» »

Ustavno sodišče dopustilo referendum o noveli zakona o zakonski zvezi

Ustavno sodišče dopustilo referendum o noveli zakona o zakonski zvezi

Temo vidijo: vsi
««
24 / 45
»»

Massacra ::

Pithlit je izjavil:

Fak... zdej si pa me... se posipam s pepelom. Ne bom več, res. Obljubim.

Grem si enga tipa najt do jutri. Da bom končno po JUS-u.

Res popolnoma nepotrebni komentarji! In še več neodobravanja bodo naredili na splošno do homoseksalcev!

Alencica ::

Ta rezultat pove, da so volilci levice v osnovi nestrpni, homofobni in ksenofobni (primer tukaj, primer ograja).
Desnica nikoli ne gre čez 30% na nobenih volitvah, razen na refendumih dobijo take ideje veliko procentov, kar pomeni, da izdatno pomagajo "levičarski" glasovi.

Cervantes ::

...rednecki, katolibani

Aleluja!
Zdaj vsaj vemo, koliko vas je!
Priceless.

slikar ::

Narava je poskrbela, kot je in problem je v tem da jo vse manj upoštevamo.
Če bo narava poskrbela za to ba bosta dva isto spolno usmerjenna lahko naredila potomca se bom pač strinjal.
Trenutno pa ni tako in to je pokazal tudi referendum.
Bi bilo pa tudi potrebno poskrbet glede financirannja referenduma, če si enkrat izkoristil svojo ustavno pravico,
bi jo moral brugič financirati sam.

thramos ::

Cervantes je izjavil:

...rednecki, katolibani

Aleluja!
Zdaj vsaj vemo, koliko vas je!
Priceless.

Evo. A se povečuje ali zmanjšuje verjetnost, da bodo "proti" kdaj spremenili mnenje, če se jih takole žali?

VaeVictis ::

Vedno je zanimivo, kako strpni takoj postanejo nestrpni, ko pride do nestrinajanje z njimi...

dice7 ::

slikar je izjavil:

Narava je poskrbela, kot je in problem je v tem da jo vse manj upoštevamo.
Če bo narava poskrbela za to ba bosta dva isto spolno usmerjenna lahko naredila potomca se bom pač strinjal.
Trenutno pa ni tako in to je pokazal tudi referendum.
Bi bilo pa tudi potrebno poskrbet glede financirannja referenduma, če si enkrat izkoristil svojo ustavno pravico,
bi jo moral brugič financirati sam.

sposobnost razmnoževanja =/= sposobnost vzgajanja

pa še Appeal to nature @ Wikipedia

facepalm ::

Invictus je izjavil:

facepalm je izjavil:

Invictus je izjavil:

facepalm je izjavil:

Jaz sem v tem primeru neopredeljen, saj se me ta zakon ne dotika.
Po eni strani pa bi raje videl, da bi bil zakon sprejet zato, da bi ze nehali s temi referendumi..

Si šel na volišče?

Itak, da nisem:)
Mi dosti bolj koristi 3 eur neporabljenega goriva, kot pa kakrsenkoli izid tega referenduma:)

Kaj se pol sploh oglašaš. Rad bi da se bedarije končajo, nisi pa pripravljen narediti kaj za to.

V drugo pojdi s kolesom ... Bo ceneje za šparovnga Slovenca.

Za razliko od ostalih, ne vtikam nosu kjer mi ni treba.
Torej, volit naj gredo tisti, ki imajo argumente za in proti. Ostali (neopredeljeni) pa ostanemo doma. Si predstavljas, da bi 75% neopredeljene populacije odlocalo o nekem zakonu po kopitu "am bam 5 podgan.." ? Naj se tistih 25% bori za svoje, ostali pa kokice v roke:)

zmaugy ::

VaeVictis je izjavil:

Vedno je zanimivo, kako strpni takoj postanejo nestrpni, ko pride do nestrinajanje z njimi...

To pa zato, ker se absolutno ve, da imajo zmeraj prav in je nestrinjanje z njimi enako nestrinjanju z na primer gravitacijo. Njihovo mnenje je dogma. Oh wait...

