» »

Ustavno sodišče dopustilo referendum o noveli zakona o zakonski zvezi

Ustavno sodišče dopustilo referendum o noveli zakona o zakonski zvezi

Temo vidijo: vsi
««
35 / 45
»»

bluefish ::

Nov predlog, sicer bolj polovičarski: http://www.delo.si/novice/politika/mode...

Predlog se ne dotika posvojitev in zdravljenja z biomedicinsko pomočjo, zveze pa ne opredeljuje kot zakonsko.

PaX_MaN ::

m0LN4r je izjavil:

Zgolj Zgolj? Kje sem to rekel ? Zamenjaj s tudi prosim.

"Ne more bit en gej "mama" in ena lezbijka "ata". Enostavno ne gre"

Iz tega sledi, da tudi samohranitelj ne more biti drugo.
Zato, že tretjič:
Zakaj puščate da samohranilci vzgajajo otroke, če pa tem otrokom manjka očetovska/materinska figura in zakaj puščate da posamezniki posvajajo otroke, če bo tudi tem otrokom manjkala očetovska/materinska figura?

m0LN4r ::

Že četrtič, vlečeš v debato parov, samohranilce. V kolikor te tako zelo moti, pomagaj samohranilcu pri iskanju boljše polovice.
Sleči se pa dej si Amorjev lok v roke pa na delo.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

To ni bila debata o parih, ampak debata o tem kaj otroku v neki obliki starševstva manjka.
Očitno je, da potem manjka enako tudi v drugih oblikah starševstva, čemur pa ne oporekate.
Zato me zanima zakaj taka razlika, zato se nehaj izmikat in odgovori na vprašanje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

PaX_MaN je izjavil:

Nehaj se izmikat in odgovori na vprašanje.

Kaj si slep? Jaz pomagam pri iskanju partnerja. Ti očitno ne.
Trade Republic 38MVDVXM

dice7 ::

fora je da argument, da otrok rabi mamo in oceta takoj pade v vodo ko samohranilci ne zelijo partnerja

dice7 je izjavil:

fora je da argument, da otrok rabi mamo in oceta takoj pade v vodo ko samohranilci ne zelijo partnerja

Zakaj že ? Saj ga še vedno rabi, je pa mama očitno preveč frigidna, da si noče najt druge lezbike.
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

PaX_MaN je izjavil:

Kaj si slep? Jaz pomagam pri iskanju partnerja. Ti očitno ne.

To ni odgovor na vprašanje.

m0LN4r je izjavil:

dice7 je izjavil:

Zakaj že ? Saj ga še vedno rabi, je pa mama očitno preveč frigidna, da si noče najt druge lezbike.

Zgodovina sprememb…

V tvojem vprašanju je, da posameznik lahko posvoji otroka. Torej ga lahko tudi peder posameznik. Mater ste grdi. Nevem zakaj bi to počel res. Nedopustno.
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

V tvojem vprašanju je, da posameznik lahko posvoji otroka. Torej ga lahko tudi peder posameznik. Mater ste grdi. Nevem zakaj bi to počel res. Nedopustno.

To ni odgovor na vprašanje.

Na prvi del vprašanja si dobil odgovor, drugi pa je wrong.
Trade Republic 38MVDVXM

iKst ::

Mare2 je izjavil:

iKst je izjavil:

Istospolna partnerja nista za otroka popolnoma nič slabša kot starša različnih spolov.

Meni bi se zdelo sumljivo, ko bi se sprehajali dve osebi (beri dva pedra) in bi z roko v roki peljala posvojeno punčko.

Ta trenutek naj bi bilo to še nemogoče. Če pa bo to "uzakonjeno" bom toleranten do takih pojavov.

Povsem nepomembno je, kaj se tebi zdi sumljivo. Tvoja zaplankanost ne more biti razlog, da nekomu odrekaš pravice.

Btw, trenutno je takšna situacija seveda možna.

m0LN4r je izjavil:

Na prvi del vprašanja si dobil odgovor, drugi pa je wrong.

