Forum » Pomoč in nasveti » Poškodba optičnega kabla
Poškodba optičnega kabla
abaximan ::
Hoj,
mene pa zanima koliko mora biti optični kabel (tisti, ki gre od doze ma modem)stisnjen, da crkne in ali je možno, da kljub temu, da je poškodovan, nekaj podatkov vseeno pride skozi, da lahko v centrali vseeno zaznajo modem, vendar internet ne gre skozi.Lahko tudi prilepim sliko poškodbe?
To me zanima zato, ker sem imel pri inštalaciji novega modema na optiko grozne težave in sem bil nekaj dni brez interneta. Na koncu so sicer"ugotovili, da kljub vsemu ni napaka pri Telekomu, temveč na modemu. Seveda sem šel "pogledat" modem in v oči mi je takoj skočil v ohišje stisnjen kabel. Ko sem ga pa osvobodil, pa sem ugotovil, da je konkretno stisnjen.
Hvala za odgovor.
mene pa zanima koliko mora biti optični kabel (tisti, ki gre od doze ma modem)stisnjen, da crkne in ali je možno, da kljub temu, da je poškodovan, nekaj podatkov vseeno pride skozi, da lahko v centrali vseeno zaznajo modem, vendar internet ne gre skozi.Lahko tudi prilepim sliko poškodbe?
To me zanima zato, ker sem imel pri inštalaciji novega modema na optiko grozne težave in sem bil nekaj dni brez interneta. Na koncu so sicer"ugotovili, da kljub vsemu ni napaka pri Telekomu, temveč na modemu. Seveda sem šel "pogledat" modem in v oči mi je takoj skočil v ohišje stisnjen kabel. Ko sem ga pa osvobodil, pa sem ugotovil, da je konkretno stisnjen.
Hvala za odgovor.
Invictus ::
Ko se zlomi, se zlomi. Ne more delat nekaj na pol.
Je pa za kable predpisan minimalni lok. Mogoče se pri več kabel ne zlomi, ampak se svetloba malo drugače lomi.
Je pa za kable predpisan minimalni lok. Mogoče se pri več kabel ne zlomi, ampak se svetloba malo drugače lomi.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RJ45 v 2xRJ11 adapterOddelek: Omrežja in internet | 871 (760) | starfotr |
» | Kako skrajšati USB kabel?Oddelek: Strojna oprema | 1021 (749) | Gray_Warden |
» | "Kockanje" na siol TV (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 10518 (8813) | rezator |
» | Selitev kabelskega interneta (Telemach) v drugo sobo!Oddelek: Omrežja in internet | 1456 (1274) | steelcat22 |
» | Fizika na grafičnih karticahOddelek: Novice / Grafične kartice | 4965 (3656) | 3p |