» »

Ustavno sodišče dopustilo referendum o noveli zakona o zakonski zvezi

Ustavno sodišče dopustilo referendum o noveli zakona o zakonski zvezi

Temo vidijo: vsi
««
28 / 45
»»

iKst ::

Zato, ker otrok mora imeti mati in očeta.

Ne, ni treba.

m0LN4r ::

To, da želiš različne starše ni problem. Problem je, da drugim vsiljuješ svoje mnenje, ki temelji na lažeh in neumnosti. Zaradi tega si homofob, ne zato, ker si želiš različnih staršev.

Vsiljujem? Look at yourself.

Jaz se kvečjemu branim napadov tebi podobnih a me žal ne pustijo pri miru, da stojim za svojim mnenjem in me na vsak način poskušajo spreobrniti.
Se sliši znano?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

no comment ::

oo7 je izjavil:

Pa če bi včeraj zmagal ZA in homoseksualci ne bi v enem letu mogli posvojiti niti enega otroka to bi bilo takoj spet homofobija, diskiminacija pa ne vem kaj šli bi na evropsko, slovensko, svetovno sodišče kakšni smo Slovenci če bi včeraj zmagal ZA se ne bi začelo drugo kot samo izsiljevanje...

Točno tako. Tako kot v ZDA, kjer so takoj po odpravi suženjstva dobili črnskega predsednika in takoj po volilni pravici za ženske dobili žensko predsednico. In? A so propadli?

oo7 ::

no comment je izjavil:

oo7 je izjavil:

Pa če bi včeraj zmagal ZA in homoseksualci ne bi v enem letu mogli posvojiti niti enega otroka to bi bilo takoj spet homofobija, diskiminacija pa ne vem kaj šli bi na evropsko, slovensko, svetovno sodišče kakšni smo Slovenci če bi včeraj zmagal ZA se ne bi začelo drugo kot samo izsiljevanje...

Točno tako. Tako kot v ZDA, kjer so takoj po odpravi suženjstva dobili črnskega predsednika in takoj po volilni pravici za ženske dobili žensko predsednico. In? A so propadli?

Jaz se ne bi hvalil z tistim predsednikom, ki sodeluje z Isis-om in bombardira bolnice.

O kateri predsednici to govoriš?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

m0LN4r je izjavil:

To, da želiš različne starše ni problem. Problem je, da drugim vsiljuješ svoje mnenje, ki temelji na lažeh in neumnosti. Zaradi tega si homofob, ne zato, ker si želiš različnih staršev.

Jaz se kvečjemu branim napadov tebi podobnih a me žal ne pustijo, da stojim za svojim mnenjem in ne na vsak način poskušajo spreobrniti.
Se sliši znano?

Vsiljuješ ja. Z glasom na referendumu odrekaš enake pravice ljudem zaradi spolne usmerjenosti. To je definicija homofobije.

Poleg tega pa tukaj lažeš, da je za otroke slabo, če jih posvojijo istospolni pari, kar tudi ni lepo.

RedDrake ::

Nisem še poročen, ker je to relativno passé v današnjem času. A ko se bom, želim, da piše na obrazcu mož in žena, jasno?
Isto velja za otroke. Nimam jih še, a bežno se spomnim, da je v otroškem potnem listu tudi polje mama/oče. Ne želim da tam piše starš 1 in 2.
To je zame, za mojo "dušo", notranji mir, whatever. Glede na to, da se da priti do enakih pravic tudi brez tega, da se meni kvari veselje, sem proti obstoječemu predlogu.

In kot pravi liberalec, imam boljši predlog, ki zajame tudi stvari, ki so brez pravega razloga trenutno prepovedane (zakonska zveza/skupnost več kot dveh oseb, recimo), mene pa sploh ne motijo, ker ne posegajo v moj svet.

O.T. in P.S.: Sem tudi za legalizacijo drog, čeprav jih ne uživam (tudi alkota ne pijem).

