» »

Oneplus X

Oneplus X

««
5 / 13
»»

Jerry000 ::

še eno vprašanje...kako na swiftkey tipkovnici spremenim, da imam simbole čez celo širino, številke pa tam pri črkah in ne eno na levi eno na desni kot sedaj

Pesimist ::

moj še vedno v processing, kaj ga štancajo komaj!

Jerry000 ::

Nekaj me zanima...kako za boga premaknem aplikacije na SD kartico? Vedno ko želim premaknit mi na piše: Couldn't move app. Not enough storage space.
A je kaka fora? Je SD zaklenjen? Plus to, imam Solid Explorer in z njim nikakor ne morem nobenga fajla (ne slike ne filma ne muske) premaknit iz internal na SD kartico...

IcEk` ::

Prodaj in kupi 5x :D

Jerry000 ::

Neču :D. No pa da omenim, nisem še nikol mel SD kartice na telefonih, tko das nevem a je to normalno al napaka. Nexus 4 ni mel SD, pred njim pa nisem potreboval SD :)

suhi ::

Jerry000 je izjavil:

sej nočm nou sim, sam da mi odreže s tisto napravico. Vsaj tko so mi naredili z micro, ko sem imel še ono ta veliko, so mi odrezali ko sem kupil N4.

Če imaš na tem micro SIM-u tisti tastari veliki čip, boš rabil novega, ker iz tega se ne da naredit nanota, je čip prevelik.

Jerry000 ::

Sem že zrihtal...sam :). Zdaj samo problem z SD kartico (če je to problem al je to normalno)

Egidij88 ::

Jerry, nimaš te možnosti, da spremeniš microSD v notranji pomnilnik? Ni še OxygenOS na podlagi Marshmallowa? Ker drugače najbrž večina appov ne bo hotelo it na kartico...

Jerry000 ::

kako se pa naredi to?
In še ena stvar...kako za boga naredim da ko mi slika da se slike na SD kartico dajo, ne na internal? Počasi videvam da so te SD kartice res brezvezne...bolje je internal storage kar met velik in konc.

Egidij88 ::

Marshmallow te sam vpraša, ali hočeš microSD kot internal storage ali posebej, ko jo prvič pahneš noter...ste "kisikarji" kolikor vidim še na liziki.

Glede slik...najbrž imaš v camera appu?

Kakšna je bila tvoja končna cena za OPX in kako se drži baterija?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Egidij88 ()

Jerry000 ::

V camera appu nimam sploh opcije izbire kam mi naj da slike. Androida 6 pa še ni tukaj
Končna cena je 308€ (poštnina in dodaten ovitek vred)

nekaj čudnega se dogaja...sem hotel it na storage pogledat in mi tam sploh ne prikaže SD kartice, medtem ko na file explorer mi jo pa kaže....wtf

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jerry000 ()

DuleKrtola ::

Glede slik...najbrž imaš v camera appu?


Mislim da ne, pa to tudi ni več standard. Na bivšem Moto G je opcija bila, google camera app npr. pa je nima.

Zdaj samo problem z SD kartico (če je to problem al je to normalno)

Js v mojga še nisem vtaknil SD kartice, ampak sem bral nekje o težavah s pisanjem na kartico. Baje pomaga, če formatiraš v NTFS namest fat32, ampak ne vem če ima to kej veze. Drugače lahko pišeš/kopiraš na kartico?

