» »

Računalnik se vgasne

Računalnik se vgasne

XKEKAX ::

Pozdravljeni,

imam eno težavo na prenosniku Samsung R580 in namreč se čez en čas računalnik vgasne sam od sebe, ampak samo kadar gledam kakšne filme in počnem kakšne druge stvari, ko miruje se to ne dogaja. Mi je že jasno da se to pregreva, ampak nevem od česa. Ventilatorji so spihani, tako da to nebi smel biti problem. Je pa še nekaj, namreč v spodnjem desnem kotu mi piše v orodni vrstici naslednje: Na voljo 0% (priključen, se ne polni) Morda boste morali zamenjati akumulator)". Računalnik deluje samo če je priklopljen direktno na elektriko, če odstranim napajalni kabel se izklopi in se nato niti ne da prižgati, dokler spet v njega ne dam napajalnega kabla.

Lepo bi prosil za pomoč.

Lp,
Marcel

Duhec ::

Oboje si že ugotovil:
1.Pregreva se cpu ali gpu.
2.Zanič baterija.

Ne bodi v bližini radiatorja ampak čim dlje. :)
Poizkusi na zadnji strani malo privzdigniti/podložiti prenosnik, da spodaj zajema več zraka. Ne pokrivaj spodnjih in stranskih rež. Prav tako naj bo ob strani dovolj prostora, da zrak lepo kroži. Lahko sčasoma nabaviš tudi poseben podstavek z ventilatorjem, futran preko usbja.
Baterijo enostavno odstrani, saj ti taka nič ne koristi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Duhec ()

XKEKAX ::

pozabil sem še omeniti, da je pod računalnikom tudi hladilnik katerega si omenil. Na žalost ni rešil težave.

Torej mi ne preostane druga, kot menjava baterije ? :)

Lp

para! ::

Je precej več možnosti, da sta odpoved baterije in ugašanje zaradi pregrevanja neodvisni okvari. Zaradi zanič baterije se prenosniki ponavadi ne pregrevajo.

Maš kak program za merit temperature?

lp
Death before dishonor!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: para! ()

XKEKAX ::

trenutno mi dela test s CPU Stability Test (100% load) in je temperatura prišla na približno 83 stopinj . Kakšna je pa takrat ko računalnik miruje pa nevem, takrat se vglavnem ne vgašuje. Povem še kasneje kakšna je v mirovanju.

ali je možno da je npr. crknil ventilator v prenosniku (oz. slabo hladi, se počasneje vrti) in se je posledično tudi uničila baterija ?

EDIT: evo, na testu je zdržal samo nekje 30 min in se nato vgasnil.... temperatura v mirovanju pa je nekje med 55 in 60 stopinj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: XKEKAX ()

videc ::

Jaz bi rekel, da je tule bolj problem cpu, hladilna pasta na CPU-ju in pa hladilnik. Sem imel podoben problem. Dal na CPU novo pasto (stara se je zapekla gor) in zadeva dela od takrat naprej brez težav.

XKEKAX ::

ja pa tisti ventilator nekako počasi izpihuje zrak, že to se mi je zelo čudno zdelo. zgleda je kaj narobe z ventilatorjem. z termalno pasto pa nevem če je kaj narobe, dvomim... računalnik je star komaj kakšno 1 leto pa pol

solatko ::

Notranjost je potrebno očistit, verjetno se je tudi na režah ob ventilatorju, že naredil tepih.
Delo krepa človeka

XKEKAX ::

je očiščen, spihan kompletno :)

solatko ::

Je bil razkopan ali samo spihan. Med ventilatorjem in režami hladilnega telesa se namreč naber fin prah, ki se lahko odstrani samo z odstranitvijo ventilatorja. Po potrebi zamenjaj pasto, s kakšno kvalitetno. Vse namreč kaže na pregrevanje računalnika.
Delo krepa človeka

XKEKAX ::

nevem točno kaj. to je sicer od punce računalnik, ki ga je prvotno dala na servis k Rolanu, kjer so pa seveda nesposobni in niso znali rešiti zadeve (oz. nevem točno kako je bilo) in ga je nato vzela od tam. sedaj pa drugje iščeva pomoč. jutri grem h kolegu da ga skupaj razstaviva in pogledava kako in kaj... hvala vsem za pomoč :)

Lp

solatko ::

Ko ga bosta odprla, odstranita ventilator, hladilnik, očistita procesor in dno hladilnika, nanesita kakšno kvalitetno hladilno pasto, očistita bakrene reže hladilnika, potem pa pazljivo zmontirajta nazaj in ne pozabita vse priklopit, tako, kot mora biti.
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Termalna pasta (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
11826220 (5980) Valvoline
»

Pregrevanje laptopa

Oddelek: Pomoč in nasveti
404689 (3458) solatko
»

Hp compaq 6830s težave

Oddelek: Pomoč in nasveti
352908 (2224) userf480
»

Visoka temperatura prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
337144 (6420) Stupo
»

Prenosnik se greje (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
586945 (5846) Pyr0Beast

Več podobnih tem