Pa še tole ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RedDrake ()

iKst je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Jaz se kvečjemu branim napadov tebi podobnih a me žal ne pustijo, da stojim za svojim mnenjem in ne na vsak način poskušajo spreobrniti.
Se sliši znano?

Vsiljuješ ja. Z glasom na referendumu odrekaš enake pravice ljudem zaradi spolne usmerjenosti. To je definicija homofobije.

Poleg tega pa tukaj lažeš, da je za otroke slabo, če jih posvojijo istospolni pari, kar tudi ni lepo.

Čemu potem sploh referendum, če ne smemo biti proti. 101
In ne nisem šel glasovat FYI, dal sem sten pol šanse za ZA, lej kaka dobra dušica
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

A ko se bom, želim, da piše na obrazcu mož in žena, jasno?

In kdo ti to brani? V katerem členu novela to ureja?

Isto velja za otroke. Nimam jih še, a bežno se spomnim, da je v otroškem potnem listu tudi polje mama/oče. Ne želim da tam piše starš 1 in 2.

Enako kot zgoraj. Kdo ti brani?

no comment ::

RedDrake je izjavil:

In kot pravi liberalec, imam boljši predlog, ki zajame tudi stvari, ki so brez pravega razloga trenutno prepovedane (zakonska zveza/skupnost več kot dveh oseb, recimo), mene pa sploh ne motijo, ker ne posegajo v moj svet.

Si ja nor!!! Pol bo tvojemu malemu v pasošu pisalo Oče1: _____, Oče2: _____, Mati: _____.

Hitr premisl, če si RES pravi liberalec...

r3dkv1c4 ::

Pithlit je izjavil:

r3dkv1c4 je izjavil:

Jih gledam in se pogovarjam dnevno s takimi otroci in povem vam, da so definitivno drugačni in razlog tiči le v njihovih starših, ki so drugačni.

BLAME THE FUCKING VICTIM! Ane?

Geji so krivi da jih družba zaničuje, kajne? Soseda je kriva da jo mož pretepa. Črnc je kriv da ga je policaj ustrelu. Ane? Ane?

Dejte se mal zamislit kake pokate. Ja, drugačni so... ker se mularija z zanikrno vzgojo spravlja nanje. Seveda so si sami krivi.

Sori. Se opravičujem ker so mi mal živci od vseh kretenizmov popustili.

Wat da fak is wrong with yu?

Sej se mal umir no, ker se ne poznava in nimaš pojma kako jaz gledam na to.
Sam imam frende , tako geje, kot lejzbike, kot heteroseksualce, črnce, in še bi lahko našteval.
Nisem veren oz. verjamem samo sebi in svojim bližnjim in se sem proti cerkvenim oprancem.

Svoje mnenje si ustvarim zgolj z očetovskega vidika in na podlagi raznih pogovorov z ljudmi, ki imajo posvojene otroke bodisi mama-mama, bodisi drugačne družine.

Vidim, kaj otroci doživljajo, vidim katere travme jih kasneje spremljajo skozi življenje in tak komentar "Ja, drugačni so... ker se mularija z zanikrno vzgojo spravlja nanje. Seveda so si sami krivi" absolutno ne opravičuje poraza referenduma.

Naj ti še odgovorim, da so si določene skupine največkrat same krive, da jih družba zaničuje, žal je tako......pa če se ti razpočiš.

Otroci v šoli, ki so lepo vzgojeni in jim starši lepo povedo, da so določeni drugačni in imajo drugačne starše, jim razložijo in vse kar spada zraven jim je jasno, samo do trenutka, ko jih večina potegne s seboj......in tega se ne da preprečit.

Žal je družba postala neizprosna in najšibkejši postanejo žrtve, ampak a ni to podobno v naravi?

Zdaj pa jaz tebe vprašam, zakaj moramo mi take otroke že v štartu obsodit na manjvrednost , ker jih postavimo v mama-mama, oče-oče družine?

Je to potrebno?