Jerry000 ::

Zaenkrat z OnePlus X nisem zadovolen.
- Problemi z SD kartico (ne morem kopirati appou nanjo, slik ne shranjuje na SD, tudi v aplikaciji od kamere ni teh nastavitev, pod settings->storage mi SD sploh ne prikazuje, v file managerju mi jo prikaže).
- Problem z zvokom (ta hudič je tooook glasen, imam na najnižjo glasnost pa ko me kdo kliče ali kak notofication se še vedno vstrašim in slišijo me po celem oddelku).
- Display (ja, je sharp in super, ampak tako ubija tista bela barva ven da je težko brat, moram res na najnižji svetlosti imeti nastavljeno).
- Še enkrat SD (vidim da so SD kartice neuporabne...).

mailer ::

Ne moreš ocenit telefon po dnevu uporabe. Počakaj, da malo spoznaš stvari pa potem oceni. Glasnost se bo zagotovo dalo znižat, če je zaslon zvetel to niti ni slabo razen ponoči ko to žge oči. SD kartica je uporabna samo poigraj se z nastavitvami.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Jerry000 ::

Fora je da lahko, če mi telefon povzroči toliko težav že prvi dan potem ne vidim neke prednosti. SD kartico ma a je ne morem uporabljat. Zvok ne morem znižat, edina nižja stopnja je mute...a moj se dere ko zmaj. SD kartica pa baje ne podpira, iz OnePlus strani sem prebral da ni podpore zaenkrat...rabi software update (bog ga vedi kdaj bo to). Zvečer je zelo težko gledat v tak svetel ekran...nevem, nexus 4 me je presenetil že prvi dan, tole je pa razočaranje s strani OnePlus.

Bellzmet ::

No primerjat neko noname kitajsko firmo, ki je izdala 3 telefone z LG, ki je na sceni elektonike že vrsto let je verjetno malo nehvaležno oz neprimerno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bellzmet ()

jan_g ::

Določeni telefoni sami vprašajo, ko zmanjka prostora na internem pomnilniku, če želiš da shranjuje na sd kartico. Morda je tudi pri tvojem tako, čudno se mi pa zdi, da ni nastavitve v oxygenu ... malo poguglaj, če se kaj najde na to temo.

EDIT: nevermind, sem pravkar prebral, da si videl že na njihovem forumu, da bo potreben sw update

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jan_g ()

jnovak ::

Egidij88 je izjavil:

Marshmallow te sam vpraša, ali hočeš microSD kot internal storage ali posebej, ko jo prvič pahneš noter...
Dajmo še tole dodati: ta opcija bi bila bolj handy par let nazaj, ko aparati niso imeli dovolj internega spomina. Sedaj je po vsej verjetnosti ne bi koristil. Ta feature ti microSD kartico "zapeče" v interni spomin, obstoječega pa povozi (npr. imaš 8 GB internega, zato se odločiš, da dodaš 32 GB microSD -> nimaš 40 internega, ampak 32 GB). Slabost je, ker je seveda microSD kartica precej počasnejša od internega spomina (torej pri telefonu, ki že ima 16 GB, raje to ohraniš za aplikacije in stvari, ki jih večkrat uporabljaš, za storage fotk, glasbe pa imaš še vedno microSD).

Jerry000 je izjavil:

Zaenkrat z OnePlus X nisem zadovolen.
Hvala, smo pa ostali veseli feedbacka :) Žal ni to iPhone in Apple, da bi "just works" prišlo v poštev. Bo malo več igranja/čakanja potrebno, da se te poporodne krče odpravi.

Jerry000 je izjavil:

Problemi z SD kartico, z zvokom, display.
Saj praviš, da si bil do sedaj na Nexus 4 - torej si že navajen na max 16 GB in brez možnosti razširitve ... no, upam, da se za SD storage čim prej najde rešitev!
Zvok in display - pobrskaj malo na play storu za kako aplikacijo. Za ekran morda Twilight prav pride.

mailer je izjavil:

Ne moreš ocenit telefon po dnevu uporabe.
Se ne bi povsem strinjal - kar velik del prebivalstva je zadovoljen z iPhoni, ker enostavno delajo in se jim ni treba ukvarjati še z raznoraznimi malenkostmi. Seveda pa OnePlus nima enake ciljne publike.

mailer ::

Ne mešat statusnih simbolov v to temo, ker ne spadajo pa tudi cena je x3. Sicer pa si že na njihovem forumu dobil potrditev, da bo zagotovo prišel popravek za kompatibilnost SD kartic. Sistem bodo zagotovo spolirali, je pač prišlo do poporodnih težav, ki jih bodo odpravili v doglednem času.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

lovro535v2 ::

Bellzmet je izjavil:

No primerjat neko noname kitajsko firmo, ki je izdala 3 telefone z LG, ki je na sceni elektonike že vrsto let je verjetno malo nehvaležno oz neprimerno.