Da lahko vzgajaš moraš prvo naredit.

m0LN4r ::

Evo. A se povečuje ali zmanjšuje verjetnost, da bodo "proti" kdaj spremenili mnenje, če se jih takole žali?

Nebi mogel lepše povedat oz. krajše, tečni so kt driska, ampak čez 3 dni ponavadi mine.

Treba bo več dnarja ZA plakate zmetat pa še malo preko medijev prat možgane.

Čez 25 let bodo/mo itak vsi biseksualci, hočeš nočeš xD

Glede rezultata pa:
- fak kva se dogaja na mreži in medijih, jesus no "cry me a river"
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

slikar je izjavil:

ne drži (neplodnost, rejništvo, posvojitve)

facepalm ::

slikar je izjavil:

, ker?

Se strinjam, samo treba je razlikovat neplodnost in ne zmožnost.

matobeli ::

m0LN4r je izjavil:

Treba bo več dnarja ZA plakate zmetat pa še malo preko medijev prat možgane.

Nažalost je "svobodna volja" res vredna točno toliko kot kupon v šparu.

slikar je izjavil:

Se strinjam, samo treba je razlikovat neplodnost in ne zmožnost.

Ni razlike, neplodnost=nezmožnost.

Neplodnost je nezmožnost reprodukcije.

vir. Wiki, za kaj več pa klikni 2 link v googlu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Imaš prav sem se narobe izrazil, mislim pa da vsakdo ve kaj sem mislil s tem povedat.

Pithlit ::

slikar je izjavil:

Imaš prav sem se narobe izrazil, mislim pa da vsakdo ve kaj sem mislil s tem povedat.

Ne, dej razloži.

Jaz sem neplodna (nimam maternice). Zakaj ne smem vzgajat otroka?
Life is as complicated as we make it...

Naravna selekcija.

Slikar, upam da slučajno nisi bil rojen z carskim rezom.

Zato ker to ni "naravno" bi v resnici moralo umret precej čisto normalnih ortok?

Pa pustmo to da je otrok v resnici pol dneva v vrtcu kjer ga vzagajata ene dve ženski.
In da je v veliko predvsem tradicionalističnih familjah fotr večino v vlogi glavnega dobavitelja in se žena ukvarja z otroci.

connel ::

Bluziš slikar, bluziš,...

Massacra ::

slikar je izjavil:

Naravna selekcija.

Daj, ne delaj se norca iz samega sebe! In nehaj s temi kratkimi, bednimi komentarji!

Pithlit je izjavil:

slikar je izjavil:

Ne, dej razloži.

Jaz sem neplodna (nimam maternice). Zakaj ne smem vzgajat otroka?

Praviš, da v bistvu je šlo za posvojitve in ne za vse ostalo, kar si prej navedla?

connel ::

Ah zmaugy, ko bi vsaj prebral o čem govori,... Debato ima s slikarjem o neplodnosti in nezmožnosti,...

Sem prebral. Ne smemo pa pozabiti kaj je prej napisala.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

zmaugy je izjavil:

Praviš, da v bistvu je šlo za posvojitve in ne za vse ostalo, kar si prej navedla?

Kaj sem prej navedla?

Ne razumem... kaj te moti?

Jaz sem že večkrat rekla da se me ta zakon, čisto osebno, ne tiče ker imam stvari pošlihtane v nulo. Tko da boš moral malo bolj razložit kaj točno te moti.

neznanko ::

Posvojitev otrok samo za moški+ženska.

Nema tuki ženska-ženska, moški-moški, samo moški, samo ženska.

To v Sloveniji ne bo šlo nikoli skoz.

Darkjaar ::

neznanko je izjavil:

In posvojitev otrok samo za moški ali ženska (katera sta lahko homoseksualca).

Ampak to vas očitno ne moti.

neznanko je izjavil:

Še dobro da zakon dovoljuje posvojitve eni osebi (ne glede na spol, raso, versko prepričanje... al pa homo status...).

Ti si pa še kar naprej lahko misliš da je ta novela kakorkoli vplivala na posvojitve.