Se pa strinjam, da je vsaka taka družina boljša tršitev za otroka, kot sirotišnica.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

Si ja nor!!! Pol bo tvojemu malemu v pasošu pisalo Oče1: _____, Oče2: _____, Mati: _____.

Lahko pa bi pisalo starš 1, 2, 4, 5.... če se že gremo ultra fer enakopravnost al whatever.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Lahko bi, ampak, kakšna štala bi bila šele pol, če že zaradi poroke dveh pedrov ali lezbijk tako v zrak skačete.

Vse ali nič. Kaj zaj. Oče in sin se lahko tudi poročita pa posvojita otroka, zakaj pa ne. Ni problema v bistvu.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Pravzaprav je problem.

Btw, une raziskave, ki pravijo, da so otroci istospolnih parov slabši? Že maš?

Trenutno nihče, novela tega ne ureja.
Ampak, glede na to, da se redefinira trenutno zakonsko zvezo, bo v izogib diskriminaciji potrebno spremenit dokumente, se ti ne zdi?
Meni je to en tak 1+1=2 korak.
Če pa se doda definicijo, potem imaš lahko ločene obrazce, ki so za zakonsko različne stvari.
Se strinjamo?
Meni je način, kot ga imajo hrvati všeč (a-la naš zakon o istospolni partnerski skupnosti, le da efektivno poskrbi za enakost pred zakonom), z nekaj malimi popravki. Izpustil bi besedo istospolno, dodal, da je lahko oseb poljubno mnogo in to imenoval zakonska skupnost.
Tako jaz obdržim, kar je meni pomembno in drugi dobijo, kar je njim pomembno.
Ne razumem, kaj vam tu ni všeč?
Vas moti, da imam kaprice?
Eh, jebiga, saj imamo vsi pravico do mnenja, ali pač ne?

Hitr premisl, če si RES pravi liberalec...

Sem, ja. Tista neolib varianta, 1%, ki se mi smeje vsak večer ob misli, kako sem spet zhebal vsaj 10 revnih družin in prignal vsaj enega do samomora. Like Scrooge, just a lot more awesome.

In other news, ja, zaradi mene se lahko ljudje s pohištvom poročajo, če jim je to njihova stvar, al pa majo otroke z živalmi, I don't give a crap.
Dokler mi tega ne rinejo v nos in spreminjajo stvari, ki meni kaj pomenijo.
TL;DR
Delaj kar hočeš, dokler se to ne tiče mene.

Maš odgovor skrit v tistem delu ZA raziskave, kateremu so se ognili obravnavati, kjer so izključili otroke, ki niso zadovoljni s istospolnimi starši in imajo duševne težave.
Trade Republic 38MVDVXM

Pithlit ::

r3dkv1c4 je izjavil:

Z mano? Nič. Ti trdiš da je Mici kriva ker jo je Joža posilil.
Life is as complicated as we make it...

Sej ti je lepo povedal, zakaj bi sploh otroke dal v tako situacijo in the first place... Vsemu temu se izogneš tako, da ga pač ne daš.
Trade Republic 38MVDVXM

RedDrake je izjavil:

In other news, ja, zaradi mene se lahko ljudje s pohištvom poročajo, če jim je to njihova stvar, al pa majo otroke z živalmi, I don't give a crap.
Dokler mi tega ne rinejo v nos in spreminjajo stvari, ki meni kaj pomenijo.
TL;DR
Delaj kar hočeš, dokler se to ne tiče mene.

Žal, se lažeš. Tudi samemu sebi, očitno. Ker ta novela se te ni niti približno tikala... pa vseeno si bil proti.

In še vedno bluzimo o posvojitvah.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Pa bi sprejel zakon brez referenduma, če je vse tako črno na belem nedvoumno jasno vsem... dooh.
Tiste 3 miljone pa bi lahko dal meni al pa namest RTV prispevka.
Trade Republic 38MVDVXM

Pithlit je izjavil:

r3dkv1c4 je izjavil:

Z mano? Nič. Ti trdiš da je Mici kriva ker jo je Joža posilil.