Ne moreš primerjat mid end device z nexus 4 ki je bila high end device takrat ko je prišel ven drugače pa oneplus one dela odlično čeprav je od neke noname firme.
Raspberry Pi 512MB 32GB Raspbian/Asus P7P55D Intel core i5 2,66ghz
LGA 1156 8GB Kingston DDR3 WD Black 1TB Gigabyte GT430 W7/
Nexus 7 2013 32GB/Oneplus one 64GB Sandstone black.

Yaqwsx ::

sd kartica problemi se zgleda pojavijo sele po posodobitvi.

- the problem seems to be software, in the first version of oxygen os, it seems that people can use well their SD card. After the upgrade, in oxygen os 2.1.2 - build ONE E1003_14_151024 , problems appears
- the cards are not recognized in the storage menu of the settings, and you can't put apps on the sd card
- in general, you can read the files in the file explorer, sometimes even this is not possible
- sometimes formating the card in NTFS solves some problems... but that's random (it seems)
- we know that the problem has been reported to the dev team, we hope to have a new OTA soon

stara mama ::

In ljudje še kr vztrajajo pri SD karticah, pa še počasnejše so...

Jerry000 ::

Ja, mel sem N4 in 16GB, ampak problem je ker so danes aplikacije čedalje večje in OS čedalje več placa zasede. Ko sem mel N4 sem imel na voljo okoli 13GB se mi zdi. OnePlus X je mel v štartu okoli 9gb se mi zdi prostora fraj. Naložim aplikacije ki jih uporabljam in hearthstone pa sem na 4GB...Pa še slike so večje kvalitete kar nanese več MB in si že v rit. Danes je res 16GB premalo. Sem pa lepo šel skozi pri N4 ja...ker so bile tudi drzgačne velikosti aplikacij in slik. In ne, Nexus 4 ni bil high end device, bil je mid, tko kot OnePlus X. Verjetno res OnePlus nima še vsega porihtanga. Upam pa da kmalu odpravijo napake

Sami ::

Nexus 4 ni bil high end device, bil je mid, tko kot OnePlus X


Nexus 4 je bil ob izidu telefon z high-end HW, kar pa Oneplus X ni.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Jerry000 ::

no kakorkoli, če ponujajo SD potem pričakujem da to tudi dela, enako z zvokom. Ima še kdo problem ta z zvokom? Ko dam zvok na najnižji nivo, se mi še vedno glasno dere ko me kdo kliče ali dobim kako opozorilo

Tody ::

Zdej bo treba uporabljat oblak, ne se pa lokalno šlepat :P

Jerry000 ::

kaj ti bo oblak ko ni interneta? Oblak mi ne nudi inštalacije aplikacij, oblaki so plačljivi,...ja sej so super, samo mam rad tudi znosen prostor na mobilcu da gre v korak z časom

deleted ::

Če kdo rabi invite naj mi piše, ker sem se odločil, da ga ne bom še kupil.

Jerry000 ::

Jaz ga prodam, z SD kartico (32GB) in z silikonskim (črnim) ovitkom, če kdo hoče, brez invite in čakanja :)

Red_Mamba ::

Jerry000 je izjavil:

Jaz ga prodam, z SD kartico (32GB) in z silikonskim (črnim) ovitkom, če kdo hoče, brez invite in čakanja :)


kupim za 250EUR k je tak podn od podna
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

Jerry000 ::

V tem primeru ga raje obdržim

GUFY ::

Jerry000 je izjavil:

Jaz ga prodam, z SD kartico (32GB) in z silikonskim (črnim) ovitkom, če kdo hoče, brez invite in čakanja :)


Ne ga prodajat po 3 dneh uporabe ti bo potem žal. Sam imam OnePlus 2 pa sem bil v začetku tudi malo razočaran, sedaj sem pa z njim super zadovoljen, samo malo se je treba navaditi na nov GSM pa je :)

Jerry000 ::

Ni navada...faulty je če jas nastaviim zvok na minimum telefon se pa še vedno dere oziroma obnaša kot da je zvok nastavljen na maximum, čeprav sem nastavil na minimum. Tle ni za navadit se.

