjh letih je bilo vse preveč zakonov sprejetih sprejetih na tak način in nobenemu ne prinašajo nič dobrega. Bi bil že čas, da temu naredimo konec. Vidim pa, da vas veliko lepo naseda na hujskovanja in s tem podpirate politiko: "dokler bodo ljudje sprti med sabo, bomo lahko počeli kar bomo želeli". Vsa ta sprtost je nekomu v interesu. In ta nekdo nisem jaz niti ne verjamem, da kdo udeležen v tej temi.
In ja, nisem partner 1, niti starš 2. Normalne države so v zakon dodale istospolne zveze, ne pa črtale zvezo moža in žene.
@jype-po vseh teh letih, bi pa bil že čas, da se naučiš brati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shmandi ()

noraguta ::

Dokler zakon ne zaobjame tudi poliandrije in poligamije je diskriminatoren. Zgolj za homoseksualce ga spreminjat je pa traparija.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

lambda ::

Imate polna usta teh raziskav, takih in drugačnih ...

https://www.dnevnik.si/1042727036/mnenj...

Različna društva in ustanove so v en glas poudarjali, da otroci za svoj razvoj potrebujejo le ljubečo skrb in nego, pri čemer naj bi bilo povsem vseeno, ali to skrb omogočata moški in ženska ali dva moška oziroma dve ženski. A zadeve seveda niso tako preproste: raziskav, ki bi nedvoumno potrdile, da odraščanje v istospolnih družinah nima nobenega negativnega vpliva na oblikovanje spolne identitete, je za zdaj še malo ali pa so vzorci skromni. To je pred leti odkrito in pošteno priznala tudi ameriška raziskovalka istospolnih družin, antropologinja Judith Stacey

gruntfürmich je izjavil:

Scientific research consistently shows that gay and lesbian parents are as fit and capable as heterosexual parents, and their children are as psychologically healthy and well-adjusted as those reared by heterosexual parents.[3][4][5] Major associations of mental health professionals in the U.S., Canada, and Australia have not identified credible empirical research that suggests otherwise.[5][6][7][8][9]

LGBT parenting @ Wikipedia

Pithlit ::

lambda je izjavil:

Imate polna usta teh raziskav, takih in drugačnih ...

https://www.dnevnik.si/1042727036/mnenj...

Različna društva in ustanove so v en glas poudarjali, da otroci za svoj razvoj potrebujejo le ljubečo skrb in nego, pri čemer naj bi bilo povsem vseeno, ali to skrb omogočata moški in ženska ali dva moška oziroma dve ženski. A zadeve seveda niso tako preproste: raziskav, ki bi nedvoumno potrdile, da odraščanje v istospolnih družinah nima nobenega negativnega vpliva na oblikovanje spolne identitete, je za zdaj še malo ali pa so vzorci skromni. To je pred leti odkrito in pošteno priznala tudi ameriška raziskovalka istospolnih družin, antropologinja Judith Stacey

Judith Stacey? A to je ta Judith Stacey:
Her paper, co-authored with Timothy Biblarz, "How Does the Sexual Orientation of Parents Matter?" found that children with gay or lesbian parents "are well-adjusted, have good levels of self-esteem and are as likely to have high educational attainments as children raised in more traditional heterosexual families."
In 2001, Dr. Judith Stacey and a colleague, Dr. Timothy Biblarz, authored an analysis of 21 studies of lesbian and gay families. In that article, Stacey and Biblarz noted preliminary evidence of some “modest and interesting” differences between children raised by heterosexual parents and children raised by lesbian and gay parents, but they affirmed that “parental sexual orientation has no measurable effect on the quality of parent-child relationships or on children’s mental health or adjustment.”

Bomo malo bolj preverjal vire preden jih limamo?
Life is as complicated as we make it...

fujtajksel ::

jype je izjavil:

Itak bi moralo US spoznati rezultat refereduma kot protiustaven.