Seveda je s tabo nekaj narobe, ker mi vsiljuješ svoje stavke in obračaš moje besede, še več, očitaš mi nekaj, kar v sanjah nisem omenil.

@Pithlit
Proti slabo pripravljenim zakonom bom vedno proti, hvala.
Pa malce manj strawmanov (ne proti meni, ampak drugim), pa bo.

Mare2 ::

hotwheels je izjavil:

ker jim bodo vzeli naziv oče in mama ter mož in žena, pokradli otroke in jih dodelili tistim, ki se na ulici slačijo in paradirajo nagi gor in dol po Ljubljani.

... če bi, bi so prelevila iz moža in žene v dve osebi. Otroke bi dodelili dvema pedroma. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

SeMiNeSanja ::

Če dva gaya z otrokom nista družina, potem pravnoformalno tudi mati in oče z otrokom ne moreta biti družina v kateremkoli pravnem aktu.

Ves problem je zato, ker si oni, ki so 'proti', domišljajo, da bi zakon 'ustvaril' istospolne družine in si zatiskajo oči pred dejstvom, da takšne družine že leta in leta obstajajo.

Če dva gaya z otrokom nista družina, kaj pa potem sta? Očitno bi najraje videli, da bi se to imenovalo 'protipravna skupnost z otrokom'. Nekaj, kar bi se po možnosti z zakonom prepovedalo in po uradni dolžnosti preganjalo.

Referendum gor ali dol - gay družine obstajajo in bodo obstajale še naprej, pa če jim klerofašisti še tako odrekajo poimenovanje 'družina'.

Očitno bo potrebna še dolga pot, da bodo dojeli, da bistvo družine nista ata in mama, temveč OTROK. Tisti otrok, za katerega so vpili, da se gre zanj - ob tem pa mislili zgolj na svojega, ostale pa diskriminirali, kot da bi bili manjvredni, kužni, zametek bodoče gay populacije, ki bo ogrožala še njihove otroke.

Na njihovo žalost, z zavrnitvijo zakona niso odpravili te 'grožnje'.

Tisti, ki so glasovali ZA so glasovali za homoseksualce tisti, ki so glasovali PROTI so glasovali za dobro otrok.

r3dkv1c4 je izjavil:

Seveda je s tabo nekaj narobe, ker mi vsiljuješ svoje stavke in obračaš moje besede, še več, očitaš mi nekaj, kar v sanjah nisem omenil.

Ti si izjavil da mularija trpinči otroke istospolnih staršev v šoli in da so za to krivi istospolni starši. Kaj je to drugače od Mickine krivde ki jo je Joža posilil?

SeMiNeSanja je izjavil:

Če dva gaya z otrokom nista družina, potem pravnoformalno tudi mati in oče z otrokom ne moreta biti družina v kateremkoli pravnem aktu.

Ves problem je zato, ker si oni, ki so 'proti', domišljajo, da bi zakon 'ustvaril' istospolne družine in si zatiskajo oči pred dejstvom, da takšne družine že leta in leta obstajajo.

Če dva gaya z otrokom nista družina, kaj pa potem sta? Očitno bi najraje videli, da bi se to imenovalo 'protipravna skupnost z otrokom'. Nekaj, kar bi se po možnosti z zakonom prepovedalo in po uradni dolžnosti preganjalo.

Referendum gor ali dol - gay družine obstajajo in bodo obstajale še naprej, pa če jim klerofašisti še tako odrekajo poimenovanje 'družina'.

Očitno bo potrebna še dolga pot, da bodo dojeli, da bistvo družine nista ata in mama, temveč OTROK. Tisti otrok, za katerega so vpili, da se gre zanj - ob tem pa mislili zgolj na svojega, ostale pa diskriminirali, kot da bi bili manjvredni, kužni, zametek bodoče gay populacije, ki bo ogrožala še njihove otroke.

Na njihovo žalost, z zavrnitvijo zakona niso odpravili te 'grožnje'.