Pesimist ::

Jerry000 je izjavil:

V tem primeru ga raje obdržim


kolk bi ga pa ti prodal? 250 se mi zdi fer cena, sploh ce se ga ces hitro rešit. Za 290 pa mam raje 0day starega.

bluefish ::

Jerry000 je izjavil:

Ni navada...faulty je če jas nastaviim zvok na minimum telefon se pa še vedno dere oziroma obnaša kot da je zvok nastavljen na maximum, čeprav sem nastavil na minimum. Tle ni za navadit se.
Če nisi edini s tem problemom, morda počakaj na patch.

starboi ::

Jerry000 je izjavil:

Ni navada...faulty je če jas nastaviim zvok na minimum telefon se pa še vedno dere oziroma obnaša kot da je zvok nastavljen na maximum, čeprav sem nastavil na minimum. Tle ni za navadit se.


Dvomim da je problem v telefonu, sem 100% da je težava v uporabniku. :O

Pesimist ::

starboi je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Ni navada...faulty je če jas nastaviim zvok na minimum telefon se pa še vedno dere oziroma obnaša kot da je zvok nastavljen na maximum, čeprav sem nastavil na minimum. Tle ni za navadit se.


Dvomim da je problem v telefonu, sem 100% da je težava v uporabniku. :O


menim enako. sicer pa pocakaj se par dni da potrdim napako.
Nebom happy ce je res napaka, samo te vsej nebojo meli za nooba tu kot zaj. :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Jerry000 ::

starboi je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Ni navada...faulty je če jas nastaviim zvok na minimum telefon se pa še vedno dere oziroma obnaša kot da je zvok nastavljen na maximum, čeprav sem nastavil na minimum. Tle ni za navadit se.


Dvomim da je problem v telefonu, sem 100% da je težava v uporabniku. :O

Razloži potem to logiko oziroma povej rešitev, vidim da več veš kot jaz. Uporabnik jasno nastavi glasnost na MINIMUM. A ko dobi klic, SMS, Hangout, Messenger (FB) se dere kot da bi bila glasnost nastavljena na MAX. Razloži prosim kako je tukaj uporabnik kriv. Resno me zanima

Pesimist je izjavil:

starboi je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Ni navada...faulty je če jas nastaviim zvok na minimum telefon se pa še vedno dere oziroma obnaša kot da je zvok nastavljen na maximum, čeprav sem nastavil na minimum. Tle ni za navadit se.


Dvomim da je problem v telefonu, sem 100% da je težava v uporabniku. :O


menim enako. sicer pa pocakaj se par dni da potrdim napako.
Nebom happy ce je res napaka, samo te vsej nebojo meli za nooba tu kot zaj. :))

Kako da fak sem zdaj jas noob???!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jerry000 ()

Pesimist ::

zaenkrat. cakaj bom probo potrdit da nisi :D

drugac pa tisti profilni slider ob strani probaj premikat ko je za silent,viber max al nekaj takega.

Sami ::

Jerry000: Najverjetneje so krive nastavitve.

Imam Nexus-a 5 in Android 6.0, s tipkami za glasnost lahko reguliraš glasnost zvonenja/vibro, potem pa imaš spodaj zavihek za glasnost budilke in zvoka v aplikacijah oz. glasnosti, poizkušaj tole najti v nastavitvah.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Jerry000 ::

Sami je izjavil:

Jerry000: Najverjetneje so krive nastavitve.