Bi moralo, ampak grem stavit da bo rezultat 5:4 če pride do presojanja v tej sestavi. Tako kot so že parkrat uspeli elastično raztegnit ustavo (za argumentacijo ne sprašujte mene ampak pejte brat ločena mnenja).

matobeli ::

Nažalost so verniki tisti ki so žaljivi do drugih v svojih zahtevah naj jih spoštujejo. Kot da bi kloven očital otrokom da se mu zanalašč smejijo.

Najbolj neumno pri vsem tem je da ustavne presoje niso mogli nardit pred referendumom in nam prišparati stroškov in kar je še bolj pomembno, nekaj složnosti.
Prekleti brezjajčneži so upal da bo šlo skozi in se jim ne bo treba izpostavljati pred ljudstvom. Ker so očitno točno vedeli da bo v primeru padca potrebna ustavna presoja.

Če bi takoj rekli da referendum brez legalnega (takega ki ni protiustaven) vprašanja ne more it v glasovanje se sploh ne bi nihče pritoževal, razen tistih nekaj ljudi ki so vse skupaj sprožili.

Itak je 99% ljudi že pozabilo da je bil ta zakon sploh kdaj predlagan in tudi verjetno ne bi nikoli ugotovili da obstaja, sploh glede na splošno poznavanje zakonodaje (če spet pogledamo tisti graf, imajo volilci proti statistično najmanjše možnosti da bi sploh kdaj pogledali ta zakon)

Dokler ni nihče začel bevskat o zakoniku se sploh ni nihče obremenjeval z njim.

Unknown_001 ::

matobeli je izjavil:

Nažalost so verniki tisti ki so žaljivi do drugih v svojih zahtevah naj jih spoštujejo. Kot da bi kloven očital otrokom da se mu zanalašč smejijo.

Vsi?

Lahko tudi obrnem ploščo:

Se pravi, ker sem bil krščen sem avtomatsko vreden vsakega obsojanja češ da sem ovca, bogaboječ homofob, zaplankanec, omejenec in hkrati krivec za težave manjšin ?

Dok so tudi na drugi strani nestrpneži res nimate kaj sodit. In še za miroljubno provokacijo nazaj ti bom povedal en zelo lep stavek ki sem ga pri verouku slišal.

"Kdor od vas je brez greha, naj prvi vrže kamen vanjo... " (Jn8. 1-11)
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Unknown_001 je izjavil:

Vsi?

Lahko tudi obrnem ploščo:

Se pravi, ker sem bil krščen sem avtomatsko vreden vsakega obsojanja češ da sem ovca, bogaboječ homofob, zaplankanec, omejenec in hkrati krivec za težave manjšin ?

Dok so tudi na drugi strani nestrpneži res nimate kaj sodit. In še za miroljubno provokacijo nazaj ti bom povedal en zelo lep stavek ki sem ga pri verouku slišal.

"Kdor od vas je brez greha, naj prvi vrže kamen vanjo... " (Jn8. 1-11)

So vsaj nestrpni zaradi tega, ker so si svojo nestrpnost ustvarili, ne pa zato ker jim jo je cerkev vbila v glavo. Velika razlika, se pa ne pričakuje da bo to razumel nekdo, ki mu je cerkev sprala pamet. Takim se ne da nič dopovedat, kar je bilo dokazano že nevem kolikokrat prej, prav tako pa tudi v tej temi. Cerkev je v vsej svoji zgodovini naredila tako nepopisno veliko škode, da je res pravo čudo, da VSI slovenci še kar mirno plačujemo davke cerkvi, čeprav nimam nič od nje.

Zgodovina sprememb…

Unknown_001 ::

@Pithlit

Tvoji odzivi so že prav paranoični.

Sedaj mi pa povej kje sem JAZ bil žaljiv in prezirljiv. Ko me ravno obsojaš za zaplankanega vernika ki bi te kar na grmado dal.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Unknown_001 je izjavil:

Vsi?