In taki hodijo pol na referendum odločat o stvareh o katerih pojma nimajo... samo zato da druge okol sebe jebejo v glavo. Aja, sem žaljiva. Je treba folku pustit da me v rit nategne. Moram bit strpna.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: starboi ()

A je res tak težko se sprijaznit z dejstvom, da si pač nismo enaki?

Eni smo pač hetero, drugi pa niso. In za za "niso" je treba zdaj nekaj prdet vsepovprek pa jokat. Jebiga, cry me a river še enkrat.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

To da posameznik lahko posvoji je pa "luknja" v sistemu. In kot luknja se ne šteje da lahko omadežuje ime svete matične celice aka "družine", ker itak družina nikoli ne more bit mati/foter samohranilec z otrokom.

matobeli je izjavil:

To da posameznik lahko posvoji je pa "luknja" v sistemu. In kot luknja se ne šteje da lahko omadežuje ime svete matične celice aka "družine", ker itak družina nikoli ne more bit mati/foter samohranilec z otrokom.

Težko bo "luknja" če je pa izrecno napisano.

m0LN4r je izjavil:

A je res tak težko se sprijaznit z dejstvom, da si pač nismo enaki?

Eni smo pač hetero, drugi pa niso. In za za "niso" je treba zdaj nekaj prdet vsepovprek pa jokat. Jebiga, cry me a river še enkrat.

V Ustavi piše da smo pred zakonom vsi enaki. Ampak več kot očitno nekaterim to ni jasno.

In v kakšnem smislu je to mišljeno? Kr vsepovprek? levo desno gor dol?
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

m0LN4r je izjavil:

In v kakšnem smislu je to mišljeno? Kr vsepovprek? levo desno gor dol?

V Sloveniji so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino

V tem smislu.

Unknown_001 ::

Meni je izid referendum precejšnje olajšanje.
Mislim, da ni treba poudarjat zakaj sem volil proti.

In še zakaj:
-Najbolj me moti to, da bi sprememba zakona totalno izbrisala pojma oče in mati.

-Menim, da je zadeva v bistvu precej "nevaren" (ne na način da bi nekoga neposredno ogrožal) socialni eksperiment, ki bi v bodoče prinesel še večje medsebojne napetosti in konflikte.

-Izgubi se prava definicija družine, ki po moji interpretaciji definicije trenutno predstavlja ožji krog ljudi, ki imajo med seboj genetske povezave oz člene, ki so jim skupni (zaradi česar je smiselno delovati družinsko, da se zavaruje potomstvo), torej, bratje sestre, oče in mati ter njuni sorodniki katerim skupni člen je seveda otrok (nasledstvo obeh družin: virov genov) zaradi katerega si seveda pomagajo, da poskušajo lastno potomstvo čim bolj zavarovati.

Če citiram iz leksikona (Pazite na odebeljen tekst):
Družina, 1) najmanj dvogeneracijska (->jederna), družbeno varovana skupnost, temelječa pretežno na zakonski zvezi, vendar ta ni nujna podlaga; njena osnovna vloga je rojevanje, nega in vzgajanje otrok (->primarna socializacija) in zagotavljanje čustvene varnosti (ob tem ko nekatere dejavnosti prevzemajo ustanove znotraj družine) za vse, ki ne morejo sami skrbeti zase... nadaljevanje govori zgolj o tipih ureditev reda v družini (patriarhat, itd.)
2) Sistematska skupina, ki obsega bližnje sorodne rodove

-Iz teh razlogov tudi menim, da je sprememba zakona totalna bedarija, ker je zakonska zveza bolj kot ne pravno varovalo družine, da vsaj delno zaščiti njen razpad in tako otrokom omogoči kar se da dolgo (če le ne gre za res ekstra problematične starše) odrasti v okolju, kjer se njegova osebnost izoblikuje s pomočjo očeta in matere, na katera je navezan. To je deloma tudi moj argument, vklučno z drugim, zakaj homoseksualni pari niso primerni za vzgojo otrok. Lahko jim nudijo nego in varnost, prave osebnosti pa jim ne bodo zmožni dati z vzgojo. In lahko še tako govorijo, kako se majo radi, ampak kvečjem na, ali pa celo pod nivojem staršev, ki posvajao otroke (čemur pa tudi nasprotujem če se le da drugače zagotoviti otroku dom znotraj žlahte).