Imam Nexus-a 5 in Android 6.0, s tipkami za glasnost lahko reguliraš glasnost zvonenja/vibro, potem pa imaš spodaj zavihek za glasnost budilke in zvoka v aplikacijah oz. glasnosti, poizkušaj tole najti v nastavitvah.

Ja...o tem že skos govorim, to sem vse naredu, telefon še vedno GLASNO zvoni. Kot da nebi nastavljal tega. Ena stopnja nižje moje glasnosti je pa že mute

Pesimist je izjavil:

zaenkrat. cakaj bom probo potrdit da nisi :D

drugac pa tisti profilni slider ob strani probaj premikat ko je za silent,viber max al nekaj takega.

Nimajo vsi tega problema. Nekaj sem jih zasledil na forumu, ampak nikjer ni bilo konkretne rešitve

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jerry000 ()

lovro535v2 ::

jerry000 oneplus x nima stock androida kot si bil navajen pri nexus 4 ampak ima custom rom pri katerem so vedno nekateri bugi včasih so neopazni včasih pa nadležni vem iz lastnih izkušenj pri oneplus one kakšen rom dela brez bugov ampak žre baterijo ko hudič včasih pa je battery life odličen pa so drugačni bugi medtem ko na nexus 7-ki nisem imel še niti enega buga pr katerem koli androidu tako,da če boš zdržal z takšnimi bugi je vredu če ne pa prodaj in kupi nexusa odločitev je tvoja.
Raspberry Pi 512MB 32GB Raspbian/Asus P7P55D Intel core i5 2,66ghz
LGA 1156 8GB Kingston DDR3 WD Black 1TB Gigabyte GT430 W7/
Nexus 7 2013 32GB/Oneplus one 64GB Sandstone black.

Sami ::

Naredi Factory Reset...mogoče bo pomagalo.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Runnagain ::

@Jerry000: je to tvoj prvi telefon, ki je še popolnoma frišen? Pri novih stvareh je velikokrat tako, da prvi kupci nabašejo še en kup napak, ki jih kasneje odpravijo. Potrebuješ samo malo potrpljenja na nov update, pa bo po mojem večino tvoji problemov rešenih...sicer se običajno pojavi kakšna nova, ampak takšen je sedaj svet, ki je sestavljen iz kompleksnih naprav.

PrimozR ::

lovro535v2 je izjavil:

jerry000 oneplus x nima stock androida kot si bil navajen pri nexus 4 ampak ima custom rom pri katerem so vedno nekateri bugi včasih so neopazni včasih pa nadležni vem iz lastnih izkušenj pri oneplus one kakšen rom dela brez bugov ampak žre baterijo ko hudič včasih pa je battery life odličen pa so drugačni bugi medtem ko na nexus 7-ki nisem imel še niti enega buga pr katerem koli androidu tako,da če boš zdržal z takšnimi bugi je vredu če ne pa prodaj in kupi nexusa odločitev je tvoja.

Tole si zdaj rekel kot da Nexus 4 oz. stock Android izdaje nimajo bugov :D

Verjemi, _VSE_ ima buge.

PINki ::

Pesimist je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

V tem primeru ga raje obdržim


kolk bi ga pa ti prodal? 250 se mi zdi fer cena, sploh ce se ga ces hitro rešit. Za 290 pa mam raje 0day starega.

http://www.bolha.com/telefonija-gsm-apa...
Očitno njegov oglas. Heh, še zaslužil bi rad. Ampak ga ne obsojam glede na to, da je telefon zaenkrat ekskluziva, samo je malo "fail" glede na to, da cheap telefon nekdo ne bo ravno preplačal.

Prodam, ker sem dobil drug telefon in ne potrebujem dva.
:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PINki ()

Runnagain ::

PINki je izjavil:

Pesimist je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

V tem primeru ga raje obdržim


kolk bi ga pa ti prodal? 250 se mi zdi fer cena, sploh ce se ga ces hitro rešit. Za 290 pa mam raje 0day starega.

http://www.bolha.com/telefonija-gsm-apa...
Očitno njegov oglas. Heh, še zaslužil bi rad. Ampak ga ne obsojam glede na to, da je telefon zaenkrat ekskluziva, samo je malo "fail" glede na to, da cheap telefon nekdo ne bo ravno preplačal.