Kako pa boš izpolnil družinsko drevo? Bloodline ?

Očitno bo potrebna še dolga pot, da bodo dojeli, da bistvo družine nista ata in mama, temveč OTROK.

Bistvo so vsi trije.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

m0LN4r je izjavil:

A zdaj se gre pa za 'družinsko drevo'?

Sem bil prepričanja, da se gre za OTROKE?

Mare2 ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Če dva gaya z otrokom nista družina

A misliš na dva pedra? A boš sedaj še razložil, kako ta dva pedra naredita otroka? Ne hvala, ni treba. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

m0LN4r je izjavil:

Očitno bo potrebna še dolga pot, da bodo dojeli, da bistvo družine nista ata in mama, temveč OTROK.

Tko kot vsak drug?

m0LN4r je izjavil:

Bistvo so vsi trije.

Boge enostarševske družine...

SeMiNeSanja je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

A zdaj se gre pa za 'družinsko drevo'?

Sem bil prepričanja, da se gre za OTROKE?

Sprašujem lej, kaj zaj obračaš vprašanje proti meni.

Trdiš, da bistvo družine niso vsi trije. Jaz pa pravim, da se ne strinjam. Ti ni všeč ? Bodi tiho in spoštuj drugačnost.
Trade Republic 38MVDVXM

Mare2 je izjavil:

A boš sedaj še razložil, kako ta dva pedra naredita otroka? Ne hvala, ni treba. :)

Znanost obvlada marsikaj. Niti darovalcev se ne rabi, načeloma.

Mare2 je izjavil:

SeMiNeSanja je izjavil:

Če dva gaya z otrokom nista družina

A misliš na dva pedra? A boš sedaj še razložil, kako ta dva pedra naredita otroka? Ne hvala, ni treba. :)

Daj povej, koliko 'pedrov' poznaš?
Povej, kdo je tebi dal pravico, da o homoseksualcih govoriš poniževalno, kot da bi črnce imenoval niggerje?

Daj poglej se malo v ogledalo in preceni, kakšna je vrednost tvojih besed, ki izvirajo iz homofobije in zaničevanja!

Boge enostarševske družine...

A vidiš tisto besedo pred družino, ki si jo napisala?

Povej, kdo je tebi dal pravico, da o homoseksualcih govoriš poniževalno, kot da bi črnce imenoval niggerje?

Kdo pa je dal tebi pravico, da tako govoriš do drugačnih (ki se ne strinjajo s tabo) ?
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Ja. Meni je jasno da je to še vedno družina. Za razliko od nekaterih ki trmasto vztrajate pri mat+fotr=mulc.

Pithlit je izjavil:

Ja. Meni je jasno da je to še vedno družina. Za razliko od nekaterih ki trmasto vztrajate pri mat+fotr=mulc.

Kak pa drugače ? fotr+fotr = mulc? A to je tist, k schwarzeneger rodi v filmu?
Trade Republic 38MVDVXM

bluefish ::

m0LN4r je izjavil:

A vidiš tisto besedo pred družino, ki si jo napisala?
Po definiciji družine, ki se jo tako rado meče naprej, samohranilci z otrokom niso družina. Nam je pa seveda vsem jasno, da so.

Kaj pa je narobe s fotr+fotr=mulc? A bo nebo padlo nate al kaj?

Zato pa ločimo med družino in enostarševsko družino oz. samohranilcem, ampak ta otrok je najverjetneje imel tudi očeta in mamo,
če pa ne pa ga je štorkla prinesla.

Pithlit je izjavil:

Ja nevem kak se to nardi.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Skrajni čas je, da papež v Vatikanu poroči dva gaya.

Bo vsem prepotentnim homofobom zaprlo gofle za vse večne čase!

SeMiNeSanja je izjavil:

Skrajni čas je, da papež v Vatikanu poroči dva gaya.

Bo vsem prepotentnim homofobom zaprlo gofle za vse večne čase!