-Če se homoseksualcem gre za princip, ker bi radi bili kao enaki, naj se ne vtikajo v intimo posameznikov ki se razmnožujejo. NE to je višek in tega ne podpiram. Žal Ne morejo se enačiti z ljudmi, ki skrbijo za naraščaj, pa če jim je prav ali ne. Zaradi mene so lahko užaljeni sto na uro ampak pri sebi naj najprej razčistijo za kaj se sploh "borijo".

Argumente sem podal, od svojega mnenja zato ne mislim odstopiti, pa me prav malo briga če moram zaradi tega bit nestrpnež/homofob/zaplankanec/omejenec/itd. itd.
-Naj še dodam, da je zaradi njihovega vsiljevanja teh njihovih romantičnih idej in predstav bilo sedaj 2x zagonjenih kar ene par milijonov EUR.

Jaz sem domačo nalogo naredil. Ste jo vi?
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

Pithlit je izjavil:

Težko bo "luknja" če je pa izrecno napisano.

Ja seveda ni luknja, zato pa je "luknja". kar pa samo potrjuje tezo da se v resnici ni šlo za otroke ampak starše.

Raptor16:

Svojo nalogo boš opravil ko boš predložil vse dokaze da je samo vzgoja obeh različno spolnih staršev edina prava.

Ali pa vsaj to da je vzgoja enega starša boljša od dveh staršev enakega spola. Ali pa karkoli kar bi dokazovalo da istospolni starši škodujejo otroku.

Špekulacije ne veljajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Invictus ::

Glede na trenutni izid referenduma,

nadaljnje plane

http://www.siol.net/novice/slovenija/20...

se ob vsesplošni indiferentnosti zmernega dela ljudstva, bojim tole ...

http://www.mladina.si/171509/walesa-sva...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Darkjaar je izjavil:

neznanko je izjavil:

In posvojitev otrok samo za moški ali ženska (katera sta lahko homoseksualca).

Ampak to vas očitno ne moti.

To jih pa lahko tudi naredita če malo zamižita. To se je zmeraj dogajalo in se zmeraj bo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: neznanko ()

bluefish ::

Unknown_001 je izjavil:

-Naj še dodam, da je zaradi njihovega vsiljevanja teh njihovih romantičnih idej in predstav bilo sedaj 2x zagonjenih kar ene par milijonov EUR.
No, Primc je vsekakor closeted gej. On in kompanija so namreč zbirali podpise.

Unknown_001 ::

matobeli je izjavil:

Raptor16:

Svojo nalogo boš opravil ko boš predložil vse dokaze da je samo vzgoja obeh različno spolnih staršev edina prava.

Ali pa vsaj to da je vzgoja enega starša boljša od dveh staršev enakega spola. Ali pa karkoli kar bi dokazovalo da istospolni starši škodujejo otroku.

Špekulacije ne veljajo.

Ne potrebujem vaših potrditev. Imam bistveno trdnejše argumente od vas (Empirično dokazljiva biološka in psihološka dejstva) z manjšim dodatkom logičnega sklepanja. Najprej predstavi svoja dognanja, če so res toliko boljša potem se bomo pa začeli pogovarjati o dokazilih in raziskavah.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

videc ::

Boštjan M. Zupančič ima dobro kolumno o diskriminaciji na Siolu.
Govori tudi o diskriminaciji pri posvojitvah in odločitvah ESČP.
Še link.

Pithlit je izjavil:

neznanko je izjavil:

Še dobro da zakon dovoljuje posvojitve eni osebi (ne glede na spol, raso, versko prepričanje... al pa homo status...).

Ti si pa še kar naprej lahko misliš da je ta novela kakorkoli vplivala na posvojitve.

In taki hodijo pol na referendum odločat o stvareh o katerih pojma nimajo... samo zato da druge okol sebe jebejo v glavo. Aja, sem žaljiva. Je treba folku pustit da me v rit nategne. Moram bit strpna.

Jah jaz vem zakaj sem glasoval. Priporočam ti da se preseliš na Norveško in tam posvojiš peternošter otrok.

hamax ::

z manjšim dodatkom logičnega sklepanja

A si psiho-analiticno razmisljujoc?

lambda ::

Katolibani, klerofašisti, Primc je gej, hribci, "o posvojitvah se sploh šlo ni", srednji vek itd.