Kje? Nobenega odgovora nikjer.

m0LN4r je izjavil:

dice7 je izjavil:

ocitno sem zgresil tisto statistiko ki kaze, kako dusevno moteni so vsi otroci ki so bili vzgojeni v enostarsevskih druzinah

Tvoje obračanje besed ne spremeni tega, da sam pri sebi veš, kaj je boljše in se boš potrudil to zagotovit, brez tega, da boš otroka iztrgal iz maminih rok.
Oz. dejansko so že take skupine, kjer se to dela.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

brez tega, da boš otroka iztrgal iz maminih rok.

A si ti zadet?

Kdo bo komu otroke trgal? Pa kje točno so že tiste raziskave, ki potrjujejo tvoje teze? Zdaj si imel pa že dovolj časa, da bi jih predložil, pa vseeno raje driskaš po threadu z vedno istimi neumnostmi, ki smo jih že 100x ovrgli.

Mare2 ::

iKst, za koga si ti dal glas?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

lambda ::

bluefish je izjavil:

Nov predlog, sicer bolj polovičarski: http://www.delo.si/novice/politika/mode...

Predlog se ne dotika posvojitev in zdravljenja z biomedicinsko pomočjo, zveze pa ne opredeljuje kot zakonsko.

Sovoditelj koalicije Za otroke gre Aleš Primc je po besedah Möderndorferja obenem "zlorabil referendumsko vprašanje za svojo brezplačno predvolilno kampanjo in vključitev v politiko". (rtvslo)

In to pribije kameleon, ki pride po svojih 5 min slave ...

Kdo bo komu otroke trgal?

dice7 je pristojen za to.
Trade Republic 38MVDVXM

samo sledim logiki nekaterih ki pravijo da geji ne smejo posvojiti ker ni drugega spola

pa morali bi se popraviti da samske osebe tudi ne smejo posvajati

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dice7 ()

nagobčnik ::

Mare2 je izjavil:

iKst je izjavil:

Istospolna partnerja nista za otroka popolnoma nič slabša kot starša različnih spolov.

Meni bi se zdelo sumljivo, ko bi se sprehajali dve osebi (beri dva pedra) in bi z roko v roki peljala posvojeno punčko.

Ta trenutek naj bi bilo to še nemogoče. Če pa bo to "uzakonjeno" bom toleranten do takih pojavov.

Ni nemogoče, niti protizakonito, torej je že "uzakonjeno". 2 pedra se komot sprehajata s posvojeno punčko po današnji zakonodaji, tudi če jo je posvojil samo eden od njiju ali nekdo tretji, ki jo jima zaupa za 5 minut. Lahko kar začneš, lahko pa tudi prelomiš besedo.

Miha 333 ::

dice7 je izjavil:

samo sledim logiki nekaterih ki pravijo da geji ne smejo posvojiti ker ni drugega spola

pa morali bi se popraviti da samske osebe tudi ne smejo posvajati

Ter prepovedati ločitve dokler otroci ne odrastejo in kaznovati vse matere, ki ob rojstvu otroka ne povedo, kdo je oče. In seveda kaznovati vse samske ženske, ki gredo na umetno oploditev v tujino. Aja, in seveda takoj odvzeti otroke enostarševskim družinam in jih dati v rejništvo / posvojitev "normalni" družini. Saj gre vendar za pravico otrok do očeta in mame.

Cervantes ::

Men gre tudi na bruhat... ko ugatavljam, da je cca 25% folka okrog mene redneck idiotov.
Ali pa modelov, ki so si od sluzastega veleuma Primca pustili total oprat tisto malenkost med ušesi.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: martincek1 ()

r3dkv1c4 ::

dice7 je izjavil:

otrok z vonjem prepozna samo lastno mater in ne kere koli zenske ko ga posvoji in ji ti reces da je njegova mama.

vse ostalo (postava, karakter) je pa nauceno skozi leta

krepko se motiš......najbrž še nimaš otrok
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

krneki0001 ::

r3dkv1c4 je izjavil:

dice7 je izjavil:

otrok z vonjem prepozna samo lastno mater in ne kere koli zenske ko ga posvoji in ji ti reces da je njegova mama.

vse ostalo (postava, karakter) je pa nauceno skozi leta

krepko se motiš......najbrž še nimaš otrok

Sam da je nežna, topla in da ma joške, pa bo vsak dojenček zagrabil. Vonja sploh razvitega še nima takrat.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: shmandi ()

jan_g ::

RedDrake je izjavil:

jan_g je izjavil:

Cry me a river. Nima veze z debato o istospolnih porokah. Še enkrat zate, ki drugim podtikaš nesposobnost branja: kaj znanost tebi omogoča in s čim si želiš imeti potomce, me ne zanima. Govor je o porokah.