Lahko mi verjameš, da ne. Kdo je papež trenutno?
Trade Republic 38MVDVXM

Franci.

Pa še nekaj, glede študij.
Nisem gledal, tako da ne vem, če drži, vržem samo anekdoto, ki ni direktno povezana, se pa tiče problematike.
Kolega je psiholog/psihiater/družinski terapevt (tko mal ooogie booogie je vse skupaj, v glavnem računa velike denarje, zato da posluša ljudi, ki mu jamrajo).
V glavnem ima polno ljudi starih 30-40-50, ki imajo hude življenske probleme, marsikateri potem te probleme prenaša naprej na svoje otroke.
Pravi, da v veliki večini primerov (3/4 ali več) vse težave izvirajo v otroštvu, s tem da večinoma sploh ne gre za zlorabe ali kaj na prvi pogled slabega.
Pojavlja se vprašanje, kako potem zaupati študijam, ki sledijo družini 10 let, če se težave lahko pokažejo čez 20, 30, 40 ali pa morda šele v naslednji generaciji? Stvar je kompleksna do amena, in je veliko vprašanje, če se sploh splača obremenjevati s tem, ali pač predpostaviti, da smo vsi foobared zaradi otroštva in pač iti skozi to, kot da ni nič.
Osebno zato študijam, če ni stvar narejena longitudinalno na solidnem vzorcu in vsaj dveh zaporednih generacijah, ne bi posvečal neke velike teže.
Meriti vplive na okolje med odraščanjem na katerikoli drugi način pač ni legit.

Tisti, ki se tako borite ZA kaj boste imeli od tega? Če ste homoseksualci potem razumem če pa niste potem pa samo kaj vam ni jasno?8-O

oo7 je izjavil:

če pa niste potem pa samo kaj vam ni jasno?8-O
Stvar civilizacijske norme.

Pithlit je izjavil:

r3dkv1c4 je izjavil:

Ti si izjavil da mularija trpinči otroke istospolnih staršev v šoli in da so za to krivi istospolni starši. Kaj je to drugače od Mickine krivde ki jo je Joža posilil?

Spet trdiš nekaj, kar nisem izjavil.
Na vsak način mi hočeš vsilit svoje prepričanje.

Dokler bo tvoj način razprave enak,sva zaključila debato.

M-Power: Vsi ljudje naj imajo enake pravice.
Kot so ti nekateri že povedali, zakonsko dva tipa nimata enakih pravic, kot tip in baba.
To pač ni prav.
Če se lahko p#zdimo, ker dolenjski brazilci niso zakonsko obravnavani enako kot domorodci, potem je prav da se držimo tudi tega.

m0LN4r je izjavil:

Zato pa ločimo med družino in enostarševsko družino oz. samohranilcem, ampak ta otrok je najverjetneje imel tudi očeta in mamo,
če pa ne pa ga je štorkla prinesla.
Jasno, vsak otrok ima očeta in mamo. Vsaj v biološkem smislu. S samo zakonsko zvezo pa to nima blage veze.

nurmaln ::

oo7 je izjavil:

Tisti, ki se tako borite ZA kaj boste imeli od tega? Če ste homoseksualci potem razumem če pa niste potem pa samo kaj vam ni jasno?8-O

Sej mogoče se ti zdi neverjetno ampak tudi za osvoboditev sužnjev se niso borili samo sužnji.
Pa za volilno pravico žensk se niso borile samo ženske.

Se pa zavedam da obstajate tudi takšni ki vam je pomembna samo lastna rit.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

starboi ::

Pithlit je izjavil:

Nemogoče. Mora obstajati oseba nasprotnega spola, da je ta enačba veljavna. (thumbsup) Prav tako ne gre mami + mami , je potreben zopet ati, da je mulc. In tako je odkar Svet obstaja. 100% resnica in bo potebne še veliko evolucije da bo šlo eno brez drugega. Lp
««
28 / 45
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kitajci napravili miši s starši istega spola

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
229252 (7303) jype

Več podobnih tem