Saj se sploh ne čudim več rezultatu. To je z glavo skozi zid. A je težko razumet, da to povzroča še večji odpor tistih, ki so proti in da jih bo naslednjič še težje prepričat? Polarizacija na dva ekstrema, enega redkih treznih odzivov na vse skupaj je zbasal skupaj AndrejO.

Unknown_001 je izjavil:

Ne potrebujem vaših potrditev. Imam bistveno trdnejše argumente od vas (Empirično dokazljiva biološka in psihološka dejstva) z manjšim dodatkom logičnega sklepanja. Najprej predstavi svoja dognanja, če so res toliko boljša potem se bomo pa začeli pogovarjati o dokazilih in raziskavah.

No prov, karte na mizo. Jaz nimam nič resnega. Nisem niti strokovno usposobljen da bi podajal kakršnakoli mnenja, osebno mišljenje bom pa zadržal zase, ker kakorkoli ni relevantno (mogoče za eno križevga poba).

Če želiš zmagati moraš imeti boljše karte, ki jih je treba pokazat. ko se odloča o tem ali imaš prav ali ne.

Vse ostalo je politiziranje. V znanosti pa "imam pa ne povem" ni podlaga za resno debato.

Unknown_001 je izjavil:

od svojega mnenja zato ne mislim odstopiti, pa me prav malo briga če moram zaradi tega bit nestrpnež/homofob/zaplankanec/omejenec/itd. itd.

Poetm pač nima smisla debatirat ane? Ker na vse tvoje pomisleke je bilo odgovorjeno že parkrat (in argumentirano zakaj ni čisto tako kot si ti misliš)

Unknown_001 je izjavil:

Naj še dodam, da je zaradi njihovega vsiljevanja teh njihovih romantičnih idej in predstav bilo sedaj 2x zagonjenih kar ene par milijonov EUR.

Ježeš, zdaj smo krivi pa še zapravljanja denarja... čeprav je bil predlagatelj referendum v obeh primerih ravno vaš tabor. Majkemi da vas občudujem... prvaki v prelaganju odgovornosti.

Unknown_001 je izjavil:

Jaz sem domačo nalogo naredil.

Švoh to. Tvoja domača naloga zaključi da ker sem jaz gej si ne zaslužim enakopravnosti.

Unknown_001 je izjavil:

Če se homoseksualcem gre za princip, ker bi radi bili kao enaki, naj se ne vtikajo v intimo posameznikov ki se razmnožujejo. NE to je višek in tega ne podpiram. Žal Ne morejo se enačiti z ljudmi, ki skrbijo za naraščaj, pa če jim je prav ali ne. Zaradi mene so lahko užaljeni sto na uro ampak pri sebi naj najprej razčistijo za kaj se sploh "borijo".

na kak način bi se pa s tem zakonom istospolne zveze vtikovale v intimo posameznikov? zakaj ne morejo skrbeti za naraščaj? raje dam otroka, za katerega starši pravno niso sposobni skrbeti, ljudem ki širijo toleranco in ne ksenofobije

Unknown_001 je izjavil:

Empirično dokazljiva biološka in psihološka dejstva

ja potem pa na plano z dejstvi podkrepljini z dejanskimi viri in ne anekdotni dokazi tipa "po moje" in "tako mora biti" in mešanje

hotwheels ::

lambda je izjavil:

Katolibani, klerofašisti, Primc je gej, hribci, "o posvojitvah se sploh šlo ni", srednji vek itd.

Saj se sploh ne čudim več rezultatu. To je z glavo skozi zid. A je težko razumet, da to povzroča še večji odpor tistih, ki so proti in da jih bo naslednjič še težje prepričat? Polarizacija na dva ekstrema, enega redkih treznih odzivov na vse skupaj je zbasal skupaj AndrejO.

Sužnji, pokleknite pred gospodarjem, da bote dobili kruha..
««
24 / 45
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kitajci napravili miši s starši istega spola

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
229251 (7302) jype

Več podobnih tem