» »

Problem z uro in datumom na prenosniku

Problem z uro in datumom na prenosniku

iconic ::

Pozdrav vsem!
Imam eno vprašanje.Ukvarjam se s starejšim prenosnikom (kupljen leta 2009). In sicer problem mi dela ura in datum na prenosniku, ki kljub formatiranju in zamenjavi baterije na matični, še zmeraj resetira na leto 2009, ko ga ponovno zaženem. Bi slučajno kdo vedel v čem je problem in kako se to odpravi?
Hvala, lp

solatko ::

Zanič baterija ali pa je nisi pravilno namestil.
Delo krepa človeka

Dejan_007 ::

Kater prenosnik ?

iconic ::

HP Pavillion je, a rabis tud stevilko modela?

solatko ::

Če ni napake na kontrolerju takta, potem si vgradil zanič baterijo (se dobi tudi nova, z napako nezmožnosti polnenja). Baterija ima funkcijo vzdrževanja nastavitev bios-a, v kar spada tudi datum in čas.
Delo krepa človeka

iconic ::

Jap, nepreviden sm vstavil drugo baterijo ki je bila kitajska... sem pa naredil neumnost in sicer ko sem hotel odstranit baterijo zgleda, da sem polomil tiste zobke plasticne, ki drzijo baterijo gor... skratka v primeru da se ne da zamenjat celotne plastike (okvirja v katerem pride baterija) sem ga po domace povedano naskral, ne?

solatko ::

Vse na plati se da zamenjat, samo vedet moraš kako. Glede na to, da nimaš izkušenj, stopi do lokalnega serviserja in ti bo za nekaj € to zadevo poštimal.
Delo krepa človeka

iconic ::

Ok najlepsa hvala za pomoc! ;) lp

Mitch ::

Prilepi baterijo z izolir trakom pa bo prav tako držalo...

solatko ::

Mitch - Ne bo, ko se prenosnik segreje, se izolir trak dvigne, zaradi fedra pod baterijo in kontakta ni več. Lahko pa narediš iz neprevodnega jeklenega dratka držalo, ki ga zatakneš pod plastičen del, moraš pa to na vsak način delat pod lupo in izredno pazljivo, da ne poškoduješ matične plošče.

Sicer se da ležišče baterije zamenjat.
Delo krepa človeka

DOOM_er ::

samo da bo šaril s spajkalnikom po matični tudi ni ravno, če ni vešč. Vzami silver tapei glej da ne prelepiš po uporih in ostalih ICjih
Robots will steal your job. But that's OK

solatko ::

DOOM_er - Za take stvari obstojajo mojstri. Uporabnika pride precej dražje, če hoče prišparat pri menjavi baterije in polomi ležišče, kot to sekundno opravilo računajo mojstri, če pa mu prineseš razkopan prenosnik, pa ti to naredi zastonj.

Je pač tako, da nismo vsi za vse in je ceneje, če stvari, katerih sami ne znamo, naredi, proti plačilu, nekdo drug.
Če pa je že želja po učenju novega, se pa to počne na zadevi, ki je praktično že odpisana in njeno poznejše nedelovanje, ni pomembno.

Je pa problem, da se nekateri učijo na stvareh, katerih niso lastniki in potem iščejo rešitve po forumih.
Delo krepa človeka

iconic ::

Ja ubistvu sm računalnik meu namen prodati naprej, ker mi je nabirau prah na polici. Gre se pa za HP dv7 Pavilion in bi lahko dobil ene 200€ za njega. Se zavedam da bi rabiu poseben spajkalnik z iglico na koncu da bi zacinil novo "ohišje" za baterijico. Ko sem ga nesel na servis mi je takoj rekel, da bi porabil ene 3 ure za ga razkopat in to bi me stalo ene 100€, če pa mu prinesem razkopanega ne bi blo problema. Sva se pa pol zmenila, da ga bo sam kupil za sina, ker je prenosnik dokaj soliden. "solatko" se popounoma strinjam stabo, sam da boš vedu da se ne učim na stvari katere nisem lastnik, toliko pa tudi ne tvegam :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Francija preiskuje Apple zaradi suma načrtovanja zastarelosti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
10626984 (23595) MrStein
»

Microsoftov Surface Laptop se ne da odpreti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje
7122485 (17933) BivšiUser2
»

Popravljanje pokvarjenega prenosnika

Oddelek: Strojna oprema
303482 (3138) #000000
»

Računalnik se vgasne

Oddelek: Strojna oprema
111470 (1334) solatko
»

Računalnik potrebuje 5-10 min za zagon

Oddelek: Strojna oprema
252674 (2166) kratos

Več podobnih tem