Prodam, ker sem dobil drug telefon in ne potrebujem dva.
:))


Meni se zdi zelo korektna cena, glede na to, da daje zraven ovitek in 32GB kartico...prodaja praktično po njegovi nabavni ceni...zaslužka fant ne bo imel.

EDIT: cena ob ogledu oglasa je bila 320.

Zgodovina sprememb…

PINki ::

No ja. Naj kupi tisti, ki hoče. Vendar, če ne proda pod ceno bo nekaj časa prodajal ta telefon. Sam sem po 1 mesecu od nakupa prodajal 1+1 za 290€ pa sem dal zanj 340€ pa mi je folk še hotel nižati ceno. Samo eden je prišel na ogled in ga tudi kupil. Sicer bi ga dobil ceneje vendar sem naročil iz UK in ne iz DE, kjer je stal ceneje. Pa sem ga vseeno prodal za nižjo ceno kot novega iz DE, ki je bil mislim da 320e

lovro535v2 ::

PrimozR je izjavil:

lovro535v2 je izjavil:

jerry000 oneplus x nima stock androida kot si bil navajen pri nexus 4 ampak ima custom rom pri katerem so vedno nekateri bugi včasih so neopazni včasih pa nadležni vem iz lastnih izkušenj pri oneplus one kakšen rom dela brez bugov ampak žre baterijo ko hudič včasih pa je battery life odličen pa so drugačni bugi medtem ko na nexus 7-ki nisem imel še niti enega buga pr katerem koli androidu tako,da če boš zdržal z takšnimi bugi je vredu če ne pa prodaj in kupi nexusa odločitev je tvoja.

Tole si zdaj rekel kot da Nexus 4 oz. stock Android izdaje nimajo bugov :D

Verjemi, _VSE_ ima buge.
imajo velik manj bugov ker google pregleda kodo preden jo releasa pa imajo tudi več patchov kot nekdo, ki predela stock rom in se hitro naredijo bugi če so že bugi pri nexusu so veliko manj problematičnih kot večina bugov pri custom romih.
Raspberry Pi 512MB 32GB Raspbian/Asus P7P55D Intel core i5 2,66ghz
LGA 1156 8GB Kingston DDR3 WD Black 1TB Gigabyte GT430 W7/
Nexus 7 2013 32GB/Oneplus one 64GB Sandstone black.

starboi ::

PINki je izjavil:

Pesimist je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

V tem primeru ga raje obdržim


kolk bi ga pa ti prodal? 250 se mi zdi fer cena, sploh ce se ga ces hitro rešit. Za 290 pa mam raje 0day starega.

http://www.bolha.com/telefonija-gsm-apa...
Očitno njegov oglas. Heh, še zaslužil bi rad. Ampak ga ne obsojam glede na to, da je telefon zaenkrat ekskluziva, samo je malo "fail" glede na to, da cheap telefon nekdo ne bo ravno preplačal.

Prodam, ker sem dobil drug telefon in ne potrebujem dva.
:))


Na vsakem forumu se najde kakšen tak heroj da :O Zanimivo, kaj drugega reči. Bombardirali forum z nepotrebnimi prispevki v različnih temah in potem še jamrajo na vse strani. Po drugi strani bi pa rad še zaslušili in "nategnili" kakšnega zelenca v svetu mobilne tehnologije.
««
5 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Priporočilo za telefon?

Oddelek: Mobilne tehnologije
246281 (5387) gusto
»

OnePlus 5T je tu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
13530266 (22572) markobj
»

OnePlus Two (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
34667469 (36181) Yossarian
»

One plus three (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7710132 (5584) M-XXXX

Več podobnih tem