Ne vsi. Sam tisti ki ste proti.

Unknown_001 je izjavil:

Dok so tudi na drugi strani nestrpneži res nimate kaj sodit.

Dokler ti ne bo jasno zakaj do nestrpnosti ne smemo bit strpni... je žal vsaka debata odveč. Lahko si malo polpreteklo zgodovino ogledaš (pa dvomim da ti bo potegnilo).

Če bi šlo samo za poroke potem me ne bi motilo če bi zmagal ZA.

Ker se je šlo še za otroke sem 100% PROTI

Ker je vmešana še združena levica sem 200% PROTI

Saj ni šlo za otroke. Je pa priročen izgovor ja. Se pa otroc, kljub temu vašemu 'zmagoslavju', še naprej posvajajo. Tko kot že do sedaj.

Ker pa lepo priznaš da jebeš neko skupino ljudi (ki ti prav nič noče) v glavo zaradi politikantsva... ti bomo polovičko oprostili. Drugo polovičko lahko plačaš na naslednjem referendumu.

Ja, hudoben si. Z glasom proti si ustvaril okolje, ki nekaterim otrokom potencialno škoduje. Ne vem kako ste lahko nekateri takšni, da želite škoditi otrokom.

Otroku lahko najbolj škodujeta dva geja. Otrok potebuje mamo in očeta.

Ne samo, da otrok ne maraš. Tudi lažeš še vedno. Patetično.

Čakamo, da podkrepiš svojo izjavo oz. ovržeš raziskave iz linka, ki sem ga že 2x prilepil. Raziskave, ki pravijo, da dva geja enako dobro vzgajata otroka kot starša različnih spolov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iKst ()

oo7 je izjavil:

Otroku lahko najbolj škodujeta dva geja. Otrok potebuje mamo in očeta.

Zakaj se zdaj lažeš? Saj si sam rekel da je šlo za levico. Kaj imajo otroci zraven?

Pa pustimo stat vse študije ki pravijo da se motiš čisto ob strani.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

iKst je izjavil:

Ne samo, da otrok ne maraš. Tudi lažeš še vedno. Patetično.

Čakamo, da podkrepiš svojo izjavo oz. ovržeš raziskave iz linka, ki sem ga že 2x prilepil. Raziskave, ki pravijo, da dva geja enako dobro vzgajata otroka kot starša različnih spolov.

Ti samo čakaj in čakaj:)) prej, ko boš ugotovil, da je referenduma konec in, da je zmagal zdrav razum in pravica, do otrok ti bo takoj lažje.

M-Power: zmagala je pravica, rešili smo otroke!!
Vsi ostali: ampak ta zakon nima veze s posvojitvami
M-Power: otrok potrebuje mamo in očeta
Vsi ostali: ne, ne potrebuje, takim otrokom nič ne manjka, in spet, kaj ma to veze s tem zakonom
M-Power: otrok bo duševno prizadet če bo pri istospolnih starših
Vsi ostali: ne, ne bo, kakor dokazuje ogromno raziskav, evo ti tukaj dokaze, imaš ti kak dokaz da je nasprotno?
M-Power: zmagala je pravica, za otroke gre!

Kot da bi govoril z majmunom, majkemi. Ne vem kva se matrate folk, taki ljudje so edino sposobni brezumno slediti cepcom iz Cerkve ali janšistom. Če mislite, da mu boste karkoli dopovedal z razumom, ne bo šlo.

Loop:

3+ milijone zato, da se je zavrnil zakon, za katerega sedaj hitijo, da bi ga sprejeli po ovinkih, brez pravice do posvojitve, ki formalno obstaja, če ne gresta v tujino in z zamaskirano definicijo zveze, ki bo enaka definiciji zakonske zveze. Seveda je to malenkost protiustavno ločevanje na črne in bele, ma vseeno, rezultat je zelo zelo podoben zavrnjenomu zakonu, ki je z zgolj enim, dvema členoma bil med boljšimi. 3+ milijone..., zato, da smo ugotovili, da so eni proti gejem, ker so geji (punce so začuda odpadle iz te slike, jim že paše homofobom naslajanje nad idejo dveh punc), za otroke pa nič. Nič od nič. Kot da otrok v državi s problemi ne bi bilo.