Aha. Saj sem vedel, da si prikrit katoliban. Preden se boš odločil, da boš kakšnim zoofilom ali bigamistom rezal glave, se prosim odstrani iz države, hvala.

Haha, za crknt. Glede zadnjega pa brez skrbi, sem že 90% odstranjen iz te srednjeveške enklave. Še z davčno moram zaključiti, pa se me boste rešili za 100%.

potem se moti znanost, kar pa mocno dvomim. otrok ne ve instinktno kdo je njegov oce, prepozna lahk frekvenco njegovga glasa ce se je velik z njim pogovarju medtem ko je bil v maternici, ampak to velja za vsakega ki je imel moznost se z zarodku veliko pogovarjati

pa tisto glede vonja
Olfactory memory @ Wikipedia

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dice7 ()

zmaugy ::

bluefish je izjavil:

No, kdo s zdaj norčuje? Koliko milijonov je šlo v nič in je bilo že v naprej jasno, da bo zakon v prvotni obliki padel?
Prav vseeno jim je bilo za predvidljive milijonske stroške, kako se nekateri igrajo s tujim denarjem!

ironija je, da bi se prejšni predlog sprejel, če bi se posvojitve mal drugač rešile, ker bi se s tem izgubil faktor strašenja

zmaugy ::

In eni in drugi ne morejo obstati brez nasprotnikov in vedno iščejo konfrontacijo in konflikt. Brez tega jih ni.

bluefish ::

Mar resno misliš, da Primc & co. ne bi zbirali podpisov za referendum ob takem zakonu?

bluefish je izjavil:

Mar resno misliš, da Primc & co. ne bi zbirali podpisov za referendum ob takem zakonu?

Kakšnem, a takšnem kot je bil DZAk, ki je istospolnim parom dovolil zakonsko zvezo, posvojitve pa ne?
Aja, saj res...

Zgodovina sprememb…

Massacra ::

Posvojitve "per se" ne more prepovedati noben zakon nikomur. To bi bilo diskriminatorno!
Posvojitev je stvar postopka, ki ga vodijo za to določene inštitucije!

Glede na prvi stavek otroka lahko povoji recimo, tudi homoseksealna oseba in nihče ji postopka posvojitve ne sme kratiti/onemogočati zato, ker je homoseksualno orientirana.

Je pa res, da samohranilci v postopku posvojitve težko uspejo! Osebe v registrirani homoseksualni skupnosti najbrž lažje. Je pa tukaj prisoten en velik Catch22, ki to otežuje!

aerie ::

zmaugy je izjavil:

bluefish je izjavil:

No, kdo s zdaj norčuje? Koliko milijonov je šlo v nič in je bilo že v naprej jasno, da bo zakon v prvotni obliki padel?
Prav vseeno jim je bilo za predvidljive milijonske stroške, kako se nekateri igrajo s tujim denarjem!

Nekaj milijonov eurov ni šlo v nič! S takšnimi referendumi politika kupuje vero v nekaj, čemur pravijo demokracija. Ko večina odloča o pravicah minorne manjšine je rezultat že vnaprej znan. Pustimo zdaj ob strani, da so zagovorniki referenduma z otroki na suho nategnili ljudstvo. To ni pomembno. Važno je, da se ljudstvo v vsej svoji vedno večji nestrpnosti do drugačnosti počuti pomembno pri soodločanju in kriči, da je nad otroci (ali istospolnimi pari – kakor hočete) zmagala demokracija. Politiki pa je važno le, da ve, da ta na hitro aktiviran brezglavi volilni stroj še deluje, zato ga vsake toliko preizkusijo.

49106 ::

Massacra je izjavil:

Posvojitve "per se" ne more prepovedati noben zakon nikomur. To bi bilo diskriminatorno!
Posvojitev je stvar postopka, ki ga vodijo za to določene inštitucije!

Glede na prvi stavek otroka lahko povoji recimo, tudi homoseksealna oseba in nihče ji postopka posvojitve ne sme kratiti/onemogočati zato, ker je homoseksualno orientirana.