PaX_MaN ::

Aston_11 je izjavil:

3+ milijone zato, da se je zavrnil zakon, za katerega sedaj hitijo, da bi ga sprejeli po ovinkih, brez pravice do posvojitve

Tak je bil tudi DZak. Proti DZak je bil razpisan referendum.
Ne vidim, zakaj bi bilo zdaj drugače.

Se opravičujem, ker sem vam uničil sanje, ker sem PROTI zdaj če boste hoteli otroka ga boste morali narediti po naravni poti kar verjamem, da zmorete.

Zdaj se pa res poslavljam od te teme, ker mi je že slabo od vseh teh negativnih razmišlanj in komu vse bi podturili te uboge otroke;((.

Drugače pa ena navijaška pesem pravi: Malo vas je malo vas je...;)

LP in lep dan :)

oo7 je izjavil:

ga boste morali narediti po naravni poti kar verjamem, da zmorete.
Še hetereo rabijo pomoč z raznimi umetnimi oploditvami. Te ne moti, ker to ni naravna pot?

Ne nič ga ne moti ker ne mara gejev.

fujtajksel ::

oo7 je izjavil:

Se opravičujem, ker sem vam uničil sanje, ker sem PROTI zdaj če boste hoteli otroka ga boste morali narediti po naravni poti kar verjamem, da zmorete.

Zdaj se pa res poslavljam od te teme, ker mi je že slabo od vseh teh negativnih razmišlanj in komu vse bi podturili te uboge otroke;((.

Drugače pa ena navijaška pesem pravi: Malo vas je malo vas je...;)

LP in lep dan :)

No pojdi v miru, želim ti lepe praznike, pa če boš mel kdaj otroka da bi bil gej, ampak da bi se vseeno dobro razumela ;)

BigWhale ::

oo7 je izjavil:

Ni slo za otroke. Verjetno si zakon slabo prebral in ga narobe razumel ali pa ti je nekdo rekel, da gre za otroke in si mu verjel.

oo7 je izjavil:

Aha, sedaj razumemo v cem je v resnici problem. Zakona ni podprla tebi ljuba stranka. Ce bi ze v startu to povedal, potem bi nam prihranil mnogo pisanja, ker bi te vsi ignorirali.

jype ::

M-Power> če boste hoteli otroka ga boste morali narediti po naravni poti kar verjamem, da zmorete.

Po naravni poti?

Misliš tkole?

Cervantes ::

Na, zdaj pa še Grki.
Svet je znorel.
Na branikih pravic otrok smo Ostali mi in Poljaki.:'(

Zgodovina sprememb…

Ni panike, vsaj bližnji vzhod in deli balkana so z nami!

gruntfürmich ::

Cervantes je izjavil:

Svet je znorel.

a se komu zdi da ni? (glavno uprašanje je edino koliko promilov ljudni ni znorelo...)
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

BigWhale je izjavil:

oo7 je izjavil:

Ni slo za otroke. Verjetno si zakon slabo prebral in ga narobe razumel ali pa ti je nekdo rekel, da gre za otroke in si mu verjel.

oo7 je izjavil:

Aha, sedaj razumemo v cem je v resnici problem. Zakona ni podprla tebi ljuba stranka. Ce bi ze v startu to povedal, potem bi nam prihranil mnogo pisanja, ker bi te vsi ignorirali.

Šlo je tudi za otroke. Očitno si ti slabo prebral(a) zakone. Bi bilo dobrodošlo, če bi se vsi prej prepričali glede svojih trditev.
««
36 / 45
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kitajci napravili miši s starši istega spola

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
229284 (7335) jype

Več podobnih tem