Je pa res, da samohranilci v postopku posvojitve težko uspejo! Osebe v registrirani homoseksualni skupnosti najbrž lažje. Je pa tukaj prisoten en velik Catch22, ki to otežuje!

Kdo je pa izbrisal izbrisane? Slovenci ste ipak sinonim za diskriminacijo.

Aston_11 ::

Kdo razume sedaj tole: najprej zavrnejo zakon, sedaj pa tekmujejo, kdo bo naredil isto, kar bi zavrnjen zakon z dvema členoma? S tem, da bodo sedaj zjebali vsakega posebej enih 69 zakonov, ker jih bodo na silo nekaj flikali.

jype ::

Itak bi moralo US spoznati rezultat refereduma kot protiustaven.

shmandi ::

Zakon smo zavrnili prebivalci, ne pa razni politični akterji, skupine rdečih, belih, roza... In to zaradi nekaj nepremišljenih stvari, ki so bile predlagane.
Ne moreš kar tako iz ene skrajne stranke (ZL) pričakovati, da bodo brez posvetovanj lahko spesnili kaj pametnega. Treba se je vsedit skupaj in skupaj zdefinirat stvari, pa bo večina za. Samo kaj, ko nobenemu ni v interesu dobrobit ljudi, ampak samo jih držat razdvojene. In še kako jim uspeva.

LeQuack ::

Ne govorit za vse, zakon ste zavrnili vi, ne mi. Vi sovražite ostale misleče, ne mi.
Quack !

shmandi ::

Nisem te štel zraven. Jaz nikogar ne sovražim, ti pa mene očitno :)
Malce bolj se naj potrudijo, pa sem z največjim veseljem za.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shmandi ()

hawkwood ::

shmandi je izjavil:

Nisem te štel zraven. Jaz nikogar ne sovražim, ti pa mene očitno :)
Malce bolj se naj potrudijo, pa sem z največjim veseljem za.

In kaj točno te je v predlaganem zakonu motilo?

Glavni argument proti je spremenjeno izrazoslovje. Ali drugače povedano, greste na vse pretege da nas prepričate da sploh niste homofobi. Mislim da si še sami verjamete.

jype je izjavil:

Itak bi moralo US spoznati rezultat refereduma kot protiustaven.
Ravno zaradi tega to delajo... in se jim mudi...

Invictus ::

Zagovorniki PROTI so se bali da bi ob sprejetju zakonov na plano prišla pedrska mafija, ki bi jih nabrisala v rit in pokradla otroke ter pobila ženske.

Mal grobo rečeno, ampak tak občutke človek dobi ...

Če dam pa še mal drugih opazovanj ...

Lezbične družine nikogar ne motijo, niti niso bile skoraj nikoli omenjene.

Ker je družina oče in mati, degradirajo tudi vse enostarševske družine.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

shmandi je izjavil:

ki so bile predlagane.
Itak, večina sploh ni prebrala tistih dveh strani zakona.Sprememenba definicije zakonske zveze in razveljavitev dosedanjega zakona. Točno dve stvari. Nekaterih je množina. Večina sploh ne ve, zakaj se je šlo.

Pithlit ::

shmandi je izjavil:

Jaz nikogar ne sovražim

Mene sovražiš.
Life is as complicated as we make it...

nagobčnik ::

jype ::

The usual. Upam, da boste državo razdelili na kantone in imeli ločeno zakonodajo, da bodo vsaj obala, Ljubljana in Maribor lahko imeli zakonodajo, ki ne diskriminira, če že v rovtah ne more bit demokracije.

phantompoop ::

nagobčnik je izjavil:

Ah ja, dragi moji nazadnjaški versko blazni hribovci, kaj pa drugega :)

Ne vem, kje ti vidiš hribovce. Modre in rumene barve je 95% Slovenije.

oo7 ::

nagobčnik je izjavil:

Lepo je to videti, da je bila moja dolenjska proti sploh tam kjer jaz živim, da je bilo najmanj % ZA. Zelo zelo lepo še enkrat hvala Slovenci, ker ste se odločili pravilno :)
««
35 / 45
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kitajci napravili miši s starši istega spola

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
229251 (7302) jype

Več podobnih tem